Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
14.02.2011 12:48 - Учебник за умни влюбени
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Тя и той   
Прочетен: 10436 Коментари: 39 Гласове:
46

Последна промяна: 15.02.2011 09:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

УЧЕБНИК ЗА УМНИ ВЛЮБЕНИ

НА МОИТЕ УМНИ ДЕЦА, И НА ВСИЧКИ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ…
Любовта идва и си отива,
И окрилява, и осъжда,
Отнема разума, тревожи, замайва,
Изобщо прави каквото иска -
А ние стърчим, като лапнишарани.

Любовта не е какво и да е.
Любовта трябва да се твори!

    Любовта е най-неопределената дума на Земята.
    Всеки подразбира своя личен кеф. Но никой не знае, какво точно иска. Това още повече обърква.
    Любовта се смята за чувство. Но преди всичко това е дейност. За да бъде тя успешна, са нужни специални знания и някои умения. Но тях никой никъде не ги преподава. Затова любовта е единствената област, в която и от научна и от етическа гледна точка е прието да си останеш безпомощен идиот.

 
image
…Но знаеш ли, дори и Бог да призовеш,
Нима можеш от любовта нещо да разбереш?
Булат Окуджава
 
    За едни любовта е интригуваща тайна, късмет, съдба, стихия. За други - инструмент на щастието, който трябва да умееш да ползваш. Първите живеят заради чувствата и това есе няма да им бъде интересно. Вторите искат сами да определят своята съдба. Аз съм на тяхна страна. Смея да уверя любителите на тайните: стихията доставя много повече кеф, когато можеш да я управляваш, когато си й равностоен.
    Какво означава "обичам те"? Отговорът на този въпрос е: не в чувствата, не и в думите, а именно в постъпките на обичащия. Той е много конкретен. Повечето признания означават едно: "искам винаги да имам твоите грижи за мен, твоят възторг от мен, твоето съчувствие към мен". Ако влюбения сте вие, то едва ли подозирате за това. Ако ви обичат, то най-вероятно вече сте се убедили в това.Затова тук трябва да поровим по-старателно. Като начало - да разгледаме с трезво око любовта като явление.
На повърхността любовта се оказа доста обикновено нещо. Това е коктейл от три компонента: ДРУЖБА, ЗАВИСИМОСТ И ВЛЕЧЕНИЕ. Техните пропорции са различни при всички, но самите те са закон на природата. Тук тези думи се употребяват като термини.

image
   
1. ДРУЖБА.
При мен е една - това любовта ли е?!
Любовта - това е безграничното чувство!
    С думата "дружба" обозначавам човешката близост: доброто общуване, партньорството, общност на възгледите или интересите, взаиморазбирателството, доверието, и като краен резултат от всичко това - симпатия. Всичките тези думи описват дружбата.
    Това са много съзнателни и свободни отношения. В основата им е честността, откритостта и умението да се договаряте. Могат да ги развалят само недомлъвките, прикритостта и неспособността за общуване. Приятелите остават свободни хора - това ценят един в друг. Никакви дългове и зависимости. С другия можеш да бъдеш себе си - в това е кефа. Другия е интересен именно с това, че е свободен и самобитен. Колкото повече приятели, толкова по-добре.
    По този начин - дружбата - това са управляеми отношения. Тях може да ги укрепиш или прекратиш. Укрепването на дружбата - това е усилване и подобряване на живота. Прекъсването на умела дружба е практически невъзможно. А честната раздяла между приятели - не е загуба. Извод: дружбата е застрахована от всякакви неприятности дотолкова, доколкото приятелите умеят, искат да изяснят и да построят отношенията си. За мен това означава, че приятелите въобще са гарантирани от неприятности. От това произлиза: много е глупаво, ако жена ти не е най-добрия ти приятел.

image

   
2. ЗАВИСИМОСТ
Добре е, когато любимия е наблизо!.. До мен, казах!!!     Зависимостта е пряка противоположност на дружбата. Тя създава самото чувство на влюбеност. Обобщено, това е синоним на влюбеността. Това е най-главния кошмар на любовта.
    Лексиконът е обширен: любов (голяма, силна, велика и висока, от пръв поглед, нещастна, взаимна или едностранна, любов-жертва, божествена, повече от живота и др.); съдба, "половинка"; нацепих се, натресох се, попаднах, изпаднах конкретно, откачих, загубих си главата, само ти, завинаги, навеки, без теб няма живот (мира, щастие и др.), само за теб, за теб, с теб ми е добре (окрилен съм, щастлив и др.), без теб ми е зле (умирам, тъгувам и др.). Добавете тук и текстовете на любовните поп-песни и лириката на световната литература.
    Какво придава на влюбеността такава сила и пищност?
    Смешно прост емоционален механизъм.
    Нашето подкорие се състои основно от "реактивен ум". Това е като животинската част от ума - спонтанните и емоционални реакции на обстановката. Той е по древен от аналитичния ум и затова е по-силен от него: нашето мислене основно оправдава емоциите. Ние всички разбираме това. Способността ни да надиграем своята банка, да запазим от нея своята независимост, навсякъде наричат сила на личността, сила на духа. Зависимостта от собствената банка смятат за слабост.
    Емоционалните реакции се определят от записите в банката на реактивния ум (по-нататък "банката"). Това е механизма на телесното оживяване, той е еднакъв за всички, от инфозорията до президента на САЩ.
    Записите в банката стават в момент на частично или пълно изключване на съзнанието: при травми, шок, афект, наркотично изключване, крайно изтощение. Всичко, което е причинило болка, страх, шок или загуба, завинаги се маркира с етикета "ОПАСНОСТ". Но това е по-малката беда. По-страшно е обратното: всичко, което в този тежък момент ни е спасило, подкрепило, просто ни е съжалило и дори се е престорило - завинаги се обозначава като "ЗАЩИТА". Това са емоциите!

image
   
От момента на записите, цял живот, при среща с нещо "опасно" ние игнорираме, боим се или отблъскваме, а при среща с "защита" се кефим и изпадаме в еуфория. Оправдателното мислене услужливо обяснява, какво ни е привлякло или отблъснало в човека. И ни е с охота му вярваме.
    Признаците "опасен" и "защищаващ" се записват на всичко, изцяло - от външността до емоциите и фразите. Най-смешното е, че реактивния ум обобщава тези признаци наред. Достатъчна му е лека прилика, сходство. Ухапало ви е, малко рижо рошаво куче във входа - вече всичко рижо, рошаво и всички входове, не ви харесват. Ако очилат брюнет в дънки е прогонил кучето и ви е взел на ръце - то от тогава всичко дънково, всички очила и всички брюнети предизвикват вашето доверие.
    Прибавете тук и това, че всички записани фрази за реактивния ум са абсолютно буквални. Съвършено. И се възприемат единствено за твоя сметка. Представяте ли си, каква бъркотия е в подкорието?! Та това е. А нашата банка започва да записва още от първото ни делене - на яйцеклетката. А всяко мамино неразположение - болест, спазъм, падане, удар, секс, алкохол и прочие - за нас е шок. Така че, раждаме се ние, братлета, вече напълно готови да обичаме и ненавиждаме. Ранното детство многократно разширява запаса от врагове и защитници. И ето ходим по Земята, с настръхнали локатори на реактивната банка - да разпознаваме и реагираме! Готови влюбени, фанатици, чудаци, параноици: чувстваме, реагираме, вярваме или ругаем - без ни най-малко да съобразяваме защо! И ето в банката е бабата, милвала ни по главата, или гинекологът убедил мама да не прави аборт. Ние хлътваме конкретно, наричаме го любов и се женим. А след това цял живот се борим "бабата" да бъде баба - и никой друг. И се сърдим: що за дърво?! Нали за бабата сме забравили отдавна, а партньорът ни, който "трябва да бъде бабата", въобще никога не я е виждал!

image

    Няма да се спираме тук, колко леко се манипулира човек с нафрашкана банка: по същество той става инструмент с бутони. Няма да засягам как стотици пъти ни зомбират, използвайки този прост механизъм. Няма да се заяждаме с това, че да износиш детето - това е отделна тема, и ако не умееш, по-добре не се захващай. Ще се ограничим до това, че преобладаващото мнозинство от нас изпада в фоново полуизглупяване, виждайки особи от противоположния пол. Казано по друг начин, разликата между половете се явява абериращ (затъпяващ, удар по главата) фактор за нашия ум.
    И така, ако си падате по някого, който не ви е приятел, падате си силно и гледайки отстрани - вие сте зависим. Ако вниманието или присъствието на предмета на въздишките ви, предизвиква еуфория, а неговото заминаване - паника или униние - вие сте зависим. Ако вашето щастие е несъвместимо с неговата (нейната) лична свобода - вие сте зависим. Ако мислите постоянно за някого - вие сте зависим. Ако ярко си представяте, какъв е той, вярвате в него, точно знаете, че е точно такъв - вие сте зависим. Ако сте готови заради него на всичко, или вярвате, че той е готов на всичко заради вас - вие сте зависим. Защото на трезва глава, всичките тези глупости, просто не се случват.
    Зависимостта (т.е. "зовът на реактивния ум") - това, братлета, е капан. Целта на банката е да ИМА ЗАЩИТНИК. Той го е намерил: "познал е бабата". Сега за вашите емоции, вашия предмет на въздишки е буквално бабата. Тя трябва да ви милва по главата - и това е! Щом "бабата" прояви някакви други качества или се държи не като защитник (например танцува с други), банката бие тревога: "Караул! Враг!!!". Ние се паникьосваме и започваме борбата за точното съответствие на любимия с "образа на любимия". Това се нарича: "сама те измислих".

image
   
Зависимостта е уверена, че: "аз те обичам, аз живея заради теб!!!" Нима? Странно. Ако ти живееш заради мен, защо ми го доказваш, а аз бягам от теб?.. Момчета, разберете: никой никога не живее заради другите. Всички правим това, което чувстваме. А чувстваме зависимост от човека. Ние правим за него само това, което сме решили сами, а не това, което той иска от нас! "Живея заради теб" на практика означава: "искам твоята грижа за мен".
    Когато сте зависими, партньора като личност не ви интересува нито грам. Неговата лична свобода е ваш враг. Тя предизвиква ревност - страх от загуба на "защитника". Под маската на нежната любов, във вас стои чудовище, вкопчило се в реактивния образ. За отклоняването от този образ, партньорът ви незабавно получава обида или гняв.
    Имайки еуфорическия кеф в едната ръка, в другата зависимостта, винаги държите грамаден арсенал хватки за подържането й: болка, мъка, апатия, страх, злоба, ненавист, отчуждение - кой с каквото е богат. Включват се всичките тези боклуци, без търсене, автоматически - партньора дори не подозира за какво. И винаги зависимостта прехвърля вината на другия. И най-често й вярвате. И затова е неуправляема - тя властва грубо над вашите чувства, мисли и решения.
    А сега искате ли да се посмеете? Ние това го наричаме уверено: "аз те обичам, слънчице". Затова е много полезно да различаваш любовта и влюбеността. Любовта - това са обезателно прекрасни отношения, а влюбеността - е всичко на всичко чувство на зависимост. Влюбеността може да бъде ярко украшение на любовта, но по-често става бомба с забавено действие. Да се влюбиш - не е ценност, не е заслуга. Заслуга е да създадеш дружба. А да хлътнеш просто е слабост. Този, който е измислил, че да се влюбиш е душевен подвиг, яко ни е подхлъзнал!
    Като равносметка имаме уравнение: за да имате шансове да живеете с кеф, делът на дружбата не трябва да бъде по-малко от оптимума. По-точно: колкото повече дружба, толкова е по-сигурна, по-пълнокръвна и ярка е любовта.

image
   
3. ВЛЕЧЕНИЕ
Мъжката любов бива кратка и дълга,
А женската - дълбока и плитка.
    Влечението е просто привличане между половете, възторга от създаването на ново тяло от нищото, очакването на сексуалния екстаз.
    То се появява пропорционално на силата на дружбата или зависимостта (потребността просто да чукаш едно тяло е клиника, за нея не говорим). Зависимостта често се проявява в леглото, като екстаз и еуфория, а дружбата - като нежност, грижа и внимателност. Супер е когато едното е украсено с другото.
    Влечението може да възникне много бързо. Често един разговор ражда силно взаиморазбиране, или една среща и си хлътнал. И това е достатъчно, за да се занимаваш с удоволствие с любов. А може да го почувстваш след продължителна дружба, след раздяла, някакво произшествие или значителен разговор, когато изведнъж започваш по-дълбоко да разбираш човека.
    Влечението е етично, полезно и радостно нещо. То подобрява живота. Колкото човек е по-здрав душевно, толкова по-устойчиво и ярко е неговото влечение към този, когото е избрал. Но това не е нещо ново. Ето в какво е новото: въпреки популярния младежки предразсъдък, "влечението на дружбата" с нищо не е по-лошо от "влечението на влюбеността". Освен това, то не се превръща в разочарование или обида, както се случва често, ако в леглото скочат две зависимости. За склонните да дружат, влечението е доста управляемо, техния секс е по-разкрепостен и по-безопасен.

image   

    И така, ние всички, в зависимост от натурата, се влюбваме и дружим в различни пропорции, прибавяме към това влечение и го наричаме любов.
    Съвсем не искам да кажа, че дружбата е хубаво нещо, а зависимостта - лошо, и да живее устойчивостта и покоя.
Висшият пилотаж е, когато дружбата управлява зависимостта, а влюбеността украсява дружбата. Но това е въпрос на вкус. Младите, като правило, нямат желание да мислят, а желание да чувстват, и предпочитат да карат сърфинг по вълните на влюбеността - докато не получат всичко предостатъчно. На здраве!
Само имайте мъжеството да останете такива, не презирайте противоположния пол и да ви даде Бог ум да не раждате и да не се жените, докато не усвоите дружбата!
    Зрелите, преминали през това и разбрали разликата между чувства и отношения, повече ценят дружбата, но по стар навик "вярвайки в любовта", често се бъркат и си правят нови цицини. Тези, които са се разочаровали, без да вникнат - се превръщат в скучни и мърморещи възрастни хора."

Материалът е част от книгата "Успехология на любовта"
Николай Курдюмов

image

Пожелавам хубав празник на всички влюбени, радвайте се един на друг, сърфирайте по вълните на влюбеността с уменията на висшия пилотаж-дружба, зависимост и влечение в най-подходящата за вас комбинация. Полейте празника с червено вино, за да почетете и Трифон Зарезан.

image

Какво е общото между любовта и виното ли?
Любовта е равна на алкохола по степен на увреждане на ума: на влюбения, както и на пияния, прощават всяко безумство - какво можеш да вземеш от него?:)))))
Любовта и виното трябва да са споделени поне с още един човек, за да са Ви сладки.
Трябва да са качествени/истински, за да Ви доставят така жадуваното възвисяване на духа.
Трябва да умеете да ги дозирате, за да не страдате от тяхното излишество или недоимък. 
Трябва да положите усилие, за да ги съхраните за по-дълго време в първоначалния им вид.
Не трябва да изпадате в зависимост от честата им употреба, ако искате да сте щасливи. 
Любовта и Виното могат да бъдат оценени само от познавачи.


Тагове:   празници,   любов,


Гласувай:
47
1. tili - Любовта и Виното могат да бъдат оценени само от познавачи.:)))))))))))))))
14.02.2011 13:28
Честит празник!!!
цитирай
2. tit - Насладата е в споделянето!:)))
14.02.2011 13:56
Честит празник!:)))
цитирай
3. vesela85 - Честит празник!!!
14.02.2011 14:08
Много,много късмет!
цитирай
4. iliada - Честит празник ,мила!
14.02.2011 15:06
Да ти е влюбено и топло на душата не само днес ...........
Бъди щастлива!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - tili
14.02.2011 15:42
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК

Трифон Зарезан се спретна
празника си да посрещне.
Ей, задава се напето
Свети Валентин насреща.

Спор подеха те на тема:
Кой от тях света владее –
виното ума ли взема,
от любов ли се глупее?

Па се впуснаха двамина
баш на празника в разгара.
Гледат: Ама че картина –
кой как знае, тъй го кара!

Влюбени в екстаз щуреят,
други чашите доливат,
песни за душата пеят
и усмихват се щастливо.

– То... и двете ги опиват –
двамата в синхрон разбраха.
Спряха те да се надвиват –
с вино любовта поляха.

И след няколкото туби
с „Ха наздраве!”, „Хаирлия!” –
ей ги: Зарезан е влюбен,
а светецът – махмурлия.

Това го прочетох като коментар от ананимен в един постинги и много ми хареса.


цитирай
6. kasnaprolet9999 - tit
14.02.2011 15:43
Да, много си права, останалото си е мъка :(((((((
цитирай
7. kasnaprolet9999 - iliada
14.02.2011 15:51
Благодаря ти, това ми е нормалното състояние, защото през целият си живот винаги намирам кого да обичам -родители, роднини, приятелки, съученици, учители, гаджета, съпруг, приятели, свекървата и свекъра, деца, а сега и всички от любими блогове , при мен нещата се наслагват. Целият ни живот протича в приемане и отдаване на любовта и когато ни се наруши баланса страдаме.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - vesela85
14.02.2011 15:54
Истински живее само този, който дава и получава обич, независимо от пол, възраст, богатство и т.н. Нека винаги да има копнеж и жар в очите ти.
цитирай
9. monaliza121 - Честит празник!
14.02.2011 16:04
Обичта те прави богат, дори когато я раздаваш!:)))

цитирай
10. compassion - Честит празник!
14.02.2011 16:10
Каквото и да е любовта, нека да е в нас!
цитирай
11. stela50 - Щастлив е този ,който дарява любов и получава взаимност...
14.02.2011 16:32
Това не се отнася само за влюбените ,а въобще за любовта към всички и всичко .
Хубав празничен ден ,Късна Пролет . Любовта и красотата да съпътстват дните ти .
Наздраве !
цитирай
12. kasnaprolet9999 - monaliza121
14.02.2011 16:45
Казват, че щастието е в това да даваш любов, но защо тогава страдаме, когато любовта ни не е споделена?
цитирай
13. kasnaprolet9999 - compassion
14.02.2011 16:48
Честит празник и на теб, писала си много за любовта и все интересни неща. Мисля си, че любовта е причината да проявяваме най-доброто от себе си, когато успеем да я задържим в сърцата си. Нека да е в нас!!!
цитирай
14. kasnaprolet9999 - stela50
14.02.2011 16:50
Наздраве мила и да полееш любовта с вино довечера, желая ти много съпричастност и слънце в живота ти.
цитирай
15. makont - Винаги влюбена!
14.02.2011 17:04
Поздрав, влюбено и пивко да ти е днес!
цитирай
16. kasnaprolet9999 - makont
14.02.2011 17:19
Благодаря, ще се постарая :))))
цитирай
17. pisatelkata - Честит празник! Наздраве и сл...
14.02.2011 17:23
Честит празник!
Наздраве и слънчево настроение!
цитирай
18. kasnaprolet9999 - pisatelkata
14.02.2011 17:32
Благодаря, да ти се връща в двойна доза!!!
цитирай
19. ckarlet - Много мъдрости за любовта, Неве...
14.02.2011 18:00
Много мъдрости за любовта, Невенче...
Нека е нежна, красива и опияняваща като виното!
Поздрави за постинга!
цитирай
20. kasnaprolet9999 - ckarlet
14.02.2011 18:06
Да обичаш е изкуство, но не всеки го може. Цял живот не стига, за да научим уроците на любовта и тя винаги ни намира неподготвени. За това винаги чета с интерес всичко написано за нея. Тази книжка я намерих преди две години в сайта на виртуалната библиотека-спиралата и съм я разпространила всред много мои приятели. Мисля че има какво да се научи от нея, съветвам те да я прочетеш цялата.
цитирай
21. feq - Много, много хубав текст!
14.02.2011 19:05
"Кой ще каже какво е любов?
Кой ще каже какво е?..." - една песен на Тоника

http://www.youtube.com/watch?v=NJfVxoi64Z0

Поздравче - от мен за теб :*
цитирай
22. mdanevasl - Super. . . ако човек помисли така ...
14.02.2011 19:38
Super...ако човек помисли така стоят нещата
цитирай
23. kometapg - Много ми допадна поста ти! Бъди щ...
14.02.2011 21:25
Много ми допадна поста ти! Бъди щастлива и обичана!:)
цитирай
24. priqtel12 - Любовта е магия.
14.02.2011 22:22
Не мога да си представя какъв би бил животът ни без нея!
Честит празник!
цитирай
25. elen78 - Невероятно..., незабравимо и някак слънчево!
14.02.2011 23:32
Честит празник! Бъди здрава, щастлива, обичана и обичаща....!!!
Толкова силни и истински думи прочетох....,изпълни ми душата!
цитирай
26. osi4kata - винаги, когато някой ми каже, че живее заради мен,
15.02.2011 01:31
ми иде да съкратя страданията му :))))))))))

Чудесен пост, къснопролетна.
цитирай
27. tanyarisemova - Любовта е. . . . загриженост, неж...
15.02.2011 01:47
Любовта е....загриженост,нежност,еуфоричност, усмивка, копнеж, смях, тъга,сълза ...поглед,ръка... :))
цитирай
28. kasnaprolet9999 - feq
15.02.2011 09:17
Ами горе е обяснено, че тя е най-неопределената дума на земята и на човек цял живот не стига за да стане наясно какво е. В постинга е направена дисекция и доста сполучлив опит да се анализират нейните съставки, дано са ти от полза. Прибавих твоето клипче към постинга, много ми хареса. Поздрави!
цитирай
29. kasnaprolet9999 - mdanevasl
15.02.2011 09:25
И моят житейски опит го потвърждава, за това го постнах този материал.Радвам се, че ме подкрепяш.
цитирай
30. kasnaprolet9999 - kometapg
15.02.2011 09:27
Благодаря, много споделеност в любовта и на теб.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - priqtel12
15.02.2011 09:33
Права си, тя е есенцията на живота, без нея би настъпила сивота и скука.
цитирай
32. kasnaprolet9999 - elen78
15.02.2011 09:34
Добре дошла в блога ми, тук винаги е така, идвай когато можеш. Поздрави!
цитирай
33. kasnaprolet9999 - osi4kata
15.02.2011 09:35
Вече няма да има нужда да го правиш, разпечатай му постинга и му проведи един ПУЦ, а после го провери, какво е научил:))))
цитирай
34. kasnaprolet9999 - tanyarisemova
15.02.2011 09:39
Така е, има всичко това, но тези неща са вследствие на трите й съставлявящи-дружба, зависимост и влечение. Поздрави!!!
цитирай
35. kasnaprolet9999 - анонимен 28
15.02.2011 09:40
А ти няма ли да дойдеш там или само ще гледаш сеир?:))
цитирай
36. pevetsa - ОБИЧАЙ МЕ - ОБИЧАМ ТЕ!
15.02.2011 11:10
И днес е празник, и утре, да ПРАЗНУВАМЕ ВСЕКИ ДЕН!
цитирай
37. kasnaprolet9999 - pevetsa
15.02.2011 11:33
Хубаво е тези думи да казваме всеки ден на обичаните от нас хора и тогава за нес ще е празник. Пожелавам ти много споделена любов.
цитирай
38. miaa - Истинската любов, не умира:) Тя остава в сърцето, докато живеем:)
15.02.2011 12:34
Поздрави Невена, за интересния материал! Аз искам само да добавя, че всяка любов е уникална по своему! Бъди щастлива и обичана:)
цитирай
39. kasnaprolet9999 - miaa
15.02.2011 13:22
Съгласна съм с теб, всяка любов е уникалнана за да я изживеем, трябва да изчистим съдържанието на своите реактивни банки и да не слагаме бързо етикети и квалификации на хората около нас. Благодаря за пожеланията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13923342
Постинги: 845
Коментари: 16435
Гласове: 41176
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031