Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
09.02.2011 22:05 - Край на природната медицина предвижда Европейска директива ДТБЛП.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 14160 Коментари: 43 Гласове:
33

Последна промяна: 26.02.2011 16:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Натуралните продукти, включително витамините и минералите, скоро може да станат недостъпни като хранителни добавки, ако Европейският съюз и фармацевтичната индустрия решат да ги превърнат в лекарства. 

     Намирате се две години напред в бъдещето - август 2012, във вашия любим магазин за хранителни добавки във Великобритания - пише най-известното списание за алтернативна медицина в тази страна "Това, което докторите не ви казват" (What Doctors Don"t Tell You). - На пръв поглед нищо не се е променило. Основните витамини са по рафтовете, както и основните билкови средства за защита. 
     Вие питате продавача, който е бил винаги много любезен и услужлив, за най-добрия билков препарат за облекчаване на мигрена. Той ви информира, че според новия европейски закон няма право да разпространява хранителни добавки. 
     Вие се чудите дали мигрената ви не е резултат от липса на витамини, така че решавате да изпробвате някои от високите дози витамини, които вие сте използвали за терапевтични цели. Къде да идете да попитате? Продавачът ви казва, че законодателите са спрели тяхното производство, отново поради ограниченията, наложени от Европейския съюз. Фармацевтичните компании сега произвеждат повечето от стандартните витамини.  Ако самолечението е трудно, вероятно трябва да посетите лекуващия си лекар. Вие искате да видите списъка с лекарите, занимаващите се с алтернативна медицина в района. Оказва се обаче, че има само двама, които използват билколечение.  Вие питате какво се е случило с всички лекари, прилагащи природни продукти. Продавачът ви обяснява, че повечето са преустановили дейността си поради невъзможност да си набавят необходимите им билки и билкови препарати. 
     Хомеопатичните болници също много скоро ще затворят врати, обяснява продавачът. И няма да има никакви природни средства за защита? Те могат да бъдат намерени в магазините - в секциите "Плацебо".  Раздразнени, вие питате какви са другите ви възможности за лечение на мигрената. А той отвръща "Идете до вашия личен лекар, той ще ви посъветва и ще ви даде лекарство по рецепта." 
Тази картина може да стане реалност след две години, ако се приемат обсъжданите в момента  промени в законодателството относно хранителните добавки 
     Привидно повечето от тези мерки са  в името на безопасността на потребителите и стандартизиран пазар в Европейския съюз. Въпреки това влиянието на фармацевтичната индустрия, изглежда, цели контрол върху цялата медицина и елиминира магазините и дрогериите, предлагащи хранителни добавки, които се конкурират с техните продукти. Фармацевтичната индустрия вече е подпомогнала забраната на всички витамини и минерали, които имат превантивна или терапевтична стойност и също прекласифицира витамините като лекарства. 
Друг аспект от постоянното нападение ще бъде липсата на избор за потребителите. Ако искате да се погрижите за здравето си, ще ви бъдат предлагани химически продукти от фармацевтичната индустрияДругите правителства и здравни власти по света наблюдават с голям интерес въвеждането на тези драстични мерки, като те виждат европейските регулаторни мерки като модел, който да бъде приет и в техните страни. Европейските регулатори са работили внимателно с Комисията на Codex Alimentarius - група, която се занимава с установяване на стандарти и контрол върху всички хранителни продукти, включително витамини и хранителни добавки, по целия цвят. CODEX сам по себе си осигурява план, основан на европейските регулаторни органи, за да се въведе и следва и в другите страни. 
     Пречка за европейските регулатори е съпротивата от страна на потребителите, пациентските групи, както и на алтернативната медицина, които до този момент са успели да спрат еврочиновниците. Във Великобритания групите на потребителите, като например Алианс за природно здраве и Потребители за здравен избор, са поставяли правни и политически бариери.

image 

Здравни претенции 
 От 2012 година ще бъде незаконно производителите или доставчиците на хранителни добавки да съобщават за каквито и да било положителни ефекти на техните продукти. Въпреки че може да има много изследвания, показващи, че омега-3 рибеното масло помага например при депресии, производителите на омега-3 капсулите няма да имат разрешение да представят каквато и да било информация за този продукт. Ако производителите искат да изтъкнат ползите за здравето, те трябва да поставят въпроса пред европейския орган по безопасност на храните (EFSA), основан в Парма, Италия. Той трябва да даде своето "научно мнение" за прилагане на закона от страна на производителите. (Бел. ред. Естествено не само на производителите, но и на всички издания, публикуващи статии за предимствата на натуралните продукти, ще бъде забранено да казват истината. Т.е. ще бъде въведено едно пълно информационно затъмнение, в което дори и мислещите хора ще станат жертва на фармацевтичната пропаганда.) 
     До този момент EFSA е дала хиляди мнения главно за хранителните добавки, получени от растения и фитохимикали, като в почти всички случаи те са били негативни и насочени срещу производителите. Глюкозаминът и пробиотиците вече са си навлекли гнева на EFSA. Много скоро на производителите ще им бъде забранено производството на глюкозамин и полизахариди, добивани от черупчести морски животни, които помагат за поддържане здравето на ставите. Въпреки многото изследвания, които демонстрират техните положителни ефекти! Също така производителите нямат право да предявяват претенции, че техните продукти, съдържащи пробиотици, могат по някакъв начин да подобрят вътречревното здраве - още едно решение, което противоречи на научните доказателства. Надежда се вижда от САЩ, област Колумбия. Може би от тази година съдът ще отмени решението на американските регулаторни власти, което забранява на производителите да твърдят, че добавки със селен могат да помогнат за намаляване на риска от рак. 
Американската агенция за контрол на храните и лекарствата (FDA) е представила забраната през 2009 година. Въпреки решаващите и заслужаващи доверие доказателства в подкрепа на твърдението, че селенът предпазва от рак. Ищците, водени от Алианса за природното здраве, твърдят, че забраната спира производителите да съобщават достоверна здравна информация на обществото. 
     След решението д-р Робърт Въркърк, директор на алианса, коментира: "Присъдата срещу FDA трябва да достигне и до EFSA." 

image

Дозировките на витамините
Потребителите в така наречените свободни страни - като например Великобритания, Швеция и Холандия - в момента купуват високи дози витамини за терапевтични цели в местните дрогерии. Тези продукти съдържат нива, които са далеч над допустимите дневни дози - минимално количество, което правителствените агенции са предвидили за поддържане на добро здраве. 
     От 2012 година добавки, съдържащи високи дози витамини, ще бъдат спрени. 
     Също така, въпреки че "максимумът на разрешените нива" все още се дискутира, бъдещето изглежда мрачно за пазара на хранителни добавки. Шефът на Европейската комисия за Закона за храните - Базил Матиодакис, е заявил, че се надява да постави извън закона използването на хранителни добавки в клиничното хранене, функционалната медицина и природната терапия. С други думи, витамините и минералите са храна, а не лекарство и не бива да бъдат използвани за терапевтични цели. Матиодакис също така е и европейски представител на CODEX. 
И сега витамини във високи дози, продавани във Великобритания, трябва да включват предупреждение, че дозировката може да бъде опасна. Това е направено от 2004 г., след като Британската експертна група за витамините и минералите публикува своето заключение за максималната им безопасна доза. 
     В момента Европейската комисия обсъжда предложения за максимално позволените нива на витамините. Предложените безопасни нива за добавки, съдържащи бета-каротин например, са еквивалентни на тези, които се получават при консумация на два моркова, докато препоръчителните дози за селена са подобни на яденето на два бразилски ореха. 
     Активисти от Алианса за природно здраве се опасяват, че "максимално позволените дози" може да бъдат използвани за създаване на фалшиво разграничение между храни и лекарства. 
Само защото специалното хранене или хранителните добавки са здравословни и имат полезни ефекти върху организма, не означава, че те трябва да бъдат класифицирани като лекарства. Определянето на малки граници между храните и лекарствата очевидно е с политическа, а не научна причина. 
     Докато позволените максимални нива са определени,витамините във високи дози и добавките ще се превърнат в медикаменти и само тогава те ще могат да са достъпни за употреба. Тъй като, за да се получи дадена хранителна добавка, трябва да се пише рецепта за нея, магазините и дрогериите несъмнено ще загинат. По-голямата част от витамините ще бъде управлявана от фармацевтичните компании. Така ще бъде унищожен пазарът на хранителни добавки по целия свят. Природни продукти от билки  Обикновените билкови лекарства ще бъдат достъпни около година след влизането в сила на европейската легализация на 1 април следващата година. Това е така, тъй като те са защитени от 30-годишно правило, което е включено в Европейската директива за традиционните растителни лекарствени продукти. 
     Правилата включват всички билкови продукти, които са безопасно използвани в продължение на 30 години, включително 15 години в Европа. Също така правилото ясно разграничава неевропейските билкови продукти, например тези, принадлежащи на традиционната китайска медицина, които не са използвани в Европа отпреди 15 години, независимо че може да са използвани в собствените им страни повече от хилядолетия. В резултат хиляди продукти също ще изчезнат от пазара. Това правило има още ограничения. То защитава само отделните билки или простите комбинации, които са използвани през последните 30 години. Това означава, че нито един нововъведен продукт, който представлява нова комбинация от билки, не само няма да бъде позволен, но и ще премине строги и скъпи тестове за лицензиране. 
     Атаката срещу билките ще доведе до края на пазара на билки, които са алтернатива на фармакологичните лекарства. Нови билкови продукти ще може да бъдат достъпни за потребителите, но само ако те преминат строг и скъп процес на лицензиране, което повечето производители не могат да си позволят. Въпреки това отново е малко вероятно лекарите да дават много рецепти за билковите продукти, а лекарите, използващи билкови препарати, няма да съществуват, тъй като правителството на Великобритания се противопоставя на хода за тяхната регистрация. 

image

Здравословна храна 
 Европейските регулатори гледат на витамините и минералите като на хранителни добавки - те са още източник на хранителни вещества по време или след ползването на диета, но докато дозата е ниска - под ниво, което се счита за терапевтично. Витамините и минералите също могат да бъдат добавени към храната. Въпреки това единствено тези витамини, които са в европейския списък, могат да бъдат използвани като добавки или за подобряване на храната. Този списък е завършен през януари 2009 г. и включва 181 "безопасни" добавки. Извън закона обаче остават редица добавки и витамини, които по-рано са били разрешени във Великобритания и някои други страни. Хранителните добавки, съдържащи например сяра, също ще бъдат забранени. Например добавките с MSM (метил сулфонил метан), който се използва за поддържане на костната система, кожата и ноктите, вече са премахнати от магазините в Обединеното кралство. (Бел. ред. Благодарение на по-разумното финландско законодателство ние все още имаме чудесни продукти като Картимаре МСМ, но никой не знае докога.) Ако европейското законодателство бъде въведено и представено пред света с помощта на CODEX Alimentarius, ще бъде унищожена природната медицина Алтернативната и билковата медицина ще бъдат така ограничени, че хората, използващи природни продукти, ще открият, че правото им на избор ще изчезне в близките 24 месеца. В края на тези две години ще бъде забранено да се споменават ползите от природните продукти, без значение колко това противоречи на здравия разум. Високите дози витамини и минерали ще бъдат премахнати от пазара, както и всеки нов продукт, заедно с много ценни лечебни комбинации на хилядолетните аюрведическа и китайска медицини. 

image

Какво може да се направи?
 
Великобритания, Швеция и Холандия ще бъдат най-засегнати от европейската легализация. Други страни, като например Германия и Франция, вече контролират дозировката на витамините и минералите, като те са в много ниски дози. Има четири основни начина за борба с новите регулаторни мерки. 

Публични
действия. Това е най-малко използваният начин, може би защото изисква по-сериозна организация и отделяне на много време и енергия.  Недоволството на потребителите може да включва протестна стачка срещу някои от предписваните лекарства, както и отказ от приемане на каквито и да било нови медикаменти. Новите лекарства, които са били лицензирани в последните 5 години, са като живителна сила за фармакологичната индустрия и ако потребителите откажат да ги приемат, това ще й нанесе тежък удар. 

Политически
действия. Във Великобритания организацията Потребители за здравен избор (ПЗИ) са лобирали сред членове на парламента, но без голям успех. Въпреки това Тони Блеър се е съгласил да използва влиянието на Великобритания в Европейския съюз за поддържането на високи дози витамини и минерали. В последно време ПЗИ е насочила своите усилия към Европейската комисия и нейния здравен комисар Джон Дали, призоваващ потребителите да пишат директно до него, протестирайки срещу използването на ниски дози витамини. 
Правни действия. Алиансът за природно здраве вярва, че най-добрата надежда се крие в съдебно обжалване на въвеждането на закона за легализация. Досега Алиансът е поставил предизвикателство пред Директивата по хранителните добавки, която се стреми да ограничи достъпните витамини и минерали и да намали горните им безопасни граници. 

Дарения. В този момент и при липса на общи действия на потребителите най-добрите надежди за Обединеното кралство остават организациите Потребители за здравен избор и Алианс за природно здраве. Всяка една от тези групи отчаяно се нуждае от средства, които да им позволят да продължат своята борба.
     Превод от английски Даниела ДИМОВА

image 

Бележка на редакцията на в-к Лечител 
Ако във Великобритания все пак имат силни организации на хора, поддържащи природната медицина, ние, в България, започваме от нулата. Нямаме обществени организации, нямаме медии, защитаващи каузата на безвредните природни лекарства, с много малки изключения - като вестник "Лечител". Прави са британските ни колеги, че тази битка изисква много сили и енергия, но не можем да се откажем от нея и спокойно да гледаме как бездушни, ограничени и/или корумпирани чиновници - евродепутати, обслужващи интересите на фармацевтичните гиганти, готвят законодателство, унищожаващо хилядолетните постижения на древни и много по-хуманни медицини като китайската, японската, индийската, Аюрведа, перуанската... - постижения, натрупвани от стотици поколения лечители. 
     Не можем да допуснем това! Не трябва да мълчим безучастно, ако не искаме един скорошен ден на 2012 г., бележеща края на календара на маите, да стане край и на природната медицина, а малкото оцелели натурални продукти - да станат практически недостъпно скъпи за милионите пациенти. Защото успеят ли фармацевтичните гиганти да монополизират и природните продукти, заедно със смяната на етикетите им от "хранителни добавки" на "лекарства", ще сменят и цените им. Те неконтролируемо ще скочат в пъти. Вече има такива примери. 

Брой: 48/02 December 2010 – вестник Лечител
http://www.lechitel.bg/newspaper.php?b=256    Лечител" подготвя петиция до Европейската комисия, към която ще приложим всички изпратени до нас читателски писма и имейли. Освен това можете да си разпечатате формуляр за събиране на подписи от ваши близки и роднини срещу тази забрана. (Изтегли в pdf формат, в doc формат или като.jpg). Тази подписка също ще бъде изпратена до Европейския парламент, до Европейската комисия, лично до здравния комисар в нея Джон Дали, до авторитетни наши представители в Брюксел, както и до Народното събрание и правителството на България.  Бъдете активни и отстоявайте своето съкровено право на здраве. Времето е кратко, трябва да действаме веднага!

http://www.lechitel.bg/

image
  На този етап ние блогерите можем да подкрепим петицията на Хайди Стивинсън: Stop the Traditional Herbal Medicinal Products Directive Да спрем Европейската директива за традиционните билкови лекарствени продукти!   Петиция Ние се обръщаме към Европейската комисия да спре Директивата за Традиционни Билкови Лекарствени Продукти (ДТБЛП), Директива 2004/24/ЕС, с която се цели да се премахне достъпът до голямото болшинство билкови лекарствени продукти, считано от 30 април 2011 година. ДТБЛП нарушава правата на самоопределение на всеки европейски гражданин по отношение на грижата за своето здраве. Тя отива твърде далече отвъд границите на разумния контрол над опасни продукти, навлизайки в територията на принудата чрез ограничаване възможностите за лечение на здравните проблеми. Достъпът на хората до билкови продукти, които традиционно са се използвали свободно, трябва да продължи безпроблемно.
Вижте повече тук, където можете да дадете своята подкрепа:

http://www.gaia-health.com/articles301/000315-bulgarian.shtml      
Гласувай:
331. tit - Великолепно си го направила!:)
09.02.2011 22:27
Не четох всичко /малко съм весела - тази вечер празнувам/!
Утре ще мина пак!
Поздрави!:))
цитирай
2. kasnaprolet9999 - tit
09.02.2011 22:37
Благодаря ти, че ми обърна внимание върху този проблем, знам че от няколко години се пробват да наложат тези забрани, но до сега не са сполучили и си мислех, че само се правят на интересни. Нещата обаче са добили застрашителен размер и трябва да да ги сложим под контрол.
цитирай
3. stela50 - Много сериозен проблем наистина ...
09.02.2011 23:15
не вярвам да успеят да осъществят намеренията си .Природата лекува всичко.
Поздрави за постинга !
цитирай
4. vesela85 - Поздрави за постинга !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
09.02.2011 23:33
Природата лекува всичко.
Поздравления!!!!!!!!!
цитирай
5. tili - Ха ха! Това няма да мине!
10.02.2011 00:07
Ако пък се случи ще си седя на електрическата инвалидна количка и ще гледам кладите на мегдана. Народно забавление с древни традиции. Да гледаш как горят вещици и хомеопати.
Няма да стане, Вени! Хората още не са толкова безсилни и безумни!:)
цитирай
6. yotovava - 10000 % подкрепям борбата срещу подобно безумие.
10.02.2011 08:22
10 години се влачех с една кошмарна мигрена, която излекувах с хомеопатия.
С хомеопатия успях да спася сливиците на сина ми.
Поздрави, къснапролет, ти си будната ни съвест.
Валя
цитирай
7. анонимен - Това е някакъв кошмар
10.02.2011 09:00
Имам чувството че чета лош фантастичен разказ!
цитирай
8. kasnaprolet9999 - stela50
10.02.2011 09:48
Така е мила, за да не успеят е добре да подкрепим тази петиция.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - vesela85
10.02.2011 09:51
Така е, за всяка болка има тревичка, много лекарства и хранителни добавки са направени на базата на билките. Големите корпорации искат да ни отнемат възможността да се лекуваме природосъобразно.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - tili
10.02.2011 09:53
Преди няколко години се опитаха да го направят, но явно със законодателството не се бяха справили добре, сега са по-организирани и нещата са по-сериозни, трябва да им дадем отпор като подкрепим всяка петиция, която се пръкне на тази тема.
цитирай
11. kasnaprolet9999 - yotovava
10.02.2011 09:57
Радвам се, че си се оправила със здравословните проблеми по този начин. Хомеопатията е много древна наука. Д-р Пашкулев се за занимава, както със билколечение, така и с хомеопатия и има големи успехи в диагностиката, за която ползва компютърна програма.. Поздрави!!
цитирай
12. kasnaprolet9999 - анонимен 9
10.02.2011 09:58
Така си е, за това трябва да се стегнем и да им дадем отпор, като подкрепим петицията.
цитирай
13. gwendoline - Яя, отново става дума за бизнес!
10.02.2011 15:09
Вече няма да можем и да се лекуваме (истински), направо да се превръщаме в бройлери и да мрем... Ама преди това да сме си платили скъпо и прескъпо за да ни уморят с лекарства, от разрешените, разбира се!
Чудесен постинг!
Поздрави,
цитирай
14. kasnaprolet9999 - gwendoline
10.02.2011 15:27
Става дума и за по- големи печалби на големите фармацевтични компанини пак на наш гръб. Благодаря за оценката.
цитирай
15. анонимен - за медицината ни
10.02.2011 16:23
природните продукти в голямата си част са пълен фалшификат и остатъци от езическия култ.,НО все пак покрай плявата дане изгори и зърното.Аюрведата и разни там китайско-тайвански препарати не дават подобрение-дори беше открито олово и кадмий в такива в Германия и забранени.Отговорността от приемането им си е изцяло ваша!Дерзайте ;-))
цитирай
16. анонимен - предложение
10.02.2011 16:58
Според мене не трябва толкоз грубо да се отнема правото на избор, но трябва тези които се лекуват с тревички, ако идат после на доктор или в болница, да си плащат, а не да харчат парите на данъкоплатците заради глупостта си
цитирай
17. kasnaprolet9999 - анонимен16 и 15
10.02.2011 17:20
Че кога е било да идем в болница и да не си плащаме, пили и не пили "тревички". На повечето доктори само това им е в главата, да ни измъкнат и последните стотинки и да не си свършат работата. Не случайно, като никога до сега , хората наблягат най-вече на билки и знахари. Наскоро в абв писаха за един френски фармацефт, чиято компания с години е произвеждала вредни за здравето ни продукти и беше дадена статистика, колко са починалите от тези лекарства. Така че, ако тръгнем да си даваме примери, то и от двете страни може да се намерят черни овце. Това не означава да се забранят тези добавки, а да се въведе по-строг контрол върху тях. Всяка крайност не е решение на какъвто и да е проблем. Ето го този случай:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3579411
цитирай
18. tanyarisemova - Изобщо не ме истересува какво пр...
11.02.2011 15:41
Изобщо не ме истересува какво предвижда Европейска директива ДТБЛП. Те тез витамини дето ги правят и ги разпрастраняват в аптечната мрежа са и толкова витимини,ама айде.
Защо спряха Центрум?
Ще влезат в къщи и ще ми кажат спри да пиеш чай ли или спри да ползваш кремове на билкова основа. Погледнато от другата страна е хубаво да има регулиращ орган, които да следи за качеството на продаваните природните продукти. Защото се навъдиха фирми и фирмички реализиращи продажби, казвайки че продуктът е на билкова основа, а той всъщност не е.
цитирай
19. cchery - Подписах и аз!
11.02.2011 16:02
Понякога чувствам, че ще полудея в тази наша страна....... все за нещо трябва да се бориш със зъби и нокти, да търсиш подкрепа и да получаваш трошички. Иде ми вече да си хвана чукалата и да основа комуна някъде насред горите тилилиейски и да си гледам кефа като не допускам идиоти там. Това ми е мнението за тази директива - идиотска идея на пълни идиоти. Дано накрая идиотите не се окажем ние ..... като ни отнемат правото на лечение, а оттам и на живот.....
цитирай
20. анонимен - Попаднах на нещо интересно. За мен ...
11.02.2011 18:19
Попаднах на нещо интересно.За мен това е непозната билка ,макар че вече и тук се отглаждала ,но ето как фармацевтичните компании действат:


“Екстрактът от стевия е по-сладък от 100 до 300 пъти от захарозата. Листата й съдържат глюкозиди, пектини, витамини, 17 различни аминокиселини, микроелементи, антиоксиданти, ефирни масла”,. Дългогодишната работа на изследователски колективи от цял свят доказва, че стевията и екстрактът от нея са много полезни продукти и облекчават състоянието на болни от инсулинозависим диабет, хора със затлъстяване и заболявания, свързани с обмяната на веществата
Литературните източници твърдят, че заради стевията “изгорял” шефът на FDA - комисията по лекарствата и храните в САЩ. Когато се предлага билката да бъде одобрена като хранителна добавка, той отказва. Макар американското законодателство да позволява билки, които са използвани до 1956 г. без да покажат странични ефекти, да се признават автоматично. Оказва се, че шефът на FDA е взел подкуп от производителите на изкуствен подсладител. “Твърди се, че 4 г. в САЩ унищожават билката и литература за нея. Точно преди да се забрани билката в САЩ, през 1990 г. в Китай се провежда IX симпозиум по проблемите на захарния диабет. Там стевията получава златен медал като едно от най-ценните растения, които способстват за повишаване нивото на биоенергийни възможности на човека и позволяват да води активен живот до дълбоки старини.
цитирай
21. kasnaprolet9999 - tanyarisemova
11.02.2011 18:33
Не си чела внимателно, опитай пак. Никой няма да влезе в къщата ти, защото просто няма да има с какво да си направиш чай.
цитирай
22. kasnaprolet9999 - cchery
11.02.2011 18:35
Благодаря ти, ще ме вземеш ли в комуната, ако са в горите тилилейски, там ще съм в свои води, ще си берем тайничко билки, напук на фармацефтичните компании:))))
цитирай
23. kasnaprolet9999 - анонимен
11.02.2011 18:36
Това е много интересно, аз не съм чувала за ставията, но не тук е проблема, а това което се е случило в тези две страни.
цитирай
24. iliada - Поздравления за постинга,kasnaprolet9999!
11.02.2011 23:42
Достъпът на хората до билкови продукти, които традиционно са се използвали свободно, трябва да продължи безпроблемно.
Подкрепям!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - iliada
12.02.2011 00:09
И аз мисля така, благодаря за подкрепата.
цитирай
26. tanyarisemova - Да взема аз един чай от мента да си ...
12.02.2011 00:32
Да взема аз един чай от мента да си направя, че туко виж пия последния.
Това коя медия, подкрепяно от коя партия го разпространи ??
цитирай
27. kasnaprolet9999 - tanyarisemova
12.02.2011 00:58
Статията е от най-известното списание за алтернативна медицина в Англия-"Това, което докторите не ви казват" (What Doctors Don't Tell You) по повод Директивата на Европейският съюз, която фактически забранява най-добрите билкови продукти, витамини, минерали и биодобавки от 1 май 2011 година. Написано съм го още в началото на постинга.Петицията е по инициатива на Хайди Стивинсън, кликни върху линка в края на постинга ми, за да си изясниш нещата. Мента ще имаш от мен, защото Баба Яга няма кой да я спре, но от билкова аптека няма да можеш да си я купиш, ако приемат тази директива :)))
цитирай
28. tanyarisemova - Статията е от най-известното сп...
12.02.2011 01:40
kasnaprolet9999 написа:
Статията е от най-известното списание за алтернативна медицина в Англия-"Това, което докторите не ви казват" (What Doctors Don't Tell You) по повод Директивата на Европейският съюз, която фактически забранява най-добрите билкови продукти, витамини, минерали и биодобавки от 1 май 2011 година. Написано съм го още в началото на постинга.Петицията е по инициатива на Хайди Стивинсън, кликни върху линка в края на постинга ми, за да си изясниш нещата. Мента ще имаш от мен, защото Баба Яга няма кой да я спре, но от билкова аптека няма да можеш да си я купиш, ако приемат тази директива :)))


Извинявай маман супер много съм изнервена.
Не вярвам на нито една медия и на нито една новина излъчена по бг телевизия, както и на бг вестници.
цитирай
29. анонимен - Ненова
12.02.2011 20:10
Лечението с билки е от незапомнени времена. С билки се лекува всяко едно заболяване. За всяка болка има и билка. Невероятно изглежда да ограничат и сложат ръка на народната медицина. От лекарски грешки, от медикаменти на химическа основа са си заминали много хора от този свят, но билките навредили ли са на някого? Ако не помогнат за момента видимо, поне не вредят. Надявам се здравият разум да надделее и да се провалят замислите на различни световни корпорации и лобита. Благодарности за актуалния постинг!
цитирай
30. kasnaprolet9999 - Ненова
12.02.2011 22:48
Ето и че Самодивата ми се появи на хоризонта, много ти се радвам и най-вече, че се включи в дискусията. Аз също се надявам здравият разум да надделее, но тъй като не разчитам на него си гласувах на линка на петицията. Да , билките, когато не са подходящи за дадения индивид, не могатда навредят до такава степен, както едно мидикаментозно лечение, което може и да го вкара в гроба. Когато обаче не са подходящи билките, те могат да забавят лечението и това да стане фатално в даден момент. По тази причина , билколечението си е цяло изкуство, за това особено в сложните случаи, то непременно трябва да се прилага съвместно с радиестезична медицинска диагностика. При тези изследвания в билковия комплекс се слагат тези билки, които увеличават жизнената вълна на даден човек. Ако не се направят такива замервания, може да се случи в комплекса от билки да попадне такава билка, която да намалява жизнената вълна и общият ефект от комплекса да не реши здравословния проблем. Тези неща предполагам, че са ти известни, след като си завършила радиестезични курсове, но ги излагам пред останалата аудитория, за да бъде наясно, че истинското билколечение си е изкуство, което трябва да бъде оценено.
цитирай
31. mileidi46 - Podkrepqm te s zqloto si surze..i te obi4am..
14.02.2011 09:49
budi takava,kakvato si..PREKRASNA!!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - mileidi46
14.02.2011 10:06
Благодаря ти, пожелавам ти хубави дни с твоето голямо семейство и много любов.
цитирай
33. razkazvachka - За съжаление природата не може да лекува
15.02.2011 09:45
човешката алчност и човешката глупост.
Боли ме за съсипването на нашата естествена среда - отглеждаме си куха бюрокрация, която ще ни довърши докато се кланя на по-големите братчета от европата - пожелавам им с всяка следваща година да увеличават броя на хапчетата преди закусска.
цитирай
34. kasnaprolet9999 - razkazvachka
15.02.2011 10:14
Да, това не се лекува, но хапчетата шще ги оправят:)))
цитирай
35. smileme - kasnaprolet9999, ;)))
17.02.2011 21:48
Благодаря, че обръщаш внимание на важните неща! =)
Вече сме повече от 93 000 подкрепилите/подписалите.
Чета и не вярвам, не вярвам и чета. Не ми допада изобщо идеята ... Дали не е само и единствено заради интереси и печалба? :(((
поздрави, =)
цитирай
36. kasnaprolet9999 - smileme
21.02.2011 13:44
Разбира се, че е заради печалбата, къде по-добре за тях е да купуваме скъпите им лекарства, които на всичкото отгоре няма и да ни решат проблемите, а често ги и задълбочават, лекуваш едно, друго се разваля, защото често имат странични действия.
цитирай
37. mikino - 100% ПОДКРЕПЯМ!
22.02.2011 23:11
Няма нищо по-полезно, от даровете на природата! Когато може с билки, зарежете химията. Аз лично, от 10 години не съм пила антибиотик и се чувствам прекрасно. Да не говорим за козметичните свойства на някои билки... Земята ни е дала възможности и за лечение и за профилактика, без намеса на химични смеси, създадени от хората и ако искаме да сме в хармония с Нея и да бъдем здрави, не е лошо да се възползваме от Ненйте подаръци.
За тези които не вярват - Четете и се учете, пробвайте!
цитирай
38. анонимен - ПОДКРЕПЯМ
25.02.2011 18:53
За билките и природата!
цитирай
39. анонимен - "НЕ" НА МАЛОУМНАТА ДИРЕКТИВА! "ДА" НА БИЛКИТЕ И МИНЕРАЛИТЕ!
26.02.2011 10:36
Тази директива е пълна малоумщина! Да спрем това безумство! Информирайте познатите си какво ни се готви, защото затъмнението е голямо и ще ни дойде като гръм от ясно небе! Чета, чета и ми се струва, че сънувам кошмар! Има ли нещо, което да не ни отнеха?! Сега и правото ни на избор да се лекуваме отрязват! Не трябва, не трябва да стоим безучастни! Нека покажем по всички възможни начини, че можем да защитим правото си на живот!!! Да на природата! Да на билките! Да на минералите и витамините! Да на правото ни на избор на лечение! БЪДЕТЕ АКТИВНИ! ТОВА КАСАЕ ВСИЧКИ НИ!
цитирай
40. sinewave - http://www. youtube. com/watc...
26.02.2011 14:02
http://www.youtube.com/watch?v=0xibG8FwANg&feature=player_embedded

Като стана дума за затъмнение, ето тук има едно важно прояснение за нашето любопитство към Директивата. Изтъкват ролите на природната и фармацевтичната медицина като "майката" и "детето" . И за наше щастие говорят професори в областта. Дори научаваме важни неща - ще разберете какви.
цитирай
41. kasnaprolet9999 - sinewave
26.02.2011 16:23
Много ти благодаря за този линк, сложих клипа в края на моя постинг, като допълнение към темата.
цитирай
42. анонимен - Срещу Директивата за хранителните добавки
02.03.2011 17:19
Говорят се глупости - да бъдем активни. Говорилня!
Фирмите производителки на хранителни добавки в България, да се съберат, да преодолеят различията си, да инвестират в създаване на конкретна за случая обща мощна организация и да приканят и мотивират цяла България в подписка на "Граждани за природни продукти - билки и хранителни добавки" - примерно. След това, след като стигне 1 000 000 подписа да се изпрати в ЕС.
цитирай
43. kasnaprolet9999 - №42
09.03.2011 13:29
Прав си, така трябва да стане и очаквах от веригата Лечител да се започне такава компания, защото виж какво става във Франция с разни псевдо-фармацевтични компании:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3579411
Ето какво пише в сайта на Лечител:
"Лечител" подготвя петиция до Европейската комисия, към която ще приложим всички изпратени до нас читателски писма и имейли. Освен това можете да си разпечатате формуляр за събиране на подписи от ваши близки и роднини срещу тази забрана. (Изтегли в pdf формат, в doc формат или като.jpg). Тази подписка също ще бъде изпратена до Европейския парламент, до Европейската комисия, лично до здравния комисар в нея Джон Дали, до авторитетни наши представители в Брюксел, както и до Народното събрание и правителството на България.
Бъдете активни и отстоявайте своето съкровено право на здраве. Времето е кратко, трябва да действаме веднага!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14083094
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41286
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930