Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
14.02.2010 08:00 - НЯМА ПРЕСТЪПНА ЛЮБОВ
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Тя и той   
Прочетен: 7040 Коментари: 19 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
     Честит празник на влюбените!!!
Желая ви да се потопите в магията на Любовта!!!

image


Темата за любовта вълнува хората, откакто свят светува. Те са обречени да решават вечните въпроси: влюбен ли съм? Обича ли ме? Как да запазя любовта? От техните отговори зависи щастието им, зависи и радостта в живота им. Трудно е да се разрешат еднозначно проблемите в емоционалния живот на човека. Кой би могъл да му помогне? Най-вече онзи, който разбира сложната им психологическа същност и има по-богат опит. В представената тук извадка от  книгата “Няма престъпна любов” са обединени афоризми, извлечени от богатото философско наследство на Петър Дънов.

image
  Естеството   на любовта   Любовта е най-важният въпрос на живота. Разрешите ли него, ще разрешите всички останали въпроси, от какъвто и характер да са те - личен, обществен, семеен или общочовешки.   Любовта е сила, която преобразява всичко и спасява човека. Тя идва в реална, жива форма и премахва всички прегради. Който се домогне до нея, влиза в областта на разумността.   Физическата любов е с прегръщане, с целувка. Реалната любов е с докосване, а идеалната е само отдалеч, от разстояние.

image
  Физическата любов носи големи промени. Който иска да я опита, трябва да знае, че ще се движи от едно състояние в друго, от радост в скръб, и от скръб в радост.   Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки жертви, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи жертви?   Любовта е нещо възвишено. Тя не е чувство нито на мъжа, нито на жената. Това, което дразни човека, и събужда низшето в него, не е любовта. Това е изопаченият човешки живот, който сега се проявява.

image
  Любовта е фундаментът, тя е основата на всичко, защото е добродетел, която е сляпа към грешките на хората и от нищо не се обижда. Дори в най-големите грешки на хората тя вижда само добро.   Любовта е глуха за всички лоши, обидни думи. Ти не можеш да огорчиш сърцето на любящия човек, нито можеш да помрачиш ума му, нито можеш да смутиш душата му. На всички обиди и огорчения той ще се усмихне. Любовта е непобедима сила. Който има Любов, той е силен човек.   Любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов.

image
  Когато светлината и любовта идват от един източник, грях няма. Но когато светлината и любовта идват от различни източници, там е грехът.   Някой иска да прояви обичта си към някого, но се страхува да не го излъжат. Може ли любовта да се страхува от лъжата? Слънцето огрява и топли всички същества, макар някои от тях да вършат престъпления.   Когато влязат в любовта, хората се натъкват на една ужасна гама, от която всички страдат. Който се влюбва, той трябва да знае, че ще мине през тази гама на смъртта. Ако съзнанието му е будно, той ще мине през нея, ще научи нещо и ще излезе, но ако не е будно, ще го сполетят най-големи нещастия, каквито не е сънувал.

image
  Любовта не е в жертвата. Любовта изисква нещо повече от жертва. Жертвата е само закон за изкупване на нашите грехове.   В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бога. Всяка любов, която повдига човека, иде от Бога.   Любовта изключва всякакво насилие. Тя действа между хората само тогава, когато те вършат всичко доброволно. Всеки човек има желание да бъде свободен, сам да пожелае да направи нещо за своя ближен. Заставите ли го насила да направи добро на някого, той веднага ще ви се противопостави.   Първото качество на истинската любов се изразява в желанието на човека да постави своя любим на същото ниво, на което той сам се намира.   Любовта се проявява в живота извън времето и пространството. Тя не зависи от времето, нито от външните условия. Любовта идва от контакта на човек с Бога и се предава чрез вътрешен тласък, чрез вътрешен импулс.

image

  Хората на любовта носят в себе си мир, радост и веселие. Където и да отидат, всички ги приемат с отворени сърца. Те не са невежи, нито горди или амбициозни. Те са смирени и искрени.   Любовта е единствената сила, която постъпва абсолютно безпристрастно. Тя отваря очите на хората, а не ги затваря. Който обича, вижда нещата ясно. Само чрез любовта може да познаете хората.   Любов, в която има страх, не е истинска. Единствената сила в света, която не познава страха, е любовта.

image
  Само топлината на любовта е в състояние да премахне всички съмнения, подозрения, разочарования в живота.   Мощна сила се крие в любовта. Тя прави чудеса. Заради любовта хората са готови на такива жертви, каквито без любов никога не биха направили. Любовта облагородява човек и подобрява условията. Затова, каквото прави човек, трябва да го прави с любов.   Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат, а не само едно.   Любовта е вечният стремеж на две души.

image
  Престъпността е в невежеството, в кривото разбиране и неизползване на любовта. Престъпността е, че искаме да сложим любовта в окови.   Любовта е път на най-малкото съпротивление. Божествените души никога не вървят по пътя на любовта, а по пътя на мъдростта. Който иска да не прави грешки, да върви по пътя на любовта. Тя е дадена за слабите хора в света. Силните хора нямат нужда от любов, слабите имат нужда от любов.   Любовта е път към вечно тържество, но за да не злоупотреби с нея, човек трябва да мине по пътя на скърбите и страданията.

image 
К
огато говорим за любовта, всякога трябва да разбираме онова начало, което носи живот. Единственият начин, по който хората могат да се разберат, то е чрез любовта. Щом влезете в областта на любовта, вие ще станете щастливи, здрави, животът ви ще се осмисли и ще бъдете готови да служите.
  Любовта представлява свят на услуги. Където е любовта, там е раят, там е блаженството, там е Бог, там са всички блага.   Любовта никога не ревнува, никога не търси своето право! Тя прави човек привлекателен и не държи на достойнството.   Разликата между човешката и божествената любов се състои в това, че божествената любов допълва всичко в човешката любов, без да я изменя.

image
  Любовта може да бъде физическа, механическа и духовна или божествена. Това са три положения, чрез които законът на Любовта трансформира силите на света.   Любовта е онази космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Любовта, даже в своето низше проявление, е сила, която хармонизира всички органи и дава импулс на човешкия живот. Любовта става причина за идването на светлината, на топлината, на науката, на хубавите отношения, дава подтик на цялата природа, на цялото човечество и този подтик само може да подобри света.

image
 
Любовта може да се предаде по физически, астрален, умствен, причинен начин и по хиляди други начини, но резултатите винаги са еднакви. Тя носи светлина, топлина и свобода.   Любовта не забравя. И в другия свят да идеш, пак ще мисли за теб.   Любовта сама по себе си е чиста, но съдовете, в които се излива, не са еднакво чисти, вследствие на което тя намалява.   Любовта не мисли за последствия. Тя се ръководи от принцип и щом принципът е правилен, и последствията ще бъдат правилни и добри.   Любовта не е трайна, защото е толкова силна, че ако се застои, човек не би могъл да устои на нейните вибрации.  image
Л
юбовта предизвиква физическо и умствено преображение в хората. Тя създава у човека ред алхимически процеси, под влиянието на които цялото му същество се изменя. Всеки се преобразява, когато почувства, че е обичан.
  Чрез любовта си към Бога човек се ражда, а чрез любовта си към ближния той расте.   В любовта има един елемент, който разтопява хората, и богати и сиромаси, и учени, и прости. Плачеш, тъжиш, весел си, отчаян си, какво ли не, но главното е, че всички огньове и падане, и ставане, и летене, са плод на любовта.   Любовта не обича никакви оплаквания - това, че си невежа, че си сиромах, че си грешник, не я интересува - слага те в огнения кюп и те разтопява. Колкото и да се криеш, да се предпазваш, тя ще те намери. Не остава нищо друго, освен да кажеш: “На твое разположение съм!”

image

В Деня на влюбените двойки от всички възрасти палят свещ и се молят пред мощите на свети Валентин. Казват че  те имат чудодейната  сила да събират разделени с години двойки, да задомяват влюбените  млади хора, а жени, които с години нямали деца, зачевали близнаци. Част от тези мощи от четири години са изложени в манастира "Св. Константин и Елена " в едноименния курорт край Варна. Навръх 14 февруари след сутрешната молитва отец Красимир от храма "Св. Три светители" в Шумен също ще изнесе част от мощите на свети Валентин за поклонение. С благословията на папа Йоан Павел II светинята беше подарена на нашите храмове през 2006 година. Според църковния канон мощите ще бъдат изложени за поклонение до 21 февруари, първата неделя от Великия пост. Само в три страни в света се пазят мощи на светеца.


В този ден много хора по стар стил почитат "Трифон Зарезан". Аз съм от тези, които успяват да съвместяват двата празника и да полеят любовта с вино. Миналата година ви разказах колко много общи неща има между тях, който е пропуснал може да го види тук:

http://kasnaprolet9999.blog.bg/zabavlenie/2009/02/13/sveti-valentin-i-trifon-zarezan.290236 

Гласувай:
19Следващ постинг
Предишен постинг

1. mrazekoff - Невена,
14.02.2010 10:16
да ти е честито това, което празнуваш на днешния ден.
Харесаха ми думите на Учителят Дънов, много истини има в тях.
Мисля, че горко ни на нас, ако почитаме и се молим на Бог само на църковните празници , ако даваме прошка само на днешния ден, ако уважаваме жените само на 8 март, ако уважаваме и почитаме родния си език само на 24 май, ако мислим и се грижим за децата само на 1 юни, ако си мислим за студентите само на 8 декември, за 2 юни - Ботев , на 19 февруари - Левски и много други...
Всичко това трябва да бъде всеки един Божий ден, а това значи, че в нашите души трябва да има, или да се стремим да натикаме, дори и насила - Любовта (но, не нашата плътска, греховна любов, а тази от Бога и към Бога), защото тя е Истина и Живота, Началото и Края, Алфага и Омегата на нашето съществуване.
Желая ти от все сърце Любовта към Бога да бъде твоята единствена цел в живота ти - останалото ще дойде само...!!!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - mrazekoff
14.02.2010 17:37
Едва ли някой почита тези ценности само на тези дни. То е или ги почиташ и прилагаш в живота или не.
Тези дни са важни, от гледна точка за да ни напомнят за вечните ценности и да ги обсъждаме с хората около нас, да си простим, ако до този момент не сме го направили, да зарежем лозичките, да кажем на любимия човек до нас или далеч от нас още веднъж, че го обичаме и т.н.
Това са хубави мигове в живота на всеки и от нас зависи дали ще ги пропуснем или отбележим подобаващо. Любовта към бога е нещо, което се носи в сърцето и е като пътеводна звезда към целите, които си поставяме в своя кратък живот, аз така го разбирам.
цитирай
3. mamas - Честит празник (празници)!
14.02.2010 20:08
Подавам ти ръка...
Ще я поемеш ли?
Да си простим
за грешките си днес.
За болките,
натрупани във времето,
за наранената
неволно чест...

Да си простим!
И да започнем отначало,
пречистени,
с олекнали сърца!

И нека грее
пак в душите бялото,
а върху него
да рисува любовта!
цитирай
4. mileidi46 - 4estiti praznizi mila,
14.02.2010 21:41
koito i da praznuva6...znam,4e e s dostoinstvo...
za6toto liubovta e v sarzeto ti..
ne znam dali e vazmojno da se prosti vsi4ko,i to na opredelen den...vajnoto e da pro6tavame vinagi,kogato mojem...Pozdravi za vsi4ki okolo teb!!
Pregra6tam te i si prostena ..ako nqkoga sgre6i6...:)))
цитирай
5. kasnaprolet9999 - mamas
14.02.2010 22:52
Приемам твоята ръка
да си простим
да грее любовта
в пречистени сърца
до бяло
и да започнем
отначало!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - mileidi46
14.02.2010 22:58
Празнувахме всичко накуп,
Таня от Свищов е с нас и
си прекарахме чудесно,
важното е да ими любов
в сърцата ни и желание
да си прощаваме грешките,
защото няма безгрешни, а
нашите грешки са и нашите уроци.
Лека нощ!!!
цитирай
7. tanyarisemova - koito i da praznuva6. . . znam, 4e e s ...
15.02.2010 10:28
mileidi46 написа:
koito i da praznuva6...znam,4e e s dostoinstvo...
za6toto liubovta e v sarzeto ti..
ne znam dali e vazmojno da se prosti vsi4ko,i to na opredelen den...vajnoto e da pro6tavame vinagi,kogato mojem...Pozdravi za vsi4ki okolo teb!!
Pregra6tam te i si prostena ..ako nqkoga sgre6i6...:)))


Значи и аз се чувствам поздравена :) защото съм на гости на Невенчето.

Първото нещо, което ме впечати в блогът й бе в самото му представяне. Едно изречение, което бе тъкмо за вчерашния празник.
"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел.

Поздрави и от мен. Специално за коментиращите този пост mrazekoff,mileidi46 и mamas.
цитирай
8. ckarlet - Никога не е късно да се пожелае любов ...
15.02.2010 19:57
Никога не е късно да се пожелае любов и нежност!
А аз ти я желая тя да бъде всеки ден около теб и в теб! Щастие за цялото ти семейство, мила Кasnaprolet9999!
Прекрасен постинг!!!
цитирай
9. panazea - Ех , Пролет ,
15.02.2010 21:56
Тези хубави цветя ,
ще дойдат с пролетта,
Търпение да има,
Да си отиде люта зима!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - ckarlet
16.02.2010 12:47
Наистина, никога не е късно и с удоволствие приемам твоите пожелания.Да си ги пожелаем взаимно!!!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - lzl
16.02.2010 12:50
Е, нали съм пролет, то за това е толкова цветно.
Идвай, като ти стане сиво.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - panazea
16.02.2010 12:52
То и аз нямам търпение да си иде, че ми омръзнаха тези студове, ледове, киша и локви. Друго си е полянка с цветенца.
цитирай
13. compassion - Прекрасни цветя за хубавия празник
16.02.2010 18:50
Благодаря ти, Невенче!
цитирай
14. kasnaprolet9999 - compassion
16.02.2010 22:31
Радвам се, че намина и се освежи.
цитирай
15. cvetnica - Неви,
18.02.2010 15:16
думите са излишни!
Аплодисменти!
цитирай
16. kasnaprolet9999 - cvetnica
18.02.2010 18:14
Тук друг ни говори и пред него трябва само да замълчим с благоволение.
цитирай
17. kasnaprolet9999 - stefbelchev
19.02.2010 14:28
Съгласна съм с теб, направо си е престъпление да си играеш с чувствата на хората.
цитирай
18. erato7 - Благодаря ти за този постинг, ka...
02.03.2010 21:58
Благодаря ти за този постинг, kasnaprolet9999! Имам няколко книги на Учителя, те са безценни за мен! Реалността на живота е в любовта! Тя ражда доброто, а то е в основата на живота!
цитирай
19. kasnaprolet9999 - erato7
02.03.2010 22:14
Удоволствието е мое, идвай пак. Още книги от него ще намериш във сайта на Виртуалната библиотека-разположен е на първо място в блогрола ми.
Този постинг е част от блог-вълна.Кликни под аватара ми на блогвълни, за да видиш и другият "На учителя Дънов с любов".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13923353
Постинги: 845
Коментари: 16435
Гласове: 41176
Архив
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031