Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
04.02.2017 16:09 - Белият имел-смел борец против рака
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9167 Коментари: 6 Гласове:
15

Последна промяна: 15.03.2017 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
По случай Световният ден за борба против рака ще Ви разкажа за една много интересна билка, която още в далечното минало се е използвала от друидите за лечение на каквото се сетите. Това е белият имел. Няма да Ви занимавам със страшната статистика за това, колко човека умират годишно и колко ще умрат до 2030 г. Това ще научите от медиите, те само в този ден Ви напомнят колко сме уязвими от този бич на човечеството.

image

Миналото лято го снимах в Приморско, около Международния лагер, където бях отседнала на гости при една приятелка с моето семейство.Този паразитен храст, наречен бял имел,  се е вкопчил в бедното дърво и смуче като раково образувание жизнените му сокове. Дървото беше доста залиняло, но все още се държеше.

image

Ето го в по-далечен план, виждат се оголените му клони, въпреки че есента не бе дошла.Така е и с хората, преди да разберат какви паразити имат в тялото си. Чувстват, че нямат сили, нещо ги смуче, мислят си, че са в години и силите ги напускат, а то било друго. Докато обаче разберат какво е и става вече късно за лечение. Точно това се е случило с тези дървета, които бяха наблизо до това.

image

Първото е съвсем изсъхнало и имела се е прехвърлил на другите две, които са на път и те да изсъхнат. Това обяснява защо белият имел се използва при лечението на рака-ами по принципа на подобието, използвано широко както в хомеопатията, така и в цветолечението на Бах- "Подобното лекува подобно".

image

Тук се вижда и четвъртото обсебено дърво. Отдолу е пълно с високопланинския хвощ. Той също е противоракова билка. Съдържащия се в него силиций изяжда раковите клетки и не пипа другите. В случая не може да помогне на дърветата, защото имела е високо в клоните му. Изобщо не очаквах да го видя тук около морето, но ето че се е притекъл на помощ на дърветата и е само в тази част на цялата ивица около морския бряг на Приморско. Растенията си помагат, както и някои от добрите хора.

image

Ето го тук и високопланинския хвощ, цяла плантация е. Покойният Владимир Бошнаков го е включил в своето противораково лечение заедно със соковете и чайчетата на Рудолф Бройс. За това преди време Ви съобщих в този постинг:
kasnaprolet9999.blog.bg/novini/2015/02/04/vladimir-boshnakov-chovekyt-koito-uspeshno-se-prebori-raka-i.1335513

Набрах си малко от него за профилактика, че ми бе по-лесно, откжолкото да се катеря за имела по дървета. Съпругът ми обеща да ми купи маймунка следващото лято и да си реша проблема с имела. Ще има кой да ми бере и пъпките от тополите, за които лечителят В.Дамянов е дал хубави рецепти.

image

Ето колко си набрах от високопланинския хвощ, успях да напълня свободното легло в една от стаите, където спеше малкият ми син:
Един ден ми рече, че заради мен не може да си покани някоя мома от Приморско да преспи при него и ако продължавам така ще си остане ерген:)))

Следват снимки на хора от билковата ни група във Фейса:

image

Бял имел (Viscum album)

Снимка:Латин Кордов
Тук белият имел се е прострял върху иглолистно дърво и то съвсем не изглежда опоскано като останалите, държи се здраво горкото. Това ме води до дълбок размисъл. Ето каква информация събрах за тази билка:

Белият имел представлява вечнозелено, полупаразитно, двудомно храстче, прикрепващо се по клоните на дърветата с помощта на коренолодобни хаустории, които проникват под кората. Стъблото е дихотомично разклонено. Листата са срещуположни, приседнали, целокрайни, елипсовидни до продълговати, кожести, тъмнозелени, с успоредно жилкуване.

Цветовете са малки жълто-зелени, с 3-4-делен околоцветник, събрани по 3-6 в разклоненията на младите клонки, в пазвите на най-горните листа. Цъфтят март-юни

Плодът в началото е зелена, а по-късно бяла или бледо-жълтеникава, кълбовидна, лепкава ягода с лепкави 2-4 черни семена, които се полепват по човките на птиците и така се разнасят навред по дърветата Те са отровни.

image

Бял имел (Viscum album)
Снимка:Латин Кордов

Използват се за лечение само Стръковете (herbae Visci) или само листата (folia Visci). Събират се стръковете с листата от октомври до средата на декември и през март-април
Химичен състав: Пептидна субстанция, наречена вискотоксин, в състава на която вземат участие 17 аминокиселини. Изолирано е вещество от групата на лектините (фитоаглутенини). Установени са освен това амини (холин, ацетилхолин, хистамин); флавоноиди - халконов гликозид; фенолни киселини; тритерпени - олеанолова киселина; танини, витамин С, провитамин А, смоли, восъци и др.

Белият имел се прилага в областта на онкологията, където има недостиг на светлина. Билката  вирее по клоните на различни дървета и през цялата година остава зелена, обяснява д-р Марионлейт Шултес от Клиника Ита Вегман, където лекарите имат над 90-годишен опит с прилагането на лекарството „Искадор” за лечение на рака. Трябва да се знае, че за първи път през 1917 г. д-р Ита Вегман  разработва и използа този препарат от бял имел, като е подмогана от д-р Рудолф Щайнер.

Растението има особена сила и подпомага създаването на топлина, а оттам  усилва етерното тяло. В случаите  на раково заболяване, пациентите са уморени,  депресирани и имелът помага да се укрепи имунитета на  цялото тяло чрез образуване на топлина и подреждащата сила, която идва от етерното тяло. Защото това растение съдържа изключително много магнезий, пояснява още д-р Шултес. При хронични състояния като депресии и травми от миналото имелът също е приложим , а хората успяват по-лесно „ да влезнат в своето тяло“, ако може така да се изразим и да усетят топлината.
www.zdravnitza.com/a.php/nav/news/s/s/news_id/5724

image

Бял имел (Viscum album)
Снимка:Латин Кордов

"Кой не знае живеещото паразитно с помощта на смукателни корени по широколистни дървета, елхи и борове и същевременно чудесно лековито растение, без което нашият живот вече е немислим? То расте кълбовидно върху своя гостоприемник. Вечно зелените му листа са твърди като кожа и с жълтеникаво-зелен цвят. Гроздовидният плод е белезникав, малко стъклен, а отвътре слузест и лепкав. Птиците разпространяват по поляните лепкавото семе, което те остъргват от клоните с човката си или пък го изхвърлят несмляно с изпражненията си. Само така се способствува размножаването, тъй като се установява, че нито поставеното във вода, нито пък поставеното в пръст, семе покълва."-Мария Требен


image

Бял имел (Viscum album)
Снимка:Латин Кордов

Действие: Клонките с листата на Белия имел са известни със своето съдоразширяващо действие, вследствие на което те понижават повишеното кръвно налягане и премахват спазъма на кръвоносните съдове. Това действие се придружава със забавяне на сърдечната дейност. Действа още кръвоспиращо, противокашлячно, противогърчаво, успокояващо, противоневралгично, стимулиращо обмяната на веществата,

Препаратите на белия имел подтискат ЦНС, проявяват антиконвулсивен, респ. антиепилептичен ефект. Хипотензивното им действие се дължи на влиянието им върху съдодвигателните центрове в продълговатия мозък. Важна роля за това действие има вискотоксинът, съдържащ се в Белия имел. Известно въздействие може да се очаква и от страна на съдържащите се в дрогата амини.

image

Бял имел (Viscum album)
Снимка Диян Атанасов


Приложения:
• като хипотензивно средство в ранните стадии на хипертоничната болест
• при виенето на свят, главоболие
• при атеросклероза
за засилване на маточните контракции
• при коклюш, отоци, хронични ставни заболявания
• за увеличаване млякото на кърмещи жени, за забременяване.

Мария Требен съветва: "Жените също трябва да посягат към чая от имел. Нормализираното кръвообращение прекратява смущения в матката и менструацията, предимно силни месечни кръвотечения, както и продължаващи кървения след раждане. При оплаквания в климактериума, свързани със сърцебиене, възбуда, чувство на страх и задух, чаят трябва да се пие няколко години наред. Тогава оплакванията изчезват напълно и жената повече не усеща да е в критическата възраст. Пресният сок от имел може да отстрани безплодие у жената. Имелът трябва да се измие добре и както е мокър, да се изстиска в сокоизстисквачка. От него се взимат по 25 капки в малко вода - половин час преди закуска на гладно и вечер преди лягане. Капките от имел ги има и в аптеките. В последно време имелът се прилага в медицината като противораково средство. Опитът постоянно сочи, че билките действуват прочистващо и болкоотблъскващо. Посягайте към тези помощници, за да се укрепи и запази здравето ви!
Съществуват цял ред интересни научни разработки, посветени на противораковата активност на белия имел."


image

Бял имел (Viscum album)

Снимка Диян Атанасов

Вътрешно приложение:
1. Две чаени лъжички бял имел се заливат с 200 г студена вода, оставят се да кисне 12 часа. След прецеждане извлекът се изпива сутрин. Същата дрога се накисва повторно със същото количество вода и полученият извлек се изпива вечерта.
2. Една супена лъжица от билката се залива с 300 г кипяща вода и се вари в продължение на 5 минути. Оставя се да кисне 30 мин. След прецеждане се пие 3 пъти дневно по 80 г след ядене.
Бани – помагат при ревматизъм, ишиас, ставни болки, отоци и т.н. Приготвят се от екстракт от бял имел или запарка.
Мария Требен съветва:
"По принцип би трябвало да се прави поне веднъж в годината шестседмично лечение с имел: всеки ден в продължение на три седмици се пият по три чаши, след това две седмици по две чаши и една седмица по една чаша на ден. В тези шест седмици кръвообращението и кръвното налягане са се възстановили. За да може обаче това състояние да се задържи, би било целесъобразно всяка сутрин да се пие по чаша чай от имел в продължение на една година след това."


image

Бял имел (Viscum album)
Снимка Диян Атанасов

Рецепти за рак с метастази:
Публикувано от: admin в Народна медицина, Ракови заболявания февр. 2, 2010    0

Смесват се 2 части корен бърдуче, 2 части корен динка, 2 части шишарки хмел, 2 части пъпки от топола, 3 части вълча ябълка, 2 части кора трепетлика, 3 части корен обикновен пелин, 3 части бял имел, 3 части орехови листа и 3 части плод шипка.

3 супени лъжици от билковата смес вечерта се поставят в термос и се залива с 3 чаени чаши вряла вода.

На сутринта се прецежда, разделя се на 4 части. Пие се 1 час преди ядене.
Б17 ЛЕКУВА

Смесват се 100 грама исоп обикновен, 75 грама корен бърдуче, 75 грама корен водна лилия, 100 грама жълто прозориче, 75 грама невен, 75 грама змийско мляко и 100 грама бял имел.

2 супени лъжици от билковата смес се поставят вечерта в термос и се залива с 2 чаени чаши вряла вода.

На сутринта се прецежда. Пие се по 100 грама 4 пъти на ден 30 минути преди ядене.

От мен съвет: Преди да решите коя рецепта да използвате, попитайте махалото, коя е най-подходящата за Вас комбинация. Билките ни въздействат със своята енергетика и трябва да се провери дали са съвместими с нашата аура и доколко увеличават жизнената ни вълна.

image

Бял имел (Viscum album)
Снимка Dimitar Borshukov

"Често са ме питали защо възхвалявам толкова имела, след като той бил така отровен. Листата и дръжките на имела в никакъв случай не са отровни, отровни са зърната му, взети вътрешно. Ако те се разбъркат със свинска мас на мехлем (виж „видове приложения и рецепти“) и се прилагат външно при измръзвания, тогава те помагат.

Една жена имала от години измръзнал нос. Зимно време тя почти не се осмелявала да излиза навън със синьо-червения си нос. От година на година положението ставало все по-страшно. Посъветвах я да се налага нощем с прясна каша от зърната на имела. Макар и да звучи твърде недостоверно, трябва да кажа обаче, че след няколко дни носът оздравя" твърди Баба Ванга.

image

Бял имел (Viscum album)
Снимка:Николова Тин

И макар че съвременните лекари често бързат да отрекат на билковите лекове полагащите им се лечебни свойства, скоро може да им се наложи да се запознаят с действието на имела върху рака.

Предполагаемото използване на имела като лек за рака не е нещо ново. Още от двайсетте години на миналия век лекарите изучават растението и въздействието му върху туморите. Всъщност, според Националният раков институт имелът е най-широко изучаваната алтернативна терапия за лечение на рака.

Счита се, че на комбинацията от алкалоиди, вискотоксини и лектини, съдържаща се в листата на имела се дължи неговото противораково действие, макар че са необходими още изследвания, за да се уточни какво прави вечно зелените листа толкова мощни.

Това не се отнася обаче за всяко растение имел. Учените смятат, че всяко растение съдържа различни съединения в зависимост от дървото гостоприемник, на което то расте. Плодните дръвчета като ябълките и черешите се счита, че са от по-високо качество, отколкото са другите дървета, обаче и това е теория, която изисква още изследвания.


image

Бял имел (Viscum album)
Снимка:Васил Дамянов

Множество екстракти от имел се предлагат в Европа и стават дори още по-популярни с новите изследвания на противораковото им въздействие. Те са доказали, че убиват раковите клетки в лабораторни условия и че стимулират имунната система като насърчават производството на бели кръвни клетки

Една разработка съобщава, че инжекциите с екстракт от имел, правени паралелно с традиционните лечения като химиотерапия, ефективно намаляват страничните ефекти и подобряват качеството на живот на пациента. Тези обещаващи заключения карат все повече и повече европейски пациенти с рак да искат да им се прилага алтернативната терапия с инжекциите.
zdravivsekiden.com/bilkata-koiato-celuva-raka-za-sbogom/

image

Бял имел (Viscum album)

Снимка Диян Атанасов
"Срещаните в стари билкарски книги народни имена, като високопланински ластари, гръмотевична метла, пентаграм, магьоснически знак, дърво от Божия кръст, магьосническа метла, водят до извода, че имелът е бил прастаро лечебно и вълшебно растение у нашите предци. Той е едно тайнствено растение. У друидите (келтски жреци) то се е считало за свещено растение, за лекуващо всичко средство, което може да прогони всяко зло. При тържествена церемония те го отрязвали със златни ножове и коси. Стари билколечители го прилагали като отлично и безотказно лекуващо средство при епилепсия. Препоръчва се имела в наше време при хронични спазми и истерични оплаквания.
Листата и малките стъбла, които за сушене се нарязват на дребно, се събират само от началото на октомври до средата на декември и през месеците март и април. През останалите месеци имелът няма лековита сила. С най-голямо лечебно действие се считат растенията, намиращи се по дъбовете и тополите, но и онези по елхите, белите борове и овощните дървета също са лековити. Още една подробност към събирането: През месеците март и април имелът има малко зърна - птиците са ги изкълвали през зимата. Поради това при рязането на листата и стъблата имаме по-малко работа с отделянето на лепкавите зърна, които през месеците от октомври до декември са още по имела....Имелът се счита за много добро средство за сърцето и кръвообращението. При тежки смущения в кръвообращението той не може да бъде нахвален. Тъй като имелът съдържа ензими, които нормализират цялостния организъм, то с негова помощ се постига невероятното - високото кръвно налягане спада, а ниското кръвно се вдига. С него неспокойното сърце се успокоява и сърдечната дейност укрепва. Изчезват всички явления, съпровождащи ненормалното кръвно налягане, като нахлуване на кръв в главата, световъртеж, бучене в ушите и смущения в зрението. Имелът противодействува същевременно на всички сърдечни увреждания, така че с право може да се твърди, че той е незаменим помощник при всяко смущение в сърцето и кръвообращението. Днешната ни забързана епоха, с високите си изисквания към всички хора и с оскъдното си свободно време, действително има нужда от такива помощници."- Мария Требен .Ако искате да се запознаете с друга билка погледнете в моя електронен справочник за тях:

kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/02/24/vsichko-za-bilkite-2-chast.499250

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2012/10/18/vsichko-za-bilkite-3-chast.1011011

или
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/01/03/vsichko-za-bilkite-chetvyrta-chast.1419624

Гласувай:
151. donchevav - Много интересно, пълно - и прекр...
04.02.2017 16:26
Много интересно, пълно - и прекрасно онагледено четиво! Благодаря ти, мила Неви!

На север от Несебър, в дюните на южния плаж на Слънчев бряг, има доста такива дървета, поразени от този бял имел, почти сухи. Имелът расте по тях на топки - като огромни гнезда... Всъщност, да си призная, гледайки отдолу, от плажа, аз дълго време го мислех точно за гнезда на някакви морски птици:))) Нали съм отраснала далече от морето, нямам представа от крайморска флора и фауна:)))

Чудесна е информацията, която даваш, мила приятелко! Дано на никого не се налага, но... твоите съвети могат да бъдат животоспасяващи за някого! Благословена да си! Прегръдка!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Много интересно, пълно - и пре...
04.02.2017 16:35

donchevav написа:
Много интересно, пълно - и прекрасно онагледено четиво! Благодаря ти, мила Неви!

На север от Несебър, в дюните на южния плаж на Слънчев бряг, има доста такива дървета, поразени от този бял имел, почти сухи. Имелът расте по тях на топки - като огромни гнезда... Всъщност, да си призная, гледайки отдолу, от плажа, аз дълго време го мислех точно за гнезда на някакви морски птици:))) Нали съм отраснала далече от морето, нямам представа от крайморска флора и фауна:)))

Чудесна е информацията, която даваш, мила приятелко! Дано на никого не се налага, но... твоите съвети могат да бъдат животоспасяващи за някого! Благословена да си! Прегръдка!


Благодаря, дано не се наложи, но е хубаво да го знаем. Аз половината хвощ вече го раздадох на закъсали, а такива хора има все повече за съжаление.
цитирай
3. inel379 - Впечатлена съм!
04.02.2017 17:43
Изумително е това, което научавам от теб за белия имел. На отровата се въздейства с друга отрова, която я обезсилва.
Благодаря ти за тази толкова ценна информация!
Ти си чудесна!
Сърдечен поздрав!
цитирай
4. sande - Поздрави, Ранна Пролет!
04.02.2017 18:01
Ти доведе пролетта.

И радостта.

И надеждите на много хора.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Изумително е това, което научавам ...
04.02.2017 18:54
inel379 написа:
Изумително е това, което научавам от теб за белия имел. На отровата се въздейства с друга отрова, която я обезсилва.
Благодаря ти за тази толкова ценна информация!
Ти си чудесна!
Сърдечен поздрав!


Практически белият имел не е отровен като цяло, но е паразитен храст, който се намества в различни дървета, подобно на тумур, смучейки жизнените им сили и накрая ги убива, видно от моите снимки. Един мъж от нашата билкарска група ползва инжекции от бял имел и има добри резултати.

цитирай
6. kasnaprolet9999 - Ти доведе пролетта. И радостта. И ...
04.02.2017 18:55
sande написа:
Ти доведе пролетта.

И радостта.

И надеждите на много хора.


Благодаря ти за хубавите думи, надявам се да се е получило.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14006322
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41239
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031