Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
15.01.2017 21:25 - Депаразитация и Детоксация с български билки.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19600 Коментари: 16 Гласове:
22

Последна промяна: 16.01.2017 00:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Вчера изнесох тази лекция на семинара „Празник на здравето", организиран от Владимир Драгиев, който се проведе в х-л "Хемус" гр.София.Тук ще приложа и няколко мои снимки на някои от билките, за които става реч.

Депаразитация и Детоксация с български билки.

Боклук се натрупва навсякъде в тялото – в органите, кухините и клетките. Натрупва се поради неправилно хранене, непиене на вода, обездвижване. Тялото, задръстено с отпадъци, е болно. Липсва енергия, органите работят лошо, развиват се различни заболявания. Прочистването им е решаващо при лечението на всички болести, а при някои болести е основата на лечението (Паркинсон, Аутизъм). Прочистването включва депаразитация и детоксация.

Депаразитация е унищожаването на паразитите, наричани често и патогени, които биват множество по видове метили и тении, бактерии, гъбички и вируси.

Детоксация е абсорбиране, разграждане и изхвърляне от органите ни на шлаки, холестеринови плаки, камъни, тежки метали, токсини и отрови, отделяни от паразитите, както и телата им след унищожаването им, натрупани в нашите органи. Бързата детоксикация се прави най-малко два пъти годишно в продължение на няколко дни. Бавната детоксикация по същество е всекидневна профилактика с подходящи билки, плодове и зеленчуци, която цели да не се допуска прекомерното натрупване на паразитите в нас.

Моята лекция е детоксация и депаразитация с български билки. Невъзможно е да се определи кои билки са само детоксикиращи и кои само антипаразитни. Повечето от тях вършат и двете неща, някои са с по-изразени бързи детоксикиращи свойства, други с по-силни антипаразитни свойства. Депаратизация и детоксация трябва да се правят едновременно. След унищожаване на паразитите, те трябва бързо да бъдат изхвърлени от тялото, защото често в тях има други паразити, които могат допълнително да ни замърсят.

1.Какви органи от тялото можем да прочистим с помощта на билките:

Червата – Всички болести идват от замърсените ни черва, това го е казал навремето Хипократ. Затова първото нещо, което следва да направим е да унищожим и изхвърлим вредните паразити, за да оставим добрите да си вършат работата.Метилите са създадени от природата за живот в други организми. Имунната система не е програмирана да се справя с тях. Би следвало да може да се справя с вирусите, гъбичките и бактериите, но биологичното разнообразие, глобализацията, мутациите на тези организми са довели до ситуация, в която не може да се разчита само на имунната система. Ако я подпомогнем, като свършим част от нейната работа, тя ще се възстанови и ще може известно време да си върши работата. Трябва да се помни, че всеки паразит ангажира и изтощава имунната система. Например гъбички по краката (кожата и ноктите) не са козметичен проблем, а предпоставка за изтощения, срив на имунната система и отваряне на вратата за по-вредни патогени.


Билки, които унищожават паразити са: сладкия, белия и черния пелин, вратигата, карамфила, огничето, вълнистия ранилист, горската върбовка, полският хвощ, зелените черупки от орехи, приготвени като спиртен извлек, левурдата, плодове от бъзак и др. За някои от тях ще се спра по-подробно.

image

Огниче, растящо в квартал на София.

Огничето притежава противомикробно действие спрямо салмонели, стрептококи и стафилококи. Запарка от стръковете на Огничето действа противодиарично и противоглистно.Етеричното масло от него оказва също глистогонно действие. Със запарка от неговите стръкове навремето моята баба е спасила много хора от дезинтерия.


Мощни лечебни сили дремят в едно растение и се говори, че и мечките след зимния си сън го търсят, за да си пречистят с него стомаха, червата и кръвта. Нарича се див чесън, мечи лук, горски чесън, левурда, магьоснически лук. Левурдата убива причинителите на различни инфекционни заболявания (стрептококи, стафилококи, причинители на грипа, на дизентерията и др.) Екстрактът има предпазно действие и срещу оловно отравяне. Сокът се препоръчва като укрепващо средство поради наличието на витамини. Притежава противоглистно действие спрямо острици. Това растение прочиства тялото и изхвърля болестотворните вещества, спомага за отстраняването на хронични кожни заболявания. Спиртен извлек от пресни листа от левурда напоследък използвам за противогрипна профилактика. Взимам по 20 капки, разтворени в 30 мл. вода сутрин на гладно, половин час след приема на лъжичка сироп от плодове от бъзак. При наченки на първи признаци на хрема или болки в гърлото, взимам още два пъти през деня и всичко отшумява яко дим. Спиртният извлек от луковиците е още по-голям трепач, но не съм правила. Подозирам, че ще се справи и с лошите щамове на Ешерихия Коли.

image

Вратига, растяща около р.Макоцевска.

Лечителят Пламен Бенински използва за обезпаразитяване на червата следната схема за чревно прочистване, която е добре да се прави два пъти в годината профилактично и повече при наличие на трудни за премахване метили и тении:

Приготвят се 100 бр. дози, всяка по 0,15 гр. бял пелин, 0,15 гр. карамфил и 0,15 гр. вратига. Пият се 10 дни по 10 бр. Дози на ден през 1 час. Пие се спиртен извлек от зелени орехи или орехови обелки, по 1 ч.л. с всяка доза. Вечер се взимат по 2 таблетки активен въглен. По подобен начин миналата година се прочиствахме цялото семейство. Правихме го обаче със сладък пелин, който се препоръчва от Хулда Кларк и по-леко се понася, защото не горчи като белият.По нейната схема не се взима билката вратига и обезпаразитяването протича по-дълго от месец. Описано е подробно в книгата й „Лечение на всички болести“ и няма да се спирам на него, поради краткото време, с което разполагам.

image

Сладък пелин, растящ по бреговете на гр.Поморие.

От векове са се прилагали клизмите за детоксация на дебелото черво с различни билки-най-добри са отварите от лайка, смрадлика, змийско мляко, от което може да се направи и маслен извлек с зехтин или шарлан, които са още по добри за целта. Основно правило за опазване на здрави черва е недопускането на запек, с което много добре се справят лененото семе и семето от широколистен и теснолистен живовляк. Те съдържат разтворими и неразтворими фибри, които от една страна поглъщат като гъба токсините, вредния холестерол и други отпадни продукти в червата, а от друга подпомагат и стимулират движението на червата. Засилената перисталтика е гаранция за бързото изхвърляне на токсините. Лененото семе е носител на незаменимите омега-3 киселини, които са от първостепенно значение за почистващите дейности на всички системи и поддържането на здрава имунна система. Редовното пиене на сутрешни билкови чайчета на гладно е най-добрата детоксикация за тънките черва.

image

Змийско мляко, растящо около детска площадка в гр.София.


Черен дроб и жлъчка- В тях често се наслояват различни по вид и твърдост камъни, в които често се загнездват патогени. Прочистване на каналите и на жлъчния мехур от билирубинови камъни се прави по различни методи. Не се пепоръчва да се прави в домашни условия за камъни над 2 см. В нета има доста литература по въпроса и се набляга на метода на американския лекар Хулда Кларк. В България си имаме и други светила, едно от тях е известния лечител от Плевен Никола Алексиев, който използва за целта следните билки : стръкове от Камшик, Птиче просо, Червен кантарион, Полски хвощ и Жълт смил, корени от Синя жлъчка, Глухарче и Гръмотрън, Ленено семе, Метлено семе и листа от орех. Никола Алексиев е изготвил комплекс от тези билки, като количествата на отделните билки са негов патент. Изпраща пакет от 50 гр. с куриер на всеки, който прояви желание, заедно с указания как да се прилага. Най-общо казано отварата от тези билки се смесва с мед и лимони, редува се с пиене на зехтин и минерална вода, вечер се затопля в областта на дясното подребрие с ел. възглавница, ядат се ябълки и картофи. Процедурата трае три дни. Препоръчва се да се прави два пъти годишно, дори и от хора с оперирана жлъчка, тъй като с този метод излизат не само камъни от жлъчка, но и от черен дроб.

image

Камшик, растящ навсякъде в с.Макоцево

За всекидневна детоксикация на черния дроб се препоръчват семена от петнист бял трън, стрък камшик, корени, листа и цвят от глухарче, което особено на пролет, заедно с копривата пречистват не само черният дроб, но и кръвта. Чаят от Коприва може да се пие много дълго време, дори и една година. Има доказателства, че активните флавоноиди в семената на патнистия бял трън подпомагат чернодробните клетки в борбата им с срещу различни токсини и вирусен хепатит.  

Рецепта за бърза детоксикация: Изяждате половин розов грейпфрут един час преди всяко хранене и изпивате чаша чай от глухарче (стрък, цвят или корен) за десерт. Резултатът – метаболизмът ви се ускорява като изстребител. Глухарчето е супер диуретик – манекенките отдавна се възползват от него преди ревюта, за да не задържат и капчица излишна вода в организма си и да не изглеждат подпухнали и подути. Растението стимулира дейността на червата и помага на черния дроб да преработва мазнините.

 

Кръвоносни съдове- Прочистването с Бабини зъби, Водно пипериче, екстракт от кестен и плодове глог и шипка прави чудеса при наличие на холестеролови плаки, разширени вени, хемороиди, при инфаркти и инсулти. За бабините зъби известният лечител Борис Николов установил в лабораторни условия, че отвара от тях чисти не само кръвоносните съдове от холестериновите плаки, но още стави и меки тъкани, където тези плаки се наслояват и пречат на нормалното им функциониране. Това са панкреас, простата, мускули, яйчници и пр. Неговият препарат Боралин, в няколко варианта, включва бабини зъби в комбинация с няколко билки и се продава в билковите аптеки, но може да се направи и в домашни условия, за което той е публикувал своя рецепта.

image

Бабини зъби, растящи по бреговете на Поморие.

 

Бъбреци- Прочистването от песъчинки и стопяването на камъни става с пиенето на билкови смеси. Необходимо е обаче да се знае вида на камъните, от това зависи билковата смес. Добри рецепти за бъбреци са тези на проф. Ламбрев и на проф. П. Манолов.Една много страхотна билка за махане на камъните и пясъка в бъбреците, която може да се прилага самостоятелно е Мечото ухо, известна и като Бял конски босилек, от големия род на салвиите е. Тази билка няма да я намерите по аптеките, а трябва да си я наберете. Как изглежда може да видите в интернет. Аз съм писала за нея, има и доста мои снимки към тази статия.Научих я от един възрастен мъж в с.Макоцево, който се бе спасил от опереция.

image

Мечо ухо, растящо по поляните около ранчото "Коникът" в с.Макоцево. 

Корите и листата от леска, бялото и жълто еньовче също са много добро средство за бързо прочистване на токсините, натрупани в бъбреците.


Друга интересна билка в това отношение е полският хвощ. Освен че се препоръчва при бъбречно и жлъчокаменна болест, експериментално е доказано, че полският хвощ способства за изхвърлянето на оловото от организма. Тя е известна с народното наименоватие ставиче, защото дава и много добри резултати за лечение на ставни заболявания от различно естество. Съдържа много силиций, който направо си изяжда болните клетки и не закача здравите.

Лимфна система- Тя е много важна, това е система за извеждане на отровите, особено бактериални, гъбични, паразитни. Практически от тази система зависи имунитета на човека, а имунитетът - това е живота.Забелязали ли сте кой движи лимфната система? Ние нямаме лимфно сърце. Имаме лимфен възел - а край него - мускул, който го обгръща. Мускулът се съкращава - лимфата се придвижва, мускулът не се съкращава - лимфата не се придвижва. Ние седим на едно място 8 часа - в нас нищо не се съкращава, значи - нищо не се придвижва.

С билката женско биле или сладък корен много бързо се прочиства лимфната система. Самата билка стимулира бързото придвижване на лимфата и се явява като лимфостимулатор. С помощта на женското биле, взета на гладно, лимфата се придвижва по-бързо към  изхода, и заедно с нея тръгват отровите - най-много лимфни възли има в червата - десетки хиляди.Традиционната китайска медицина препоръчва ежедневна употреба на билката от 8-15 грама и до 100 грама при тежки болестни състояния. 

За прочистване на лимфната система е много добро и жълтото еньовче.

image

Жълто еньовче, растящо по поляните около с.Макоцево. 

Лимфата трябва да се чисти, интоксикацията трябва да се премахва своевременно, трябва да се движи междуклетъчната течност и вода, за да не се образува застояло блато. Профилактиката е в движението-редовна гимнастика и често пиене на билкови чайчета и вода. Добри резултати дава прочистването с бяло грозде – необходимо е 10 дни да се изяжда по един килограм грозде без нищо друго.

Стави- Прочистването на ставите е важно, защото задръстването им с токсини води до артрит, артроза, спондилит, подагра и др.
Споменах вече за полския хвощ, неговия братовчед високопланинския хвощ е още по-добър, защото съдържа повече силиций от полския. Също така много ефикастно е прочистването с Дафинов лист, който се отглежда отдавна и в България.

image

Високопланински хвощ, растящ около Приморско, в близост до Международния лагер.

Прочистването от тежки метали. Пиенето на фреш сокове е най-доброто достъпно средство за самоочистване от тежки метали. Пиенето на дистилирана вода е вторият начин. Що се отнася до билките то Кориандърът е най- мощното оръжие за изчистване на всякакви отрови и тежки метали в организма.

Едно много ефикасно натурално противопоставяне на всички токсични храни и напитки, токсичен въздух, токсична околна среда, прах, отрови, цигари и др. е лесно достъпното за нас за профилактика и ежадневна детоксация е съчетанието от КУРКУМА + КОРИАНДЪР . По 1/2 супена лъжица смлени от едното и другото се смесват във всяко любимо ваше ястие един път дневно. След 15-20 мин. КУРКУМАТА + КОРИАНДЪРА вече са открили и се съединяват с всички токсични вещества, ненужните мазнини, бактерии и вируси и почваме да ги изхвърляме (по голяма и малка нужда). Не бива да се взимат след 19 часа защото ще ставате до тоалетната през нощта. Никога да не се варят при готвене на ястия а да се приемат сурово-смлени в топли но не горещи храни. Може да се прибавят към кисело млеко + мюсли, супи, леща, фасул, салати и др.

Вече споменах, но пак ще го повторя, че полския и високопланинския хвощ чистят оловото от кръвта.

image

Полски хвощ, растящ в близост до р.Макоцевска

За ежедневна профилактика и детоксация са много подходящи двете орехчета-брястовидно и ливадно, които пълнят горските поляни още през юни. Стръковете и коренищата им съдържат гликозидите монотропитозид, спиреин и гаултерин, които при хидролиза отделят метилов салицилат, етерично масло, танини, естери, на салициловата киселина, фосфор, витамин С, провитамин А, желязо и сяра. Благодарение на този състав, орехчетата притежават противовъзпалително, антикиселинно, аналгетично, астрингентно действие. Счита се, че няма други лечебни растения с по-високо съдържание на естествени салицилати (безвредни аналози на аспирина). Салициловата киселина има антисептични и бактерицидни свойства, предотвратява протичането на гнилостни процеси и затова се използва като консервант в хранителната промишленост и в домакинството. Затова орехчетата се използват при бактериални и вирусни състояния – варицела, дребна шарка; заболявания на кръвта; колики, диспепсия, диария при деца, свръхкиселинност, гастрит, хиатус, повръщане, херния, болки и възпаления на стомаха и червата, пептични язви, синдром на раздразненото черво, ентерит, язви на стомаха и дуоденума, жълтеница; атеросклероза, болести на пикочния мехур и бъбреците, цистит, подагра, задържане на вода, воднянка, пясък в урината, възпаление на уретрата, камъни в бъбреците, трудно уриниране; артрит, ревматизъм, подути и болезнени стави; болки в мускулите; грип, проблеми на дихателната система, понижава високата температура премахва обривите, възстановява кожата; при инфекции и натравяне, Може да се използва вместо върбовата кора или аспирин, но без да дразни стомаха. В българската народна медицина се употребява още при костна туберколоза, възпаление на жлезите, гуша, задух, рак и др.

image

Ливадно орехче, растящо по поляните над с.Макоцево.


Грипните вируси се унищожавот много успешно със спиртен извлек от листа и цвят на червено мушкато-лечебно домашно цвете.

Спиртен извлек: В буркан се слагат нарязани свежи листа стръкове и цвят от мушкатото и се заливат с 70С спирт. Слага се на тъмно и хладно място за един месец, след което се прецежда. Пие се по 20 капки, разтворени в 50 гр. вода сутрин на гладно при простудни и грипни състояния, бронхити и ларингити.

Спиртният извлек от пресни листа на маточина действат също противовирусно при грип и унищожават паразит, който предизвиква тумур в мозъка.

Прилагала съм отвара от котешка стъпка и петопръстник доста успешно за лечението на възрастен член от семейството ми от херпес- зостер и паркинсон, които се причиняват от определени вируси.Две супени лъжици от стрък Котешката стъпка варих 5 минути в 600 гр. вода, а 1 супена лъжица от листа и цвят предварително смлян петопръстник прибавях в края на варенето.

След изстиване това количество се изпива на глътки за един ден. За паркинсона това беше само съпътстващо лечение, той си взимаше и традиционните лекарства, но положителното в случая беше, че имаше задържане на болестта до едно доста поносимо състояние, при което той се обслужваше сам, разхождаше се в къщи, само дето не излизаше навън последните четири години.

image

Котешка стъпка, растяща на Витоша.

Освен в черва и кухини, паразитите могат да се заселят и в клетките на отделни органи в нашето тяло и там с билките не могат директно да се унищожат. Известни успехи са постигнати само за премахване на чернодробния метил след прием на маслен извлек от предварително изсушено змийско мляко.Прави се както масления извлек с жълт кантарион и се пие поне един литър от него, по супена лъжица сутрин и вечер.

 

Днес не съществува медицинска лаборатория, която в кратък срок и на поносима цена да установи всички налични паразити в даден пациент. Това може само биорезонансната диагностика, използваща биоскенери и то с не по-малка точност от лабораториите. След като се определят по видове, паразитите, установили се в органите на нашето тяло, могат да бъдат унищожени с помощта на честотен генератор с резониращите на съответния паразит честоти. Това обаче не е тема на моята лекция и спирам до тук.

 

Много е важно да подържаме в тялото си леко алкален баланс и да стимулираме имуната си система, за да не допуснем размножаване на паразитите в тялото над допустимите граници. За това могат профилактично да се пият антиоксидантни билки всеки ден, под формата на сутрешен и вечерен чай и така индиректно те ще спомогнат за намаляването на паразитите в нашите органи. Подходящи за това са цвят и плод от бъз и бъзак, мащерка, риган, бял равнец, камшик, корени от кръвен здравец, златен корен, котешка стъпка, котешки нокът, кориандър, ехинацея, мента, живовлек, анасон, резене, жълт кантарион, липа, цвят невен, мента, маточина и др. С помощта на махалото по радиестезичен път можем да определим, кои от тези билки ни действат най-добре. Индикация зя това е дали и до каква степен всяка от тях увеличава нашата жизнената вълна. Известно е, че билките ни действат по два начина-с химическия си състав и вълновата си характеристика и по този начин лекуват както физическото, така и ефирното ни тяло, наречено още енергийно, като в различна степен ни зареждат със своите енергийни излъчвания.

image

Диворастяща мента бласкун, растяща в коритото на пресъхнало дере около с.Макоцево.

Най-добре е да се научим да ги разпознаваме и да си ги берем сами, така ще разполагаме с пресни билки и ще бъдем активни в запазването на нашето здраве. Диворастящите билки, расли на воля в природата са много по-силни от култивираните, които се предлагат много често в билковите аптеки, отлежали с години. На пликовете им няма да видите срок на бране, а само срок на годност, който често ни хвърля в смут, след като отворим пакета и видим билки, загубили цвят и мирис, често мухлясали с бубулечки.

image

В моя блог, известен под името блога на късната пролет, провеждам виртуален курс по билкоразпознаване и билкосъбиране. Снимала съм около 250 вида билки по време на моя билкобер, като за всяка от тях съм дала полезна информация за лечебни свойства и начин на приложение. Всяка от тях съм дала в няколко кадри, в близък и далечен план, така че не може да се обърка. Направила съм нещо като виртуален електронен каталог от билки, който може да се ползва по всяко време от всеки, който има съвременен мобилен апарат с включен интернет.В планината е трудно да носим за справка билкови книги и този каталог ще свърши полезна работа на начинаещи билкари:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/01/03/vsichko-za-bilkite-chetvyrta-chast.1419624

В него има снимки и подробна информация за всички изброени билки в доклада.

image

Спиртен извлек от зелени орехчета, брани в първата поломина на м.юни.

В заключение ще кажа, че ако живеем здравословно, всичките ни органи и системи ще работят нормално. Какво е нужно-изследваш се за паразити - махаш ги, попълваш дефицита от витамини и повишаваш имунитета, храниш се здравословно, пиеш повече вода билкови чайчета, движиш се повече, излизаш често всред природата на чист въздух, тоест процесът на лечението не трябва да бъде от типа „днес се лекувам, а утре ще живея”, а да се провежда всеки ден. Запомнете, чисто е не където чистят - чисто е където не цапат.

И няколко снимки от семинара:

image

Владимир Драгиев говори за Многомерната детоксикация и подмладяване.

image

Диян Янев, треньор по бойни изкуства ни провежда супер-интензивна трансформационна тренировка. Вече никой не може да ми излезе насреща след този курс:)) Момчето наскоро на Богоявление извади кръста в Бургас.

image


Всички сме много усърдни в изпълнението на тези упражнения.

image

imageimage

А това е слънчевата инструктурка по йога Ирина Апостолова.

image

Тук след лекцията ми раздавам зрънца от тибетска гъба и обяснявам какво да правят с тях.

image

За растителна храна, клетъчно подмладяване и здраве изнесе лекция чаровната Надежда Монова.

image

 Обаятелната Ива Митева успя да ни накара с един тест да простим на себе си и да започнем да се обичаме, защото сме перфектни.

Благодаря на организаторите, лекторите и участниците, които превърнаха в реалност както заглавието на семинара "Празник на здравето", така и поздрава му "Перфектно здраве". Дълбоко вкоренен навик на хората е да се отъждествяват с мислите си, които за 2/3 от българите не са позитивни. Събития като това имат силата да променят убежденията, които не ни помагат - това почувствах. Заедно можем да направим света си по-красив!  Б
еше истинско удоволствие да се учим, да споделяме, да преживявяваме и да празнуваме заедно! Определено сред съмишленици човек се чувства най-добре. Дано темите за здравето и пълноценния живот станат наше ежедневие и скоро заживеем в една райска градина.
Гласувай:
22


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Толкова детайлно, аргументирано, ...
15.01.2017 21:46
Толкова детайлно, аргументирано, пълно - истински научен труд! Аудиторията ти вчера сигурно е останала много впечатлена!
Поздравления, скъпа Неви!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Програма на семинара:
15.01.2017 21:47
Програма: (приблизителна)
09:30 - 10:45 - регистрация, техническа част, въведение в 9-те фактора на здравето

11:00 - 11:40 - Супер-интензивна трансформационна тренировка с Диян Янев - теория и практика

11:40 - 12:20 - "Чрез прошка на себе си и тотално приемане към безусловна любов." с Ива Митева-Славчева

13:30 - 15:00 - "Многомерна детоксикация, нива на съзнание и здраве" - Владимир Драгиев

15:10 - 15:40 - Йога практика с Ирина Апостолова

15:40 - 16:15 - "Депаразитация и детоксикация с българските билки" - Невена Босилкова

16:15 - 16:30 - Упражнения/игри

16:30 - 17:20 - "Растителна храна, клетъчно подмладяване и здраве" - Надежда Монова

17:30 - 18:30 - Заключителна пренастройка на пъзела на здравето, радостта, благоденствието и реализацията - дискусия с водещ Владимир Драгиев
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Толкова детайлно, аргументирано, ...
15.01.2017 22:00
donchevav написа:
Толкова детайлно, аргументирано, пълно - истински научен труд! Аудиторията ти вчера сигурно е останала много впечатлена!
Поздравления, скъпа Неви!


Да, определено ме харесаха, пък и им подарих зрънца от тибетска гъба да си направят кефир, с който се прави много добро прочистване и детоксикация и едновременно с това снабдява оргапизма ни с нужните ензими. Останалите лектори също бяха впечатляващи. Диян Янев например съвсем наскоро извади кръста на Богоявление в гр.Бургас. Поиграхме си и йога, простихме на себе си, запознахме се с многомерната детоксикация и си хапнахме високоенергийната храна Флавон от концентрирани зеленчуци и плодове. Накрая не ходих, а направо летях.
цитирай
4. wonder - Изчетох с интерес. Трябва да ни с...
15.01.2017 22:06
Изчетох с интерес. Трябва да ни спретнеш една виртуална детоксикация със седмичен режим - билка по билка и орган след орган. На прима виста запомних детоксикацията с куркума и кориандър.
През пролетта е важно да чистим черния дроб.
Всички, живеещи в града, особено столичния, са за детоксискация.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Изчетох с интерес. Трябва да ни с...
15.01.2017 23:04
wonder написа:
Изчетох с интерес. Трябва да ни спретнеш една виртуална детоксикация със седмичен режим - билка по билка и орган след орган. На прима виста запомних детоксикацията с куркума и кориандър.
През пролетта е важно да чистим черния дроб.
Всички, живеещи в града, особено столичния, са за детоксискация.


Дадено, първо се почва с прочистнване на червата с тройчатката пелин, вратига и карамфил и пиене на орехова тинктура с продължителност 10 дена. Прибавих и малко снимки от семинара.

цитирай
6. wonder - Да, но нямаме ореховата тинктура. ...
15.01.2017 23:44
Да, но нямаме ореховата тинктура. Трябва да започнем от догодина.
Можеш ли да направиш календар кога-какво и нужните билки.
МОЖЕ ДА СТАНЕ УНИКАЛЕН МЕТОД.
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Да, но нямаме ореховата тинктура. ...
16.01.2017 00:08
wonder написа:
Да, но нямаме ореховата тинктура. Трябва да започнем от догодина.
Можеш ли да направиш календар кога-какво и нужните билки.
МОЖЕ ДА СТАНЕ УНИКАЛЕН МЕТОД.


Е, не ме величай толкова, тези неща са измислени отдавна, просто са дълбоко потулени, за да си боледуваме. Още индианците навремето са се прочиствали от паразити.Хората от дълбока древност са се прочиствали с тях, но последните 100 г. това някак се забрави и потули. Във всички билкарски книги са посочени билки за прочистване от паразити. Спомням си една столетница как разправяше че всяка вечер си пиела чай от бял пелин и от нищо не е боледувала. Българите от край време са използвали пелина, вратигата, огничето, калоферчето, леврудата, чесъна, лютите чушки и др. за обезпаразитяване.
цитирай
8. wonder - Да, но нямаме ореховата тинктура. ...
16.01.2017 18:50
kasnaprolet9999 написа:
wonder написа:
Да, но нямаме ореховата тинктура. Трябва да започнем от догодина.
Можеш ли да направиш календар кога-какво и нужните билки.
МОЖЕ ДА СТАНЕ УНИКАЛЕН МЕТОД.


Е, не ме величай толкова, тези неща са измислени отдавна, просто са дълбоко потулени, за да си боледуваме. Още индианците навремето са се прочиствали от паразити.Хората от дълбока древност са се прочиствали с тях, но последните 100 г. това някак се забрави и потули. Във всички билкарски книги са посочени билки за прочистване от паразити. Спомням си една столетница как разправяше че всяка вечер си пиела чай от бял пелин и от нищо не е боледувала. Българите от край време са използвали пелина, вратигата, огничето, калоферчето, леврудата, чесъна, лютите чушки и др. за обезпаразитяване.


Хааа, не те величая, а ти се възхищавам. ;)))
Дядо ми като винар фърст клас правеше вино от пелин за здраве, а другото си вино наричаше "виночерпицата" и го уважаваше с приятели.
Дивия чесън също го обговорихме.
Сигурна съм, че в природата има билка за всяка болка.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - wonder
16.01.2017 19:27
Вероятно е правил виното си със сладък пелин, знам че с него си правят виното, белият горчи и не става за това. Обожавам бялото пелиново вино с много билки.
цитирай
10. hel - Било е интересно. Всяка година една ...
18.01.2017 01:24
Било е интересно. Всяка година една приятелка ни организира и ходим за левурда. Успявам да набера и за приятели. Не съм голяма билкарка, но винаги набирам достатъчно мащерка, еньовче и мента. Поздравления! Идва ти отвътре билкарството. Призвание ти е!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Било е интересно. Всяка година една ...
18.01.2017 09:47
hel написа:
Било е интересно. Всяка година една приятелка ни организира и ходим за левурда. Успявам да набера и за приятели. Не съм голяма билкарка, но винаги набирам достатъчно мащерка, еньовче и мента. Поздравления! Идва ти отвътре билкарството. Призвание ти е!


Важното е, че с нещо си започнала, с течение на времето ще научаваш все повече. Ела в моята билкарска група във фейса, където много хора се обучават в разпознаване на билките-"Билки, разпознаване, събиране и използване с Невена Босилкова"
цитирай
12. ikra - Прекрасно...
18.01.2017 15:42
Прекрасно и детайлно представена информация, поздравления! Разбирам, че това е бил впечатляващ семинар.
Приятен ден!
цитирай
13. kasnaprolet9999 - Прекрасно и детайлно представена ...
18.01.2017 19:25
ikra написа:
Прекрасно и детайлно представена информация, поздравления! Разбирам, че това е бил впечатляващ семинар.
Приятен ден!


Благодаря, наистина беше едно чудесно изживяване за всички присъстващи.
цитирай
14. zaw12929 - не си късна, а си ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ! ...
19.01.2017 03:14
не си късна, а си ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ! Благодаря!
цитирай
15. kasnaprolet9999 - не си късна, а си ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ! ...
19.01.2017 18:31
zaw12929 написа:
не си късна, а си ВЕЛИКАТА ПРОЛЕТ! Благодаря!


И аз благодаря. Надявам се да не се възгордея:)))
цитирай
16. inel379 - Познанията за билковия свят са едно голямо богатство!
25.01.2017 01:48
Имаме нужда да знаем повече за него.
При теб отдаването е пълно.
Направо зарибяващо.:)
С интерес прочетох.
Благодаря ти!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Имаме нужда да знаем повече за него. ...
01.02.2017 18:13
inel379 написа:
Имаме нужда да знаем повече за него.
При теб отдаването е пълно.
Направо зарибяващо.:)
С интерес прочетох.
Благодаря ти!


Такае, правилно си го преценила. Опитвам се и Вас да зарибя за да сте здрави. Поздрави!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14426964
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41437
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728