Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
12.11.2012 12:11 - 4 години в blog.bg и още съм цяла:))))))
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Туризъм   
Прочетен: 13417 Коментари: 85 Гласове:
53


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

По случай празника на моя блог днес няма да ви черпя с торти и сладки, а ще ви разходя на едно приказно местенце, където сега е пролет. Да се порадваме заедно на живота насред ситни пясъци, топло море, ром, палми, екзотични цветя и животни, че живота е кратък.
 
image

Качвайте се бързо и да потегляме към Кайманските острови. Един круиз ще ни се отрази добре преди да ни нападнат ноемврийските мъгли.

image

Трите острова - Големият Кайман, Кайман Брак и Малкият Кайман - заемат площ от 264 кв. км и са разположени в централната част на Карибския басейн, западно от Куба и Ямайка. Чудно красивата огърлица от три късчета земя, пръснати в лазурното море, са открити от Колумб през 1502 г., по време на последната му експедиция до Уест Индия. Островите всъщност са върхове от планинската верига Сиера Маестра - да, онази планина в Куба, където навремето партизанствали Фидел Кастро и Че Гевара. Геологически веригата продължава по дъното на Карибско морето и щръква точно в онези три места, където са днешните Голям Кайман, Кайман Брак и Малък Кайман.

image

Та Колумб, пътувайки от Панама към остров Еспаньола (днешно Хаити), бил застигнат в този район от буря. Тя изхвърлила ескадрата му към неизвестните дотогава острови, чиито най-многобройни обитатели по онова време били морските костенурки. Оттам тръгнало и първоначалното име на архипелага - Лас Тортугас (костенурките - исп.).  
image

Много големи световни фирми имат днес офиси на най-големия и най-цивилизован остров от архипелага - Голям Кайман. Наличието на благоприятно данъчно заканодателство и строгото спазване на Закона за тайната на банковите влогове активно стимулират разрастването на финансовия сектор. В същото време губернаторът и съветниците му дават ясно да се разбере, че дискретността е несъвместима с укриването на престъпници или създаването на условия за незаконна дейност. Тази стриктност допълнително вдига офшорния рейтинг на Каймановите острови.

image

image

image

image

image

image

image

image

Жителите на Каймановите острови и около 40 000 души и са по-малко, отколкото е общият брой на регистрираните на карибския архпелаг банки и фирми. Този сбъднат рай всъщност е офшорка. И по размер на вложените тук пари заема пето място в света, отстъпвайки само на Хонконг, Лондон, Ню Йорк и Токио. Нещо повече - когато международните асове на транзакциите си обменят впечатления за предимствата на този или онзи финансов център, Каймановите острови винаги се сочат като най-стабилни и с най-ненакърнена репутация.

image

  Последните три десетилетия донасят на островите истинско процъфтяване. Смята се, че за това допринася не само общото увлечение по офшорки в света, но и конкретната политическа стабилност в екзотичната страна, гарантирана и от любвеобилните отношения с метрополията. Тази идилия обяснява и защо досега не е бил поставян на дневен ред въпросът за независимостта на Каймановите острови. Просто никой няма амбиции да търси промяна, когато нещата и без това си вървят добре - социалната сигурност е на ниво, заетостта и доходите също, расите съжителстват хармонично, престъпността е на най-ниското ниво в Карибския басейн, а равнището на живот - най-високото.
image

 
Правителството грижливо поощрява привличането в областта на банковото дело на много чужденци - специалисти в съответната сфера. Де факто от 33600 жители на острова Голям Кайман 12700 са с корени из други географски ширини.

image

image 
Освен че е най-голям и най-модерен, този остров е и най-атрактивен с удивителните си флора и фауна, които направо омагьосват и финансисти, и простосмъртни туристи. Сребърните палми, папагалите, костенурките, палмовите орхидеи (които са забранени за изнасяне от страната като природен уникат) са станали истинска емблема на Голям Кайман.

image

image
  Кайман Брак е доста по-малък остров с причудлив релеф, образуван от безброй отвесни скали, надвесени над морето. Главната забележителност там са тайнствените пещери и изобилието от екзотични птици, които са избрали точно това място като спирка по обичайния си прелет от студените към топлите страни.

image
  Малък Кайман е най-слабо развитият от трите острова. Той едно време бил пренаселен от рибари, ловуващи водни косттенурки. Но с намаляването на този животински вид и хората се махнали от острова - и не стъпили на него почти 200 години. Новото му заселване тръгнало трудно и тежко, защото честите урагани в този район не спомагат за идиличен бит. Затова в момента на Малък Кайман живеят едва около стотина души.   image

  Разбира се, наред с офшорната благодат, това райско кътче привлича и с туристическите си прелести, сред които особено магнетичен е подводният риболов. Удивителната чистота на водата и многообразието на видовете се дължат на дълбоката океанска котловина, която на няколко места достига почти до самия бряг. Асоциацията на собствениците на предприятия за воден туризъм на Каймановите острови убеждава клиентите си, че именно тук е най-безопасното в света място за водни спортове - и наистина се е постарала да осигури всички възможни мерки, гарантиращи безопасността на туристите, при това срещу съвсем прилични цени. Т.нар. Стена на Проклетия Залив, разположена северно от Малък Кайман, предлага отлични възможности и за нощни подводни приключения - спускане на дълбочина десетина метра и наблюдение на уникалните морски обитатели на светлината на специални фенери.
Инфото е от тук:
www.hobyto.com/post/1812

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Време е да се връщаме, че ще вземе да ви хареса толкова много, че да си останете там в прегръдките на някой мултимилионер или някоя мулатка:))) Марш на кораба и дим да ни няма!!!!!!

Снимките са правени в началото на тази година от моя съученик  Гарата. Който иска да разгледа още снимки от там да погледне в сайта му, където има много албуми за тези острови-N13 в моя блогрол.

Миналата година на този ден ви споменах, че ще намаля изявите си в блога, но не се удържах. Вместо това намалих гостуванията си във вашите блогове и сигурно някои от вас вече са ми сърдити и с право. Уверявам ви, че не ми е липсвало желание, причините са комплексни, но не ми се говори за тях. Следващата година ще наблегна на гостуванията за сметка на постингите ми,  надявам се да ви компенсирам:))))   Много ви обичам!!!!

Гласувай:
541. feq - Честита годишнина, Невенче! Животворно, здравословно и ценно е твоето блогче!
12.11.2012 12:24
И аз като теб, останах, но вече без ентусиазъм...
Промениха се посетителите на сайта, промени се насоката на постингите, промениха се коментарите... Динамично е времето, ще кажеш...
Динамично, но мисля, че не към ДОБРОТО, дано не съм права.
...
Прегръдка и целувка за теб!
:*
фея
цитирай
2. smani - Много хубаво, ама виртуално! Дай ...
12.11.2012 12:39
Много хубаво, ама виртуално! Дай Боже всекиму реално! :)
цитирай
3. mt46 - Честито, Невенке!
12.11.2012 12:44
Поздрав за богатия, красив и интересен постинг!...
цитирай
4. анонимен - Оцеляването е въпрос на психика...
12.11.2012 12:56
Оцеляването е въпрос на психика:)
А ти сигурно покрай билките си я опазила здрава...:)))
Хич да не им обръщаш внимание на троленето....те от това се ''хранят'':)))
Хубави снимки и интересно място!!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - И аз като теб, останах, но вече без ...
12.11.2012 13:14
feq написа:
И аз като теб, останах, но вече без ентусиазъм...
Промениха се посетителите на сайта, промени се насоката на постингите, промениха се коментарите... Динамично е времето, ще кажеш...
Динамично, но мисля, че не към ДОБРОТО, дано не съм права.
...
Прегръдка и целувка за теб!
:*
фея


Напротив, много си права. Не винаги успявам да погледна любимите си блогове и за това се кося.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Много хубаво, ама виртуално! Дай ...
12.11.2012 13:15
smani написа:
Много хубаво, ама виртуално! Дай Боже всекиму реално! :)


Ха дано, сега като спечеля осемте милиона от тотото ще ви заведа до там реално:))
цитирай
7. wonder - Да ти пребъдва блогът с Даровете ...
12.11.2012 13:18
Да ти пребъдва блогът с Даровете на Природата, които са единствената Божествена панацея подарена ни от планетата Земя.
Този празнуващ днес, блог е един от най-ценните блогове в Блог.бг. И не само защото съхраняваш паметта ни за билките и полезните за здравето ни растения, а и защото си един от най-позитивните и ослънчени de profundis хора, тук.
Да илядиш, както се казва! :)))
Прегръщам Небето ти!

Моят подарък за твоето блогово ЧРД, като заглавието спокойно може да бъде ...
"И те има на света", Невена:

И МЕ ИМА НА СВЕТА

Родих се с отговорност да се боря
с живота тежък, с фалша, с горестта.
Родих се с намерение да споря
с лъжеца, с лицемера, с пошлостта.

Родих се с убеждение да пазя
красивото край мен, човечността.
Родих се да обичам – не да мразя!
Родих се и ме има на света!

цитирай
8. kasnaprolet9999 - Поздрав за богатия, красив и инт...
12.11.2012 13:20
mt46 написа:
Поздрав за богатия, красив и интересен постинг!...


Благодаря, посарах се снощи да го измайсторя за вас.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Оцеляването е въпрос на психика...
12.11.2012 13:23
alllyalllyallly написа:
Оцеляването е въпрос на психика:)
А ти сигурно покрай билките си я опазила здрава...:)))
Хич да не им обръщаш внимание на троленето....те от това се ''хранят'':)))
Хубави снимки и интересно място!!


Ходенето на билкобер е много приятно и наистина релаксирам. Това напоследък ми се случва по-рядко по разни причини.
цитирай
10. lubara - Поздрави, kasnaprolet9999!
12.11.2012 13:24
Поздрави за тези години, защото за мен си един приятел, истински!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Да ти пребъдва блогът с Даровете на ...
12.11.2012 13:32
wonder написа:
Да ти пребъдва блогът с Даровете на Природата, които са единствената Божествена панацея подарена ни от планетата Земя.
Този празнуващ днес, блог е един от най-ценните блогове в Блог.бг. И не само защото съхраняваш паметта ни за билките и полезните за здравето ни растения, а и защото си един от най-позитивните и ослънчени de profundis хора, тук.
Да илядиш, както се казва! :)))
Прегръщам Небето ти!

Моят подарък за твоето блогово ЧРД, като заглавието спокойно може да бъде ...
"И те има на света", Невена:

И МЕ ИМА НА СВЕТА

Родих се с отговорност да се боря
с живота тежък, с фалша, с горестта.
Родих се с намерение да споря
с лъжеца, с лицемера, с пошлостта.

Родих се с убеждение да пазя
красивото край мен, човечността.
Родих се да обичам – не да мразя!
Родих се и ме има на света!Благодаря ти за хубавите думи, остави ме без дъх. поздрави!!!!
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Поздрави за тези години, защото за ...
12.11.2012 13:34
lubara написа:
Поздрави за тези години, защото за мен си един приятел, истински!


Радвам се,че така ме възприемаш, аз също много държа на твоето приятелство. Когато работехме в една сграда, почти не се познавахме и никога не сме разговаряли, а сега тук във виртуала на блога си наваксахме и за преди.
цитирай
13. анонимен - Аз да си кажа, билките са ми хоби:) Но тези, които познавам тази година хич ги нямаше: Шипка и Риган!
12.11.2012 13:45
kasnaprolet9999 написа:
alllyalllyallly написа:
Оцеляването е въпрос на психика:)
А ти сигурно покрай билките си я опазила здрава...:)))
Хич да не им обръщаш внимание на троленето....те от това се ''хранят'':)))
Хубави снимки и интересно място!!


Ходенето на билкобер е много приятно и наистина релаксирам. Това напоследък ми се случва по-рядко по разни причини.

цитирай
14. iliada3 - Направо си за завиждане, девойк...
12.11.2012 13:50
Направо си за завиждане, девойко!Голям гуш от мен и едно пожелание- все така да е интересен и актуален блога ти-.Много добрини върши!
цитирай
15. ka4ak - Невенче,пак ме изненада!:)
12.11.2012 13:55
Ужким съм ти батко,а пак си се намърдала,преди мен в блога!!!:))
За да не съм капо,спретвам едно круизче,точно за Новата Година,за да ти опресня снимките на Гарата!:)))
Честита ти годишнина,Драконче прекрасно!!!
Свети и облагородявай!!!:)))
цитирай
16. kass - леле каква красота!
12.11.2012 14:35
Честит блогов рожден ден :)...
Поздрави!
цитирай
17. miaa - И аз те обичам, Невена! Честит пр...
12.11.2012 14:36
И аз те обичам,Невена! Честит празник! Бъди здрава!
Щастие и късмет за теб и твоето семейство!
Благодаря ти, за прекрасната екскурзия!
цитирай
18. makont - Здравей Вени,
12.11.2012 14:37
честито! Твоя блог е един от най-хубавите и най-полезните. От това, което правиш в него не само доставя удоволствие ,но и помага, лекува, учи. А ти си един прекрасен човек. Жива и здрава бъди. Цветето ми е пуснало корени и сега ще го засадя, та и то ми е един мил спомен от теб. Усмивки и слънчева и спокоъна седмица!
цитирай
19. planinitenabulgaria - Честит юбилей!
12.11.2012 14:54
Излъчването и мислите Ти са пригежават енергията на средношколка. Да се надяваме още дълго да ни радваш с блога си,
Коста
цитирай
20. kasnaprolet9999 - Ужким съм ти батко, а пак си се нам...
12.11.2012 15:13
ka4ak написа:
Ужким съм ти батко,а пак си се намърдала,преди мен в блога!!!:))
За да не съм капо,спретвам едно круизче,точно за Новата Година,за да ти опресня снимките на Гарата!:)))
Честита ти годишнина,Драконче прекрасно!!!
Свети и облагородявай!!!:)))


Е, за няколко месеца нямада го правим на въпрос. Пожелавам ти да си изкараш добре там и да ни разкажеш подробно със снимки. И внимавай с мулатките, много са хубави-да не си останеш там:)))
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Честит блогов рожден ден :). . . П...
12.11.2012 15:19
kass написа:
Честит блогов рожден ден :)...
Поздрави!


благодаря, да ти се връща:)))
цитирай
22. kasnaprolet9999 - И аз те обичам, Невена! Честит пр...
12.11.2012 15:24
miaa написа:
И аз те обичам,Невена! Честит празник! Бъди здрава!
Щастие и късмет за теб и твоето семейство!
Благодаря ти, за прекрасната екскурзия!

Влагодаря, за мен бе удоволствие да ви заведа там, макар и виртуално.
цитирай
23. kasnaprolet9999 - честито! Твоя блог е един от най-...
12.11.2012 15:26
makont написа:
честито! Твоя блог е един от най-хубавите и най-полезните. От това, което правиш в него не само доставя удоволствие ,но и помага, лекува, учи. А ти си един прекрасен човек. Жива и здрава бъди. Цветето ми е пуснало корени и сега ще го засадя, та и то ми е един мил спомен от теб. Усмивки и слънчева и спокоъна седмица!


благодаря за хубавите думи, радвам се, че кализията ти е пуснала корени и е на път да се прихване. Поздрави!!
цитирай
24. stela50 - Честито, Късна Пролет ... за четири години
12.11.2012 15:53
в блога си дарила толкова красота и здраве, много ценна е твоята страничка тук...
А за празненството, което си ни устроила, просто не намирам думи.
Великолепно пътешествие, едно мечтано приключение и отново - много красота...
Да си здрава и все така усмихната, жизнена, с невероятно чувство за хумор...
Много добрини и щастливи преживявания да съпътстват дните ти !
Сърдечни прегръдки !
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Излъчването и мислите Ти са приг...
12.11.2012 16:06
planinitenabulgaria написа:
Излъчването и мислите Ти са пригежават енергията на средношколка. Да се надяваме още дълго да ни радваш с блога си,
Коста


Благодаря, а енергията е от това, че сутрин загрявам с упражненията от книгата " Тибетски тайни" или "Петимата тибетци".
цитирай
26. kasnaprolet9999 - Направо си за завиждане, девойк...
12.11.2012 16:09
iliada3 написа:
Направо си за завиждане, девойко!Голям гуш от мен и едно пожелание- все така да е интересен и актуален блога ти-.Много добрини върши!


Благодаря, надявам се да имам възможност повече да пиша.
цитирай
27. kasnaprolet9999 - в блога си дарила толкова красота и ...
12.11.2012 16:11
stela50 написа:
в блога си дарила толкова красота и здраве, много ценна е твоята страничка тук...
А за празненството, което си ни устроила, просто не намирам думи.
Великолепно пътешествие, едно мечтано приключение и отново - много красота...
Да си здрава и все така усмихната, жизнена, с невероятно чувство за хумор...
Много добрини и щастливи преживявания да съпътстват дните ти !
Сърдечни прегръдки !


Благодаря, стопли ми сърцето с тези думи. Поздрави!!!
цитирай
28. hristo27 - Появи ли се як спонсор, тръгвам за ...
12.11.2012 16:11
Появи ли се як спонсор, тръгвам за Кайманите без да се замислям! :)))
цитирай
29. neprosvet - Честита годишнина в блога, Невенче!
12.11.2012 16:45
Радвам се, че присъствах на празника и страхотната разходка на Каймановите острови!
Хубаво е, че накрая ни натовари обратно на кораба, така се бях увлякла от неописуемата красота и сигурно щях да забравя да се върна!:))
Благодаря за разходката, позитивна ми Приятелко!
Сърдечна прегръдка и от мен!
цитирай
30. kasnaprolet9999 - hristo27
12.11.2012 16:47
Вземи пусни едно тото, осем милиончета са се събрали, пък може да извадиш късмета. Поздрави!!
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Радвам се, че присъствах на праз...
12.11.2012 17:22
neprosvet написа:
Радвам се, че присъствах на празника и страхотната разходка на Каймановите острови!
Хубаво е, че накрая ни натовари обратно на кораба, така се бях увлякла от неописуемата красота и сигурно щях да забравя да се върна!:))
Благодаря за разходката, позитивна ми Приятелко!
Сърдечна прегръдка и от мен!


Радвам се, че ти хареса разходката, то и на мен не ми се тръгваше, ама нали налижават избори и всеки гласоподавател е ценен:))))
цитирай
32. malchaniaotnadejda7 - Честита годишнина, Вени!
12.11.2012 17:25
Да си жива и здрава, за много години, дай Боже да сме заедно тук и да сме приятели! Радвам се, че те срещнах! Бъди и бъди си ти! Прегръдка и весел празник!:)
цитирай
33. sparotok - честито
12.11.2012 17:36
Честито Невена!

Да оцелееш 4 години в blog.bg си е постижение:)

Благодаря ти за хубавата разходка из Карибския регион!
цитирай
34. kasnaprolet9999 - malchaniaotnadejda7
12.11.2012 17:37
Аз също се радвам, че те видях на живо. Хубава вечер.
цитирай
35. kasnaprolet9999 - Оцеляването е въпрос на психика...
12.11.2012 17:43
alllyalllyallly написа:
kasnaprolet9999 написа:
alllyalllyallly написа:
Оцеляването е въпрос на психика:)
А ти сигурно покрай билките си я опазила здрава...:)))
Хич да не им обръщаш внимание на троленето....те от това се ''хранят'':)))
Хубави снимки и интересно място!!


Ходенето на билкобер е много приятно и наистина релаксирам. Това напоследък ми се случва по-рядко по разни причини.И при нас нямаше шипки поради голямата суша, но си купих от един билкар, който ги бе набрал около една хижа на Витоша. Риганът бе много малко, добре че имам от предни години.
цитирай
36. furiika - Честито и от мен! :)
12.11.2012 17:46
Още на много разходки, красиви и вълнуващи като тази да ни заведеш.
Поздрави, приятелко!
цитирай
37. kasnaprolet9999 - furiika
12.11.2012 17:55

О ще има и още, щом като толкова много ви харесват, няма проблем, на мен такава задача ми дай:)))
цитирай
38. ponicka - Блогът ти с тематика си е вече изч...
12.11.2012 18:58
Блогът ти с тематика си е вече изчерпан и ти го знаеш.Остава ти единственно да се разписваш под постингите на бивши поддръжници с глас и не особенно ценно мнение.
По-добре не прегръщай идеята за виртуални круизни разходки-ненужно и изтъркано е!
Нямам особенно добро мнение за теб като човек,но хора всякакви.
Виж,натрапването ти и драпането да си ,,отгоре" дразни,но и ти си имаш майстора.
цитирай
39. 777 - Блогът ти с тематика си е вече изч...
12.11.2012 20:25
ponicka написа:
Блогът ти с тематика си е вече изчерпан и ти го знаеш.Остава ти единственно да се разписваш под постингите на бивши поддръжници с глас и не особенно ценно мнение.
По-добре не прегръщай идеята за виртуални круизни разходки-ненужно и изтъркано е!
Нямам особенно добро мнение за теб като човек,но хора всякакви.
Виж,натрапването ти и драпането да си ,,отгоре" дразни,но и ти си имаш майстора.


Пфууу, простакел, кой ти дава право на глас и мнение по чуждите блогове? А да не се изживяваш като ментор и коректив, че не ти е по силиците.
Марш по каналния ред и си пусни водата, че мърсиш откъдето и да минеш.
Ако интелигентните хора са `изчерпани`какво да кажем за тези мракобеси като теб, които са мъртвородени?
цитирай
40. 777 - Честита годишнина и от мен! Жива и ...
12.11.2012 20:31
Честита годишнина и от мен!
Жива и здрава да ни радваш още дълго време!
цитирай
41. kasnaprolet9999 - Блогът ти с тематика си е вече изч...
12.11.2012 20:48
ponicka написа:
Блогът ти с тематика си е вече изчерпан и ти го знаеш.Остава ти единственно да се разписваш под постингите на бивши поддръжници с глас и не особенно ценно мнение.
По-добре не прегръщай идеята за виртуални круизни разходки-ненужно и изтъркано е!
Нямам особенно добро мнение за теб като човек,но хора всякакви.
Виж,натрапването ти и драпането да си ,,отгоре" дразни,но и ти си имаш майстора.


Майсторът ми е до мене до дясното ми коляно :)))
цитирай
42. kasnaprolet9999 - Честита годишнина и от мен! Жива и ...
12.11.2012 20:55
777 написа:
Честита годишнина и от мен!
Жива и здрава да ни радваш още дълго време!


Благодаря ти за подкрепата, то лидис си я знаем добре, хапе без причина. Жив и здрав да си!!!
цитирай
43. martiniki - Поздрави, Неве,
12.11.2012 21:13
за твоето присъствие - полезно за мнозина. Пробвали сме доста от нещата, които си препоръчала - с успех! Да си жива и здрава!
цитирай
44. ka4ak - 20. kasnaprolet9999 - Ужким съм ти батко, а пак си се нам... ВИЖ,КАКВА СИ ГАДЮХА!:)))
12.11.2012 21:28
kasnaprolet9999 написа:
ka4ak написа:
Ужким съм ти батко,а пак си се намърдала,преди мен в блога!!!:))
За да не съм капо,спретвам едно круизче,точно за Новата Година,за да ти опресня снимките на Гарата!:)))
Честита ти годишнина,Драконче прекрасно!!!
Свети и облагородявай!!!:)))


Е, за няколко месеца нямада го правим на въпрос. Пожелавам ти да си изкараш добре там и да ни разкажеш подробно със снимки. И внимавай с мулатките, много са хубави-да не си останеш там:)))


"7. kasnaprolet9999 - Нещо не си ги пресметнал правилно ...
06.02 22:49
Нещо не си ги пресметнал правилно годинките, първият ти постинг е:
04.02.2009 12:12 - какво трябва да знаем за наркотиците
Направил си три години в блога, започваш четвърта :))) Честито!!!

Та заради този твой коментар и в поста,промени трябваше да правя!!!:(((
НА 4.02.НАПРАВИХ 4 ГОДИНИ В БЛОГ.БГ(Невенчето ме резна,че са 3 години,а бе гадюхааа)
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СВОБОДНИ!!!
ОБИЧАМ ВИ!!!:)))'
Добре,че си ми слабост,иначе си знаеш!:)))
цитирай
45. kasnaprolet9999 - martiniki
12.11.2012 21:29
Радвам се, че има полза и че съм получила доверието на твоите близки.
цитирай
46. boristodorov56 - Невена, да си жива и здрава!
12.11.2012 21:40
Невена, да си жива и здрава!
цитирай
47. mariniki - великолепен постинг, Вени...
12.11.2012 21:43
бях тук с удоволствие...
поздравявам те...
цитирай
48. kasnaprolet9999 - ka4ak
12.11.2012 21:44
Когато скорпион ти рече нещо е редно да се замислиш и ти го направи и даже се поправи-не всеки го може, но за драконите това не е проблем и ти го доказа. Твоята 4 -годишнина ще я празнуваме до година-живи и здрави!!!
цитирай
49. tota - Честито, Невенче!!
12.11.2012 21:54
Бъди жива и здрава и все така прекрасна!! Хубаво е, че те има!!
цитирай
50. shaffi - красота!
12.11.2012 22:27
поздрав!
цитирай
51. kasnaprolet9999 - tota
12.11.2012 22:31
Благодаря ти са пожеланията. Хубаво е че ни има и ни е хубаво във виртуала заедно.
цитирай
52. kasnaprolet9999 - shaffi
12.11.2012 22:35
Обичам да споделям красотата с другите хора и си мисля, че няма как тя да не ги докосне и облагороди и какво по-хубаво от това.
цитирай
53. kasnaprolet9999 - Невена, да си жива и здрава! ...
12.11.2012 22:38
boristodorov56 написа:
Невена, да си жива и здрава!


Благодаря ти Боре, радвам се, че ме посети.
цитирай
54. kasnaprolet9999 - бях тук с удоволствие. . . поздра...
12.11.2012 22:40
mariniki написа:
бях тук с удоволствие...
поздравявам те...


Положителните емоции са здравословни, казват запознати. Поздрави!!!
цитирай
55. magnoliya - ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО! Желая ти още ...
12.11.2012 22:45
ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО!
Желая ти още много нови приятели тук!
Благодаря за чудесната разходка до Каймановите острови! Зная, че никога няма да имам такава възможност да отида до там, затова се насладих на прекрасните снимки.
цитирай
56. kasnaprolet9999 - Честито Невена! Да оцелееш 4 ...
12.11.2012 22:56
sparotok написа:
Честито Невена!

Да оцелееш 4 години в blog.bg си е постижение:)

Благодаря ти за хубавата разходка из Карибския регион!


Ти най-добре можеш да го оцениш това оцеляване. Често ти се възхищавам на търпението и ерудицията, с които отстояваш своите тези и заключения от новите археологични разкрития, касаещи нашето историческо минало. Водиш истински битки в името на благородна кауза. Поздрави!!
цитирай
57. kasnaprolet9999 - ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО!Желая ти още ...
12.11.2012 23:38
magnoliya написа:
ЧЕСТИТО, ЧЕСТИТО!
Желая ти още много нови приятели тук!
Благодаря за чудесната разходка до Каймановите острови! Зная, че никога няма да имам такава възможност да отида до там, затова се насладих на прекрасните снимки.


И аз така си мисля за себе си, но казват-човек предполага, а господ разполага. За това се наслаждавам на хубавите снимки, които ми изпращат приятели или намирам в нета. Обичам да споделям красотата с приятели, така сякаш я възприемам най-добре.
цитирай
58. sande - Санде: Благодаря за приказното пътешествие!
13.11.2012 06:30
Почти на една ръка разстояние.

На едно кликване.

Поздрави, Невенке!
цитирай
59. yotovava - 4 години!
13.11.2012 07:29
Иска се наистина силен дух!
Бъди :)))))))))))))))))))))))
цитирай
60. yuliya2006 - ЕЙ, ТИ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ТЕ ОБИЧАМ? И ВСЕ ...
13.11.2012 08:49
ЕЙ, ТИ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ТЕ ОБИЧАМ? И ВСЕ ТУК ДА СИ...ЧУВАШ ЛИ МЕ...

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
61. erato7 - Поздравления, Неви! Прекрасна ...
13.11.2012 09:14
Поздравления, Неви!
Прекрасна си!
цитирай
62. cchery - Честити четири годинки, Вени!
13.11.2012 09:57
Трябва да ти кажа, че винаги съм си мислила, че ти пишеш в блога поне от десетина години. Позачудих се преди малко защо съм останала с такова убеждение! Ето и някои факти, които ме навеждаха на тази мисъл - имаш много посещения на постингите си. Получаваш и доволно количество коментари. Не се оставяш на течението когато нещо не ти харесва и го критикуваш. Заемаш позиции и си ги защитаваш. Познаваш част от главните фигури тук. И на всичкото отгоре основната тематика на блога ти е ...... ЗДРАВЕ чрез билки (това най-общо казано).

И какъв е извода от всичко това дето го набелязах горе?! Че човек може да бъде сериозен, може да бъде ненатрапчив, може да бъде немнителен, не подигравчия, състрадателен и отзивчив и пак да е блогер №1 в блог.бг!

Честити ти четири години и не спирай да правиш това, което те прави късна пролет в блог.бг! :)
цитирай
63. kasnaprolet9999 - Почти на една ръка разстояние. На ...
13.11.2012 10:21
sande написа:
Почти на една ръка разстояние.

На едно кликване.

Поздрави, Невенке!


Така сие, виртуала си има своите хубави страни и трябва да се възползваме от тях, за да си разширим познанията. Поздрави!!
цитирай
64. kasnaprolet9999 - Иска се наистина силен дух! Бъди ...
13.11.2012 10:23
yotovava написа:
Иска се наистина силен дух!
Бъди :)))))))))))))))))))))))


Благодаря ти за съпричасността. Поздрави!!!
цитирай
65. kasnaprolet9999 - ЕЙ, ТИ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ТЕ ОБИЧАМ? И ВСЕ ...
13.11.2012 10:24
yuliya2006 написа:
ЕЙ, ТИ НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ ТЕ ОБИЧАМ? И ВСЕ ТУК ДА СИ...ЧУВАШ ЛИ МЕ...

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ


Знам мила, но никога не ми омръзва да ми го казват пак и пак:)))
цитирай
66. kasnaprolet9999 - Поздравления, Неви! Прекрасна ...
13.11.2012 10:26
erato7 написа:
Поздравления, Неви!
Прекрасна си!


Благодаря за оценката. Поздрави!!
цитирай
67. kasnaprolet9999 - Трябва да ти кажа, че винаги съм си ...
13.11.2012 10:36
cchery написа:
Трябва да ти кажа, че винаги съм си мислила, че ти пишеш в блога поне от десетина години. Позачудих се преди малко защо съм останала с такова убеждение! Ето и някои факти, които ме навеждаха на тази мисъл - имаш много посещения на постингите си. Получаваш и доволно количество коментари. Не се оставяш на течението когато нещо не ти харесва и го критикуваш. Заемаш позиции и си ги защитаваш. Познаваш част от главните фигури тук. И на всичкото отгоре основната тематика на блога ти е ...... ЗДРАВЕ чрез билки (това най-общо казано).

И какъв е извода от всичко това дето го набелязах горе?! Че човек може да бъде сериозен, може да бъде ненатрапчив, може да бъде немнителен, не подигравчия, състрадателен и отзивчив и пак да е блогер №1 в блог.бг!

Честити ти четири години и не спирай да правиш това, което те прави късна пролет в блог.бг! :)


Е, той блог.бг мисля, че още не е направил 10 г. Първата година нямах толкова много посещения, но постепенно хората ме опознаха и харесаха начина по който им поднасям темата здраве. Поразчупих клишето на билковите сайтове и мисля че успявам да заинтригувам хората с личното си отношение към билките, снимките които правя, приключенията, които имам покрай тях и т.н. Най-важното е, че те сами се убеждават, че не е толкова трудно билките да се разпознават и сами да си ги берат. Бабите Яги са на привършване, малко хора вече продават билки по пазарите и се занимават с това, трябва сами да можем да си ги набавяме, по-пресни и диворастящи, а не култивирани. Радвам се,че намираш блога ми за интересен и полезен.
цитирай
68. boris66 - boris66-kasnaprolet9999
14.11.2012 08:08
Много приказно място,което гъделичка душата на всеки мореплавател...!!!
цитирай
69. estirbg - Поздрави и от мен!
14.11.2012 19:43
То си е истински сървайвър да оцелееш тук, в блог.бг. :)
Ти го доказа и продължаваш да доказваш с търпението и всеотдайното си присъствие.
Благодаря ти за емоционалната въздишка, скъпа!
Бъди жива, здрава и все така неуморна!
цитирай
70. kasnaprolet9999 - Много приказно място, което гъд...
15.11.2012 13:57
boris66 написа:
Много приказно място,което гъделичка душата на всеки мореплавател...!!!


И на билкоберачките също:)))
цитирай
71. kasnaprolet9999 - То си е истински сървайвър да оце...
15.11.2012 14:03
estirbg написа:
То си е истински сървайвър да оцелееш тук, в блог.бг. :)
Ти го доказа и продължаваш да доказваш с търпението и всеотдайното си присъствие.
Благодаря ти за емоционалната въздишка, скъпа!
Бъди жива, здрава и все така неуморна!


Така си е, въпреки че аз не съм от най-потърпевшите, но като гледам какво става при други блогери ми настръхват косите-изтрити постинги, изкуствени банове(аз също имах такива на няколко пъти и то не от модератори), кофти коментари и съобщения, заразяване с вируси(стария ми компи го бастисаха така) и т.н. При мен си спомням че ми размножиха един постинг 60 пъти и цял час се опитвах да ги трия, след което разбрах,че не е възможно, освен да ги деактивирам. Бройката в брояча си остана обаче.
цитирай
72. henzelski - Невена,
15.11.2012 15:42
Честит блогов рожден ден!
цитирай
73. 4aiotgluhar4e - У-хаааааа! Много кайман, много нещо :)))
15.11.2012 22:17
И все прекрасни! Смятам да се дам на който иска (кайман, де) да ме лапне :) Няма да се дърпам и няма да подбирам :)
Честита ти годишнина, Невека! Ти си подарък за блог.бг и се надявам никога да не се отказваш. Бог с теб и нали знаеш - и аз много те обичам :)
цитирай
74. kasnaprolet9999 - 4aiotgluhar4e
16.11.2012 22:49
Добре си го казала за кайманите-няма да се дърпам и няма да подбирам, но надявам се като Пинокио в един момент да ти дотегне и до като спи каймана с отворена уста да се измъкнеш от коремчето му и да си дойдеш тук, за да те разходя на някой друг остров:)))
цитирай
75. kometapg - Страшно ми хареса! Направо не ми се ...
17.11.2012 00:48
Страшно ми хареса! Направо не ми се искаше да напусна блога ти! Да ти е честита годишнината! Истинско удоволствие е да ти гостувам! Каквото и да пуснеш, когато и да го пуснеш, ще идвам да чета! Топъл поздрав! :)
цитирай
76. zvezdichka - Здравей Невенче!
21.11.2012 12:48
Приемаш заслужени поздравления! Здраве, щастие, още много зареждащи екскурзии и постинги ти желая! И се радвам винаги, когато идвам в блога ти, защото научвам интересни и непознати за мен неща, макар, че по рядко съм тук.
Желая ти хубав ден!
цитирай
77. pcelata - Честито и от мен.
21.11.2012 17:25
Макар,че аз закъснях.Тази разходка ме уби.Благодаря от сърце.Направо не е за вярване-но е толкова истинско,че чак не ми се тръгваше.Хубава вечер.
цитирай
78. kasnaprolet9999 - pcelata -
21.11.2012 17:37
благодаря, обичам да се разхождам с приятели.
цитирай
79. kasnaprolet9999 - Приемаш заслужени поздравления! ...
21.11.2012 17:40
zvezdichka написа:
Приемаш заслужени поздравления! Здраве, щастие, още много зареждащи екскурзии и постинги ти желая! И се радвам винаги, когато идвам в блога ти, защото научвам интересни и непознати за мен неща, макар, че по рядко съм тук.
Желая ти хубав ден!


Благодаря, бих казала, че с пълна сила същото важи, когато влизам в твоя блог.
цитирай
80. kasnaprolet9999 - Страшно ми хареса! Направо не ми се ...
21.11.2012 17:42
kometapg написа:
Страшно ми хареса! Направо не ми се искаше да напусна блога ти! Да ти е честита годишнината! Истинско удоволствие е да ти гостувам! Каквото и да пуснеш, когато и да го пуснеш, ще идвам да чета! Топъл поздрав! :)

Радвам се, че е така, идвай колкото искаш, благодаря за топлите думи.
цитирай
81. gabar4eto - zdr
21.11.2012 23:07
Priqtelko moq -iskam sas cqloto si sarce i dusha da ti kaja , da ti blagodarq , da se poradvam na neshtata koito kachvash .Zashtoto naistina imash neveroqten uset za krasivoto , zashemetqvashtoto , zapomnqshtot se .Blagodarq ti
цитирай
82. kasnaprolet9999 - gabar4eto
21.11.2012 23:20
Много бих искала, но надали:))))
цитирай
83. lili68 - рожден ден
27.11.2012 17:31
и аз да ви честитя за празника!бъдете живи и здрави и дълги години да ни пишете интересни неща.за съжаление не мога да съм много често на линия,но като вляза винаги си намирам по нещичко за четене.благодаря за чудесната разходка!

цитирай
84. kasnaprolet9999 - Priqtelko moq -iskam sas cqloto si ...
05.12.2012 22:57
gabar4eto написа:
Priqtelko moq -iskam sas cqloto si sarce i dusha da ti kaja , da ti blagodarq , da se poradvam na neshtata koito kachvash .Zashtoto naistina imash neveroqten uset za krasivoto , zashemetqvashtoto , zapomnqshtot se .Blagodarq ti


И аз ти благодаря за хубавите думи.
цитирай
85. kasnaprolet9999 - и аз да ви честитя за празника!бъ...
05.12.2012 23:00
lili68 написа:
и аз да ви честитя за празника!бъдете живи и здрави и дълги години да ни пишете интересни неща.за съжаление не мога да съм много често на линия,но като вляза винаги си намирам по нещичко за четене.благодаря за чудесната разходка!Опитвам се да поднеса полезното по един запомняш се начин. Поздрави.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13985892
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031