Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
04.02.2015 15:08 - Владимир Бошнаков-човекът, който успешно се пребори рака и стана лечител на много други.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 17084 Коментари: 2 Гласове:
20

Последна промяна: 27.04.2018 17:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес, 4 февруари е Световен ден за борба с рака, откриването, лечението и превенцията на раковите заболявания.

Темата на тазгодишното отбелязване на Световния ден за борба рака е „Нека направим нещо заедно” – като апел към всички, а целта е намаляване на преждевременната смърт причинена от рак под 25% до 2025 година.

image

Има един човек, който отдавна е взел присърце проблемите на хората, пострадали от ракови образувания и заедно с тях се бори успешно с този бич на нашата съвременост. Това е Владимир Бошнаков, който въпреки напредналата си възраст от 85 г. целодневно приема при себе си заболели хора и им вдъхва надежда, че не са сами в борбата с това зловещо заболяване. Наричат го дядо Владо и наскоро го видях в предаването "На кафе" с водеща Гала. Усмихнат и спокоен, той споделяше своя опит, разказваше как е достигнал до тези знания и как сам е бил в беда, но е успял да се излекува от четири трудно-лечими болести: недооросяване на мозъка, абсолютна аритмия, исхемична болест на сърцето и 76 мм тумор на простата.

Всичко започва изведнъж през 1998 г., когато  получава два внезапни припадъка. Седем месеца лекуван от традиционната медицина той се чувства отровен от лекарствата и не издържа. Въпреки безнадежните диагнози решава да поеме лечението в свои ръце. Бил е свидетел на неуспешното лечение на своята майка и съпруга, които умират от ракови заболявания. Имайки базови познания в народната медицина, дядо Владо започва да търси лек по лечебните книги. Въпреки безнадежните диагнози, дядо Владо по експериментален път достига сам до пълно изцеление. Успешно се справя с рака и успява да намери лек за паркинсон и други болести, които официалната медицина квалифицира като нелечими.

Дядо Владо Бошнаков, за себе си и като лечител, използва комбинация от следните методи: билколечение с високопланински хвощ по своя рецепта, лечение с билки и зеленчуци по метода на немския учен Рудолф Бройс, уринотерапия по метод, описан от монаси в древната индйска книга „Дамара тантра“, цветолечение, използвано още в древността от египетски лечители, и биорезонансно лечение, описано от американските учени д-р Райф и Хулда Кларк.

Последният метод се основава на това, че всеки жив организъм и микроорганизъм приемат и отдават вълни на определена честота, те вибрират на собствена резонансна честота.
Бай Владо използва услугите на диганостични центрове, които чрез биоскенер откриват какви болествтворни микроорганизми (метили, бактерии, вируси, гъбички и пр.) има в човека, в количества застрашаващи организма му, които трябва да се унищожат, след което премахва вредните микроорганизми чрез генератор. Това се реализира с настройка на апарата на съответната резонансна честота, с която започват да вибрират патогените и след определено време мембранните им клетки се разрушават, а микроорганизмите умират.

image

Личният принос на Владимир Бошнаков е лечението с високопланинския хвощ (голям), което се състои в следните съвети:
Да се правят компреси на болните органи и да се пие отвара от
високопланински хвощ, който съдържа около 8 пъти повече силициева киселина от полския хвощ и разяжда злокачествените тумори, без да засяга нормалните клетки. Ако не може да се намери високопланински хвощ, рецептата може да се изпълни с полски хвощ, но в по-големи количества!
Всеки ден сутринта да се приготвя отвара от планински хвощ като се вземе около 20см. от стеблото му, заедно с игличките и листенцата, или 3 супени лъжици от изсушения надробен хвощ. Билката се вари 15 минути в литър и половина вода на слаб огън и при затворен капак, след което кисне във водата докато се охлади и се прецежда през ситна цедка. Разделя се на две части: един литър за компреси и половин литър за пиене на глътки през деня.
През денонощието се правят три компреса: преди обед и след обед по два часа и преди лягане за цялата нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която трябва да покрива кожата над болния орган или кожния тумор. Кърпата се напоява с отварата от хвощ и се прецежда. Върху нея се поставя полиетиен, а след това се прикрепва с ластичен колан или с друга подходяща дреха така, че кърпата да не пречи на движенията на болния и компресът да не пада.


Този високопланински хвощ трудно ще намерите по аптеките, но опитните билкари го знаят и берат. Повече за него съм писала тук:

kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2014/12/28/gorski-i-goliam-visokoplaninski-hvoshtove.1326238

След излъчването на предаването на Гала с бай Владо, много медии писаха за него и  лечебния му метод. Вероятно много от Вас са виждали и/или чели за този метод на различни места. Лошото е, че по време на предаването беше сбъркана рецептата за направа на чая за бъбреци, а в рецептата за направа на зеленчуковия сок не бе достатъчно прецизирано количеството на отделните зеленчуци, така че да се получи препоръчаното от него дневно количество сок от 500 мл. Бях смаяна от некомпетентното представяне на тези рецепти от водещата. Дори на човек, който не се занимава с билки, би му се сторило нелогично, към водното съдържание на чаша прецедена запарка да се добавят още две чаши вода и последващо десет минутно варене без билки в тях.  Лошото е, че тези грешки се пренесоха автоматически във всички медии и сайтове, поместили статии за лечението на бай Владо.  За направата на зеленчуковия сок пък се предлагаха 530 гр. зеленчуци и се очакваше да се получи от тях 500 мл. сок, нужни за целия ден,  което също не бе реално. В мои коментари под тези статии обърнах внимание на горните подробности, които в крайна сметка се явяват ключови за успешното лечение на рак. Информацията за тях взех от първоизточника-книгата на Бройс, издадена на немски език, но на моите забележки не се обърна внимание. Единствено в сайта на Йордан Петров бе направена необходимата корекция, след като той направи и нужната консултация с бай Владо, с който са близки. За съжаление този сайт вече го няма. Затова ще напиша точната рецепта за бъбреци:

Чай за бъбреци-редактирана
Приготвя се билкова смес: полски хвощ (Equisetum arvense) – 15 гр., коприва (Urtica dioica) – 10 гр. (добре е да се събира пролетта), пача трева (Poligonum aviculare) – 8гр, жълт кантарион (Hypericum perforatum) – 6 гр. Това количество стига на един човек за около 3 седмици. Чаят за бъбреци не бива да се пие по-дълго време.Приготовление: една щипка от сместта (вземате с палеца, показалеца и средния пръст или половин супена лъжица) накисвате в чаша гореща вода (250 мл) за 10 мин. Прецеждате и отделяте течността, отцедения остатък от билковата смес заливате с две чашки гореща вода и кипвате за 10 мин, след това прецеждате и смесвате получените течности (запарката и отварата).

Чаят за бъбреци се пие студен на празен стомах първите три седмици от пълния курс на лечението, по 125мл. сутрин, обед и вечер преди лягане. Приготвената доза е за два дни. При пълен курс на лечението през последните 3 седмици вместо чаят за бъбреци се пие чай от невен

Рецептата за чая има специфичен начин на приготовление, тъй като от билките от чая за бъбреци се извличат 5 вещества, които не трябва да кипят защото се разпадат (за това се прави запарка).

Освен тях от чая се извлича и 6-та важна съставка – силициева киселина, това се получава след 10 минутно варене (за това се прави последващата отвара от билковата смес). Силициевата киселина е важна съставка, тъй като тя разяжда туморите.


Допълнително добавено: В края на октомври 2016 г почина големият лечител Владимир Бошнаков. Вечна му памет и лек път към небесния свят.  Дълбоко скърбя за него, защото той бе човек с голямо сърце и бяла душа, отворен към проблемите на хората и неуморим да ги разрешава.Той пожертва своите сили, за да бъде полезен на хората и всички тук трябва да оценим неговата саможертва в името на човешкото здраве.
Не се хранеше редовно, не почиваше достатъчно, нямаше време за своите човешки нужди, за да приеме хилядите хора, почукали на неговата врата за помощ, която даваше безвъзмездно. И понеже е човек, като всички нас, силите му бързо се изчерпаха.Вярвам, че Бог ще оцени неговите усилия и ще му отреди прекрасно място в небесния свят.Надявам се неговият пример да бъде заразителен за хората, отворени към природолечението, което включва и използването на лечебната сила на билките. Надявам се той да не бъде последният бял гълъб всред нас. Призовавам всички да бъдат по-отговорни към своето здраве и да бъдат активни участници в съхранението му и в лечението, когато се наложи. 

Ето какво е написал блогерът Йордан Петров в края на статията си, посветена на споделения опит на Бай Владо при лечението на рак: "Замина си един не просто Човек и Лечител, а последният „бял гълъб“ в борбата за здравна просветленост и безрезервна вяра в силите на народната медицина.

Изцелил стотици болни, Владимир Бошнаков не делеше хората на бедни – богати, тежко болни – по-малко болни и безкористно се опитваше да помогне споделяйки знанията и опита си.

Дядо Владо беше спокоен, уравновесен човек с бистър преценяващ поглед. При всички ни срещи го заварвах затрупан сред здравни книги и принтирани листи с рецепти за всякакви болежки. Дори и кратките ми посещения се превръщаха в дълги и интересни разговори, винаги се намираше нещо с което да ме удиви и очарова.

С отявленото си чувство за справедливост, дядо Владо не приемаше, че съвременната медицина се е превърнала в търговия и много от способите за лечение измислени преди векове са забравени и умишлено приглушени. Преследваше своя мисия – повече хора да научат за силата на народната медицина.

Мнозина очакват книгата на Владимир Бошнаков в която той описва своя опит при лечението на различни болести и истории свързани с неговата практика. При последните ни разговори тази година (2016) дядо Владо каза, че книгата е на финалният етап и минава през рецензии от литератор, лекар… държеше всичко да е изпипано. Както сподели „Я съм жив, я не да напиша нещо друго, искам поне това нещо да е свястно“. Аз, както и много други се надяваме целият му труд да види бял свят.

На 87 години Владимир Бошнаков до последно помагаше, но в един момент състоянието му се влоши и той имаше нужда от помощ. Той пожела да не се шуми много около това и няма да забравя думите му, когато предложих да му изпратя билки или друго от което има нужда (всеки искаше да му помогне), но дядо Владо каза „Аз сам трябва да се справя“.

Научих, че ние сами трябва да открием отговорите на нашите въпроси и трябва да вярваме повече в собствените си сили!

За мен беше чест да познавам такъв достоен Човек, дълбок поклон и уважение към труда и всеодайността ти дядо Владо!"

Неговата книга излезе "Моят опит в народната и природната  медицина" излезе от печат и вече се продава.

image


 Ако искате да се запознаете с друга билка погледнете тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/08/25/vsichko-za-bilkite-na-edno-miasto.385571

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/02/24/vsichko-za-bilkite-2-chast.499250

или
kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2012/10/18/vsichko-za-bilkite-3-chast.1011011

или
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/01/03/vsichko-za-bilkite-chetvyrta-chast.1419624


Тагове:   здраве,   рак,   лечение,


Гласувай:
201. donchevav - Не съм гледала това предаване, но ...
04.02.2015 17:52
Не съм гледала това предаване, но обикновено в такива сутрешни шоута се намесва и забавният елемент в интерес на гледаемостта и печалбата може би; често въпросите, коментарите и пр. са твърде олекотени и фриволни. Добре, че си обърнала внимание, че си имала възможността да провериш от първоизточника и че все пак се е намерил един поне човек да коригира изкривената информация - иначе представяш ли си колко хора гледат и записват с последна надежда и са готови да направят всичко, за да помогнат - на себе си или на свои близки!
А високопланинският хвощ е билка, която по нашия край често се среща - във високите влажни гори, май повече от северната страна. Ти нали наскоро имаше обстоен постинг за него? Рано през пролетта растенията приличат на малки борчета, а през лятото май наподобяват малко на папрат:)))
Интересен постинг! Поздрави, Неви!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Не съм гледала това предаване, но ...
04.02.2015 18:16
donchevav написа:
Не съм гледала това предаване, но обикновено в такива сутрешни шоута се намесва и забавният елемент в интерес на гледаемостта и печалбата може би; често въпросите, коментарите и пр. са твърде олекотени и фриволни. Добре, че си обърнала внимание, че си имала възможността да провериш от първоизточника и че все пак се е намерил един поне човек да коригира изкривената информация - иначе представяш ли си колко хора гледат и записват с последна надежда и са готови да направят всичко, за да помогнат - на себе си или на свои близки!
А високопланинският хвощ е билка, която по нашия край често се среща - във високите влажни гори, май повече от северната страна. Ти нали наскоро имаше обстоен постинг за него? Рано през пролетта растенията приличат на малки борчета, а през лятото май наподобяват малко на папрат:)))
Интересен постинг! Поздрави, Неви!


Така е, предаването им за пшеницата по същия начин беше окепазено с неуместни коментари от Гала. На един плакат беше написала количествата на всички продукти за направата на хляб от лимец, само дето го нямаше брашното. Накрая го замаза, че се слагало на око, ама не на мене тия, защото аз правя такъв хляб. А този постинг за високопланинския хвощ го направих точно заради рецептата на бай-Владо и съм дала линк тук към него. Много хора ме питаха от къде да си го намерят, как изглежда и накрая не се стърпях и направих постинга.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986020
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031