Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
02.02.2016 19:05 - ДЕСЕТ ЛЕСНИ СТЪПКИ КЪМ ЗДРАВЕТО
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 10116 Коментари: 6 Гласове:
18

Последна промяна: 08.02.2016 13:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Всеки човек иска да е здрав. Нека приемем това твърдение за истина, въпреки че има доста аргументи за противното. Дори когато деца или възрастни „боледуват” за да получат внимание или лакомства, убеден съм, че подсъзнателно човекът иска да е здрав, защото това е естественото състояние на организма и духа. Ако някой философ или любител на абстрактните разсъждения попита „що е това здраве”, най-точното определение е: Здравето е естественото състояние на организма и духа. Повтарям това твърдение (определение), защото е много важно. Считам, че всяко лечение на всяко заболяване трябва да се състои във възстановяването на естественото състояние на организма (тялото) и духа. По нататък ще се спрем многократно на този принцип и с пример ще покажа дълбокия смисъл, заложен в него.

Още древните хора са казвали – здрав дух в здраво тяло. Дали тялото е по-важно от духа или обратното, до колко са едно цяло, кое е водещо при лечението, аз не се ангажирам да определям. На тези теми са изписани много книги. Целта на настоящата статия е по-скромна: да Ви помогне да се излекувате.

Същността на препоръчваните от мен лечения се свежда неизменно до попълване на липсите и отстраняване на излишъците в организма – с други думи, отново и отновно възстановяване на естественото състояние на тялото и духа. Звучи просто, но какво конкретно да правим? Преди да се заемем с конкретните действия, необходими при всяко едно конкретно заболяване, ще Ви разкажа за десетте лесни стъпки към здравето. Всяка от тях е много важна! Забравянето, подминаването или подценяването на която и да е от тях ще попречи на Вашето лечение. За това ги прочетете внимателно!

В началото на този раздел ще изброя десетте лесни, но важни стъпки, а след това ще се спра по-подробно на всяка от тях. Ето ги:

1. Да вкараме в тялото необходимия кислород!
2. Да дадем на тялото необходимата вода (да го хидратираме)!
3. Да алкализираме тялото (до нормалните, естествени стойности на pH)!
4. Да осигурим на тялото необходимите минерали, витамини, аминокиселини, ензими!
5. Да осигурим на тялото необходимото движение!
6. Да прочистим тялото от шлаки, токсини, тежки метали!
7. Да овладеем стреса и да го превърнем в съюзник!
8. Да заздравим и засилим имунната система!
9. Да възстановим подвижността и да отстраним луксациите по гръбначния стълб!
10. Да отпушим енергийните канали и да възстановим функциите на всички органи!
Лесни ли казах? Май ще се окаже, че за да сме здрави, трябва да преподредим живота си – движение, хранене, мироглед. Обаче имате избор – да бъдете здрави или да държите на вредните навици.

Пламен Бенински

image

Прешленеста салвия - моя снимка от миналото лято по време на билкобер над с.Макоцево. Тя е братовчедка на полската салвия, но има по-слабо изразени лечебни свойства, в сравнение с нея. Разхождайки се по баирите успявам да вкарам необходимия ми кислород и съм отличничка по първа точка от програмата на г-н Пламен Бенински. Така си мислех, докато не прочетох неговата статия:

К И С Л О Р О Д Ъ Т

Всичко за него се знае и е казано. И все пак.

Недостигът на кислород в кръвта и от там – в клетките е една от причините за всички болести, свързани с обмяната на веществата, за всички хронични заболявания - както и белодробните заболявания са причина за недостига на кислород.

Недостигът на кислород има решаващо значение и при болести, при които трудно се подозира пряка връзка с дишането – например разширени вени. Клетките в техните стени се увреждат и поради липсата на кислород в застоялата венозна кръв.

Защо не достига кислород? 90% от хората дишат неправилно. Правилно дишане е единствено коремното (диафрагменото) дишане. Тренирайте ежедневно коремно дишане докато Ви стане навик. Чрез това дишане много бързо се обогатява организма с необходимия кислород. При мен потърси помощ жена, чийто бял дроб беше прогорен от лъчетерапия. Жената беше с кислородна маска а съпругът и синът и я придружаваха и носеха бутилката. Само след 5 – 6 минути упражнения на коремно дишане жената можеше да диша без маската!

Коремното дишане има още един ценен „страничен” ефект. То сваля стреса за секунди! Десет бързи коремни вдишвания (йогийското „огнено дишане”) моментално успокояват. Това е така, защото при коремното дишане мускулите около слънчевият сплит се отпускат, намалява се натискът върху нервите в сплита.

Допълнителен благотворен ефект върху снабдяването с кислород имат упражненията, които водят до увеличаване на обема на белия дроб – това са упражнения, свързани със задържане на дишането и с издишане със съпротивление (пуфкало и съскало). Тези упражнения са полезни за всички, но са особено важни за хора с астма, бронхит, пневмония, муковисцидоза.

Има още едно полезно упражнение, което е много важно за астматиците. Издишва се напълно въздухът от дробовете, след което с отпускане на диафрагмата рязко се напълва белият дроб с въздух. Правят се само 2 – 3 повторения на сеанс, но поне 10 сеанса дневно.

За повишаване обема на белия дроб, издръжливостта и приспособимостта помага следното упражнение: Капачката на буркан 0,8 (0,6)л се пробива на две места и се поставят две сламки в отворите. Поема се въздух бавно през едната сламка и се издиша пак бавно през нея. В буркана остава издишан въздух, беден на кислород. При следващото вдишване поемаме издишан въздух от буркана, както и свеж въздух, който ще постъпи в буркана, след като вдишаме издишания при предишния цикъл въздух. Започваме с 5 минутно такова дишане и постепенно го увеличаваме до 30 – 40 мин. Няколко седмични тренировки водят до неочаквани резултати.

Дишането на обогатен с озон въздух е особено полезно за раково болните.

Венозното инжектиране на кислородна вода не е свързано с дишането. Свободният кислороден атом се използва като оръжие на имунната система.

Тези няколко напомняния на прости, но важни факти и упражнения правя, за да Ви подсетя: не прескачайте кислорода, защото е възможно всичките Ви други усилия да отидат напразно и лечението да не успее.

Пламен Бенински

Следва втора част: kasnaprolet9999.blog.bg/lifestyle/2016/02/08/vtora-stypka-kym-nasheto-zdrave-vodata.1428305
Тагове:   здраве,   Кислород,


Гласувай:
181. stela50 - Благодаря, Пролет... прочетох с интерес.
02.02.2016 19:40
Както винаги - полезен, лечебен и хубаво поднесен материал.
Поздрави !
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Както винаги - полезен, лечебен и ...
02.02.2016 20:42
stela50 написа:
Както винаги - полезен, лечебен и хубаво поднесен материал.
Поздрави !

Човек колкото и да се старае, никога не може да знае всичко, което му е необходимо за здравословния начин на живот и така се учи цял живот. Винаги излиза нещо ново като практика и е добре да бъде отворен за това. Благодаря ти за оценката.
цитирай
3. dedenze - Малко уточнение към добрите съвети !
03.02.2016 00:58
При болестно състояние обогатяването с кислород е добро, щадящо и лечебно решение ! Здравите хора искащи дълголетие, трябва да дишат интензивно въздух по описаните начини, но по-беден на кислород, какъвто е въздуха високо в планините. По- точно казано, при по- ниско атмосферно налягане, съответствуващо на 3-4000 метра над морското равнище ,при което кислорода по трудно се приема от хемоглобина ! По - богатите, за целта си правят барокамери и спят в тях ! Ефекта е уникален, увеличава се хемоглобина и обема на белите дробове, при което организма свиква да живее с по -малко разходи и по- висока ефекивност има и множество други полезни неща ! Закалява се и увеличава имунната си защита !
Озона лекува определени състояния, в много, малки дози, той намалява хемоглобина, бързо се разлага на една кислородна молекула + един активен кислороден атом, който не се пренася до клетките, а се свързва с молекулата на хемоглобина и променя функциите и, което може да бъде смъртоносено ! Затова се използува за обеззаразяване и стерилизиране на питейна вода !
цитирай
4. kasnaprolet9999 - При болестно състояние обогатя...
03.02.2016 12:32
dedenze написа:
При болестно състояние обогатяването с кислород е добро, щадящо и лечебно решение ! Здравите хора искащи дълголетие, трябва да дишат интензивно въздух по описаните начини, но по-беден на кислород, какъвто е въздуха високо в планините. По- точно казано, при по- ниско атмосферно налягане, съответствуващо на 3-4000 метра над морското равнище ,при което кислорода по трудно се приема от хемоглобина ! По - богатите, за целта си правят барокамери и спят в тях ! Ефекта е уникален, увеличава се хемоглобина и обема на белите дробове, при което организма свиква да живее с по -малко разходи и по- висока ефекивност има и множество други полезни неща ! Закалява се и увеличава имунната си защита !
Озона лекува определени състояния, в много, малки дози, той намалява хемоглобина, бързо се разлага на една кислородна молекула + един активен кислороден атом, който не се пренася до клетките, а се свързва с молекулата на хемоглобина и променя функциите и, което може да бъде смъртоносено ! Затова се използува за обеззаразяване и стерилизиране на питейна вода !


Благодаря за уточнението. Лично на мен озона винаги ми е влияел много добре. Случвало се е, преди да започне буря, да се връщам от билкобер на бързи обороти, за да не ме намокри дъжда, тогава озона ми е действал доста ободряващо. Поздрави!!
цитирай
5. donchevav - Не ми изглеждат лесни тези стъпки - ...
04.02.2016 01:04
Не ми изглеждат лесни тези стъпки - особено тази с коремното дишане, трудна работа:))
А аз вече съм на линия с цял буркан омекнали вкусни шипки в хладилника и друг по-малък - със сухи плодчета от арония - дар от предпролетната планина.
Поздрави, мила Неви!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Не ми изглеждат лесни тези стъпки - ...
04.02.2016 18:09
donchevav написа:
Не ми изглеждат лесни тези стъпки - особено тази с коремното дишане, трудна работа:))
А аз вече съм на линия с цял буркан омекнали вкусни шипки в хладилника и друг по-малък - със сухи плодчета от арония - дар от предпролетната планина.
Поздрави, мила Неви!


Права си, няма нищо лесно, но когато става въпрос за здравето трябва да се стараем повече.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15534978
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41682
Архив
Календар
«  Май, 2024  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031