Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
23.10.2014 09:00 - Панаири...панаири...
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3925 Коментари: 10 Гласове:
25

Последна промяна: 23.10.2014 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не, изобщо не е това което медиите ни показват този месец по екраните, не се плашете и не отминавайте. Насам народе...насам... ела да си оплакнеш очите:)

С моя съпруг посетихме в началото на октомври 70-то издание на Международният технически панаир в Пловдив. По традиция на панаира много български и чуждестранни фирми представиха модерни разработки от сферата на машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване.

Експозициите на близо 870 компании от 37 държави бяха разположени в шест палати и в пространството около тях и оформени в девет специализирани изложби: „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии), „Интермин експо“ (за минната индустрия), „Химия“.

Направихме малко снимки на експозициите извън палатите, които бяха много впечатляващи. През цялото време се оглеждах да видя дали Бойко Борисов не е всред тези машини, сещате ли се защо?:))))

image


image

image

Представител на производителя Hidromek беше доказалият се модел багер-товарач Maestro 102B. Лидерът Rammer представи пълна гама последно поколение високотехнологични хидравлични чукове Rammer и икономичната серия хидравлични чукове Bretec.
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

На щандовете на Евромаркет Кънстракшън   можеше да се видят лидерите в земекопната, товарачната, пътностроителната, минно-кариерната техника и техниката за комунално строителство.
Сред изложените машини акцент бяха специалистите за работа в градски условия – 21-тонният колесен багер Hyundai R210W-9А и 17-тонният колесен багер Hyundai R170W-9, както и представителят на новата серия товарачи Hyundai HL760-9А.

За първи път в България бяха показани най-новите модели на швейцарския световен лидер в пътното строителство Ammann. Звездите бяха последното поколение двубандажни, траншейни и пневмоколесни манипулационни валяци. 


image

image

image

image

image

image

В най-интересната ПАЛАТА № 13 щанд М1 в бяха изложени машини на водещите турски производители в сферата на металообработването –ERMAKSAN, с Фиброоптична лазерна машина за рязане на листов материал FIBERMAK SM 1000.3x1.5 и CNC хидравлична абкантпреса PowerBend Falcon3100 – 135 тон, и фирма SAHINLER с 4-ри валова огъваща машина 4R HSS 25-350, всички машини за обработка на листов материал.

 
image

Наред с големите европейски компании имаше щандове и на доста български, една от които бе  Екосол България АД . Щандът беше с ориентиран към комунална техника за почистване и поддръжка на градското стопанство и към техника за обработка и рециклиране на отпадъци. Повече вижте тук:

Особено   интересни бяха предлаганите от българската компания ЕКОТЕРМ ПРОЕКТ ЕАД високо качествени и екологични отоплителни съоръжения оплозотворяващи дървесни пелети.
Водогрейните пелетни котли с търговска марка GreenEcoTherm, серия Pelletherm V.4/DakoEra, Pelletherm V.4 Long Time, Pelletherm V.4 Integra, както и автоматичните пелетни котли серия Pelletherm V.2 M01 могат да задоволят потребностите за отопление на клиентите в диапазона от 18kW до 100kW.
Предлагат се и комбинирани водогрейни котли серия Bisolid Saver C, оползотворяващи дърва и/или дървесни пелети с топлинна мощност 25kW, 35kW и 45 kW .

Истински хит обаче бе машина за механично производство на мартенички, показана от фирмата "Мартенички КиКО" ЕООД. Управителят Руслан Йорданов е един от най-известните производители на мартеници в Пловдив. През 2002 г. синът му се разболял и той се зарекъл, че ако детето му оздравее, всяка година ще подарява по 40-50 000 мартенички на всички ученици под тепетата. Оттогава той не е изневерил на тази традиция. С тази високоскоростна машина за преплитане могат да се произвеждат и всякакви въжета, връзки за обувки, въжета за бънджи скокове, въжета за алпинисти, за риболов, мрежи и т.н.

Много впечатляващи бяха роботите, които танцуваха в една от трите машиностроителни палати, изработени от ученици на Националното училище по роботика в Пловдив.  Тяхното мото бе „Рестарт на българската икономика чрез роботизация”. Видяхме и доста машини, които се обслужваха от роботи.  image

Изведнъж видях името си на този павильон и веднага потърсих обяснение от собствениците на фирмата:))) Разказаха ми, че от началото на създаването си през 1992 г. до 1994 година, компанията се занимавала с производство на Товарни колички за облекчаване на ръчния труд. По-късно инженерите на компанията разработват и внедряват в производството различни видове Високоповдигачи с ръчен хидравличен подем и електро хидравличен подем за обработка на палетизирани товари. През 1998 година е произведен и първия Ръчно водим електрокар, като последователно е разширена цялата производствена гама на изделията. През 2003 година продуктите на „Вени и Ко” са сертифицирани по TUV Rheinland/Berlin-Brandenburg EEC Directive 98/73 (Directive of Mashines). През 2004 година международното бюро WIPO регистрира производствена марка на продукцията “VENI”.

През 2007 година следвайки световните тенденции се разработват, внедряват и пускат в серийно производство нова генерация Ръчно водими електрокари с асинхронно задвижване.

Последващи разработки и реализирани продажби на дружеството са Ръчно водим електрокар за дългомерни товари с движение в четири посоки, Електрокар – високоповдигач с противотежест и надлъжно изнасяне на вилиците, както и най-новите иновативни разработки на Електрокар с надлъжно изнасяне на вилиците РичТрак и Електрокар с опорни рамена и седящ водач.

Накрая си направих снимка за спомен пред павильона и вече да не съм чула, че нямам фирма. Дадоха ми информационни материали, линийки, тефтерчета, както му е реда, и ме поканиха в офиса им в гр. София.


image

Това обаче бе черешката на тортата. Макетът на Айфеловата кула е направен с лазерна обработка на метал. Компанията е българска-Неона Лазер ООД, обърнете внимание на надписите отзад. Техен представител ми обясни, че до скоро тя е била само дистрибутур на европейска фирма, но вече има и свои разработки. Лазерните технологии все повече навлизат в машиностроенето.

image

Тези две снимки са единствените, които направихме в палата 13 Машиностроене, защото бяхме много възхитени. Не че нямаше и други интересни машинерийки, но ако трябваше да снимаме и тях, нямаше да ни стигне цял ден - време, с което не разполагахме. Давам ви линк на един сайт, в който има много снимки от изложението в палатите.

image

Така както си вървяхме между палатите съзряхме това малко бижу Фиат 500 - един от символите на Фиат, италианската индустрия и италианското автомобилостроене. Моделът е произвеждан в Италия в градовете Торино, Десио и Палермо от 1957 до 1975 г. Произведени са общо 4 250 000 екземпляра и много от тях са изнасяни за Германия, Великобритания, САЩ и Южна Америка.

image

Така изглежда Фиат 500 от страни и отзад. Този модел дава начало на нов клас в автомобилостроенето на градските автомобили. Проектиран в средата на 50-те години на двадесети век. Ако някой реши да ми подари такъв автомобил ще се жертвам да се запиша в шофьорски курсове:)))

image

  image

Открихме и едно друго бижу-електромобил. В краен случай може да се съглася и на такъв подарък, щото е много екологичен:))) Участвахме и в томбола за автомобил Шкода, но не извадихме късмет.

След всичко което видях си мисля, че има светлинка в тунела и само иновативните инженерни технологии биха ни извели от кризата, в която ни вкараха политиците, банкерите, магистратите и бандитите.

image

По-късно разбрах от сайта на Инженер.bg, че в групата на наградените със златни медали са 18 продукта на чуждестранни компании и 13 на български. Най-много награди – 11, са дадени в раздел „Електроника, електротехника, информационни технологии, телекомуникации, офис техника“. Сред отличените продукти бяха: контролер за фотоелектрически бойлер на 3K АД; мълниеприемник с увеличена зона за защита с изпреварващо действие на Евро Инженеринг; система за захранване на асинхронен ел. двигател чрез фотоволтаични панели на Електроинвент; сух трансформатор, представен от Елпром Трафо СН; светодиоден осветител от ново поколение, представен от Интелигентни системи за сигурност, от гр.Враца; LED прожектори, представени от Горан-Пик; програмируем логически контролер, производство на Schneider Electric Automation, представен от Хаберкорн; цифрови регулатори за възбуждане на синхронни двигатели, производство на Цифрови Регулатори ООО НПО, Руска Федерация. В този раздел, с два медала бе удостоена фирма „Орак инженеринг“ за разработените от нея облачни платформи за частни и публични структури и за туризма. Златен медал получи и роботизираната система за ин-витро оплождане разработена от българската фирма Микрона. Иновацията се състои в пълното автоматизиране на процесите, които се извършват с максимална прецизност и без човешка намеса, за да се запази  стерилността.

Сред отличените продукти в област „Машиностроене” бяха: пресов абкант и щанцова машина, производство на Трумпф Веркцойгмашинен, Германия,  представени от Ингмар БГ; ръчен екструдер на Leister Technologies AG, Швейцария, представен от Кобо БГ; фиброоптична лазерна машина за рязане, производство на турската фирма Ermaksan Makina SAN. VE TIC.A.S., показана на щанда на фирма Арамет; верижен булдозер, производство на CNH International SA, Швейцария, която можеше да се види на щанда на Тайтън Машинъри България.

Три златни медала отидоха при продукти от сектор „Транспорт и автосервизно оборудване“. Отличените продукти бяха: комплект приставки за закрепване на специални сменяеми надстройки към влекач на фирма Пътища и мостове, които правят машините използваеми и за зимно почистване; моторно масло на японския производител JX Nippon Oil, представено то Омникар БГ, както и мoтометачна машина на Bucher Schцrling AG, Швейцария, която бе сред акцентите на Би Ем Лизинг – Трейд.

В сектор „Енергетика и екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“ бяха раздадени 9 медала. Сред наградените продукти бяха: коминни системи от неръждаема стомана на Vilpros Pramone, UAB, Литва, енергоспестяващ материал, производство на FLEXcon Company, INC., САЩ, за производство на енергоспестяващи щори по технология на НАСА, представен от Спектър Инвест БГ; охлаждащи системи на Coolerado Corporation, САЩ, показани от Комфорт Еър 1; трислойна полиетиленова тръба на Еко Проект и др. Сред златните медалисти от тази група е изложителят с най-малък щанд – пловдивската фирма „Алфа груп 1“. Тя предложи уред с микропроцесорно управление за пречистване и алкализиране на вода, производство на Hyper Water System CO. LTD., САЩ, който е новост за българския пазар.  Още един дебютант – израелската компания Galil Chemicals, е сред победителите. Тя заслужи три златни медала за биопрах за пране.
    
В сектор „Строителство” със златен медал бе удостоено декоративно топлоотразяващо покритие на вододисперсионна основа, разработено от българската фирма „Изомакс", с ръководител г-н Байчев.
  
Тагове:   Пловдив,   панаир,


Гласувай:
25Следващ постинг
Предишен постинг

1. iliada3 - Привет, Невенка!
23.10.2014 10:01
Поздравления за наградените!Щастлива съм да прочета че сред тях са и българи!
цитирай
2. tit - Проблясък на Надежда в далечния край на тунела?:))
23.10.2014 14:22
Коопродукция на Вени и Панаир.:):))
Повдига духа реално!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Поздравления за наградените!Щ...
23.10.2014 14:40
iliada3 написа:
Поздравления за наградените!Щастлива съм да прочета че сред тях са и българи!


Направи ми впечатление, че имаше доста български компании на панаира, които не бяха само дистрибутори на чуждестранни фирми, но имаха свои интересни продукти. Една такава е Изомакс, която предлага вътрешни течни топлоизолации, които предпазват от конденз и мухъл и в същото време стените могат да дишат, поради микропорестата им структура. Най-новият им продукт е ИзомаксТерм, който се полага върху латекс, тапети, гипсова шпакловка и пр. като крайно покритие на вътрешни стени и тавани и увеличава повърхностната им температура поради много по - ниския коефициент на топлопроницаемост от тези материали. В сравнение с латекса например този коефициент и 11 пъти по-малък. Поздрави!!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Коопродукция на Вени и Панаир. :...
23.10.2014 14:46
tit написа:
Коопродукция на Вени и Панаир.:):))
Повдига духа реално!


Аз за това реших да направя този постинг, че напоследък по медиите не предлагат нищо, което да повдигне духа ни. Не бях ходила на панаир много отдавна, а и пловдивските ми братовчеди, на които гостувах след това, бяха загубили интерес към тези изложения и също не бяха го посещавали години наред. Реших да покажа нещо, което си струва и дава надежда за по-хубави дни.
цитирай
5. iliada3 - Това е много ценна информация!Непременно ще го потърся!
23.10.2014 19:56
kasnaprolet9999 написа:
iliada3 написа:
Поздравления за наградените!Щастлива съм да прочета че сред тях са и българи!


Направи ми впечатление, че имаше доста български компании на панаира, които не бяха само дистрибутори на чуждестранни фирми, но имаха свои интересни продукти. Една такава е Изомакс, която предлага вътрешни течни топлоизолации, които предпазват от конденз и мухъл и в същото време стените могат да дишат, поради микропорестата им структура. Най-новият им продукт е ИзомаксТерм, който се полага върху латекс, тапети, гипсова шпакловка и пр. като крайно покритие на вътрешни стени и тавани и увеличава повърхностната им температура поради много по - ниския коефициент на топлопроницаемост от тези материали. В сравнение с латекса например този коефициент и 11 пъти по-малък. Поздрави!!

цитирай
6. kasnaprolet9999 - Не случайно е награден със златен медал.
23.10.2014 20:12
iliada3 написа:
kasnaprolet9999 написа:
iliada3 написа:
Поздравления за наградените!Щастлива съм да прочета че сред тях са и българи!


Направи ми впечатление, че имаше доста български компании на панаира, които не бяха само дистрибутори на чуждестранни фирми, но имаха свои интересни продукти. Една такава е Изомакс, която предлага вътрешни течни топлоизолации, които предпазват от конденз и мухъл и в същото време стените могат да дишат, поради микропорестата им структура. Най-новият им продукт е ИзомаксТерм, който се полага върху латекс, тапети, гипсова шпакловка и пр. като крайно покритие на вътрешни стени и тавани и увеличава повърхностната им температура поради много по - ниския коефициент на топлопроницаемост от тези материали. В сравнение с латекса например този коефициент и 11 пъти по-малък. Поздрави!!


цитирай
7. donchevav - Леле, Неви, какъв репортаж! Няма ...
23.10.2014 21:34
Леле, Неви, какъв репортаж! Няма журналист, който да събере такъв обем информация, да я представи така пълно и лаконично, така богато да я онагледи - при това - в един материал! Страхотна си!
Обичам да ходя на Пловдивския панаир - и през май, и през септември/октомври! След този постинг имам чувството, че и аз съм била там /а тази година в интерес на истината даже не разбрах кога се провежда:)))/. Радвам се, че вече имаш и фирма:))) - честито! Усмивки, мила Неви!
цитирай
8. planinitenabulgaria - При толкова турски сериали
23.10.2014 21:41
и крайно динамичната ситуация в Къщата /на вип брадър/ от къде време за панаири?
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Леле, Неви, какъв репортаж! Няма ...
23.10.2014 21:51
donchevav написа:
Леле, Неви, какъв репортаж! Няма журналист, който да събере такъв обем информация, да я представи така пълно и лаконично, така богато да я онагледи - при това - в един материал! Страхотна си!
Обичам да ходя на Пловдивския панаир - и през май, и през септември/октомври! След този постинг имам чувството, че и аз съм била там /а тази година в интерес на истината даже не разбрах кога се провежда:)))/. Радвам се, че вече имаш и фирма:))) - честито! Усмивки, мила Неви!


Права си, изчетох много журналистически материали снощи и всички някак половинчато отразяваха това събитие. Аз съм пловдивчанка и по професия инженер-топлоенергетик, та за това се е получило. С тази фирма голям майтап беше, не знам дали си забелязала къде съм се монтирала между електрокарите, а собствениците са застанали отпред да не ми пречат:))) Бях в настроение и им ги наговорих едни...ама хората явно разбираха от майтап и много ми се зарадваха.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - и крайно динамичната ситуация в ...
23.10.2014 21:59
planinitenabulgaria написа:
и крайно динамичната ситуация в Къщата /на вип брадър/ от къде време за панаири?


Ти поне що годе ме познаваш, как може да си помислиш, че гледам такива предавания мммм...? На следващата блогърска среща ще бъдеш линчуван:)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986096
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031