Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
03.02.2014 22:31 -
За рака, мерака и простака казват нямало лек, айде бе, нали все пак има превенция
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7363 Коментари: 18 Гласове:
Последна промяна: 06.02.2014 14:09
Прочетен: 7363 Коментари: 18 Гласове:
39
Последна промяна: 06.02.2014 14:09
Често ви съветвам да наблягате на профилактиката, но в нея влизат много неща. Едно от тях е храната, която приемаме.
В този динамичен век често набързо хапваме, колкото да заситим глада, ползвайки готови храни. Като гъби са изникнали по големите спирки на градския транспорт всякакви магазини за бързи закуски. Повечето от тях използват маргарин за приготвянето на банички, кифли, пици, както и палмово масло за пържените картофки. От малка го недолюбвах, въпреки че по времето на соца много го хвалеха. Напоследък не съм чела хубави неща за него.
В една статия днес прочетох, че маргаринът, палмовото масло и растителната сметана причиняват диабет, мозъчни инсулти, инфаркти, деменция, влошават качеството на майчината кърма, предизвикват исхемична болест на сърцето, затлъстяване, атеросклероза и редица други заболявания. Това са показали проучвания на специалисти от Държавната агенция за храните и лекарствата в САЩ (FDA). Експертите обясняват, че хидрогенираните масла, каквито са тези продукти, са вредни за здравето ни. Затова неотдавна FDA наложи забрана за използването им в САЩ.
www.moreto.net/novini.php
Моята майка често използваше маргарин, въпреки че я съветвах да не го прави и сега ми е на главата с тежка деменция. Преди няколко години направихме ремонт на нейното жилище и намерих купища опаковки от маргарин. Направо ми се изправиха косите, нямах представа, че толкова много се е пристрастила към него. Вече съм убедена, че главната прична за нейното заболяване е прекомерната употреба на маргарин, с който правеше и баници.
Аз не съм им фен, нито пък на сладкишите, но понякога си хапвам по празници, рождени дни и т.н. За мен си е чиста загуба на време да се занимавам с приготвяне на тестени храни, които на всичкото отгоре развалят линията. Понякога ми идва музата и правя по някоя друга баница, за да се отчета в къщи, ама гледам да е нещо, което да не отнема много време. Обичам да експериментирам с рецептите и винаги ги променям с някоя моментна хрумка.
По този повод ще ви разкажа как наскоро направих първия си ябълков щрудел, който нарекох билков. Имаме си в мазето много орехи и ябълки от Макоцево и често последните ги правим на сок със сокоизтисквачка.Тя изхвърля в едно от чекмеджетата си сока, а в другото смлените ябълки,заедно с корите и често част от тях прибавям към чая. В един момент ми хрумна да направя от тях щрудел. В рецептите пише, как трябва да се обелят 1 кг. ябълки, после да се настържат на ренде и направо секлет да го хване човек, пък аз си ги имах готови от сокоизтисквачката.
Следващото трудно нещо е да се счукат орехи и да се обелят, така че да стане една чаша ядки. И на това му намерих цаката, хванах малкия син за тази дейност, като му обещах първо него да почерпя с цяла чаша ябълков сок. И така купих готови ръчно-точени и теглени пълнозърнести кори "Сърбиянка". Те напоследък са хит на пазара, производство на "Сърбиянка" ООД, гр, Сливница. Ами така де, като е гарга да е рошава, няма да се занимавам с някакви кори демоде, да не правя всяка година щрудели:)))
И така намазах една кръгла тава с олио и започнах делото велико. Чувствах се като новобранец в първа битка на бойното поле. Първо направих плънката, както пише в моята любима готварка книга "Българска национална кухня", подарена ми от съпруга след свадбеното пътешествие. Смлях орехите в една електрическа мелачка за ядки, скъп спомен от втория ми баща, и ги смесих с едно пакетче галета, 1 чаена лъжичка канела и половин чаена чаша захар. Към тях прибавих смлените ябълки от сокоистисквачката, като махнах предварително по-големите обелки от корите. После напълних една чаена чаша до половината с олио и взех първата кора-напръсках я с олио на капки (това съм виждала как свеки го прави с една супена лъжица-натопява я в чашата и с леки отривисти движения обхожда ритуално цялата кора като древен оракул).След това се прави същото с втората и третата кора и се слагат една върху друга, като върху третата се слага част от пълнежа. Следват още три кори, пак плънка.. до като свършат. Отгоре се изсипва останалата мазнина.
С един остър нож разрязах щрудела на квадратчета и го полях с чаша билков чай от билки, които бях набрала на Еньов ден. Е, ще кажете от нашата билкарка какво друго може да се очаква и сте прави, ама донякъде. След като съм взела сока на ябълките, нали трябва да го заместя с нещо, та да не стане сух щрудела.Та мислих... мислих и това ми хрумна, пък вие ако се сетите за нещо друго действайте:)))
Накрая сложих тавата в предварително сгореща фурна до 160 C и зачаках със свито сърце .Чудех се дали ще излезе нещо свестно от моята хрумка и така ожесточено гледах фурната, сякаш съдбата ми се решава. По едно време ме хвана яко нервата и отидох да просна прането от пералнята, която наскоро бе приключила, та белким се разсея малко. Мина малко повече от половин час и корите се позачервиха отгоре, замириса на къща, както обича да се изразява съпруга ми, когато зарежа компи и се паразвредня из кухнята.
Като минаха 40 мин.ми се стори че е добре изпечено моето произведение и го извадих от фурната. Покрих го с чиста кърпа и го оставих да изстине. Ето го как изглежда.
Може по желание преди консумация да се поръси с малко пудра захар, размесена с ванилия, което и направих след като го снимах, ама съвсем рехаво, колкото да не се вижда, че е позагоряло малко в средата:)))
Не че се хваля, ама всички в къщи наистина много харесаха моя билков щрудел, а майка ми като че ли беше най-щастлива. Тя наскоро имаше имен ден и кара 89-та си година.
Вижте я как си похапва от него. В чашата има еньовски чай, смесен с отвара, направена от ябълкови кори и семки, подсладена с мед.
И още един съвет: не изхвърляйте вътрешното на ябълките със семките и корите им. Може да ги сварите с вода и става вкусна и изключително полезна напитка. Само трябва да я прецедите и да я сложите в хладилник за малко. Те съдържат феноли, което предпазва от рак и лекува ставни болки.
Ето какво пише за тях в една статия:
Всички изследвания потвърждават колко са полезни ябълките. Хубаво е да си спомним и съвета, които са ни давали, че най-полезните вещества на ябълката са в кората и и трябва да ядем и нея.Даже учените са открили, че антираковите свойства, които има ябълката се дължат точно на кората й.При анализиране на кората са открити фотохимикали, които са „доказан агент срещу най-малко три вида рак, срещан при хората – на белите дробове, на правото черво и на черния дроб“.Добре е да се придържаме към меню богато на плодове и зеленчуци, защото то доказано намалява риска от рак и ни предпазва от редица заболявания, нямаме нужда от диети и т.н.
Учените са много заинтересувани кои съставки в плодовете и зеленчуците и в частност в ябълката са толкова полезни и отговорни за това тяхно действие. Оказва се, че антираковото действие се дължи на фенолите, които се намират в кората и семената на ябълката.Дори е доказано, че в кората на ябълката се съдържат фитохимикали с доказано антиоксидантно и антираково действие в пъти повече отколкото в самия плод. Затова смело хапвайте плода с кората, като разбира се преди това добре го измиете.
www.hrani.bg/articles/view/9/512
Горното написах по повод на това, че на 4 февруари се отбелязва световния ден за борба против рака. Съчувствам дълбоко на всички хора, изпаднали в тази беда и се опитвам да ги информирам за начините, по които могат да се преборят с тази страшна напаст. За тях съм направила специална блогвълна, която непрекъснато допълвам с нова информация, вижте тук:
blog.bg/theme.php
Рожби на идиотизма
ВЪПРОС КЪМ БЛОГЕРИТЕ СЪС СИЛНА ПАМЕ...
Новогодишна табличка на късмета: вижте д...
ВЪПРОС КЪМ БЛОГЕРИТЕ СЪС СИЛНА ПАМЕ...
Новогодишна табличка на късмета: вижте д...
Следващ постинг
Предишен постинг
за ценните съвети ,ще се възползвам от тях.Аз поначало обичам ябълки и никога не ги беля,защото зная за ползата от корите.Пектина и таниновите вещества,са
причина за оздравителният ефект на ябълките.В комбинация с кисело мляко и мед
са балсам за физическият ни тонус.
Поздрав!
цитирайпричина за оздравителният ефект на ябълките.В комбинация с кисело мляко и мед
са балсам за физическият ни тонус.
Поздрав!
Поздрав за хубавия материал !
Това за фенолите е вярно, те са стабилизатори, прихващат свободните радикали, които се считат за агресори в организма или в материала.
Иначе погледнато, не са захар, не могат да се консумират с шепа или по-точно да се пият с чаша, отровни са. Но в малки концентрации, в каквито се съдържат в ябълките , ефектът им е огромен
Иначе една шепа сол, погълната набързо, също би имала фатален край.
цитирайТова за фенолите е вярно, те са стабилизатори, прихващат свободните радикали, които се считат за агресори в организма или в материала.
Иначе погледнато, не са захар, не могат да се консумират с шепа или по-точно да се пият с чаша, отровни са. Но в малки концентрации, в каквито се съдържат в ябълките , ефектът им е огромен
Иначе една шепа сол, погълната набързо, също би имала фатален край.
marmota написа:
за ценните съвети ,ще се възползвам от тях.Аз поначало обичам ябълки и никога не ги беля,защото зная за ползата от корите.Пектина и таниновите вещества,са
причина за оздравителният ефект на ябълките.В комбинация с кисело мляко и мед
са балсам за физическият ни тонус.
Поздрав!
причина за оздравителният ефект на ябълките.В комбинация с кисело мляко и мед
са балсам за физическият ни тонус.
Поздрав!
Корите от купешките ябълки не ги ползвам, но от нашите няма проблем. Те не са пръскани и торени, полива ги само дъжда и са като диви ябълки, но корите им са меки. Поздрави!!
leonleonovpom2 написа:
Поздрав за хубавия материал !
Това за фенолите е вярно, те са стабилизатори, прихващат свободните радикали, които се считат за агресори в организма или в материала.
Иначе погледнато, не са захар, не могат да се консумират с шепа или по-точно да се пият с чаша, отровни са. Но в малки концентрации, в каквито се съдържат в ябълките , ефектът им е огромен
Иначе една шепа сол, погълната набързо, също би имала фатален край.
Това за фенолите е вярно, те са стабилизатори, прихващат свободните радикали, които се считат за агресори в организма или в материала.
Иначе погледнато, не са захар, не могат да се консумират с шепа или по-точно да се пият с чаша, отровни са. Но в малки концентрации, в каквито се съдържат в ябълките , ефектът им е огромен
Иначе една шепа сол, погълната набързо, също би имала фатален край.
Имам навика да си похапвам всеки ден от тях или да пия сок. В Макоцево сами си растат няколко дървета в двора ни. Не са едри ябълките, но стават много сладки.
Прибавих снимка на една от тях, която е зимна, защото плодовете й омекват след като престоят няколко месеца след бране.
Как да няма лек има Невенче ето и аз съм писал съм за каисиевите ядки броколите а за маргарина си напълно права аз лично му изпитах вредното действие и преди 8 години го захвърлих ...този маргарин ми докара рефлукс че едва се отървах правилното хранене ми помогна да се оправя а не лекарствата
Поздрави за чудесния постинг
цитирайПоздрави за чудесния постинг
alexs написа:
Как да няма лек има Невенче ето и аз съм писал съм за каисиевите ядки броколите а за маргарина си напълно права аз лично му изпитах вредното действие и преди 8 години го захвърлих ...този маргарин ми докара рефлукс че едва се отървах правилното хранене ми помогна да се оправя а не лекарствата
Поздрави за чудесния постинг
Поздрави за чудесния постинг
Кайсиевите ядки и брокулито са чудесна превенция, което ще рече да ги ползваме, за да не се разболяваме от рак, защото хване ли ни рака не е ясно какъв ще е изхода, лекува се успешно, ако няма разсейки. Практиката на моята приятелка Димка от ЕТ "Самодива" точно това показва. Тя е помагала на много хора с билковата програма на Хулда Кларк-капсули пелин и карамфил и спиртен извлек от зелени орехчета, за която и аз съм писала. Въпреки това, брата на Димка почина от рак миналата година-имал е вече разсейки, когато са го открили. Самата Хулда Кларк също е починала от рак, пишеше го в един сайт, но не знам дали е истина. Та за това казвам, че има превенция и на нея най-вече да наблегнем. Днес слушах по радиото за маргарина, Споменаха, че хидрогените масла блокират нашите ензими, които се борят с раковите клетки, което автоматично ги включва към ракообразуващите храни.
Радвам се, че си се отървал от рефлукса и вече знаеш какво да консумираш, за да си здрав. Прибавих постинга ти към моята блогвълная считам го за много полезен за борбата против рака на всички нива. Никога не трябва да губим надежда.
Не случайно ябълковият сок е първият, който се дава
на бебетата, незаменим плод. И аз слушах за маргарина,
за палмовото масло и т.н., включени почти във всички
тестени изделия за бърза закуска. А твоята рецепта
за щрудел не е лошо да се опита.
Хубам материал и както ти умееш - забавно поднесен !
цитирайна бебетата, незаменим плод. И аз слушах за маргарина,
за палмовото масло и т.н., включени почти във всички
тестени изделия за бърза закуска. А твоята рецепта
за щрудел не е лошо да се опита.
Хубам материал и както ти умееш - забавно поднесен !
stela50 написа:
Не случайно ябълковият сок е първият, който се дава
на бебетата, незаменим плод. И аз слушах за маргарина,
за палмовото масло и т.н., включени почти във всички
тестени изделия за бърза закуска. А твоята рецепта
за щрудел не е лошо да се опита.
Хубам материал и както ти умееш - забавно поднесен !
на бебетата, незаменим плод. И аз слушах за маргарина,
за палмовото масло и т.н., включени почти във всички
тестени изделия за бърза закуска. А твоята рецепта
за щрудел не е лошо да се опита.
Хубам материал и както ти умееш - забавно поднесен !
Отдавна се пише за лошите последствия от маргарина и палмовото масло, но друго си е американците да го кажат, тогава отговорните институции по храненето обръщат внимание. Днес в близката хлебарница специално прегледах тестените изделия-курабии, бисквити и т.н и навсякъде в съдържанието е включен маргарина. Добре че не си падам по тези храни. Поздрави!!
Както винаги, научавам нещо ново и интересно от твоя блог! Поздрави! ;)))
цитирайgosho568 написа:
Както винаги, научавам нещо ново и интересно от твоя блог! Поздрави! ;)))
Следващото, което мисля да изпробвам е тиквеник. Продават нарязани на парчета за мързелани като мен:)))Тях няма да ги рендосвам, както пише в умните книги, а ще ги сваря на пара в тенджера под налягане за около 10 мин. Преди да го пека ще залея с чаша вода от тази под ситото в тенджерата. После като го слагам във фурната няма да ходя на балкона да простирам прането, а ще издържа стоически на бойния си пост, та да не се налага да го замаскирвам с пудра захар:)))
Добра да е вечерта Ви!
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
цитирайБлагодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
diadokolio написа:
Добра да е вечерта Ви!
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
Благодаря Ви. Много ми хареса следната ваша мисъл "Можем да се върнем на основната тема. А тя е, за моето здраве и моето оцеляване, като процес, който трябва да реализирам, който трябва да открие всеки сам и да е полезен за близките си, а не да ги натоварва с непосилни разходи". Тук бих добавила и непосилни грижи, защото има една песен дето питат една мома-болна ли си, или си болен гледала? В един Ваш постинг прочетох, че сте успели да се преборите с рака. Бихте ли споделили как го направихте?
За ябълките знам... Чел съм, че и киселото мляко има антираково действие...
цитирайmt46 написа:
За ябълките знам... Чел съм, че и киселото мляко има антираково действие...
Сигурно е така, ама ако е истинско. Ако продаваха такова в магазините нямаше да има толкова много раково-болни.
kasnaprolet9999 написа:
Благодаря Ви. Много ми хареса следната ваша мисъл "Можем да се върнем на основната тема. А тя е, за моето здраве и моето оцеляване, като процес, който трябва да реализирам, който трябва да открие всеки сам и да е полезен за близките си, а не да ги натоварва с непосилни разходи". Тук бих добавила и непосилни грижи, защото има една песен дето питат една мома-болна ли си, или си болен гледала? В един Ваш постинг прочетох, че сте успели да се преборите с рака. Бихте ли споделили как го направихте?
diadokolio написа:
Добра да е вечерта Ви!
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
Благодаря Ви, за прекрасния материал!
Здравето и силата да са с Вас!
Благодаря Ви. Много ми хареса следната ваша мисъл "Можем да се върнем на основната тема. А тя е, за моето здраве и моето оцеляване, като процес, който трябва да реализирам, който трябва да открие всеки сам и да е полезен за близките си, а не да ги натоварва с непосилни разходи". Тук бих добавила и непосилни грижи, защото има една песен дето питат една мома-болна ли си, или си болен гледала? В един Ваш постинг прочетох, че сте успели да се преборите с рака. Бихте ли споделили как го направихте?
Благодаря Ви, за добрите думи!
Отговорих Ви, на лични, как и колко се борих.
Много хора са гнусливи и не искам да ги притеснявам в поста Ви.
Всеки може да се пребори, но трябва да го поиска и да си изтърпи ограниченията.
Не се ли почисти, няма надежда, дори и в най- реномираните болници.
Прибавих заради теб най-доброто лечение на рак, открито до сега.
Ако го искаш на български език( не го приема тук да го сложа, сигурно заради това, че е по-голям файла) погледни тук:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D2EKxHw4NFI
цитирайАко го искаш на български език( не го приема тук да го сложа, сигурно заради това, че е по-голям файла) погледни тук:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D2EKxHw4NFI
Здравейте,имам един конкретен въпрос към вас,извинявам се,че не е по темата,но не зная как да се свържа с вас.Прочетох за статията ви за прочистване от паразитите,и за фирма Самодива.Вие изпробвахте ли техните продукти от орехи,пелин и карамфил,и какво е вашето мнение?
цитирайrumi1968 написа:
Здравейте,имам един конкретен въпрос към вас,извинявам се,че не е по темата,но не зная как да се свържа с вас.Прочетох за статията ви за прочистване от паразитите,и за фирма Самодива.Вие изпробвахте ли техните продукти от орехи,пелин и карамфил,и какво е вашето мнение?
Да, изпробвах ги, но само за профилактика, почувствах се освежена.
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. ka4ak
6. mt46
7. dobrota
8. ambroziia
9. donkatoneva
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. ka4ak
6. mt46
7. dobrota
8. ambroziia
9. donkatoneva
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. lamb
3. hadjito
4. metaloobrabotka
5. mimogarcia
6. siainia
7. djani
8. samvoin
9. bgantimafia
10. vesonai
2. lamb
3. hadjito
4. metaloobrabotka
5. mimogarcia
6. siainia
7. djani
8. samvoin
9. bgantimafia
10. vesonai
За този блог
Гласове: 41699