Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
24.10.2013 00:01 - Скорпиони, дойде нашето време!!!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8061 Коментари: 34 Гласове:
30


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  

image
Слънцето навлезе отново в съзвездието на Скорпион и  активизира  родените под този знак. Магарешките тръни символизират извитите нокти на Скорпиона, а  неговата цветна кошничка - духовната му високочестотна енергия. Затова магарешките тръни са вплетени в астрологичния знак на зодията Скорпион.
Астролозите твърдят, че
"родените под зодиакалния знак Скорпион се отличават с амбиция, пробивност, целеустременост, смелост и настъпателност. Те притежават и изключително силна интуиция и често я използват за достигането на поставените си цели. Скорпион е управляван от подземния бог Плутон. Затова родените с този знак винаги се стремят да стигнат до сърцевината на нещата и до дълбоките причини, поради които се случват едни или други събития. Поради това те стават добри психотерапевти, детективи и изследователи. Обикновено притежават изключително силна воля. Всичко това, комбинирано с решимостта им, аналитичния ум, силната интуиция и отличните способности да планират, организират и привеждат в действие замислените си планове, ги прави изключително силни личности, които са способни практически на всичко!"

Силно се надявам това да е вярно, защото съм си поставила една много трудна задача, която изисква голяма физическа и емоционална стабилност. Близки приятели и роднини ме съветваха да не се захващам и направо ми заявиха, че няма да се справя. Съпругът ми също не е във възторг и ми гледа сеира отстрани в очакване да се проваля.
Аз обаче съм се заинатила като магаре на мост и се боря като куче с кокал:)))
Защото
" една от най-важните ключови думи за Скорпион е именно „сила“. Този знак притежава най-голямата вътрешна мощ. В какво направление ще бъде използвана тя вече е друг въпрос – може да бъде използвана както за добро, така и за лошо. Най-често посоката, в която насочват своите действия, зависи до голяма степен от степента на духовното им развитие....За Скорпионите е изключително трудно да признаят открито някоя своя слабост. Това е така, защото откритото признаване на слабост според тях означава отстъпване от позициите и доброволно предоставяне на собствената сила на някой друг. Те по-скоро биха се сражавали до последна капка кръв, отколкото да направят това."

Та така скъпи приятели, това е главната причина, поради която не влизам често в блога, но мисля че ще ме разберете и няма да ми се сърдите.

Астролозите подлагат на критика нашата недоверчивост:
"Когато изпаднат в трудна ситуация, те не споделят открито с близки и приятели. На подсъзнателно ниво са така устроени, че за тях споделянето на личен проблем е признак на слабост, който те в никакъв случай не желаят да поставят на показ. Те в никакъв случай не биха допуснали да бъдат възприети като слаби личности.Всъщност те се заблуждават по този въпрос. Невинаги споделянето на проблемите е признак на слабост. Дори често може да се твърди точно обратното. Нито един човек от плът и кръв не може да се похвали, че притежава такава огромна вътрешна сила, че е в състояние сам да се справи с абсолютно всички проблеми в живота. Затова живеем в общество, а не изолирани на отделни, необитаеми острови. Има определени проблеми, които могат да бъдат разрешени само от специалисти – лекари, учители, астролози, психотерапевти и т.н. Скорпионите трябва да се научат да се доверяват на тези специалисти, да търсят услугите им и да следват съветите им. По този начин те не само няма да изглеждат слаби, но дори обратното – ще станат още по-силни личности. ..Затова на Скорпионите се препоръчва периодично да споделят проблемите си пред хора, на които те могат да се доверят. Естествено, трудно е да се намери дори един човек, на когото Скорпионите да се доверяват напълно, но дори и частичното споделяне пред силно ограничен кръг верни приятели, би имало доста положителен ефект. Приятелят е в много по-добра позиция да види евентуалните начини за разрешаване на ситуацията, която иначе за Скорпионите може да изглежда безизходна. Изобщо те имат склонността да се затварят в даден проблем и постоянно да мислят за едно и също, без да забелязват, че по този начин се въртят в омагьосан кръг. Нито един човек не е дотолкова уникален, че да се намира в тотално неразрешима жизнена ситуация, в която никой друг човек не е попадал преди. Затова съветът от близък човек или приятел може да ги разтърси и да ги извади от порочния кръг, в който те имат склонността да се движат. Те изведнъж могат да се погледнат с очите на приятеля си и да видят ясно разрешението на проблемите си отстрани. Докато се намират вътре в самата ситуация тя може да им изглежда неразрешима, но когато я погледнат с очите на външния наблюдател, същата ситуация може да има напълно приемливо решение."

Вероятно сте забелязали, че отдавна съм излезнала от черупката си и споделям много неща в блога си, хубаво и лошо. Даже мотото, което стои като заглавна част на блога ми, достатъчно красноречиво говори за тази моя трансформация. Търсех много съвети по моя проблем, но не намерих подкрепа, поради което се чувствам много разочарована. Взех своето решение и действам, така по скорпионски, въпреки трудностите които допълнително ми се изсипаха на главата, свързани със здравословни проблеми на мен и моето семейство.

image

Няма да ви занимавам с подробности, само ще спомена, че наскоро прибрах моята лежащо-болна и с деменция майка от старческия дом и се грижа сама за нея. На снимката тя е в инвалиден стол на терасата на старческия дом.

image

Тук си почива пак там, обикновено все така я намирах. 

image

Тук си е вече в къщи и душата ми е пълна. Вечерята е споделена с любимия й внук и котанката Пири, която като гладно сомалийче е в очакване на някое залче. Стискайте ми палци да се справя.


В блога съм вече близо 5 г. и доста съм ви разказвала за качествата и недостатъците на скорпионите, та няма да се повтарям. Ще завърша със следното са скорпионите:
"По отношение на здравето, те обикновено нямат особени проблеми. Природата ги е надарила с жилавост, издръжливост и сила. Проблеми се появяват тогава, когато прекаляват прекалено много с храна, цигари, алкохол, наркотици, секс и всичко останало, което астралната им природа може да желае. Във взаимоотношенията си те са най-щастливи, когато срещат партньор, който ги удовлетворява едновременно и в емоционално, и в сексуално отношение."

lubomir.name/bg/html/ciaess_neidieii.html

Пожелавам на всички скорпиони да са здрави и силни. Много неща се объркаха в нашата държава, време е да ги оправим, защото го можем.

image

За вас и всички, които обичат скорпионите са тези екзотични цветя и растения от Доминиканската република, направени в началото на годината от моя съученик Гарата. Сайта му е на 13 място в моя блогрол.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

imageГласувай:
301. kometapg - Много верни неща има в написаното! ...
24.10.2013 00:40
Много верни неща има в написаното! Поздрави, Скорпионке, и дерзай! :)
цитирай
2. anin - Пожелавам ти
24.10.2013 05:12
Да си здрава и силна, за да се справиш с това изпитание!
цитирай
3. bojo12345 - И съпругата ми е скорпион ...
24.10.2013 07:54
И тя имаше преди години подобни проблеми.Справи се.колкото и да Ти е трудно ,по важното е , че майка ти ще е по-добре при теб , ще го разбереш и това ще ти дава сили да се грижиш за нея.
Поздрави и горе главата !
цитирай
4. mt46 - Поздрави!...
24.10.2013 08:18
Скорпионките ми се струват малко опасни...
цитирай
5. paciencia - Поздрави!
24.10.2013 09:12
Силни хора сте Скорпионите. Поздрави за радостта, която давате на майка си. Знам колко са трудни грижите за тия хора. Желая Ви здраве и да имате около себе си много добри приятели!
цитирай
6. monna1 - Прегръщам те, мила !*
24.10.2013 10:07
http://www.youtube.com/watch?v=Q-y2WMPdv0I
цитирай
7. stela50 - Винаги звучат естествено и искрено думите ти, Невена ...
24.10.2013 12:25
Много мили и човешки са и снимките на майка ти.
Пожелавам ти здраве, сили, търпение... и още ...
Който го е преживял, знае ... не се съмнявам,
че ще се справиш, не само защото си Скорпион...
Прегръдки от сърце !
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Много верни неща има в написаното! ...
24.10.2013 14:36
kometapg написа:
Много верни неща има в написаното! Поздрави, Скорпионке, и дерзай! :)


И аз така го почувствах, още повече че съм била точно тогава и съвсем съзнателно влизах често в ролята на "И сам войнът е войн", без да споделям проблемите си, нито да търся помощ. Много обичах поговорката че на вълка врата му е дебел, защото сам си върши работата.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Да си здрава и силна, за да се справиш ...
24.10.2013 14:38
anin написа:
Да си здрава и силна, за да се справиш с това изпитание!


Благодаря, за сега се справям и се надявам така да продължи и напред.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - И Бог да ти помага в трудни момент...
24.10.2013 14:39
andri написа:
И Бог да ти помага в трудни моменти!


Чул те господ!!!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - И тя имаше преди години подобни п...
24.10.2013 14:40
bojo12345 написа:
И тя имаше преди години подобни проблеми.Справи се.колкото и да Ти е трудно ,по важното е , че майка ти ще е по-добре при теб , ще го разбереш и това ще ти дава сили да се грижиш за нея.
Поздрави и горе главата !


Хубаво е когато чуя такива обнадеждаващи думи, споделеният опит си е друго нещо.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Скорпионките ми се струват малко ...
24.10.2013 14:44
mt46 написа:
Скорпионките ми се струват малко опасни...


Е, чак пък опасни...може би само за мъжете, които не отговарят на техните изисквания, но въпреки това настояват за тяхното внимание. Когато са с точния човек, то той не само че няма проблеми, но се чувства върховно.
цитирай
13. kasnaprolet9999 - Силни хора сте Скорпионите. Поз...
24.10.2013 14:48
paciencia написа:
Силни хора сте Скорпионите. Поздрави за радостта, която давате на майка си. Знам колко са трудни грижите за тия хора. Желая Ви здраве и да имате около себе си много добри приятели!


Да, заслужава си усилията моята майка, живота й не бе лек. Наистина се чувствам по-спокойна и удоволетворена, че най-после мога да се погрижа по-добре за нея в домашни условия.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - http://www. youtube. com/watc...
24.10.2013 14:54
monna1 написа:
http://www.youtube.com/watch?v=Q-y2WMPdv0I


Благодаря за поздрава, много хубава песен.
цитирай
15. kasnaprolet9999 - Много мили и човешки са и снимките на ...
24.10.2013 15:07
stela50 написа:
Много мили и човешки са и снимките на майка ти.
Пожелавам ти здраве, сили, търпение... и още ...
Който го е преживял, знае ... не се съмнявам,
че ще се справиш, не само защото си Скорпион...
Прегръдки от сърце !


Така е, защото думите ми излизат от сърцето. Радвам се на твоята увереност. Преди около 5 г. направих опит да я гледам, това продължи 3 м. и се отказах. Писала съм по-рано за това, но тогава нещата бяха различни, ходех на работа и се налагаше да оставям мама сама. Намирах я на невероятни места и в ужасно състояние, което предопредели даването й в старчески дом. Ако не бях го направила, едва ли щеше да е жива до сега. Беше трудно решение, но спасително. Поздрави!!
цитирай
16. mmmmmmmmm - Да си жива и здрава!
24.10.2013 17:53
Много силна и с много късмет!
Бог да е с Вас!
Поздрави на цялото семейство! :)
цитирай
17. mileidi46 - Много се радвам мила!!
24.10.2013 18:08
Радвам се,че най-после си я прибрала!Да знаеш,че ще и удължиш живота!не се съмнявам в теб ни най-малко.Радвай се на всеки миг с нея,показвай и колко много я обичаш,тя ще го усети и без да го разбира понякога...Един ден,много ще ти липсва...знам го от опит!Аз и днес чувсвам вина,че не и дадох достатъчно обич..но бях сама,много уплашена и стресирана..Ти не си сама!
Прегръщам ви всички!!
цитирай
18. ckarlet - Невенче, като че ли нещо ме хвана за ...
24.10.2013 18:46
Невенче, като че ли нещо ме хвана за гърлото. Всичко написано е на 100% вярно за тази зодия. Мога да добавя, че са истински хора и с едно голямо сърце! И аз ти пожелавам сили и здраве, за да не се пречупиш пред Живота, който понякога ни удря силно под кръста, за да се свлечем. Но ти си силна! Поздрави и за прекрасния младеж, който е подкрепа както на теб, така и на твоята майчица!
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Много силна и с много късмет! Бог ...
24.10.2013 19:23
mmmmmmmmm написа:
Много силна и с много късмет!
Бог да е с Вас!
Поздрави на цялото семейство! :)


Благодаря за пожеланията.
цитирай
20. tota - Ще се справиш, Невенче!
24.10.2013 20:32
Това, което си направила е най - благородното.
Прегръщам те!!
цитирай
21. planinitenabulgaria - Пропуснала си едно важно качество на скорпионките -
24.10.2013 21:11
в желанието им да се вземат много на сериозно те биват възприемани... весело. А за скорпионите нещата са по-сериозни:
Вместо да забият жилото в себе си както скорпионките, те го забиват в околните, а може и да ги сбият, ако някой от тях не им угоди.
Родените под определен знак имат специфично излъчване и съществуват хора, които разпознават зодите им. Това се случи и на мен. След проверка в един обект аз пишех протокол. Влезе една дама от персонала на подстанцията, погледна ме, дойде към мен и каза: Господине, Вие нали сте зодия "Риби".
Потвърдих, но и се притесних. Ще вземе да ми познае и разни други работи. И побълзах да приключа протокола.
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Радвам се, че най-после си я приб...
24.10.2013 21:20
mileidi46 написа:
Радвам се,че най-после си я прибрала!Да знаеш,че ще и удължиш живота!не се съмнявам в теб ни най-малко.Радвай се на всеки миг с нея,показвай и колко много я обичаш,тя ще го усети и без да го разбира понякога...Един ден,много ще ти липсва...знам го от опит!Аз и днес чувсвам вина,че не и дадох достатъчно обич..но бях сама,много уплашена и стресирана..Ти не си сама!
Прегръщам ви всички!!


Едва ли бих могла да удължа живота й, това е закодирано в нас, мога само да го направя по-приятен в домашна среда. Тя все още ни разпознава и ни се радва, често ми благодари, когато правя нещо за нея, наистина е трогателна. Не се коси за майка ти, ти бе до нея до самия й край, това не е малко. После направи всичко, което ти заръча, не се обвинявай излишно. Поздрави!!
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Невенче, като че ли нещо ме хвана за ...
24.10.2013 21:30
ckarlet написа:
Невенче, като че ли нещо ме хвана за гърлото. Всичко написано е на 100% вярно за тази зодия. Мога да добавя, че са истински хора и с едно голямо сърце! И аз ти пожелавам сили и здраве, за да не се пречупиш пред Живота, който понякога ни удря силно под кръста, за да се свлечем. Но ти си силна! Поздрави и за прекрасния младеж, който е подкрепа както на теб, така и на твоята майчица!


Благодаря ти, то и аз така го почувствах, сякаш някой чете през мен, толкова е истинско написано. Казват, че живота ни поднася само това, което можем да издържим, а младежът съшо много си пострада преди месец от най-добрия си приятел, та и него още го лекуваме, но се оправя. Полежа си в Пирогов, а после при нас като реанимация, че те кога са изписали някой излекуван от там. Мама преди 4 г. е изписаха преди да й махнат конците от оперирания крак и на носилка си я взех пак от там. Ех, живот ли е да го опишеш. Поздрави!!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - Това, което си направила е най - б...
24.10.2013 21:40
tota написа:
Това, което си направила е най - благородното.
Прегръщам те!!


Благодаря за подкрепата и вярата ти в моите възможности. Чувствах се длъжна да го направя, след като навърших пенсионна възраст и имам възможност да й обърна повече внимание. Колежките не искаха да се разделяме, но бях твърдо решила, че това трябва да направя, колкото и да ми е трудно. Мама е доста тежка и преместването от леглото на количката и обратно е най-трудоемко. Добре че навремето вдигах щанги на тренировките по гребане и съм пекана, та се справям. Поздрави!!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - в желанието им да се вземат много на ...
24.10.2013 21:52
planinitenabulgaria написа:
в желанието им да се вземат много на сериозно те биват възприемани... весело. А за скорпионите нещата са по-сериозни:
Вместо да забият жилото в себе си както скорпионките, те го забиват в околните, а може и да ги сбият, ако някой от тях не им угоди.
Родените под определен знак имат специфично излъчване и съществуват хора, които разпознават зодите им. Това се случи и на мен. След проверка в един обект аз пишех протокол. Влезе една дама от персонала на подстанцията, погледна ме, дойде към мен и каза: Господине, Вие нали сте зодия "Риби".
Потвърдих, но и се притесних. Ще вземе да ми познае и разни други работи. И побълзах да приключа протокола.


Интересен случай, сигурно жената е била скорпионка:)) Пропуснала съм това, което казваш съвсем умишлено. В постинга съм споменала на едно място, че вече достатъчно съм ви говорила за качествата и недостатъците на скорпионите през изминалите 5 г. и няма да се повтарям. Наблегнах на други неща, които в момента са актуални за мен, пък и не само. Поздрави!!
цитирай
26. marmota - marmota
26.10.2013 22:00
Здраве и много сили ти пожелава още една скорпионка! Сигурна съм ,че ще се справиш с всичко.
цитирай
27. kasnaprolet9999 - Здраве и много сили ти пожелава още ...
26.10.2013 22:25
marmota написа:
Здраве и много сили ти пожелава още една скорпионка! Сигурна съм ,че ще се справиш с всичко.


Благодаря скорпи, наслука да ти е нашия месец, пък и след него.
цитирай
28. magnoliya - Честит рожден ден Невенче! Желая ...
26.10.2013 22:40
Честит рожден ден Невенче!
Желая ти здраве, за да можеш за да се справяш с всички ситуации, които ти предложи живота! Желая ти и семейно щастие, защото то е най-важното за всеки човек!
Приятно изкарване на рождения ден!
цитирай
29. marmota - marmota
26.10.2013 22:51
Жилаво нещо е скорпиона.Държахме жив ,затворен в буркан с пясък .Съпругът ми го донесе от пустинята в Либия.Обикаляше непрекъснато без да спира ,денем и нощем.Нямаше храна,нямаше изход,но той не се отказа и накрая го пуснахме.
цитирай
30. kasnaprolet9999 - Честит рожден ден Невенче! Желая ...
27.10.2013 17:09
magnoliya написа:
Честит рожден ден Невенче!
Желая ти здраве, за да можеш за да се справяш с всички ситуации, които ти предложи живота! Желая ти и семейно щастие, защото то е най-важното за всеки човек!
Приятно изкарване на рождения ден!


Благодаря ти, той наближава, денят е на Хелоин и обикновено ви черпя с тиквени сладкиши.
цитирай
31. kasnaprolet9999 - Жилаво нещо е скорпиона. Държахме ...
27.10.2013 17:11
marmota написа:
Жилаво нещо е скорпиона.Държахме жив ,затворен в буркан с пясък .Съпругът ми го донесе от пустинята в Либия.Обикаляше непрекъснато без да спира ,денем и нощем.Нямаше храна,нямаше изход,но той не се отказа и накрая го пуснахме.


Интересен експеримент сте направили.То и ние, родени под този звезден знак сме такива упорити, накрая вдигат ръце от нас и се предават:)))
цитирай
32. makont - Усмивки Вени,
28.10.2013 14:45
жива и здрава и да хапеш само с любов.
цитирай
33. naranenosarce - Мила, миличка Невена!
30.10.2013 11:14
Дано Бог ти даде много сили в грижите около твоята майчица! Моля се за теб от сърце и душа, защото ЗНАЯ и минах през това, което сега се случва при вас! Прегръщам те топло!
цитирай
34. kasnaprolet9999 - жива и здрава и да хапеш само с любов. ...
30.10.2013 22:56
makont написа:
жива и здрава и да хапеш само с любов.


Опитвам се, но понякога се унасям:)))
цитирай
35. kasnaprolet9999 - Дано Бог ти даде много сили в грижите ...
30.10.2013 22:58
naranenosarce написа:
Дано Бог ти даде много сили в грижите около твоята майчица! Моля се за теб от сърце и душа, защото ЗНАЯ и минах през това, което сега се случва при вас! Прегръщам те топло!


Благодаря ти за разбирането и подкрепата. Поздрави!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986189
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031