Професор Янаки Караджов е микробиолог по професия, а по призвание еколог и апитерапевт. Дълги години е бил университетски преподавател във ветеринарните факултети в СУ „Климент Охридски”, Лесотехническия университет, както и в Старозагорския университет. Един от основателите и лектор в Нов български университет.
Популярност обаче получава със своя разработка на елементарен, но чудодеен имуномодулатор срещу рак, с който се e преборил преди повече от 20 години. Щом чул страшната диагноза, отказал химиотерапия заради страничните ефекти и започнал самолечение с коктейл от кисел зелев сок и прополис. Експериментирах върху себе си и след няколко месеца изумих лекарите с отлични резултати, каза със задоволство проф. Караджов.
Днес, за своите 80 години, които ще навърши през месец април, той изглежда и се чувства доста по-млад. Има балансиран хранителен режим, в който задължително включва кисело мляко, мед и пчелни продукти. Бодър дух поддържа с позитивни мисли и както казва, за всичко бързам, но бавно.
С рецептата си срещу рак е излекувал стотици хора, без да е взел и стотинка, пише Марица.бг.
Твърдо е убеден, че не трябва да иска пари, защото здравето на хората е безценно. В основата е култура от лактобацилус плантарум, който е виновен за нашите чудесни туршии и кисело зеле. Той е дар от Бога и се намира само на българска територия. Един пластмасов бидон от 100 кг се пълни наполовина със зеле и толкова вода, а количеството на солта е по-малко от едно на сто спрямо водата. Вътре слагам и две-три ябълки, дюли, лимони. Когато зелето втаса и сокът е готов, добавям 370 грама прополис и половин килограм настърган хрян. Получава се имунопрепарат, който има благотворно въздействие за повишаване на имунитета. Чудесен е както при хора, застрашени от рак, така и от респираторни болести, грипни и парагрипни състояния, и всякакви други инфекции. Зелевият сок се пие по няколко пъти на ден, по една винена чаша, обясни проф. Караджов. Той допълни, че еликсирът може изцяло да замени газираните и всякакви други сладки напитки, защото заради плодовете ставал и много вкусен.
Микробиологът активно работи и за обявената от японците четвърта възраст на дълголетниците, с ежедневна консумация на кисело мляко, на което отдава и свежия си външен вид. Преди години бяхме държавата с най-много столетници и най-много възрастни хора. Сега това първенство държат японците. Какво направиха те? На първо място масово използват българското кисело мляко и за целта построиха над 40 завода. Няма японец, който всеки ден да не яде кисело мляко. На второ място, също много важно – всички японски деца от предучилищна възраст до завършването си получават всеки ден безплатно от държавата пчелно млечице и мед. За съжаление ние, които сме известни с много качествени пчелни продукти, нямаме навика да ползваме меда и пчелните продукти като храна, а ги търсим само като лечебни средства. Това е груба грешка. Затова на глава от населението имаме годишна консумация едва по 300-400 грама, а в другите държави тази цифра е много по-голяма. И парадоксът е, че много страни държат да внасят мед именно от България. А пловдивчани трябва да знаят, че в града има много активна пчеларска организация, с големи майстори в производството на мед и пчелни продукти, каза проф. Янаки Караджов...
http://25chasa.eu/?p=11789&oid=463228
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. sparotok
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69