Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
15.01.2010 08:00 - Трябва да имаш голямо сърце за да работиш в болница.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 9203 Коментари: 33 Гласове:
14

Последна промяна: 15.01.2010 09:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В сряда оперираха счупения крак на мама. Сложиха пирона в бедрото й, за който ви писах в предишния постинг. Оказа се, че това не е просто един пирон. Практиката е била такава, от фирмата доставяли един сандък с различни по размер пирони и опериращия лекар си избира по време на операцията, кой точно да постави. Простичко е, ама кой да ти каже, нали за всичко трябва с ченгел да им вадиш думите. Вчера им набих канчетата на двама от тях, че трябва повече да обясняват на пациентите си и да не ги подлагат на стрес, както се случи с мен при закупуването му, надявам се, че след лекцията която им изнесох, това няма да се повтори.
За тези, които не са чели коментарите ми в предишния постинг ще повторя, че опериращият доктор ме насочи към
дистрибуторската фирма PSD Comers за да закупя бедрен пирон-Верса Нейл, производство на фирма Джонсън и Джонсън. Когато отидох в офиса на тази фирма, подписах първо един договор за изделието, платих 1600 лв, без ДДС, за който ми дадоха приходен бон, един за мен, един за доктора,  пирона обаче нито ми го дадоха, нито го видях,  доставяли го направо в Пирогов. Опитах се да протестирам, казах им, че доктораът не ми е казал такова нещо, но те отговориха, че те докторите не обичат много да обясняват. В договора ми пишеше, че плащам феморален пирон и че рискът от случайно погиване преминават върху купувача със сключването на този договор. Пишеше също, че купувачът трябва да провери съдържанието на изделието и да направя рекламация до 10 дена преди употребата му. След като подписах този договор, нормално бе да очаквам да ми връчат едно пликче с едно пиронче, така както и клиентът преди мен си получи имплант за мозък в такова пликче. Да ама не, стоях и не вярвах на очите си, плащаш 1600 лв. и ти казват, че няма да си го получиш просто така, нищо че си подписал тъпият им договор. Този договор бил типов за всичките им изделия, повечето от които наистина се доставят веднага на клиентите, но за пироните не било така. Гледах ги с излъган поглед и си тръгнах със свита душица.  Мислех си, как ли да им повярвам на тия, дето за тези пари един свестен договор не могат да направят. Така или иначе на следващия ден докараха не един, а цяла кутия с пирони и  аз бях много щастлива, когато ми го съобщиха. Така е в България, първо ти създават проблема, а после когато ти го разрешат те обхваща радост, иначе такава скука ще настане без такива емоции :))))

А какви емоции имах в Националния център по кръводаряване да знаете. Трябваше да закупя от там една кръвна единица за операцията на мама, необходимо условие за да извършат тази дейност. За пръв път ми се случи да отида до там. Като ме наобиколиха един куп мъже, повечето мургавелци и всеки от тях започна да наддава, ама в обратна посока. Аз вървях с бързи крачки, а те тичаха след мен. Мадам 250 лв., мадам 200 лв....180 лв.   150 лв. Сърдито им отговарях, че при такива цени сама ще стана кръводарител и да си гледат работата. Стигнах до входа и там един ми предложи 120 лв., изгледах го лошо, както моята котка ме е научила, когато ни й дам навреме да яде. Влезнах в сградата и там един симпатичен мъж, българин, ми каза: мадам колкото можете. Попитах го - и все пак какви са вашите очаквания? Ами 70-80 лв., колкото можете. Видя ми свестен, спазарих го за 80 лв. и направихме сделката, така се сдобих с кръвната единица от 330 гр. кръв. После му дадоха на човека едно пликче с разни лакомства за да се подсили. Той съзаклятнически ми го подаде и ми каза да излезна пред него и в никакъв случай да не се издавам, че го познавам. Циганите си помислиха, че аз съм дала кръв и ме гледаха съчувствено. Ако знаеха само колко лева имах в джоба си за пирона, нямаше да се измъкна толкова лесно.  На спирката се чакахме с моя конспиратор и там  тайно и бързо му дадох пликчето, никой нищо не разбра. Разделихме се по живо и по здраво, всеки доволен по своя си начин. 

От тогава всеки ден си прекарвам в Пирогов, толкова ми е хубаво там, взела съм си две седмици отпуск и си почивам в една стая с три баби.

Стискайте ми палци  мама да оживее, че вчера една баба с оперирана става от долния етаж хвърли топа. Мама спи по цял ден и не иска да се храни, но все пак поема вода, сокове и хапва фурми и резанчета портокал. Целодневно съм при нея и упорствам в храненето, дано сърцето й издържи това натоварване, моля се непрекъснато за нея.
Там в стаята има още две баби, едната ми е адашка и е оперирана в същия ден, заедно с мама.
Поела съм шефство над тях и ги храня подред, много са мили и безпомощни, само си викат, абе защо не ни прибере господ, та да не се мъчим или боже....боже, защо ни наказваш така. Мъчно ми е за тях, то живот ли е това? Сестричките ги гледат с такова отегчение и неприязан, та да се чудиш защо ли изобщо са се захванали с такава работа, като не им е по сърце.
Това не е работа за всеки, трябва да имаш голямо сърце за болките на хората.
Тагове:   здраве,


Гласувай:
141. avangardi - Добро утро и да е добър денят ти!
15.01.2010 08:48
Това е оптимизъм през горчиви сълзи! Да даде Господ здаве на майка ти, защото много има да страда.
Моля се за нейно и здравето на всички баби край нея!
Да ти даде Господ сили да посрещаш тудностите!
Хубав ден!
цитирай
2. tit - Добър ден!:)
15.01.2010 09:26
Колко може да му мине през главата на човек, докато научи кое как е!:)
А и наученото важи за момента - утре пак може да сменят правилата!
Скорошно възстановяване желая на майка ти!
А добрината ти да ти севръща стократно!:))
Кураж!:)
цитирай
3. mmmmmmmmm - Желая ти късмет,
15.01.2010 10:34
кураж и добър изход от ситуацията!
Много здраве за майка ти и бързо възстановяване!
Прегръщам те!С теб съм!:)))
цитирай
4. irka66 - Стискам палци!!
15.01.2010 11:40
За скорошно оздравяване!!
цитирай
5. tili - С теб съм, Пролет!!!
15.01.2010 15:11
Ако знаеш как Пирогов ми беше по едно време като роден дом. Това време мина, но и сега като тръгвам на някъде и замислена карам на автопилот ми се случва да се озова пред болницата и да се чудя защо съм там ;-)))
Ще се оправи Мама, добре е че спи, нали!
цитирай
6. mamas - Поздрави, Невена!
15.01.2010 15:40
Пожелавам скорошно оздравяване на майка ти!
цитирай
7. kasnaprolet9999 - avangardi
15.01.2010 19:52
Права си, но ако падна духом, как ще имам сили да се боря. Благодаря ти за пожеланията.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - tit
15.01.2010 19:54
Така си е , тамън изучиш правилата им, те измислят друго, пък и това зависи от доктора. Поздрави.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - . mmmmmmmmm
15.01.2010 19:55
Друго си е да знаеш, че някой е мислено с теб, благодаря ти.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - irka66
15.01.2010 19:56
Сигурно здраво си ги стискала защото мама започна да се храни :))) Благодаря ти.
цитирай
11. kasnaprolet9999 - tili -
15.01.2010 19:59
Не знам дали е добре, че спи, може би така я боли по-малко. Дано не ти се случват повече такива неща, желая ти много здраве.
цитирай
12. priqtel12 - Поздрави и от мен!
15.01.2010 19:59
Желая всичко да е наред с майка ти!
цитирай
13. kasnaprolet9999 - mamas
15.01.2010 20:00
Благодаря ти, много е сложно в тази напреднала възраст, раните от операцията бавно заздравяват.
Благодаря ти.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - priqtel12
15.01.2010 20:01
За сега нещата са под контрол, благодаря ти.
цитирай
15. mdanevasl - Дано..
15.01.2010 22:02
...и ти да устискаш...грижа се за моята майка от три години....не е оперирана, но прекарахме туй онуй и знам колко е трудно и душевноразкъсно...и за нея и за теб...аз ти пожелавам сила да издържиш защото ние жените не искаме да си признаем, че е ужасаващо трудно...един път преживяваш нейното страдание, друг път своето, че точно ТЯ...на която си се опирала се разкапва пред очите ти и нищо не можеш да направиш...до скапващата те отвсякъде умора и неистовото и срамно желание всичко най-накрая да свърши..жестоко...
цитирай
16. анонимен - или
15.01.2010 23:03
най-малкото да си санитар!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - mdanevasl
15.01.2010 23:22
Знам, че е трудно, аз също съм имала много безсънни нощи с нея, едвам я вдигнах на крака след смърта на баща ми. Съчувствам ти. Искам да ти кажа, че много по-лошо е да нямаш възможността да я гледаш. В другите държави въпросът за възрастните хора отдавна е решен в добре уредени хосписи. За това те могат да работят необезпокоявани и до 65 г. Искат и в България да го направят така, но кой ще гледа нашите родители, като положението със старческите домове е плачевно. Хосписите не са по джоба на средния българин. Здравните услуги, особено за възрастните са твърде незадоволителни. Остава ни да умрем от безсилие заедно с тях.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Има един доста възрастен санитар в Пирогов,
15.01.2010 23:27
направо ми напълни душата. Много спокоен и приветлив, с голям професионализъм изпълняваше задълженията си, както и неща, които не му влизаха в задълженията. Беше много информиран за процедурите и ги обясняваше по-добре от лекарите, беше безкрайно търпелив и излъчваше доброта и стабилност. Много се радвам, че все още има такива хора, но мисля че са вече на изчезване.
цитирай
19. mileidi46 - Mila priqtelko,
16.01.2010 03:54
sajalqvam za vsi4ko tova,koeto prejivqva6..mnogo ,mnogo
no draj se! n
Nqma kak,ti si silna i borbena,znam,4e 6te udarji6 i na tova..V kraina smetka...znae6-trqbva da posre6tame vsi4ki ne6tastiq...na vsi4ki ni se slu4va po ne6to...
Bori se smelo i razumno..i 6tadi silite si...sa6to razumno..
Ti znae6,nqma da ti kazvam iztarkani frazi.Vqrvam v teb,i te obi4am!Mislq te!
цитирай
20. ivelina1983 - Стискам палци!
16.01.2010 04:07
Стискам палци!
цитирай
21. mdanevasl - точно това мила
16.01.2010 13:31
kasnaprolet9999 написа:
Знам, че е трудно, аз също съм имала много безсънни нощи с нея, едвам я вдигнах на крака след смърта на баща ми. Съчувствам ти. Искам да ти кажа, че много по-лошо е да нямаш възможността да я гледаш. В другите държави въпросът за възрастните хора отдавна е решен в добре уредени хосписи. За това те могат да работят необезпокоявани и до 65 г. Искат и в България да го направят така, но кой ще гледа нашите родители, като положението със старческите домове е плачевно. Хосписите не са по джоба на средния българин. Здравните услуги, особено за възрастните са твърде незадоволителни. Остава ни да умрем от безсилие заедно с тях.

...май като се замисля срещу това протестирах
цитирай
22. kasnaprolet9999 - mileidi46
16.01.2010 22:35
Благодаря ти, знам че си искрена, защото и ти си минала по този път. Откакто занесох кефир в Пирогов мама започна да се храни, не много но има напредък. Това е наистина вълшебна напитка. Навих и дъщерята на другата баба да й дава кефир, за да прояде. Тя милата е диабетичса и като не се храни смъква много кръвната захар. Днес на два пъти колабира и ни изправя на нокти.
Мама е като агънце, повечето спи, събуждам я за да й пъхна нещо в устата и тя пак се отнася. Правя й масажи, мажа я със тибетски балсам с мумио. Изглежда по-добре, няма болки, освен когато я поразмърдваме за да сменим памперса. Лошото е, че като я изпишат,има вероятност да остане без лекарско наблюдение, като я взема в къщи. В България изписват болните недолекувани. Вчера ми обясниха, че пътеката й е само 6 дена и това, което могат да направят допълнително за нея от добро сърце е да я оставят още цели два дена. Кракът й е подут още и не може да става, но има още една екстра, ще ни осигурят линейка до дома ми. Виждаш ли колко са любезни, ще трябва да им се отблагодаря по подобаващ начин, чудя се как!!! Убедена съм, че и с танк няма да мога да докарам личната й лекарка в къщи, още повече че живее на другия край на София. Ще трябва да разчитам на частна лекарска помощ, ако искам мама да оживее.Та думата ми е, че кой каквото и да ти говори става дума за пари. Казваш ми, че трябва да издържа. Да, ще издържа, то какво ли вече не съм видяла в този живот, ама ако знаеш какво ми се е натрупало в душата......!!!!
цитирай
23. kasnaprolet9999 - ivelina1983 -
16.01.2010 22:38
Благодаря ти, стискай още малко, има надежда...
цитирай
24. kasnaprolet9999 - mdanevasl
16.01.2010 22:50
То си е за протестиране, сега разни умници се чудят как да направят възрастта за пенсиониране 67 г. Пожелавам на всички тях, като станат немощни старци да ги дадат за отглеждане в старчески домове, от типа на Буона Вита на сем.Христови. Да ги заключват по цял ден в стая с неработещ телевизор и с видеонаблюдение,от което никой не се интересува. Да ги бият разни побъркани старци с бастуни, да ги обличат в чужди дрехи, да не пускат близките им да ги виждат повече от час на седмица, да ги хранят с попара без сирене, боб, леща и едно кюфтенце, направено в Освиенциум. Санитарките да им взимат храната, донесена от близките и да ги държат гладни и жадни целодневно. Да стоят по цял ден с един памперс и да гледат слънцето само през решетките. Мога да продължа списъка, ама за днес им стига. Нека да си помислят от тук нататък какво ги чака, защото старостта не прощава на никой, тя е неизбежна.
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Развръзка
19.01.2010 21:15
Мама вчера я изписаха болна и я настаних в хоспис, който се намира в квартал Княжево в София. Собственичката е кадър на Пирогов. Ще излекува две декубитални рани на мама, получени в Пирогов след операцията, както и тази от самата операция. Слага на мама обезболяващи инжекции, намери й на старо декубитален дюшек за 250 лв. с помоща на който тя няма да получи повече рани от залежаване. Не знам дали сте чували какво представлява такъв дюшек, включва се в мрежата и въздуха вътре се размества и така се масажира гърбът. Освен това й сложи катетър, нещо което не направиха в болницата. Така няма допълнително да се запарва от урината. На 12 ден няма да ми се наложи да я водя в Пирогов, защото тя ще махне и конците от операционната рана. В този дом не е скъпо, както в други хосписи, където хем няма лекари, хем не може да се получат такива услуги, без допълнително заплащане над основната такса. Много съм доволна, че открих този хоспис. Случайно стана, заговорих се с една непозната, която ме впечатли, че псуваше едни цигани, минаващи покрай нас с каруца. Така тя ме светна, че съдържателката на предишния старчески до, където беше мама биела и се кара много на старците, които се напикавали и се слави в квартала като невротичка или направо луда. Мама често ми говореше, че тя влачила там една старица за косата по цялата стая, защото се напикавала, но аз не й вярвах, защото е с дименция. Тази жена ги хранеше добре, държеше ги чисти, но явно има психически проблеми. Мама ми каза, че тя я бутнала на земята и така й се счупил крака, аз пак не можех да повярвам. Та тази жена от улицата ми каза, че нейна приятелка работила като санитарка там и напуснала, защото не можела да гледа това лошо поведение на собственичката. После ми даде адреса на дома, където тя е работила преди една година и горещо ми го препоръча. Там е много хубаво, топло и уютно, днес цял ден прекарах там с мама. Беше навалял много сняг и трудно успях да слезна от там, то е до самия лифт на Витоша. За малко да падна дна два три пъти, но се задържах. Накрая едни момчета, които караха кола в едно горско заведение ме качиха на микробусчето си и ме одведоха до околовръстното шосе, където се качих на един рейс и благополучно се прибрах без да си счупя някой крайник. Направо си умирах от страх по тези стръмни улици в този квартал, имаше и кучета, които ме лаеха, но не ме нападаха. Сега съм вече спокойна, както за нея, така и за себе си. Доволна съм, че се оправих от поредната каша, която ми сервира нашата здравна система.Поздрави на всички, които ме подкрепяха в тези много трудни за мен дни.!!!
цитирай
26. iliada - Така е!
20.01.2010 14:32
Не всеки може да понесе болката ,не всеки може да съчувства ,не всеки може да помогне от сърце!))
цитирай
27. kasnaprolet9999 - iliada
20.01.2010 14:42
Радвам се, че тук в блога много хора ме подкрепиха и даже ми предложиха материална помощ. Аз реших, че на този етап мога да се справя сама и че има къде по-закъсали от мен и не я приех, но съм им благодарна за това, че бяха до мен, това ми даваше допълнително сили.Има пътища, които всеки сам трябва да може да извърви.
цитирай
28. tili - Радвам се,
20.01.2010 18:35
че нещата вървят на оправяне! Понеже iliada е с коментар преди мен - защо не се консултираш с юрист за злополуката с маЙка ти? Зная, че на никого не му се занимава със съдилища и не зная съдържателите на старчески домове дали имат лицензи, но на тази лудата трябва да й се забрани да се вихри над безпомощни хора. Не казвам старци, защото такъв можеш да бъдеш и на 20 години.
Браво, Пролет, отдъхнах си за теб!
цитирай
29. kasnaprolet9999 - tili
21.01.2010 16:33
Благодаря ти за подкрепата. Някои от старческите домове и хосписи в България имат лицензи и те могат да се видят на сайта на Министерството на социалните грижи. Този дом също е лицензиран и често го проверяват. Там обаче е толкова чисто и поддържано, няма никакъв мирис на урина, че никой не би се осъмнил в квалификацията на съдържателката, даже и аз до миналата седмица.
Възрастните хора също са чисти, къпят ги всяка седмица и са добре нахранени, храната се доставя също от социални грижи. За това, което се случва между собственичката и възрастните хора обаче, само се говори, но няма никакви доказателства, които да послужат пред съда. Всички там са със старческа дименция и не може да се разчита на тяхните показания. Моята майка е адекватна за кратки периоди от време, после разказва съвсем други неща, има поне три версии на това, как е паднала. Една от тях е, че собственичката я блъснала без да иска, като й настъпала чехъла отзад в коридора, другата е че тя я е бутнала на стълбите, след къпане в банята, също не нарочно и т.н. Иди че се разправяй, ако си нямаш работа. Реших да преместя мама, само защото не са я опазили добре. Ако наистина е имало умишлено действие срещу нея, то тя ще си получи заслуженото, господ вижда всичко, аз няма да й бъда съдник.
цитирай
30. iia - Непременно да се храни и да разговаряте..
21.01.2010 17:13
и смеете..да има оптимизъм, защото се отпускат, не ядат и ...
Стискам палци !
Съчувствам ти пролет!
цитирай
31. kasnaprolet9999 - iia
21.01.2010 23:16
Благодаря ти, вече се храни, кефира помага много за това, винаги й нося, когато й ходя на свиждане.
цитирай
32. kasnaprolet9999 - http://frognews.bg/news_41891/CHerna_kasa_razdala_8_mln_rushveti_na_svetila_v_hirurgiiata/
26.01.2014 23:20
Черна каса раздала 8 млн. рушвети на светила в хирургията
11.01.2012
Лекари карали болните да плащат импланти на десеторни цени
Болни, притиснати до стената с тумори, мозъчни патологии и разкъсани крайници, са били рекетирани да плащат медицински консумативи на десеторни цени. Това разкрива мащабно разследване на Главна дирекция Криминална полиция и Националната агенция по приходите. Фирмата,доставчик на имплантите, които се поставят в човешкото тяло по време на операции, пък е въртяла черна каса, като за последните 5 години в нея са постъпили над 15 млн. лв. 8 млн. от тях са раздадени на светила в хирургията под формата на комисиони и рушвети за брокерството.

Според схемата лекарят първо поставял диагнозата, след това пращал пациента във фирмата „ПСД комерс”. Паралелно изпращал цялата история на заболяването, ЕГН-то на болните и нужния консуматив. Цените били предварително договорени. „Това ще ти струва 6000 лв.”, казвал лекарят на пациента. Когато болният се появявал в офиса на фирмата на бул „Бъкстон” 40, той просто казвал ЕГН-то, казвали му названието на артикула и той заплащал импланта.

Стоката обаче била директно давана на лекаря. Така пациентът никога не виждал нито какво е платил, нито какво му е сложено в тялото. Накрая собственичката на фирмата „ПСД комерс” Боряна Петракиева деляла космическите печалби на 2 – половината оставала във фирмата, другата половина отивала в джобовете на лекарите хирурзи. Общо 136 лекари са били част от схемата в която положилите Хипократовата клетва са играли посредническата роля на брокери. Според сметките на данъчните, че шефовете на клиники са получили суми между 300 000 и 621 000 лв., началниците на отделения са взели между 154 000 и 475 000 лв., а обикновени ординатори са се облажили със суми, като най-голямата е 253 000 лв., съобщиха от НАП. Всички те са ходели на крака до офиса на "ПСД Комерс" на бул. "Бъкстон" №40 и са подписвали разходни ордери за получените суми.
цитирай
33. kasnaprolet9999 - продължение
26.01.2014 23:21
Сега НАП започва масирана проверка дали тези 136 доктори са декларирали получените пари в годишните си данъчни декларации. „Най-вероятно това не е станало и тези хора могат да бъдат накарани да платят парите. Отделно те могат да бъдат подведени под съдебна отговорност за недеклариране на доходи в особено големи размери, заяви зам.-директорът на НАП Тошко Тодоров. Според него всички суми над 11 000 лв. са „особено големи размери” според действащото законодателство.

Касае се за мащабна корупция, при която лекарят договаря цена на консуматив с пациента, което е недопустимо, коментира представителят на пациентска организация Пламен Таушанов. Практиката била най-широко разпространена в болниците "Св. Иван Рилски" и "Пирогов". "Получава се така, че фирмата „ПСД комерс” е разполагала с базата данни на болницата и така предварително са закупували различните артикули”, твърди шефът на "Иван Рилски" Дечо Дечев. Той първи разкрива какво се върти зад гърба на пациентите в подопечната му болница. За да направи имплантите по-евтини за пациентите, той се опитва да организира търг за доставка на импланти на 21 юли 2010 г. За позицията “Консумативи” се получава само една оферта - от “Фаркол” АД. "ПСД комерс" не участва, макар лекарите от Клиниката по неврохирургия, предвождана доскоро от проф. Венцеслав Бусарски, ползват най-често нейните импланти. Въпреки единствения участник търгът продължава.

Тогава се намесват лекарите от клиниката и го провалят. Но, когато се стига до критерия “цена”, четирима от неврохирурзите в комисията установяват, че предлаганите от “Фаркол” медицински изделия не отговарят на техническите изисквания и настояват Дечо Дечев да отстрани дистрибутора от търга. Четиримата членове на комисията обаче са точно от клиниката на проф. Бусарски. По-късно лекарите пишат специална декларация, че могат да работят единствено с консумативи на "ПСД комерс". Така обществената поръчка на стойност 2,3 млн.лв. е провалена По-късно Дечев лично на няколко пъти изисква от ПСД комерс” цените, на които фирмата продава импланти на пациентите.

Получили списък, в който са описани различни артикули. „Задна двусегментна тораколумбална гръбначна стабилизация" струва 2400 лв., разказва Дечев. Ако има "кейдж" - пластина, която я застопорява, цената скача на 5500 лв. Ако е с допълнителен кейдж, пациентът трябвало да плати 6000 лв. Болният не знаел какво се крие зад сложните наименования и се доверява на лекаря си, който го насочва към фирмата. А същият този доктор после прибирал до 3 бона комисиона за "сделката".

"Успяхме да установим, че цените на "ПСД комерс" са 6 пъти по-високи при един от артикулите. Става дума за обикновен клипс FT762T, използван в неврохирургията. В "Св. Иван Рилски" струва 312 лв. с ДДС. Пациентът я взима от "ПСД комерс" на цена от 1800 лв. Разликата от 1500 лв. се дели между фирмата и лекаря, който е насочил пациента към офиса на "Бъкстон" 40", разказва Дечо Дечев.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14082929
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41286
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930