Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
24.10.2009 15:55 - Зодия Скорпион
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Забавление   
Прочетен: 12302 Коментари: 22 Гласове:
6

Последна промяна: 29.10.2009 23:58


image

  Сега слънцето е в съзвездието на Скорпиона и тъй като аз съм от тази зодия, съпругът ми, пък и доста наши приятели са също скорпиони, искам да ги зарадвам с това мое стихотворение. Миналата година ви поздравих с него и така дойдох при вас с гръм и трясък. От тогава не измислих нищо друго, което да ми харесва повече от това, отново поздравявам с него всички скорпиони в блога, както и на тези, които ги обичат.


ПРИТЧА ЗА СКОРПИОНИТЕ

 

ПОСТЪПВАЙ С НЕГО ВИНАГИ ПРИЛИЧНО

ТЪРПЕНИЕТО МУ НЕ Е БЕЗГРАНИЧНО,

НАСТЪПИШ ЛИ ГО НЕЕТИЧНО,

УЖИЛЕН СИ, БЕЗ НИЩО ЛИЧНО.

 

ОБИДАТА ДЪЛБОКО В ДУШАТА СИ ТАИ

И ДЕБНЕ ВЪВ ЗАСАДА ДА ДОЙДАТ ДРУГИ ДНИ,

УДАРИ ЛИ ЧАСЪТ СЕ ХВЪРЛЯ ВЪВ АТАКА

И НЯМА ОЦЕЛЯЛ ОТ СМЪРТНАТА МУ ХВАТКА.

 

ИНТРИЖКИТЕ ПОСРЕЩА СЪС ПРЕЗРЕНИЕ,

ЗАТВОРЕН В СЕБЕ СИ, ИЗПЪЛНЕН С ОМЕРЗЕНИЕ.

ПОНЯКОГА МУ КИПВА И БЕЗ УГРИЗЕНИЕ

ИЗЛИВА НА ПОТОЦИ СВОЙТО ВЪЗМУЩЕНИЕ.

 

С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ Е ВИНАГИ ДОКРАЙ,

ЖИВОТЪТ С НЕГО Е СЪЩИНСКИ РАЙ,

В БЕДА ЛИ СА, ГОТОВ Е ТОЙ

ЗА ТЯХ ДА ВЛЕЗЕ В КЪРВАВ БОЙ.

 

ОБИЧАН(А) ЛИ СИ НЯКОГА ОТ СКОРПИОН,

НЕ СИ ЛИ? ДАЙ МУ САМО НЕЖЕН ТОН!

ЗНАЙ, ЛЮБОВТА МУ Е КАТО МАГИЯ

ОСТАВАШ В ПЛЕН НА НЕЙНАТА СТИХИЯ.

 

ПОПАДНЕШ ЛИ ВЕДНЪЖ В ТОЗИ СЛАДЪК АД,

ПОМНИ, ЧЕ НЯМА ВРЪЩАНЕ НАЗАД!

ПОСОЧИ ЛИ ТИ ТОЙ ОБРАТНАТА ПЪТЕКА,

НЕДЕЙ УПОРСТВА, А ТРЪГНИ ПОЛЕКА.

 

ЗА МЕНЕ ТАЗИ ПРИКАЗКА

ВСЕ ОЩЕ НЯМА КРАЙ,

НО ТАЙНАТА СИ НЯМА ДА РАЗКРИЯ,

ЕДНО ЩЕ КАЖА: ПРОБВАЙТЕ И ВИЕ!

А сега ви предлагам едно весело зодиакче, взето от нета, което много ми допадна:


image

Хапал ли ви е скорпион? Разправят, че боли! Други пък, че било смъртоносно. Със сигурност гаджетата скорпиони не се забравят лесно, нито пък магнетичния им поглед, нито жилото…

Ако имате Скорпион наоколо вгледайте се в очите му – не винаги ще го хванете, но има голям шанс да уловите онзи хипнотичен поглед, с който ако понечи ще ви превърне в жертва.

Спомням си, че като малък в паузите на спортните предавания течаха едни анимационни кратки скечове за всеки зодиакален знак. Най-голямо впечатление ми направи това за Скорпион. Представляваше една полянка с дръвче, тревичка, слънчице – идилия… и един скорпион, който се донесе отнякъде на ливадката. Разходи се няколко пъти насам-натам, след което я захапа от единия край и я изяде, след това изяде дървото, после и Слънцето и накрая около него не остана нищо. След кратко колебание захапа опашката си и се самоизяде сам, като останаха да му щракат само челюстите. След още кратко колебание, очевидно размисли и взе че се изплю обратно… но само себе си…

Едва ли може да бъде създадено по-добро анимационно хайку за зодия Скорпион. Те са точно такива, решителни, целеустремени, своеволни и често безмилостни. За разлика от Риби, които са дълбоко емоционални и Рак, които са раними, третия воден знак Скорпион е стихиен. Той символизира точно онази вода, която бясно се вълнува, залива брегове, размята скали. Стига да се ентусиазира… А той се ентусиазира лесно. Няма по-лесно нещо от това да запалите един Скорпион (и за секса е вярно, но затова по-късно – като заспят децата) – само му подхвърлете интересна идея и вижте какво става…

Скорпион е толкова самоуверен, че напълно вярва, че за него няма невъзможни неща. Няма мацка, която да не мечтае за него (дори, когато обратното е повече от очевидно), няма бизнес, който да не може да увладее, няма внимание, което да не заслужава да получи.

Скорпион винаги е повече деец, отколкото зрител, но и в същото време повече консуматор, отколкото съзидател. Трудно понасят безличното, безцветното и ограниченията. Дразни ги скуката, липсата на движение, и тяхната сила е в динамиката.

Скорпионът добре прикрива себе си, нещо което е наследил от Рака в кармичното колело. Но докато (почти) всички виждат как Рак дълбоко прикрива нещо в себе си и единствено не е ясно какво, то Скорпион е непрозрачен в истинския смисъл на думата, докато не дойде момента да извади скритата карта и да надцака. Те не са зли и лоши – просто са си такива – атакуващи в добрия смисъл, дейни. Ако не сте готови да понесете нещо неприятно за вас не питайте Скорпион – той ще ви зашлеви с жестоката гола истина. Ласкателствата му са леко чужди – всъщност са направо под достойнството му. Имайте наум, все пак, че това е неговата си истина anyway.

Скорпион са верни дружки – в компанията ми от университета бяхме неразделни една четворка приятели (е, и гравитиращото около всеки от нас и непостоянно като присъствие някое момиче) – трима Телци и един Скорпион. Скорпионът твърдеше, че тримата нямаме нищо общо (една вярна в неговите очи гола истина) и беше много верен и предан приятел, поне до момента, в който лекичко не го настъпиш – може и нищо да не ти се случи веднага, но преди да е забравил, това твое навнимание ще ти бъде върнато с лихвите под форма на скорпионско ухапване. После пак може да сте приятели… Няма проблеми.

Разправят, че Скорпион са най-сексуалната зодия. Или поне така разправят самите те за себе си. Или, че който не е имал гадже Скорпион едва ли не нищо няма да разбере от живота… Може и така да е, но да не забравяме за болните понякога амбиции на Скорпионите. Добре, де – аз съм имал гадже Скорпион… Помилвайте ме…

Скорпион са страстни и проницателни – това все пак е воден знак – няма как да бъде другояче. Казват, че трябва да познаваш добре тази зодия – точно по две причини – едната за да се защитаваш, а другата за да откриеш по-съвършеното същество. Вярно е… и за двете… Ама наистина!

Мъжете Скорпиони определено са суетни, самонаблюдават се и дебнат в засада поредната госпожица, която да опита жилото им… Нещо цинично ли казах, простете… Без да искам… Някак си успяват да привлекат жените, навярно заради митовете за тях, които карат около 50% от невинните нежни създания да промълвят безнадеждно “О, вие сте Скорпион” преди да се свлекат на земята в краката му, с надежда да спечелят някое изкуствено дишане уста в уста. 205% съм убеден, че митовете за сексуалността на Скорпион са създадени от самите тях. Не, че не е вярно, но… примерно познавам един Скорпион, който толкова много говори за секс и мадами, че просто не проумявам, кога точно му се случват тези неща, за които толкова време отделя да говори…

Мъжът Скорпион е страстен – много и за всичко. Не само за секс. Но ако сте госпожица, която не се страхува да си играе с огъня и задължително е изкарала курс за пожарникари-любители на свободна практика – окей – отивайте да се опарите. Поне няма да ви е скучно. Скорпионът обича разкоша, както и обилната храна, обилният алкохол и обилната любов. Особено последното… Всъщност ако Скорпион ви хареса, той трудно приема “Не” за отговор, ще ви е трудно е да се отървете, а ако не успеете да избягате, поне не му противоречете и не го поучавайте. Той е Мъжът – точка.

И това, не че не важи за повечето мъже, но оставете срамежливостта в чекмеджето – този мъж обича да бъде провокиран и предизвикван. Особено в леглото…

Дали са верни… Хм… А вие как мислите?…

Жената Скорпион… Сега вече го закъсахме… Представете си агресията, страстта и целеустремеността на среднистатистически мъж-Скорпион затворена в чаровното тяло на прелъстителка. Нямате шанс за оцеляване! Тя е магнетизмът, самоувереността и гордостта. Сканира ви непрекъснато и няма смисъл да флиртувате ако не сте готови за последствията – тя е част от онзи малък процент от жените, които знаят какво искат. А вие знаете ли? Ако не – не я оскърбявайте, като и губите времето и вниманието. Вижте, предупредени сте, нали? Най-малкото не е здравословно – това все пак е Скорпион…

Ако не сте необикновен или изключителен нямате шанс – от друга страна ако тя вече е клъвнала, значи сте точно такъв. Честито, моето момче! Амин! Сега ви остава да се научите да плувате в море от страсти – за книги, за емоции, за любов. Мда, трябва да сте готов за това. В леглото може да се окаже, че консуматорът е тя. Нищо не и пречи да се вживее в ролята на невинното котенце, но имайте наум, че си е хищник по рождение.

Не очаквайте да види вашата гледна точка – това не е такава жена. Тя често има последната дума, при това by default. Може да ви се цупи седмица, защото сте забравили да я целунете на излизане миналият петък сутринта. Ако я излъжете, ще ви го върне два пъти.

Никога няма да сгрешите ако я подпалите със секси бельо, стига да може да го понесете в последствие – но ако се наложи тя да ви спасява с изкуствено дишане може и да го направи, но другия уикенд може и да го прекара с някой друг и определено съвсем без вашето бельо по себе си.

Всъщност ако сте Скорпион този текст е напълно безполезен за вас, а ако сте в обсега на Скорпион вече каквото и да ви напиша ще е късно. Затова най-разумното е да се спрем до тук и да не си губим повече взаимно времето :-)

 Тагове:   скорпион,


Гласувай:
61. theladybird - :)
24.10.2009 16:00
Забавно :)))
Поздрави от още един скорпион :)))
цитирай
2. kasnaprolet9999 - theladybird
24.10.2009 16:43
Ето това е, ние скорпионите мното бързо се надушваме, поздрави и цял месец да ти върви като на скорпион във вода:)))
цитирай
3. kleopatrasv - Направо свали картите..и си призна...!?!?
24.10.2009 17:25
Поздравления за скорпионките, силни емоционални жени са / имах впредвид теб / !
Прекрасна вечер !
цитирай
4. mileidi46 - Ето ме и мен,
24.10.2009 17:30
още един скорпион (Въздържам се от прекрасни епитети..от скромност.:))))))Не знаех,че сме една зодия,но права си: виж как несъзнателно се надушваме...Абе,наи-големите сме си и те т'ва е!:)))))
цитирай
5. kasnaprolet9999 - kleopatrasv
24.10.2009 17:55
Аз никога не съм го крила, напротив това беше първият ми постинг, писала съм горе, че с това стихотворение дойдох при вас.Поздрави!!1
цитирай
6. kasnaprolet9999 - mileidi46
24.10.2009 17:57
Аз пък знаех, че си скорпионче, веднъж ми каза, но забравих по какъв повод, за това ти кликнах в блога да те проверя къде си и да те зарадвам.
цитирай
7. mileidi46 - :))))))))))))))))))))))
24.10.2009 18:07
ами надуших аз ,че ме търсиш..и веднага...ето ме!
Усмивки и преградки ,мила,наистина страшен постинг си направила....Аз съм на 27 октомври,а ти??
цитирай
8. kasnaprolet9999 - mileidi46
24.10.2009 18:55
Охо, само след два дена ще черпиш. Аз съм родена в деня на вси светии и злите духчета-Хелуин, за това добро и зло в мен непрекъснато се борят, ама работя върху себе си да е повече доброто :)))
Имам голям напредък, щото един бивш съученик ми разправя, че на времето съм била страшно дива, било го е страх даже да разговаря с мен, какво ли да ме пипне, но сега вече няма такива притеснения и понякога ми коментира в блога.
цитирай
9. mileidi46 - :)))))))))))))
24.10.2009 20:18
Е,разбира се...ще черпя,но няма да казвам ,че сам на 33 :)))))))))))),Защото сме си обични...и току виж...:))))))))))))))).Поздрави мила..
цитирай
10. kasnaprolet9999 - mileidi46
24.10.2009 21:41
Напротив, кажи му, той ще оцени чувството ти за хумор по подобаващ начин, ако пък реши да провери, представяш ли си как ще се изненада като разбере, че си само на 25, почти цепеняк :))))
цитирай
11. mileidi46 - Да ,,му" кажа??:)))))))
24.10.2009 23:17
На кой бе, мила??
Никой не се интересува от моите красиви очи:)))
Само като чуят ,че сам скорпион...бегат бързо...хи хи ,така и ще си остана стара мома на 33....:)))
прегръдки специални..
цитирай
12. teodordetchev - Да взема да си призная и аз.
25.10.2009 01:32
И аз съм скорпион. Роден съм на 08 ноември 1962 г. Трябвало е да се рода на 07 ноември, но съм се заинатил (едва ли е било по политически причини, но какво да се прави - съвпадение) ине съм искал да напусна сигурното си убежище при майка ми. Накрая ме изпъдили навън с конска доза хинин ... :)
цитирай
13. mileidi46 - Aaaaaaaaaaa,
25.10.2009 03:15
започваме да се събираме един по един...Още колко ли ще се съберат? На 9 ноември чакаме още един скорпион в нашата фамилия! Голяма работа сме!!
цитирай
14. compassion - Ама чудя се с какъв акъл се завирам и аз тук
25.10.2009 11:25
нещастно стрелче сред толкоз скорпиони. Бог да ми е на помощ, щот докат си наглася лъкчето и стреличката и хоп, похапнали ме. Ама така е като обичаме много да пътуваме насам и натам.... трябва да поемем и рисковете. Но ми хареса, честно казано (до сега). Лека, приятна атмосфера....ох, дали все пак да не си обирам партикешите овреме... Беше ми приятно, айде, чааоооо
цитирай
15. kasnaprolet9999 - compassion
25.10.2009 16:06
ти от мен не можеш да се оплачеш и май четеш през редовете, виж в стихчето какво пише за приятелите на скорпиона:
С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ Е ВИНАГИ ДОКРАЙ,

ЖИВОТЪТ С НЕГО Е СЪЩИНСКИ РАЙ,

В БЕДА ЛИ СА, ГОТОВ Е ТОЙ

ЗА ТЯХ ДА ВЛЕЗЕ В КЪРВАВ БОЙ.

Надявам се да се чувстваш вече спокойна :)))
цитирай
16. kasnaprolet9999 - teodordetchev
25.10.2009 18:22
Ето това се казва изненада, ако станеш кмет няма начин да не оправиш всички проблеми в София, ние скорпионите сме железни, стане ли въпрос за истинска работа. С две ръце ще гласувам за теб, до вчера беше само с една, но след тази информация вече нямам никакви съмнения за теб.
Скорпионите захапят ли нещо не го пускат, до като не стане както трябва, влагат разум и страст във всичките си дейности и са много честни в отношенията си към другите. Стискам ти палци на изборите.
цитирай
17. kasnaprolet9999 - mileidi46
25.10.2009 18:32
Леле колко внуци вече имаш, да са ти живи и здрави всичките, има да разправят как баба им ги е учила да работят на компютър и да се фукат с теб. Ще чакаме и следващия, стискам палци и за теб.Ако не си чула, teodordetchev ще участва в ноемврийските избори за кмет на нашата столица, предложен е и подкрепян от нашите блогери, като независим кандидат. Сигурно ще му върви през месеца на Скорпиона, няма начин да е иначе, щом като е от нашата зодия.
цитирай
18. tili - Е, на мен Скорпионът
25.10.2009 23:50
ми е в родителския дом. Очаквам само нежна закрила ;-)))
цитирай
19. kasnaprolet9999 - tili
26.10.2009 09:49
И правилно, скорпионите се грижат добре за потомството си, не само за физическите, но и за духовните потребности, съобразно възрастта.
Моите деца са с разлика от 9 г., по тази причина като бяха малки ако знаеш колко пъти съм гледала примерно рибарят и златната рибка, ама да е само това, последните си пари дадох да купя на големия компютър за да бъде в крак с времето, сега с това си изкарва хляба. Сега в същия дух продължавам с по-малкия, децата винаги са ми били приоритет, може за мен да няма, но при тях трябва всичко да е на шест. Жалко, че не винаги го оценяват, но хората сме си такива. Ако аз имах навремето техните условия щях да си пея по цял ден.
цитирай
20. panazea - Хе хе
26.10.2009 11:04
Да живеят скорпионите! Най - успешната зодия! Прегръдка , Пролет!
цитирай
21. compassion - Неееее, от тебе не ме е страх, Невенче
26.10.2009 11:25
отплеснах се, защото майка ми е скорпион
цитирай
22. kasnaprolet9999 - compassion
26.10.2009 12:27
Казват, че има два вида скорпиони, бели и черни, белите са родени първата десетдневка от този период, еднакво важни са също асцендента(изгряващ знак) и положението на луната в деня на раждане. За това характеристиките са различни и трудно може да се прави съпоставка при хора от еднакви зодии.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14094496
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41292
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31