Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
07.03.2010 18:56 - За Вас Жени, честит празник!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Тя и той   
Прочетен: 8013 Коментари: 34 Гласове:
16

Последна промяна: 09.03.2010 13:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Щастливи жени в България едва ли има, защото не е достатъчно за съвременната жена да бъде щастлива само в къщи. Когато обществото е болно и женската душа боледува. Образование, здравоопазване, съдебна система, полиция, социални услуги, финанси - всичко е в криза и всички несъответствия се изсипват върху крехките ни рамене. Често изпадаме в ролята на балансьор и се опитваме за запълним със свои сили множеството дупки, направени от тези системи в личния ни живот. За съжаление има много мъже, които оставят всички проблеми, върху своите съпруги, отдават се на пиянство и други недостойни занимания.
Въпреки това или точно заради това трябва да се гордеем, че ни има и си заслужаваме празника. Той е международен и се празнува още от преди времето на соца. За това сега си слагам на гол тумбак чифте пищови и стрелям та да чуе мало и голямо:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ЖЕНИ!!!! ДРЪЖТЕ СЕ!!! ОБИЧАЙТЕ И БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ!!! ПОМНЕТЕ, ЧЕ И НАЙ-ЛОШИЯТ МЪЖ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПИТОМЕН!!! 


image

Представям ви откъс от книгата "Мъжете са от Марс, жените – от Венера" от Джон Грей с пожелание да имате успех в общуването със своите любими мъже, като приемете и уважите това, че в същността си те са твърде по-различни от нас жените .
Жената е пазителка на любовта, но за това тя трябва да придобие известни умения и  жизнен опит. Надявам се тук да получите  полезна информация  или да  намерите потвърждение на своите познания в тази толкова деликатна област.  

  image

"Когато възникнат недоразумения, помнете, че го­ворим на различни езици: отделете необходимото вре­ме, за да преведете това. което партньорът Ви иска да каже или мисли. Това определено изисква практика, но си заслужава.
Глава VI Мъжете са като ластик
Мъжете са като ластик. Когато се отдръпват, те го правят само за да се върнат обратно. Ластикът е от­лична метафора, чрез които можем да разберем интим­ния цикъл на мъжа. Този цикъл Включва сближаване, от­дръпване и след това отново сближаване. Повечето жени с изненада разбират, че дори кога­то мъжът обича, той периодично има нужда да се отте­гли, преди отново да се приближи. Мъжете инстинкти­вно чувстват потребност да се отдръпнат. Това не е ре­шение или избор. То просто се случва. Не е нито него­ва, нито нейна вина. Това е естественият му цикъл. Когато мъжът обича, той периодично има нужда да се отдръпне, преди отново да се приближи. Жените погрешно разбират отдръпването на мъжа, защото обикновено жената се отдръпва по различни причини. Тя се отдръпва, когато не Вярва, че мъжът раз­бира чувствата й, когато е обидена и се страхува да не я огорчи отново или когато той е направил нещо ло­шо и я е разочаровал. Разбира се, мъжът може да се отдръпне по същите причини, но ще го стори и дори когато тя не е направи­ла нищо лошо. Той може да я обича и да й вярва и изведнъж да започне да се отдръпва. Но като изпънат ла­стик той ще се отдалечи и след това отново сам ще се върне при нея. Мъжът се отдръпва, за да удовлетвори потребно­стта си от независимост или самостоятелност. Опъ­нат до крайност, той изведнъж ще се втурне обратно. Когато се отдалечи, изведнъж отново ще почувства ну­жда от любов и интимност. Той автоматично ще бъде мо­тивиран по-силно да даде любовта си и да получи лю­бовта, от която има нужда. Когато мъжът отскочи обра­тно, той възобновява взаимоотношенията до степента на интимност, в която са били в момента на неговото отдръпване. Той не се нуждае от време, за да свикне отново с партньорката си.

image

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ВСЯКА ЖЕНА ЗА МЪЖЕТЕ?


Ако се разбере правилно, интимният цикъл на мъ­жа обогатява взаимоотношенията, но тъй като се раз­бира погрешно, той създава излишни проблеми. Да раз­гледаме следния пример: Маги бе разстроена, разтревожена иобъркана. Тя и приятелят й Джеф ходели от шест месеца, Всичко било много романтично. След това без никаква явна причина той започнал да се отдалечава емоционално. Маги не можела да разбере, защо той изведнъж се отдръпнал. Тя ми каза: “В един миг той бе толкова внимателен, а в следващия дори не искаше да гово­ри с мен. Опитах всичко, за да го върна, но, изглеж­да, нещата само се влошиха още повече. Той изгле­жда толкова отчужден. Не знам къде сбърках. Наис­тина ли съм толкова ужасна?" Когато Джеф се отдръпнал, Маги го приела като ли­чна обида. Това е често срещана реакция. Тя сметна­ла, че е направила нещо лошо, и започнала да се са­мообвинява. Искала да оправи нещата, но колкото по­вече се опитвала да се доближи до Джеф, толкова по­вече той се отдръпвал от нея. След семинара Маги се успокои. Тревогата и обър­кването й незабавно изчезнаха. И което е още по-важ­но, тя престана да се самообвинява. Разбра, че когато Джеф се отдръпва, вината не е нейна. Освен това тя уз­на защо той се отдръпва и как деликатно да се справи с това положение. Месеци по-късно, на друг семинар, Джеф ми благодари за това, което бе научила Маги. Той ми каза, че са сгодени и ще се женят. Маги бе открила една тайна за мъжете, която малко жени знаят. Тя разбра, че като се опитва да се доближи до Джеф, когато той се отдръпва, тя в действителност му пречи да се оттегли на разстоянието, което му е нуж­но, за да може след това отново да се върне при нея. Като тича след него, тя само му пречи да почувства, че има нужда от нея и иска да е с нея. Тя осъзна, че е пра­вила това във всички свои взаимоотношения. Несъзна­телно бе пречила на осъществяването на важен цикъл. Като се опитва да запази интимността, тя всъщност я осуетява.

image

Как мъжът изведнъж се променя?


Ако мъжът няма Възможност да се отдръпне, той никога няма да може да почувства силно желание за интимност. От съществено значение за жените е да раз­берат, че ако настояват за непрекъсната интимност или „тичат" след своя интимен партньор, когато се отдръп­ва, той почти винаги ще се опитва да избяга и да се от­далечи. И никога няма да има шанс да почувства собс­твеното си страстно желание за любов. По време на семинарите илюстрирам това с голям ластик. Представете си, че държите ластик. Започнете да го опъвате надясно. Този ластик може да се разтег­ли на 30 см. Когато го разтеглите 30 см, не можете да направите нищо друго, освен да го пуснете обратно. Ви­ждате с каква сила и скорост той се връща обратно. По същия начин, когато мъжът се е оттеглил на ма­ксимално разстояние, той ще се върне с максимална си­ла и скорост. Щом като се оттегли до своята граница, у него настъпват промени. Цялата му нагласа започва да се променя. Мъжът, който изглежда, че не обича и не се интересува от партньорката си /докато се оттегля/, изведнъж не може да живее без нея. Той отново чувс­тва потребността от интимност. Силата му се възвръща, защото се събужда желанието му да обича и да бъде обичан. Това обикновено озадачава жената, защото при нея нещата са различни: ако тя се отдръпне, за да Възста­нови отново интимността, й е необходимо време за но­во сближаване. Ако не разбере, че мъжете са различни в това отношение, тя може да не повярва на внезапно­то му желание за интимност и да го отблъсне. Мъжете също трябва да разберат тази разлика. Ко­гато мъжът се върне, преди жената да е готова да го приеме отново, тя обикновено се нуждае от време и разговори, за да възстанови връзката. Този преход мо­же да бъде по-деликатен, ако мъжът осъзнае, че жена­та може би се нуждае от повече време, за да възста­нови същата степен на интимност - особено ако се е по­чувствала обидена, когато той се е отдръпнал. Ако не разбере различията помежду им, мъжът може да проя­ви нетърпение, тъй като той е готов да възобнови ин­тимността, докато жената все още не е готова за това.

image

Защо мъжете се отдръпват?


Мъжете започват да чувстват необходимост от самостоятелност и независимост, след като са удов­летворили потребността си от интимност. Когато той започне да се отдръпва, тя автоматично изпада в па­ника. Жената не разбира, че след като се оттегли и удовлетвори потребността си от независимост, той изведнъж отново ще поиска да възстанови интимност­та. При мъжа потребностите от интимност и самостоя­телност се редуват автоматично. Така например в началото на взаимоотношенията му с Маги Джеф е силен и изпълнен с желание. Ласти­кът е изпънат до крайност. Той иска да й направи впе­чатление, да я удовлетвори, да й достави удоволствие и да станат близки. След като постига целта си, тя из­питва желание да се сближат повече. Тя му се доверя­ва и той се приближава все повече и повече към нея. После те постигат интимност и той се чувства чудесно. Но след известно време настъпва промяна. Представете си какво се получава с ластика. Той се отпуска. Силата и стегнатостта изчезват. Няма никак­во движение. Именно това става и с желанието на мъ­жа да се приближи, след като е постигнал интимност. Независимо, че тази близост удовлетворява мъжа, той неизбежно започва да преживява вътрешна промя­на. Все по-силно изпитва потребност да се отдръпне. След като временно е утолил жаждата си за интим­ност, той иска да бъде независим и самостоятелен. По­требността му от друг човек е удовлетворена. Той мо­же да се чувства твърде зависим, а може и да не съз­нава защо иска да се оттегли.

image

Защо жените изпадат в паника?


Когато Джеф се оттегля, без да даде никакво обяс­нение на Маги /или на себе си /. Мат изпитва страх. Тя изпада в паника и започва да тича след него. Смя­та, че е направила нещо погрешно и го е отблъснала не­волно. Представя си, че той очаква от нея да възста­нови интимността. Страхува се, че той няма да се вър­не. И което е още по-лошо, тя се чувства безсилна да го върне, защото не знае какво е направила, за да го отблъсне. Тя не знае, че това е просто част от цикъла на неговата интимност. Когато го пита какво има, той няма ясен отговор, поради което отклонява разговори­те по този въпрос. Той просто продължава да се отда­лечава от нея.

image

Защо мъжете и жените се съмняват в любовта на другия?


Ако не разберат този цикъл, мъжете и жените лес­но могат да започнат да се съмняват в любовта на дру­гия. Без да съзнава, че е попречила на Джеф да наме­ри отново страстта си, Маги може лесно да допусне, че Джеф не я обича. Без възможност да се оттегли, Джеф ще загуби желанието и страстта си да бъде с нея. Той лесно може да приеме, че вече не обича Маги. След като се научи да оставя Джеф на разстояние в неговото .пространство, Маги откри, че той наисти­на се връща. Тя се опита да не тича след него, когато той се отдръпне, и вярваше, че всичко ще бъде наред. И всеки път той се връщаше. С нарастването на доверието й в този процес, за нея стана по-лесно да не изпада е паника. Когато той се отдръпваше, тя не тичаше след него и не мислеше, че нещо не е наред. Приемаше тази страна на Джеф. Колкото по-искрено я приемаше, той толкова по-бързо се връщаше. Джеф започна да разбира своите промен­ливи чувства и потребности и доверието му към любо­вта, която изпитваше към Маги, се увеличи. Беше спо­собен да се обвърже. Тайната на успеха на Маги и Джеф бе, че те разбраха и приеха простата истина: мъжете са като ластик.

image

КАК ЖЕНИТЕ РАЗБИРАТ ПОГРЕШНО МЪЖЕТЕ?

Без разбирането, че мъжете са като ластик, жени­те много лесно могат да възприемат погрешно реакци­ите на мъжа. Най-често настъпва объркване, когато тя каже: “Нека да поговорим", а той веднага се отдръпва емоционално. Точно когато тя иска да го приеме и да се приближи към него, той желае да се отдръпне. Често чувам оплакването: „Всеки път, когато искам да гово­рим, той се отдръпва. Чувствам, че не се интересува от мен." Така тя прави погрешното заключение, че той изо­бщо не иска да говори с нея.
Аналогията с ластика обяснява защо мъжът може да обича много партньорката си и въпреки това внезапно да се отдръпне. Когато той се оттегля, то не е защото не иска да говори, а защото има нужда известно вре­ме да остане сам; да бъде сам със себе си в момент, когато не е отговорен за някой друг. Това е времето, през което той ще се погрижи за себе си. А когато се върне, тя ще може да разговаря с него. До известна степен мъжът губи себе си, като се свързва с партньорката си. Като чувства потребности­те й, проблемите, желанията и емоциите й, той може да изгуби усещането за собственото си аз. Отдръпването му позволява да възстанови личните си граници и да удо­влетвори потребността си да бъде самостоятелен. Някои мъже обаче определят отдръпването по раз­личен начин. За тях то е просто усещане: Нужно ми е известно пространство" или „Имам нужда да остана сам". Независимо от определението, когато се отдръп­не, мъжът удовлетворява истинската си потребност да се погрижи известно време за себе си.

image

Тъй както ние не решаваме да огладнеем, така и мъжът не решава да се отдръпне. Това е инстинктивен импулс. Той може само да се доближи повече и след това да започне да губи себе си. В този момент той за­почва да чувства потребност от самостоятелност и се отдръпва. Като разберат този процес, жените могат да възприемат правилно отдръпването на мъжете."

В заключение ще кажа, че от нас зависи какъв да бъде мъжът до нас, защото ние го раждаме, отглеждаме, възпитаваме, избираме, опитомяваме, предразполагаме, прелъстяваме, обичаме и всичко това още от първата му минута живот на тази земя.
За това, ако от нещо не сте доволни мили жени, сърдете се само на себе си!!!

Тагове:   мъже,


Гласувай:
161. firefly1 - Много хубав пост! Благодаря за п...
07.03.2010 19:19
Много хубав пост! Благодаря за поздрава :) Чесит и на теб празник :) Снимките са прекрасни, накараха ме да се усмихна :)
цитирай
2. kasnaprolet9999 - firefly1
07.03.2010 20:20
Радвам се. Малко подраних, ама нещо не се получи с отложеното публикуване. Тръгнах да го редактирам, сложих го за утре, но нещо стана и се пръкна по-рано. надявам се да не ме бият заради това, проблема не е в моя телевизор :)))
цитирай
3. yuliya2006 - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СЛЪНЦЕ! С ОБИЧ ...
07.03.2010 20:46
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, СЛЪНЦЕ!

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
4. kasnaprolet9999 - yuliya2006
07.03.2010 22:00
Честит празник и на теб, и да си прекараш добре утре!
цитирай
5. priqtel12 - Чудесни неща си ни написала тук, Невена, и толкова верни....
07.03.2010 22:50
Благодаря за пожеланията.
Да празнуваме утрешния ден с вяра в доброто и любовта; с усмивка, въпреки всичко и с много надежда в сърцата ни!!!!
На теб от сърце пожелавам:
"Повярвай в себе си,
защото можеш.
Повярвай,
ти си значима !
Огледай се,
ти си единствена,
уникална, неустоима !
Ти си ЖЕНА!"
Поздрави и прегръдки!
цитирай
6. tili - Перфектен постинг,
08.03.2010 00:23
както винаги! Честит празник, Пролет ;-)))
цитирай
7. mileidi46 - :)))
08.03.2010 00:34
4estit praznik mila priqtelko..
spezialni pregradki za teb..i usmivki s dax na karamfili...
цитирай
8. lotos16 - Честит празник, Невенче!
08.03.2010 09:57
Оригинално и празнично.
Бъди щастлива, бъди обичана!
цитирай
9. kasnaprolet9999 - tili
08.03.2010 10:13
Благодаря ти за хубавите думи, забавлявай се днес, ти можеш !!!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - priqtel12
08.03.2010 10:14
Какви хубави неща си написала само, балсам за душата, бъди щастлива и не
само днес.
цитирай
11. kasnaprolet9999 - mileidi46
08.03.2010 10:15
Ех тези карамфили, много ги обичам, честит празник и не забравяй
да направиш щастлив днес поне един мъж :))))
цитирай
12. kasnaprolet9999 - lotos16
08.03.2010 10:16
Благодаря, весел празник ти желая.
цитирай
13. ckarlet - Кasnaprolet9999, невероятен п...
08.03.2010 12:04
Кasnaprolet9999, невероятен постинг за жената!!!
Честит 8-ми март! Бъди винаги обичана, а ти продължавай да даряваш своята любов!!! Прекрасна си!
цитирай
14. kasnaprolet9999 - ckarlet
08.03.2010 12:30
Благодаря ти, ние жените сме непресъхващ извор на любов
и дано това да си остане така!!!!
цитирай
15. анонимен - Честит празник,Невенче!!
08.03.2010 14:17
Здрава и засмяна,обичана и ценена!!:))))
цитирай
16. kasnaprolet9999 - vihra13
08.03.2010 14:20
Благодаря ти, бъди като шампанското-тръпчива, шумяща, ценена, празнична и търсена.
цитирай
17. panazea - Честит празник!
08.03.2010 14:29
Цветята са прекрасни!
цитирай
18. kasnaprolet9999 - panazea
08.03.2010 14:40
Честит празник и на теб, така трябва да бъде, нали съм пролет :)))
цитирай
19. zvezdichka - Честит празник!
08.03.2010 15:19
Както тези минзухари на 1-вата ти снимка са пробили сивата и суха земя и блестят и създават една нова реалност, така и твоето естество да блести и създава реалността на Любовта за любимите ти същества Невенче!
Усмихнато да е в душата ти :).
цитирай
20. kasnaprolet9999 - zvezdichka
08.03.2010 15:25
Благодаря, бъди много щаслива цяла година, а после пак ще ти го пожелая :)))
цитирай
21. kleopatrasv - Честит празник ! Огромно щастие и любов ти пожелавам!
08.03.2010 15:59
Днес си на социална вълна, но въпреки всичко знам, че си в празнично настроение. Много добре си го казала и с право. Нека да тушираме протлемите и на такива празници, като днешния.Както и при мен, така и тук ти пожелавам да бъдеш силната жена, жената за силна обич създадена и силно да присъстваш в неговия живот! Не забравяй призванието си и на майка, то е най- великото на света. Бъди обичана и любяща съпруга, бъди неотразима и в обществения живот. Вярвай в хората, които вярват в теб! А, днес бъди най- щастливата ЖЕНА !
цитирай
22. kasnaprolet9999 - kleopatrasv
08.03.2010 17:30
Благодаря, хубави пожелания, за мен по-лесно е да съм силна, защото не си позволявам да съм слаба, а когато наистина съм слаба не мога да се понасям. Моите двама сина така са ме обсебили, че няма как да забравя своето призвание на майка. То е толкова силно, че всички тук, които са на тази възраст възприемам като свои деца и съм готова да им помогна, когато са в беда. може би и за това съм така позитивно настроена към Таня. Винаги съм си мечтаела да имам момиченце и то само дойде при мен със своите нужди и проблеми. не съм щастлива, защото обществото ни не е щастливо, писала съм за това в началото на своя постинг. Смея да твърдя, че не гледам пасивно на тези проблеми и до колкото зависи от положението, което заемам се опитвам да направя нещата по-добри, но хората които участват в този процес за съжаление са малко. Въпреки това съм настроена позитивно и оптимистично.
цитирай
23. tanyarisemova - Обичам те Неви, слънчево цветенце прекрасно.
08.03.2010 19:14
"Бъди жена благословена
с любов и нежност надарена
с усмивка вечно озарена
и с много радост наградена!"
http://www.youtube.com/watch?v=VofLbnNronk

Чака те изненадка.
Прегръдки и много целувки!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - tanyarisemova
08.03.2010 20:32
От твоите уста в божиите уши. Ще се изненадам наистина само ако намеря в къщи чайника празен, а ти стоиш върху печката, правеща инхалации без да ти стоя над главата:))))
цитирай
25. gerganasp - Честит празник и от мен!
08.03.2010 20:37
ДА БЪДЕШ ЖЕНА

Да бъдеш жена-това е болка.
Когато ставаш девойка, боли.
Когато ставаш любима, боли.
Когато ставаш майка,боли.
Но най-непоносима на земята е болката
да си жена, непознала
всички тия болки до една.

Блага Димитрова
цитирай
26. kasnaprolet9999 - gerganasp
08.03.2010 21:11
Всяка болка ни прави по-силни. мисля, че най-силна е болката, когато любовта си отива от нас, в сърцето ни остава празнина, която дълго не може с нищо да се запълни. Едва ли има жена, която не е познала поне една от всички тези болки.
Ако има, тя просто не може да се нарече жена, така мисля.
цитирай
27. net - :)
08.03.2010 21:31
честит празник!
цитирай
28. kasnaprolet9999 - net
08.03.2010 21:41
Благодаря, вече го отпразнувах и всичко беше супер :)))
цитирай
29. womanly - Честит празник!
08.03.2010 22:37
Много любов и усмивки!
цитирай
30. mamas - Честит празник!
08.03.2010 23:18
Запазвам си този постинг във вълна, да си го прочета на спокойствие :)
цитирай
31. hel - Празникът отшумя. Нека всеки ден е ...
09.03.2010 01:07
Празникът отшумя. Нека всеки ден е малък празник с любов, нежност и щастлива усмивка!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - mamas
09.03.2010 09:52
Ако влезнеш в моята блогвълна "Само за жени" ще можеш на спокойствие да прочетеш още много интересни поздравителни постинги от наши блогери.
цитирай
33. kasnaprolet9999 - womanly
09.03.2010 09:52
Да ти се връща същото всеки ден :))))
цитирай
34. kasnaprolet9999 - hel
09.03.2010 09:53
Този отшумя, сега ще чакаме да дойде пролетта със много слънце и цветя :))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13998278
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41233
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031