Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2022 16:58 - ДОМАШНА ТОРТА
Автор: radi2018 Категория: Рецепти   
Прочетен: 1565 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Рецептата за тази торта ми я предостави моя позната преди около тридесет години!От тогава я правя поне по един път в годината.И обикновено това се случва за Нова година.В къщи е любима!През годините съм направила някои промени ,предимно в съставките на крема.И това я направи още по-вкусна и предпочитана в семейството!Знам,че всяка домакиня има свой вариант за тази вкусотия,но аз ви представям моя.Изпитана през годините!И с гаранция за перфектен вкус!☺


image


image


image


image


image


image


image


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

ЗА БЛАТА:

- 6 яйца /на стайна температура/ - 6 с.л. олио - 6 с.л. вода/леко затоплена/ - 2 ч.ч. брашно - 1 и 1/2 ч.ч. захар - 1 п. бакпулвер - 2 п. ванилия - 3 с.л. какао - 1 ч.ч. смлени орехи

ЗА КРЕМА:

- 1,500 л прясно мляко - 1 ч.ч. захар - 80 г краве масло - 100 г бял шоколад - 3 п. пудинг ванилия


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Разбиваме яйцата и захарта на пяна.Добавяме олиото,водата и ванилията.Разбиваме.Следва пресятото брашно,смесено с бакпулвера.Получава се хомогенна маса,която разделяме в три еднакви купи.В едната добавяме какаото и разбъркваме до гладка смес.Печем трите блата последователно в тава с тефлоново покритие или в обикновена тава,покрита с хартия за печене на силна фурна /180 градуса/ до порозовяване.Формата ми за печене е с диаметър 28 см и с подвижно дъно.Ползвам я и при сглобяването на тортата.След като блатовете са готови,пристъпваме към приготвянето на крема.Ползваме указанията на опаковката.След като го отстраним от котлона,добавяме маслото и начупения шоколад,които са на стайна температура.Разбъркваме до пълното им разтопяване.Във формата за печене поставяме първия блат/жълт/.Покриваме с крем.Следва кафявия блат,отново крем ,и накрая завършваме с другия жълт блат и крем.Заглаждаме.Оставяме торта поне една нощ да престои,за да стегне.На следващия ден отстраняваме ринга и поръсваме със смлените орехи.По желание може да се настърже шоколад.Да ви е сладко!

 



Гласувай:
7



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radi2018
Категория: Рецепти
Прочетен: 530009
Постинги: 269
Коментари: 150
Гласове: 288
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031