Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
26.01.2014 17:53 - Жертви на Фармацевтичната мафия в САЩ
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 6132 Коментари: 24 Гласове:
42


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Фармацевтичната мафия изхранва съдии и прокурори, доктори и гробари

  image

     Съгласно данни на Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ, общото количество на административните и углавни дела срещу фармацевтичните компании достига стотици хиляди годишно. Кой само не обвинява производителите на лекарствени препарати в мошеничество – от обикновените граждани, останали инвалиди след приема на „спасителна таблетка”, до държавните департаменти, опитващи се да вкарат в държавната хазна милиарди долари укрити данъци от производителите на лекарства.

     Всъщност фармацевтиката е единственият бизнес, чиито грехове се ползват с толкова мащабно опрощение. Каквито и грешки и престъпления да се вършат в света на фармацевтичната мафия, присъдата в огромното болшинство от случаите остава неизменна – парична глоба. Практически никога зад решетките не попадат живи хора, причастни към едно или друго злодеяние. Що се отнася до парите, то производителите на лекарствени средства имат толкова много, че могат да си позволят да нарушават закона отново и отново. 
     Ето само няколко примера на съдебни искове срещу фармацевтичните гиганти, заведени в края на 2011 г. Осем съпружески двойки от седем различни щата дали под съд компанията Pfizer, която произвежда „най-безопасния антидепресант за бъдещите майки” Zoloft. Заради употребата на този препарат бременна жена родила деца с дефекти, сред които – порок на сърцето, заешка уста и т.н. 
     „Няма никакво съмнение в това, че експертите на Pfizer са знаели, че Zoloft прониква през плацентата и оказва влияние върху развитието на плода – заявил адвокатът на пострадалите. – Десетки хиляди бременни жени обаче продължават да го употребяват.” 
     Друга компания, фармацевтичното чудовище Merck&Co., седем години отричала страничните ефекти от обезболяващия препарат Vioxx, който „наградил” с порок на сърцето повече от 100 хиляди американци. В края на дългогодишната съдебна сага екипът от високоплатени адвокати на Merck&Co. успял да издейства прекратяване на делото, съгласявайки се на глоба в размер на 950 милиона долара. Конкретни лица отново не били наказани. 
     Адвокатите на фармацевтичната компания Eli Lilly вече няколко години воюват в съда с роднините на пациенти от домовете за стари хора. Препаратът Zyprexa, помагащ за успокояване на агресивни болни, страдащи от слабоумие, повишава захарта и холестерола в кръвта, което води до увеличаване на теглото и запушване на съдовете. Точният брой на хората, починали след прием на Zyprexa, остава неизвестен. Различни източници посочват цифри от 5 до 15 хиляди човека. 
     Подобните случаи са толкова много, че журналистите понякога дори не обръщат внимание на съдебните искове срещу фармацевтичните компании. При това наказателните дела с такъв характер имат две особености. Първо, те продължават много години – през цялото това време

критикуваният препарат по правило продължава да се продава 

     Второ, делото винаги завършва или с изплащане на компенсации, или с победа на фармацевтите. Всичко е предрешено предварително. 
     Методиката на работа на съвременните фармацевтични компании, нека си го кажем направо, е престъпна. Всяко ново лекарство се създава съвсем не за да излекува човека, а за да спечели компанията-производител поредните милиарди долари. Човешкият живот за фармацевтите просто не означава нищо. Десетки хиляди хора умират ежегодно от различни препарати, чието въздействие на човешкия организъм не е изучено до край. 
     Любопитно е, че според статистиката жителите на САЩ употребяват повече от милиард таблетки ежедневно. 5% от населението поглъщат повече от 25 таблетки в денонощие. Преди четвърт век тези два показателя са били почти три пъти по-ниски. 
     „Най-удивително се състои в това, че съществуват десетки официални изследвания, съгласно които 90% от лекарствените препарати не носят никаква полза – разказал Мартин Ли, активист на движението за ограничаване на дейността на фармацевтичните компании. – Но никой не обръща внимание на тези изследвания. Хората вярват на онова, което им казват докторите. А те се намират под натиска на производителите на таблетки.” 
     Независимият борец с наркотиците във Флорида Глен Оумил смята, че принципите на работа на фармацевтичните компании

с нищо не се отличава от принципите на наркомафията 

     Оумил е напълно прав. Фармацевтите и наркотърговците се интересуват само от стабилните доходи и постоянно увеличаващото се количество клиенти, зависими от лекарства (наркотици). Тези съвсем не хуманни цели довели до това, че през 2011 г. в САЩ избухнала „епидемия от предозиране”. Зависими хора умират в болниците, у дома, на работа, по време на разходка и дори зад волана на автомобила. 
     Конвейерът за производство на антидепресанти и обезболяващи средства е набрал такава бясна скорост, че сдобиването с наркотични таблетки извън медицинските учреждения днес не представлвява никаква трудност. 
     Така 14-годишният жител на Калифорния Макъл Т., задържан от полицията, търгувал с обезболяващи таблетки, които намирал в кофите за боклук на своите съседи. Те без всякакво угризение на съвестта ги изхвърляли, защото докторите редовно им изписвали нови рецепти. 
     Съгласно неофициална статистика, която фармацевтите тотално отричат, 35% от произведените таблетки в крайна сметка се оказват в кофите за боклук. Още 35% от препаратите (антидепресанти, болкоуспокоителни) се отправят към нелегалния пазар (благодарение на фармацевтите, докторите и другите медицински работници). Излиза, че само 30% от популярните лекарства стигат до хората, за които са предназначени. 

     За съжаление, днес няма дори най-малка надежда за революция във фармацевтичната индустрия. Съществуващата система носи огромни пари в държавния бюджет и осигурява гарантирана работа на най-различни специалисти – от съдии и прокурори до доктори, свещеници и гробари.

Стефан ПЕЙЧЕВ
Брой: 4 на в-к "Лечител"

image

Поздрав на всички, които живеят здравословно и не разчитат фармацевтичните компании да оправят здравословните им проблеми. Използвайте повече природни средства в борбата за своето здраве, наблягайте на здравната си култура, профилактика му е майката.
Погледнете моята блогвълна за билколечение, в която съм събрала мои и ваши постинги:
blog.bg/theme.phpГласувай:
421. martito - Присъединявам се към твоя поздрав ...
26.01.2014 18:07
Присъединявам се към твоя поздрав към всички, които правят всичко възможно да избягват лекарствата.
И Благодаря на теб за постовете ти, а и за винаги бързата информация, когато съм търсила помощ от теб!:)
цитирай
2. mileidi46 - Така е приятелко!!
26.01.2014 18:36
нещата трябва да се казват,с истинските имена ,а не с метафори,макар че всичко се знае.
темата е много дълга и сложна!!
прегръдка.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Присъединявам се към твоя поздрав ...
26.01.2014 19:08
martito написа:
Присъединявам се към твоя поздрав към всички, които правят всичко възможно да избягват лекарствата.
И Благодаря на теб за постовете ти, а и за винаги бързата информация, когато съм търсила помощ от теб!:)


Радвам се, че съм ти била полезна, идвай пак при нужда.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - нещата трябва да се казват, с ист...
26.01.2014 19:13
mileidi46 написа:
нещата трябва да се казват,с истинските имена ,а не с метафори,макар че всичко се знае.
темата е много дълга и сложна!!
прегръдка.


Така е, в този вестник не си поплюват и всичко се казва много точно, както казва народа-право куме та в очи. Сайта на вестника е на 3-то място в моя блогрол. Погледни там, има още интересни статии.
цитирай
5. minavamottuk - Това е
26.01.2014 20:10
толкова дълбока вода ,че човек се дави...или го давят
цитирай
6. stela50 - Колкото повече информация има
26.01.2014 20:46
за меко казано некоректната дейност на тази индустрия,
толкова повече хора по света ще се обръщат към природните
средства и други методи на лечение...
Благодаря, Невена, за чудесните постове с полезна информация
за билките около нас и техните лечебни свойства...
Поздрави !
цитирай
7. mt46 - Поздрав!...
26.01.2014 20:59
Така е в новото време - парите и бизнесът са по-важни от човека... Някога не е имало толкова лекари и лекарства, но хората са били по-здрави...
цитирай
8. leonleonovpom2 - Поздрави за темата, а и на тебе!
26.01.2014 21:14
След дълго колебание се върнах в нов блог.
Учудва ме, а защо ли ,че крадецът вика дръжте крадеца. Но то е стара истина
Влезли ми в данните, променили ми ги така, че да не мога да вляза в блога, а реват за същото, все едно, че не аз, а те са потърпевши. Такава низост никога не бих направил
Който друго не може, прави това!
Още веднаж Невена, поздрави и продължавай в същия дух!
цитирай
9. kasnaprolet9999 - толкова дълбока вода, че човек се ...
26.01.2014 23:04
minavamottuk написа:
толкова дълбока вода ,че човек се дави...или го давят


И най-вече мътна, такива игри се играят там, че изобщо не можем и да си го представим. Ама и нашите в този бранш си ги бива, да не им паднеш в ръчичките.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - за меко казано некоректната дей...
26.01.2014 23:08
stela50 написа:
за меко казано некоректната дейност на тази индустрия,
толкова повече хора по света ще се обръщат към природните
средства и други методи на лечение...
Благодаря, Невена, за чудесните постове с полезна информация
за билките около нас и техните лечебни свойства...
Поздрави !


Права си, хората се интересуват все повече от такива методи; билколечение, хомеопатия, балнеолечения, лечения с камъни, водорасли, су-джок и т.н.
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Така е в новото време - парите и би...
26.01.2014 23:13
mt46 написа:
Така е в новото време - парите и бизнесът са по-важни от човека... Някога не е имало толкова лекари и лекарства, но хората са били по-здрави...


Така си е, преди 4 г., когато мама си счупи крака попаднах в схемата на скандалната ПСД Комерс-доставчик на импланти. Виж ги какви ги върши съвместно с видни лекари:
http://frognews.bg/news_41891/CHerna_kasa_razdala_8_mln_rushveti_na_svetila_v_hirurgiiata/

Валя Ахчиева ги бе подгонила, но какво стана накрая, така и не разбрах, но ако имаше осъдени щеше да се разчуе.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - След дълго колебание се върнах в нов ...
26.01.2014 23:30
leonleonovpom2 написа:
След дълго колебание се върнах в нов блог.
Учудва ме, а защо ли ,че крадецът вика дръжте крадеца. Но то е стара истина
Влезли ми в данните, променили ми ги така, че да не мога да вляза в блога, а реват за същото, все едно, че не аз, а те са потърпевши. Такава низост никога не бих направил
Който друго не може, прави това!
Още веднаж Невена, поздрави и продължавай в същия дух!


Ето такива подли номера ми убиват желанието да пиша и само интелигентни хора като теб и още няколко ме задържат все още в блога. Тук е копие на реала от който много от нас се опитват да избягат за малко и си мислят, че като влезнат в блога ще се разтоварят от проблемите си ... ще намерят с кого да ги споделят и евентуално ще получат добър съвет или просто ще релаксират. Оказва се, че това е пълна фантазия, винаги ще се намери някой, който най-малкото да ти развали настроението.
цитирай
13. rouzy - Чудесен постинг!
27.01.2014 08:58
Навсякъде фармацевтичните заводи са най-големите монополисти на пазара. В България положението е същото. Аптеките никнат като гъби, на всеки ъгъл по една.Освен това преди години алкохолът, цигарите и лекарствата бяха забранени за рекламиране по медиите и основно по телевизията заради малките непълнолетни зрители - децата. Но, днес всичко е разрешено, всичко което носи печалба на рекламодателя, независимо че рекламата е пълен боклук, пак се излъчва. Рекламират се и забранени лекарства, които убиват. В БГ има някакви комисии които се грижат тези лекарства да не се продават, но май са доста корумпирани и не си вършат работата.
Освен това, ако повярваме в съществуването на "новия ред" нищо чудно,че лекарствата умишлено убиват човекът който се "лекува" с тях, а не с билки.
цитирай
14. bojo12345 - На 8: Невена, материалът е сериозен и иска много размисъл.
27.01.2014 13:02
Днес има много алтернативни начини на лечение.Един от тях е Рейки методиката на самолечение.В нета има достатъчно обширна информация.Най - важното е да те инициира добър рейки мастер.Останалото е ежедневно боравене с методиката на самолечение.
цитирай
15. liliyanaandreeva - БРАВИСИМО ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА, ВЪП...
27.01.2014 13:24
БРАВИСИМО ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА, ВЪПРЕКИ ЗЛОВЕЩОТО И СЪДЪРЖАНИЕ! ПОДКРЕПЕТЕ КАЛЕНДАРНИТЕ МИ ГРАДОВЕ, КОИТО СА ИЗХОД ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО!
цитирай
16. demonwind - Единственото лекарство,
27.01.2014 13:42
което би било полезно за човека, е такова против цирозата на черния дроб. За всички други болежки има първак, сланина и спържа ;)

Поздрави!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Навсякъде фармацевтичните заводи ...
27.01.2014 13:51
rouzy написа:
Навсякъде фармацевтичните заводи са най-големите монополисти на пазара. В България положението е същото. Аптеките никнат като гъби, на всеки ъгъл по една.Освен това преди години алкохолът, цигарите и лекарствата бяха забранени за рекламиране по медиите и основно по телевизията заради малките непълнолетни зрители - децата. Но, днес всичко е разрешено, всичко което носи печалба на рекламодателя, независимо че рекламата е пълен боклук, пак се излъчва. Рекламират се и забранени лекарства, които убиват. В БГ има някакви комисии които се грижат тези лекарства да не се продават, но май са доста корумпирани и не си вършат работата.
Освен това, ако повярваме в съществуването на "новия ред" нищо чудно,че лекарствата умишлено убиват човекът който се "лекува" с тях, а не с билки.


Да, възможно е някои от тях да са с такова предназначение. За аптеките не съм съгласна, в тях все по-често намираме и алтернативи на синтетичните лекарства. В тях има етерични масла и спиртни извлеци от билки, както и пакетирани сухи билки. Има и препарати за хигиена и голямо разнообразие от лечебна козметика на билкова основа. Наскоро купих от кварталната аптека шампоан с екстракти от чемерика, репей, коприва и лавандула, на фирмата Криста, шампоан Здраве актив е с водорасли и душ гел с козе мляко - много съм доволна от качеството им.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Днес има много алтернативни начини ...
27.01.2014 14:05
bojo12345 написа:
Днес има много алтернативни начини на лечение.Един от тях е Рейки методиката на самолечение.В нета има достатъчно обширна информация.Най - важното е да те инициира добър рейки мастер.Останалото е ежедневно боравене с методиката на самолечение.


Така е, аз не съм изброила всички. Рейки е също много добра алтернатива и може да се практикува по всяко време самостоятелно, след придобиване на нужните знания. Лично аз съм фен на пет тибетски упражнения, които ми изчистват чакрите и регулират енергиите, практикувам ги всяка сутрин от много години. Има ги в книгата Тибетски тайни и Петимата тибетци. За тези упражнения съм направила три постинга с мои снимки. Ето линк за първия:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-pyrva-chast.266370
цитирай
19. kasnaprolet9999 - БРАВИСИМО ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА, ВЪП...
27.01.2014 14:25
liliyanaandreeva написа:
БРАВИСИМО ЗА ПУБЛИКАЦИЯТА, ВЪПРЕКИ ЗЛОВЕЩОТО И СЪДЪРЖАНИЕ! ПОДКРЕПЕТЕ КАЛЕНДАРНИТЕ МИ ГРАДОВЕ, КОИТО СА ИЗХОД ОТ ПОЛОЖЕНИЕТО!


Идеята е донякъде добра, но е твърде закъсняла, не вярвам да се възприеме от съвременното ни общество.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - което би било полезно за човека, е ...
27.01.2014 14:29
demonwind написа:
което би било полезно за човека, е такова против цирозата на черния дроб. За всички други болежки има първак, сланина и спържа ;)

Поздрави!


Първака става за разтривка, а сланината е чудесна основа за билкови кремове. Пръжките ти ги оставям да си похапваш щом като те влече:))
цитирай
21. iliada - Да живееш здравословно-дали е в...
28.01.2014 07:31
Да живееш здравословно-дали е възможно днес ,когато замърсяването е на всички нива за съжаление и духовно най-вече!Горко ни!
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Да живееш здравословно-дали е в...
29.01.2014 16:06
iliada написа:
Да живееш здравословно-дали е възможно днес ,когато замърсяването е на всички нива за съжаление и духовно най-вече!Горко ни!


Все пак е крачка към нещо по-добро, иначе съвсем ще я вапцаме:))
цитирай
23. gosho568 - За жалост е истина!
31.01.2014 20:30
Фармацевтичната мафия е нещо ужасно... Поздрави, Неве!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - Фармацевтичната мафия е нещо уж...
01.02.2014 23:40
gosho568 написа:
Фармацевтичната мафия е нещо ужасно... Поздрави, Неве!


Поздрави и на теб, дано не ти се случва да попаднеш в лапите й.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986189
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031