Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
22.04.2013 08:04 - Духовността ще спаси земята
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 7961 Коментари: 15 Гласове:
30

Последна промяна: 23.04.2013 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Световният ден на Земята през 2013 година е с мото: ,,Лицата на изменението на климата”, с призив всеки човек да фокусира вниманието си и да предприеме действия за постигане на по-устойчив начин на живот.
Изменението на климата има много лица и те не са само човешки, тези лица на изменението на климата се увеличават всеки ден.
За много хора, изменението на климата все още може да изглежда неясен и сложен проблем, който някой друг, в бъдеще, трябва да реши. Но това не е така, само защото хората се чувстват все още изолирани и далеч от директните му последици.
Изменението на климата има много реални ефекти върху хората, животните и екосистемите, върху природните ресурси, от които всички зависим.
Вече 43 години, на 22 април, милиони хора по целия свят се обединяват с обща отговорност за запазване на планетата.
Денят на Земята има за цел да вдъхнови хората да се грижат по-добре за околната среда и да ги научи да се гордеят с това.
Присъединете се към Деня на Земята, 22 април, 2013 година и мотото ,,Лицата на изменението на климата”!

image
 
XXI международен конкурс за инструменталисти и композитори "Музиката и Земята" ще се състои от 22 до 26 април в залата на гигантските кристали в Националния музей "Земята и хората" в София, съобщи БТА. Целта на конкурса е да импулсира младите творци за създаване и изпълнение на музикални произведения, посветени на Земята и нейното оцеляване. Състезанието дава начало и на изявите в България и в чужбина на млади таланти с концерти и турнета, осъществени със съдействието на членовете на журито. Тържественият концерт за откриването е посветен на 22 април - Деня на Земята. Творби на Хайдн и Шостакович ще изпълни Камерен оркестър на Софийската филхармония с диригент Павел Златаров. Солист е японецът Таро Фунаяма - пиано.

image

Галаконцертът на лауреатите е на 26 април. В съпътстващата програма са майсторски класове на членовете на журито, които ще изнесат и концерти заедно с досегашни лауреати - от 23 до 30 април. Началото е 18 ч. Входът е безплатен.
В журито са проф. Шантал Стилиани - пиано, Франция, проф. Йонгмок Джу - пиано, Корея, проф. Хидеко Кобаяши - пиано, Фумие Фукуи - пиано, Япония, проф. Лидия Ошавкова - флейта, Стефан Илиев - композиция, проф. Румен Байрактаров - композиция, цигулка, и проф. Жени Захариева - пиано, артистична директорка на конкурса. Участниците са в три секции - солисти, композитори и камерни ансамбли. Те се представят с по две произведения - виртуозен етюд или кратка виртуозна пиеса и пиеса, свързана с темата за земята и природата. Изпълняват се музикални премиери за България на творби от световноизвестни композитори. Участниците от чужбина представят произведения на класически и съвременни наши автори.

image

Изпълнения на лауреатите се записват на компактдискове от поредицата "Зелените ангели". Всяка година те участват с рецитали в "Български концертни вечери" в Ню Йорк. Наградени композиции са издадени в издателство "Henry Lemoine", Париж.
Патрон е министърът на околната среда и водите. Той връчва голямата награда - статуетка на ангел, крепящ на крилете си нашата наранена планета - израз на основната идея на конкурса, че духовността ще спаси планетата. Конкурсът е организиран от фондацията "Земята и хората" със съдействието на музея "Земята и хората", МОСВ, МК, Столичната община.

image

image

Снимките на цветята направих тази събота след грижлива оборка:))
Паркът зад музея на "Земята и хората" също бе добре почистен от група млади ентусиясти-снимките са направени от малкият ми син Додо.

image

Допълнително добавено: Тази вечер концерта беше чудесен. От Шостакович изпълниха 2 концерт, втора част в ре минор. Поставих клип с такъв концерт, но в друго изпълнение, за да добиете представа за част от репертоара.

image

Ето го и камерният оркестър на Софийската филхармония с диригент Павел Златаров и солистът Таро Фунаяма. Останах очарована от тяхното изпълнение. Жената в розоаво на втория ред е известната наша цигуларка Дарина Малеева, с която се запознах вчера и обменихме интересна информация. В едно скорошно интервю тя казва следното: "най-подходящото място за провеждане на конкурса е залата на Гигантските кристали. Тя е уникално място, изпълнено с много позитивни енергии на кристалите. Тези енергии въздействат както на изпълнителите, така и на слушателите, създавайки неповторима атмосфера, в която човек се слива с природата. В такава обстановка човек по-добре осъзнава великата истина за Земята и хората - че Земята не е собственост на хората, а те самите са божественият резултат на еволюцията на природата. За съжаление, не всички разбират това и не живеят в хармония с природата, разсипвайки нея и своята жизнена среда. Това отношение води до самоунищожение. Една от главните цели на конкурса “Музиката и Земята” е да събуди приспаната екологична съвест на хората и да ги приобщи към световния процес на устойчиво развитие." 
Цялото интервю с нея вижте тук:
duma.bg/node/52866  

image 


На 23 април ще има концерт на пиано с японската пианистка Фумие Фукуй, пак от 18 ч., с произведения на Шопен и Сук. Продължителността на концерта е около един час, за който определено няма да съжалявате.
След концерта остава време и за разходка в парка зад двореца, наречен парка на хубавите кучета.  Успях да направя и снимки на двореца на "Земята и хората" от няколко страни с телефона си, преди съвсем да се мръкне.


image

image

image

image

image

Направи ми впечатление, че тази вечер на концерта нямаше голяма посещаемост. Не бих искала да си мисля, че липсва интерес към такава музика от младите хора. Предполагам, че по-скоро липсва достатъчно информация за това събитие. Ще ви чакам утре, отново в 18 ч. Нека да не създаваме впечатление, че у нас само чалгата е на мода. 

Гласувай:
32Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - ПРИВЕТ НА ВЪРЛАТА ЗАЩИТНИЧКА НА ПРИРОДАТА!:)))
22.04.2013 12:24
Невенче,прекрасна си!!:)
Доста ще трябва да се потрудиш,за да разсееш тази негативна нагласа в хората!Едно похвално начинание за почистването на България,бе оплюто и анатемосано от иначе интелигентни и културни блогери в стремежа да оправдаят тъпотата и духовната нищета на собственото си лицемерно и мижитурско високомерие!!!:(((
Успешна седмица,пък може и да се проумее,че трябва да сме добри стопани на НАЩАТА ЗЕМЯ!!!:)))
цитирай
2. kasnaprolet9999 - ka4ak
22.04.2013 14:12
Земята е нашата обща голяма къща и ако ние не се погрижим за нея, няма кой да го направи. Ако продължаваме с този непукизъм ще дойдат извънземните и ще вземат нещата в свои ръце, а нас ще ни направят на сапун за очистване на боклуците, които сме сътворили:)) Радвам се, че ме разбираш и подкрепяш. Поздрави!!
цитирай
3. hristo27 - 1-ва, 3-та и 4-та снимка, чудесни ...
22.04.2013 15:22
1-ва, 3-та и 4-та снимка, чудесни цветя!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - hristo27
22.04.2013 17:11
Снимах ги с фотоапарата, а не с телефона, както напоследък ми се случваше и резултатът е налице. Имам още, но някой ден ще ви ги покажа, трудно влизат в блога и губя време да ги омагьосвам с фотошопа.
цитирай
5. hel - Хубави снимки! Много се вдъхнових ...
22.04.2013 19:07
Хубави снимки! Много се вдъхнових да отида на галаконцерта. Седмицата ми е натоварена, но ще опитам! Благодаря!
цитирай
6. mariniki - чудесно послание...
22.04.2013 20:28
и прекрасни снимки, радвам се, че сподели, Вени...
поздравявам те, от сърце..
цитирай
7. tit - Позволи ми да съм песимист!:(
22.04.2013 22:20
Да - един ден след "Да почистим България за един ден!" всичко е зелено и прекрасно,
но дано Земята не разчита на Духовността, все пак!:(
Струва ми се, че солени глоби за нарушителите повече ще й помогнат!:))

Иначе - похвални инициативи!
/е, и в провинцията имаше хора и ръченици, ма познай кой чисти след празника за почистването!:))/
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Хубави снимки! Много се вдъхнових ...
22.04.2013 23:47
hel написа:
Хубави снимки! Много се вдъхнових да отида на галаконцерта. Седмицата ми е натоварена, но ще опитам! Благодаря!


Чудесно си го решила, аз също ще опитам:)))
цитирай
9. kasnaprolet9999 - и прекрасни снимки, радвам се, че ...
22.04.2013 23:50
mariniki написа:
и прекрасни снимки, радвам се, че сподели, Вени...
поздравявам те, от сърце..


Споделянето продължава-добавих впечатления от концерта в края на постинга.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Да - един ден след "Да почистим ...
23.04.2013 00:04
tit написа:
Да - един ден след "Да почистим България за един ден!" всичко е зелено и прекрасно,
но дано Земята не разчита на Духовността, все пак!:(
Струва ми се, че солени глоби за нарушителите повече ще й помогнат!:))

Иначе - похвални инициативи!
/е, и в провинцията имаше хора и ръченици, ма познай кой чисти след празника за почистването!:))/


Няма място за песимизъм, едното не пречи на другото. Най ми харесва да раздават санкции с благороден блясък в очите:))) Ако не чистим след и по случай празници-съвсем ще се заринем. То е необходимост както яденето, което засища само временно и после пак се налага да се храним, нали??? Всеки ден трябва да се грижим за нашата голяма обща къща, наречена Земя.
цитирай
11. mariniki - обичам красивата музика на Шостакович...
23.04.2013 00:17
съжалявам, че съм толкова далеко... мога само
благородно да ти завиждам... благодаря
за прекрасната музика..
цитирай
12. kasnaprolet9999 - съжалявам, че съм толкова далеко. . ...
23.04.2013 10:12
mariniki написа:
съжалявам, че съм толкова далеко... мога само
благородно да ти завиждам... благодаря
за прекрасната музика..


Е, то за това е блога, ще ви разказвам и така до някъде ще компенсирате невъзможността да сте навсякъде.
Когато отидох самият концерт още не бе започнал, а един интересен възрастен мъж говореше за земята и как ние потребяваме с 40% повече от ресурсите, които земята произвежда като жив организъм. Това ще доведе до бързо изчерпване на ресурсите и за следващите поколения в един момент няма да има нищо, което е много егоистично от наша страна. След концерта го заприказвах и се оказа, че това е доц. Михаил Малеев от известната фамилия Малееви. С него бе внучката му, която е цигуларка. Обеща ми да ми предостави материали по неговата статия за опазването на земята.
цитирай
13. cchery - . . . . . . . . . . . . /е, и в провинцията ...
23.04.2013 10:19
tit написа:
............ /е, и в провинцията имаше хора и ръченици, ма познай кой
чисти след празника за почистването!:))/

Това как трябва да се разбира?! Че в Софето са голяма работа като си разхождаха кучетата, които серяха в почистените зелени площи ли?! Аман значи от столичани.........

Вени, благодаря за инфото за концертите в музея - права си, поне за мен причината снощи да не е имало много публика е липсата на информация. Лично аз не слушам такава музика, но синът ми имаше шанс неговото у-ще да участва в една образователна програма с европейски пари за запознаване с 8 музикални инструмента за класическа музика като по време на часовете по музика музиканти им демонстрираха възможностите на инструментите, децата сами ги пробваха и всичко завърши с голям концерт в зала "България". В момента той определено харесва класическа музика и търси из ютуб да слуша....... Надявам се да можем и ние да дойдем на един от концертите.
цитирай
14. eien - Много точно заглавие
23.04.2013 12:54
и актуален постинг!
цитирай
15. kasnaprolet9999 - cchery
23.04.2013 14:24
Не бих казала, че съм любител на такава музика, но ми е много приятно от време на време да присъствам на такива концерти. Заведи семейството си, поне ти е наблизо. Прибавих в края на постинга интересно изказване за това мероприятие на известната българска цигуларка Дарина Малеева, с която вчера имах удоволствието да се запозная и разговарям.
цитирай
16. kasnaprolet9999 - и актуален постинг! Погледни ...
23.04.2013 14:27
eien написа:
и актуален постинг!


Погледни интервюто с Дарина Малеева, което прибавих допълнително.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13676368
Постинги: 836
Коментари: 16422
Гласове: 40940
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31