Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
04.02.2013 08:13 - 4 февруари – Международен ден за борба с онкозаболяванията
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 3875 Коментари: 8 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

По данни на Световната здравна организация, 13% от смъртните случаи по света са причинени от ракови заболявания. А това са почти 8 милиона живота ежегодно. Освен това всяка година се регистрират до 12,7 милиона нови случаи.

Война на рака
През 1971 г. САЩ обявили война на рака – президентът Ричард Никсън лично подписал програмата War on Cancer. От този момент американската държава изхарчила повече от 300 милиарда долара за различни изследвания, насочени към търсене на лекарства срещу рак. И, трябва да признаем, това донесло своите резултати – повечето иновационни способи за борба със злокачествените образувания се изобретяват и изпробват именно в САЩ.
През 2010 г. бил окончателно потвърден „революционният” метод за свръхранна диагностика на рака. Това е много важно – колкото по-рано е открита болестта, толкова по-големи са шансовете на пациента да оживее. А тестът за ранно откриване на рака (Early Cancer Detection Test или EarlyCDT), разработен от професор Джон Робъртсън, позволява да се постави диагноза, още преди да се наблюдават признаците.

Владимир ЙОНЕВ

Пълния текст четете на стр. 12 от новия брой на в. "Лечител".

Вече функционира онкоцентърът в Александровска болница

 


image

В средата на януари в Александровска болница бяха доставени и пуснати в експлоатация първите няколко апарата по проекта за създаване на Център за ранна диагностика и лечение на онкологични заболявания към лечебното заведение. Два от тях са предназначени за Централната лаборатория по клинична патология, за извършване на прецизна патоморфологична диагностика на туморните заболявания. До момента лабораторията не е разполагала с такава апаратура и процесът се извършва ръчно. Парафиновият център служи за подобряване на качеството и стандартизира предмикроскопската обработка на биопсиите, което е от изключително значение за последващите имунохистохимични диагностични изследвания на неопластичните заболявания.
Автоматизираната система за ISH и IHC оцветявания е с непрекъснат режим на работа и позволява изследването на голям брой биоматериали. С нея се извършва патоморфологична диагностика на солидните тумори, хематологичните неопластични заболявания (левкемии, ходжкинов и неходжкинов лимфом) и диагностиката на важни туморни биомаркери. Апаратът прецизно определя индивидуалния хормонален рецепторен статус (естроген/прогестерон) и HER2 при рака на гърдата; верифицира невроендокринните тумори, ГИСТ и др.; изследват се биомаркери, имащи първостепенно значение при определянето на лечението на онкологично болните пациенти.
Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия към „Александровска“ получи многофункционална електрохирургична платформа за онкологична диагностика и хирургия. Това е усъвършенствана система за електро и високочестотна хирургия, с която е възможно извършването на цялата гама на различните видове оперативни дисекции. Апаратът е модерна технологична комбинация от ултразвук и ток с висока честота, ергономичен дизайн и интуитивно микропроцесорно управление. С него се отстраняват тумори с големи размери при минимална кръвозагуба, почти „безкръвно” и с минимален риск от рецидиви. Съвременната електрохирургична платформа позволява да се извършват едновременно три важни хирургични процедури - фино разрязване на болната тъкан, кръвоспиране чрез електрозапечатване на кръвоносните съдове и отстраняване с висока сигурност на туморните формации. Така се понижава опасността от възникване на усложнения, което по принцип налага продължително и скъпоструващо лечение.

В-к "Лечител", брой: 5, 31 януари 2013 - БИОГРАФИЯ НА РАКА

Ето нещо по темата и от мен:

image

Ароматна кализия-домашен женшен
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2011/11/30/aromatna-kaliziia-domashen-jenshen.859425

В къщи си отглеждам две ароматни кализии-виждат се от двете страни на огледалото ми. През зимата стоят в спалнята ни на топло и всяка сутрин, до като се привеждам в приличен вид, ме зареждат позитивно, заедно с другите ми цветя-дървото на живота, цикламата и орхидеята. Лятото ги слагам на източен балкон. Ароматната кализия е прочута като мощен имунен щит и растителен биостимулатор, който подсилва имунната система, а тя от своя страна премахва болестните състояния.   Владимир Огарков посвещава дълги години на изследването на лечебните и токсичните свойства на ароматната кализия.Той е този, който пръв още преди двадесет години направи популярно по света това лекарствено растение със своята книга “Кализия - чудодейната билка от Русия срещу болестите на века”.

image
  В Руската народна медицина препаратите от това растение се използват при заболявания на стомашно- чревния канал, жлъчния мехур, бъбреците, при бронхиална астма, алергия. Те успешно облекчават болките с различна локализация, премахват сърбежите, ускоряват зарастването на рани, изгаряния, измръзвания, травми и счупвания, лекуват дерматити, лишеи, екземи, язви, кисти. Има много случаи на избавяне от алкохолна и никотинова зависимост с помощта на препарати от колизия.
От десетилетия руски лечители успешно са лекували и лекуват тумори и рак с кализия.


image


Какво можем да си приготвим от кализия и как.

http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2011/12/02/kakvo-mojem-da-si-prigotvem-ot-aromatnata-kaliziia-i-kak.860675

Лечение на тумори с кализия:
kasnaprolet9999.blog.bg/recepti/2012/04/02/lechenie-na-tumori-i-rak-s-kaliziia.933057


Аз си правя сама спиртни извлеци от ластуните на кализията и пия профилактично сутрин на гладно по 20 капки, разтворени в билков чай или питие от шипки, трънки и глогинки, които сама си бера. Така започва денят ми и после не се чудете, че изглеждам като 40-годишна. Правя и спиртен извлек от стеблото на кализия и го използвам за мазане на болезнени стави и мускули. Особено добре се отразява на моята възрастна майка. Погледнете линковете, в които съм дала подробности. Кализията не е капризна и се разсажда много лесно. Който желае да си я отглежда, мога да му подаря връхната част на ластуните, които потопени във вода бързо пускат коренчета.

Направила съм моя блогвълна, посветена на борбата срещу рака, в която освен мои, съм присъединила и постинги на наши блогери  по тази тема, вижте тук:
blog.bg/theme.php
Гласувай:
20Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Много полезен постинг!
04.02.2013 10:31
Поздрави, Невена! ;)
цитирай
2. cchery - Толкова милиарди долари за борба с рака и
04.02.2013 10:37
толкова малък напредък според мен! Всичко е в храната и начина ни на хранене, ала ние се борим с демони, които сами създаваме......

Вени, хубаво е че напомняш за тези дати, защото трябва да си даваме сметка!
цитирай
3. yotovava - Лекарството е в нас,
04.02.2013 11:16
но труднооткриваемо.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Поздрави, Невена! ;) Много ...
04.02.2013 22:25
gogi6666 написа:
Поздрави, Невена! ;)


Много често ми се обаждат хора и ме питат за билки, които да излекуват човек от семейството им от рак. За това съм направила блогвълна с полезни четива, но решението трябва да го вземат те.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - толкова малък напредък според мен! ...
04.02.2013 22:31
cchery написа:
толкова малък напредък според мен! Всичко е в храната и начина ни на хранене, ала ние се борим с демони, които сами създаваме......

Вени, хубаво е че напомняш за тези дати, защото трябва да си даваме сметка!


Да, трябва да си даваме сметка, защото на всеки може да се случи. Храната ни е замърсена, а стресът с годините се увеличава в геометрична прогресия. Умеем ли да релаксираме - много хора не го могат, особено ако вече ги е завъртяла шайбата.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - но труднооткриваемо. В нашето п...
04.02.2013 22:34
yotovava написа:
но труднооткриваемо.


В нашето подсъзнание е скрита огромна информация от натрупани опитности в минали прераждания и в този смисъл лекарството е в нас. Поздрави!!
цитирай
7. mariniki - дано...
05.02.2013 15:02
хората победят в тази болезнена война...
пожелавам го с голяма надежда... и те поздравявам за чудесния
постинг, Вени... от сърце...
цитирай
8. kasnaprolet9999 - хората победят в тази болезнена ...
05.02.2013 22:00
mariniki написа:
хората победят в тази болезнена война...
пожелавам го с голяма надежда... и те поздравявам за чудесния
постинг, Вени... от сърце...


Има такива случаи, за някои от тях е написала Хулда Кларк.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14415578
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41431
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031