Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
17.03.2010 17:10 - Хора, бъдете активни, протестите срещу ГМО продължават.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Новини   
Прочетен: 6256 Коментари: 36 Гласове:
15

Последна промяна: 17.03.2010 17:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес бях за около час по обяд в градинката пред Народното събрание, където имаше само около 50 човека, които протестираха срещу  приемането на промените в закона за ГМО, които към момента бяха на дневен ред там . Събираха се подписи срущу отглеждането на ГМО у нас и за днес до 13.30 бяха събрани само 500 подписа. Говореше  се, че в НС пък има само 100 депутати при решаването на толкова важни въпроси. Всичко това ме доведе до заключението, че сме много безхаберна нация, страшно съм разочарована. Приемането на поправките към този закон ще продължи и утре. Разбрах, че е от голямо значение, дали ще бъде приета редакцията на решаващият параграф №55 . Ако не бъде приет, както е предложен от нашите екоорганизации, те ще продължат протестите пред Народното събрание, не само утре, но и в петък, от 9.00 сутринта.
 
image

Хората, които бяха там носеха много интересни плакати, всичките против отглеждането на ГМО.

До колкото ми стана ясно тази поправка касае зоната от 30 км., която трябва да има като отстояние между площите, засявани с геннно модифицирани култури и други площи с екокултури. Питам се обаче, какво става с другите растения в тази 30 км. зона. Там би могло да има билки, цветя и т.н. Имаше един пчелар, който грабна микрофона и ни разказа как пчелите са в състояние да изминат много километри и да заразят останалите растения. Освен това, бактериите от тези култури се загнездват в коремчетата им и те впоследствие умират. Ами птиците, как ще им забраним да си похапват от тези култури? По едно време не се сдържах и аз грабнах микрофона и им изнесох една лекция за вредата, която би се нанесла върху билките. Поне в планините те до сега бяха екологично чисти, сега чрез пчели и птици също може да бъдат заразени и това естествено ще се отрази върху здравето на хората. Нали за всяка болка има билка,от тях се правят много хранителни добавки и лекарства. Как ще се лекуваме природосъобразно със заразени билки? За чистотата на природата се съди за наличието на пчели, цветя и птици.

Още много други хора се изказаха по микрофона за вредата, която биха причинили тези храни и изразиха протеста си срещу приемането на поправките в този закон. Всички заедно  изпяхме песента "Хубава си моя горо", като я "модифицирахме" с положителни думички за да има сбъдваемост, както при мантрите. Ето как стаана тази интерпретация:

Хубава си моя горо, миришеш на младост
и вселяваш в сърцата ни чистота и радост.
Който веднъж те погледне, той вечно мечтае
под твоите сенки, славно да живее!

А ето от тук може да се види, какво се случи в Народното събрание днес, взето от агенция Стандарт.

 
"Депутатите не успяха днес да приемат всички промени в закона и оставиха за утре инфарктните членове - 79 и 80. Въпреки  0последните промени в чл. 80 на Закона за генно-модифицираните организми, с които се забранява освобождаването и отглеждането на ГМО, в текстовете на закона има пробойни, които не удовлетворяват искането България да бъде зона, свободна от ГМО. Около тази теза се обедини отново Инициативният комитет срещу промените в закона „България – свободна от ГМО”. В декларация до председателя на Народното събрание Цецка Цачева и до народните представители природозащитници, фермери и граждани заявяват следното: Противно на здравите принципи в законотворчеството, последната модификация на чл.80 препраща към регистрираща процедура, а не към дефиниция. Чл. 80 не работи, защото забранява само опитните полета и пуснатите за първи път в България хибриди, но за разрешените в ЕС (MON810 и Амфлора) препраща към чл.71, който нито дефинира разрешените хибриди, нито казва, че се нуждаят от нечие  разрешение преди засаждането. От този член има препратка към чл.45, където пак няма такава информация, който пък от своя страна препраща в чл. 43, където пак няма нищо, което да касае разрешените в ЕС хибриди, твърдят природозащитниците. Очаква се утре дискусиите да бъдат още по-бурни, а протестите срещу "вратичките" в закона за ГМО да са по-многобройни от днешните. Днес до парламента протестът продължи 6 часа. Десетки хора от граждански и природозащитни организации изразиха несъгласието си с някои текстове в Закона, които не посочват категорично, че няма да се допусне отглеждането и освобождаването на такива организми у нас. В много градове в страната родители и природозащитници също излязоха да кажат "не" на мутантите."

Още информация може да получите тук:

http://www.vsekiden.com/?p=66763#comment-544583      http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=498120  
"Приятели на земята" - Брюксел подеха инициативата за събиране на 1 милион подписа от граждани на страни от ЕС за забрана на ГМО в ЕС. Това е под формата на петиция лично до Барозу и ще има тежест според новия Лисабонски договор. Може би петицията е стиганала вече до някои от вас. Ако не е и споделяте това убеждение - ето линка
http://www.facebook.com/l/63933;www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/97.php
И предайте на други хора.

Аз вече се присъединих с подписа си към нея, а вие ще го направите ли?

Призовавам ви да се присъедините и към утрешния протест, не бъдете безразлични, от това зависи нашето бъдеще. Дори да нямате много време, минете само да поставите подписа си в подкрепа на идеята "България свободна от ГМО"! Според направено проучване 97% от българите са против ГМО. Това обаче трябва да бъде демонстративно показано на управляващите, а не само да си го говорим под сурдинка в къщи или анонимно пред репортерите. Хора, бъдете активни!!!
 Тагове:   политика,   здраве,


Гласувай:
151. mrazekoff - Невена,
17.03.2010 18:00
много добре си го написала, но тези, които трябва да свършат нещо, нямат и капка достойнство...
Те са свикнали само да се кланят на различни господари, свикнали са да угодничат и да работят за интересите на всички други, но не и за интересите на собствения им народ, този, койго ги е пратил там, този, който им плаща заплатите, за да не ходят на работа...
Те ще направят всичко възможно да не свършат това, което трябва, ще се оправдаят, а дори и с нахалство ще ни обвинят, че ние сме виновни за всичко лошо, което ни се струпва на главите...
Да, виновни сме, че ги търпим, че не заставаме с ултиматум - АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ГМО в България - завинаги!!!!!
Що се отнася до подписката:
Някой досега да е видял някоя подписка да свърши своята задача???????
Участвал съм в много, но досега нищо... Нито за АЕЦ, нито за новините по турски, нищо....
Пълна тъмнина по подписките и петициите...
Спи, Народе , продължавай да си спиш сладко, малко ти остава.....!!!!!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - За съжаление си прав за болшинството от
17.03.2010 18:25
нашите народни представители. Не съм съгласна, че подписките не вършат никаква работа, поне им даваме да разберат, че не одобряваме, направеното от тях. Иначе блажено ще си живеят в неведение и ще си мислят, че са много велики, а ние сме тъпи овце. Дайте да им докажем, че много грешат и решаваща е нашата дума, защото ние сме ги избрали и само ние можем да ги заврем в......:((((((
цитирай
3. cornflower - от мен
17.03.2010 18:51
2 подписа против..
цитирай
4. kasnaprolet9999 - cornflower
17.03.2010 19:08
Аз не ги събирам подписите, написала съм го къде става това:))))
цитирай
5. tili - Химери - това е точната дума!
17.03.2010 19:27
И се асоциира с нощни кишмари. Подобни твари са описани и в древните писания, но Бог бързо е оправил нещата! Явно и сега ще стане така. Човекът, възгордяният човек няма спирачка и тогава си го получава!
Горките същества! Тези снимки трябва да бъдат на билбордове, но не - парите са у другите! Бог да е на помощ на хората!!!
цитирай
6. vanex - :(
17.03.2010 20:44
ами то като гледам май депутатите вече са "заразени" с ГМО- :((
цитирай
7. kasnaprolet9999 - tili
17.03.2010 21:03
Дано не ги сънуваш тази нощ, Бог помага, когато и ние положим някакво усилие, утре по обяд те чакам там, софианко :)))
цитирай
8. kasnaprolet9999 - vanex
17.03.2010 21:05
Не забравяй, че има гласуващи от тях против, можеш да си направиш справката, кои са те. Останалите гласуват под строй, вероятно защото са с генно модифицирани мозъци.
цитирай
9. анонимен - eli
17.03.2010 21:38
Много мие интересно кой ви тика да ходите на тези протести !!!
След като сте толкова загрижени за природата , къде бяхте през 2008 година когато БСП с подкрепата на ДПС гласуваха ГМО и извадиха от забранения списък някой такива оргнизми .!!! Защо тогава не излезнахте пред НС или бяхте хипнотизирани от тройната коалиция !!!1
Незнам дали сегашните депутати са тенно модифицирани мозъци , ама 200% че вие сте - защото от 5 годин ядем продукти с ГМО , ГОСПОДА ! А ако мислите вие от големите градове че ядете качествена храна, що купувате тия боклуци от магазините със 50 % отрови
ехеееееее
цитирай
10. net - http://ralcheva. blog. bg/pol...
17.03.2010 21:41
http://ralcheva.blog.bg/politika/2010/01/11/shte-dopusnem-li-genno-modificirani-kulturi-v-bylgariia.470761 zapochna oste v nachaloto na godinata
цитирай
11. анонимен - още една теза...
17.03.2010 22:15
ГМО...ами като свършват ресурсите на планетата....като сме твърде много хора замърсяващи приридата....и ни мързи да прекопаваме градините...нали трябва баланс да има. ГМО искаш или не, необходимо е..
цитирай
12. net - :)
17.03.2010 22:15
nesto ne e nared v bloga- ne mi razreshava da korigiram
цитирай
13. kleopatrasv - Пиша ти 4- ти път коментар, но явно ...
17.03.2010 22:27
Пиша ти 4- ти път коментар, но явно има заитересовани от махането му. Вместо да се дават 13 милиарда за ГМО , спестени с простотиите на антикризисните програми за бедствени случаи на премиера - да бяха помислили експертите му и измислили нещо по- добро от днешните предложения за намаляване на РЗ, процента на трудовия стаж и новото облагане преди личните осигурителни вноски. Да не говорим за годишния платен отпуск и платения отпуск за гледане на дете до 6 месеца... Къде се намирате, бе..пак ли този комунизъм. Докога, че даже ще има и данък върху пенсиите ... Само такива генно модифицирани мозъци могат да измислят такива тежести върху поболелия се вече народ и да продължава да изпробва изобретенията си върху нас хората като пробни зайчета..
Хора, бъдете активни ....БОРЕТЕ СЕ
цитирай
14. анонимен - ot vanche mihailov za GMO
18.03.2010 00:56
Patrioti i radeteli za bulgarskoto edinstvo i prosperitet ne pozvoliavaite decata vi da se hranyat i rastat s neestestveni hrani.Nashata rayska gradina BULGARIA e bila emblema za ka4estveni plodove ,zelenchuci,mesni i mle4ni produkti. Sled 1-svetovna voyna vsi4ki reparacii nalojeni ni ot velikite sili sa bili plateni s na6to rodno zemedelie i jivotnovadstvo.Na6ite rodni politici da zalojat na tova pero i BULGARIA pak 6te stane istinska darjava i shveizaria na balkanite .Az sam bil v darjavata na GMO mutantite gledkata e ujasyava6ta,povyarvaite mi,momi4eta i mom4eta na po 17-18 godini po 150kg.Predi vsi4ko nie sme agrarna strana i samo tova e na6to bade6te.izvinete za latinicata no sam na rabota v ALYASKA i nyamam kirilica.BULGARIA na 3 moreta da jivee VMROto na6e i smart na tiranite.
цитирай
15. amenda - Видеото е потресаващо, но по ужасно е безхаберието ни...
18.03.2010 01:37
Защото когато започнат да идват усложненията от тази намеса ще е късно за всичко, най вече за децата ни...
цитирай
16. iliada - Ужасно е!:(
18.03.2010 08:04
Нямах представа ,че може да бъде толкова ужасяващо-разтърси ме показания от теб материял
цитирай
17. kasnaprolet9999 - eli
18.03.2010 09:31
Лично мене никой не ме тика, просто не бях достатъчно осведомена, но това поправките, които се гласуват сега дават по-голяма свобода за разпространението им, ако не се вслушат в гласа на нашите неправителствени организации. Лично аз не пазарувам зеленчуци от нашите голями хипермаркети и търговски вериге. Купувам ги от селяни, продаващи на пазара. Кремвирши и малотраюйни колбаси също не употребявам., както и хиляди снакчета и боклуци, пълни с кинсерванти, продаващи се в тези магазини.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - анонимен 11
18.03.2010 09:41
В Европейския Съюз има само един ГМО разрешен за култивация MON 810 (царевица на агротех гиганта Монсанто). Тя обаче е забранена във Франция, Германия, Австрия, Унгария, Люксембург и Гърция.От 2005 година до сега площите в ГМО култури в ЕС са намалели с 35%.
В момента в целия ЕС площите заети с ГМО култури са само 107’719 ha, като 74% от тези площи са в една единствена държава - Испания. Друга европейска държава, традиционно насторена „за” ГМО е Румъния. Официалната статистика показва, че площите засети с царевичния хибрид MON810 в Румъния са намалели с повече от 50% (през 2008: 6130,44 ha, през 2009: 3093,51 ha).
Норвегия, Исландия, Швейцария, Хърватска, Сърбия, Македония, Турция - все страни, не членки на ЕС забраняват отглеждането на ГМО култури на своя територия.

Интересно защо?

Защото основния пазар на техните земеделски продукти са богатите страни от Западна Европа, а там потребителите отказват да купуват храни, произведени от ГМО.
Какво цели българското правителство с инициативата за поправка в закона за ГМО?
Къде ще продават ГМО царевицата си фермерите, членове на АЗПБ, които отидоха чак в Брюксел да искат разрешение да отглеждат ГМО и лобират активно и пред нашето Министерство на земеделието?

Кой ще предпази от генно замърсяване нивите на всички сертифицирани биологични земеделски производители в България, които вече имат добри пазари в ЕС, Япония и САЩ?

Навремето с продуктите от нашето земеделие изхранвахме половин Европа, ако се обработят всички, пустеещи сега земи, няма да има гладни. Нека нашите народни представители да се погрижат за възстановяване на земеделието ни.
цитирай
19. kasnaprolet9999 - amenda
18.03.2010 09:45
Все още не е късно да се промени това, по тези причини призовавам всички да бъдат по-активни.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - net
18.03.2010 09:47
Статията е много интересна, публикувах в коментар № 18 част от нея. Благодаря ти за разбирането и съдействието.
цитирай
21. kasnaprolet9999 - kleopatrasv
18.03.2010 09:51
Вчера и аз имах такъв проблем, а по едно време ми изчезнаха постингите от любими блогове. Виж сега в най-коментирани на първеа страница какви постинги са поставени-с по два-четири коментара, а моите са вече 20 и никой не реагира, защо ли? Вероятно не им харесва, че призовавам хората към активност. Колкото до останалото, което си написала, вероятно ще има да гледаме още много простотии, защото експертите им не струват.
цитирай
22. kasnaprolet9999 - 14. анонимен - ot vanche mihailov za GMO
18.03.2010 09:53
Привет от България за Аляска, благодаря ти за включването, много ми бе интересно, споделям напълно казаното от теб., идвай пак:))))
цитирай
23. kasnaprolet9999 - iliada
18.03.2010 09:58
Развам се, че си тук, никога не е късно да разберем какво се случва, важното е да има адекватна наша реакция.
цитирай
24. анонимен - Ужасно е. . . . от 2 милиона софиянци ...
18.03.2010 10:28
Ужасно е.... от 2 милиона софиянци само 50 човека да протестират.... това е доказателство, че човек напълно заслужава съдбата си. Благодарим на тези, които излязоха все пак!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - 24 анонимен
18.03.2010 11:17
Надявам се днес да видя повече хора там, по обяд ще отида пак да ги подкрепя.
След 11.30 депутатите ще продължат дебатите, сега са в почивка.
Въпреки, че вчера бяха малко гласът им се чува, вероятно защото и в още осем градавчера и имало протести.
Сутринта имаше жестоки дебати в Народното събрание
във връзка с приемане на промените в законо за ГМО.
Депутатите от Герб са кандисали чл.79 да остане, на
първо четене е трябвало да бъдат премахната чл.79 и 80,
които са решаващи и не допускащи ГМО у нас.
За чл.80 предложението е да бъде видоизменен за да не нарушава
европейската директива.

Слушах ги внимателно по радиото, търсеха мотивите,
с които е влезнал първоначално проектозакона, дъвчеха
жестоко министърката на околната среда, която го е внесла,
Има светлина в тунела, стискай палци.
цитирай
26. анонимен - ГММ
18.03.2010 11:26
Тук днес също е горещичко!
Не съм съгласен да се политиканства, както го прави Ан 9. Преди години имаше един рефрен - Кой не скача е червен! Явно беше измислен от ГММ, защото това е изключително първосигнално.
Според Ан 11 най-добре е да си спретнем една война, та да намалим "поголовието". Защо ли ми звучи нещо познато???!!
Това, което е написано в коментар 13 е същото, което вчера се случи и с мен.
Ан 14 от Аляска е написал нещо изключително точно! Може би носталгията те кара да мислиш с кристален мозък без наличие на ГММ. Браво!
За мое огромно съжаление Ан 24 просто не знае колко е прав!
цитирай
27. cchery - Ужасно е. . . . от 2 милиона софиянци ...
18.03.2010 14:08
анонимен написа:
Ужасно е.... от 2 милиона софиянци само 50 човека да протестират.... това е доказателство, че човек напълно заслужава съдбата си. Благодарим на тези, които излязоха все пак!

Ми да благодарим, да, щото днес в 8.50 часа бяхме точно 16 човека..... не е истина просто........ овцизъм, а минаващите покрай нас бяха толкова много.....

Нещо не мога да намеря инфо докъде са стигали дебатите днес.... някой знае ли?!?
цитирай
28. kasnaprolet9999 - cchery
18.03.2010 15:17
Разумът надделя, България ще бъде свободна от ГМО.
Това решиха депутатите при гласуването на инфарктните членове 79 и 80 от Закона за генно-модифицираните организми (ЗГМО).


Депутатите запазиха текста на съществуващия член 79

Със 168 гласа "против" и четири "въздържал се" те отхвърлиха предложението на комисията по околна среда и води да отпадне забраната по него за научни експерименти с традиционни култури. Запазва се забраната за освобождаване в околната среда и пускането на пазара на следните ГМО - тютюн, лоза, маслодайна роза, пшеница и всички зеленчукови и овощни култури.

Депутатите промениха текста на съществуващия член 80 по следния начин:

Забраниха отглеждане и освобождаване на ГМО в границите на защитените територии по Закона за защитените територии и на зоните от "Натура 2000", както и в следните отстояния:.

- по-малко от 30 км от границите на териториите,
- по-малко от 10 км от стационарни пчелини, регистрирани по реда на Закона за пчеларството,
- по-малко от 7 км от площи с биологичен начин на производство на селскостопанска продукция,
- по-малко от посочените в приложение 2 на закона по отношение на площи с традиционен начин на производство.
http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2848251
цитирай
29. анонимен - ГММ
18.03.2010 15:51
Абе нещо не ми харесва при толкова много думи. Какво означава на практика термина "следните отстояния:" и следващите "- по-малко от...км от" Уж забраниха ГМО, се въвеждат разни увъртаници?!!!
цитирай
30. kasnaprolet9999 - № 29 виж следващия постинг,
18.03.2010 16:22
може да ти стане по-ясно. Казано с две думи например в диаметър от 30 км от границите на на защитените територии по Закона за защитените територии и на зоните от "Натура 2000" няма да могат да се отглеждат и култивират ГМО.
По същия начин и с останалите отстояния-ако си сложиш в дворчето кошер с пчелички, никой няма право в радиус от 10 км. да отглежда такива храни.
Изчислено е от екоорганизациите, че на практика в България при тези отстояния няма как да се обособят зони в които да се отглежда ГМО.
Тичай да си купиш наръчник по пчеларство :)))))
цитирай
31. mrazekoff - Аз мисля, че,
18.03.2010 16:36
тези кратуни нищо не са направили.....
Какви са тези данни????????????
Какви километри и какви защитени територии????????
Какви са тези глупости????
Утре, когато някой наруши този закон, ще се проточат дела и едни хлъзгави адвокати ще ни убеждават, че черното е бяло и обратно.
Делата ще се влачат с години, а ние ще страдаме....
Не е това решението!!!!!!!!!!
Трябва да има АБСОЛЮТНА ЗАБРАНА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗА ТАКИВА ОГГАНИЗМИ!!!!
И закона да строг, като се дава присъда - 18 - 20 години!!!!
Иначе, се обричат поколения напред....
Това е истината....
Хората се борят за чиста природа , а ние увъртаме как да вкараме такива продукти...
Затова казвам, че тези кратуни нищо не са направили днес.
Язък за парите които ще получат за тази никаква работа!!!!!!!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - mrazekoff-Тези защитени зони и територии
18.03.2010 17:04
отдавна са определени. Останалото се определя с този закон, като територии, в които не може да се отглеждат такива храни-виж моя коментар 30.
Изчислено е от екоорганизациите, че на практика в България при тези отстояния, дадени в чл.80 няма как да се обособят зони в които да се отглежда ГМО.В следващия си постинг съм дала повече подробноси и съм изразила, подобно на твоето мнение относно наказателните санкции.
Тичай да си купиш наръчник по пчеларство :)))))

цитирай
33. анонимен - ГММ
18.03.2010 17:24
Напълно съм съгласен с казаното от mrazekoff. Това с хлъзгавите адвокати си е съвсем точно!
цитирай
34. анонимен - Друго мнение
18.03.2010 18:01
Естествения подбор и генетиката - ще ви разкажа моята история.
Детето ми се роди с проблеми - един от докторите ми каза: - виж, нормално е около 10% от новородените да умират, виж как е в природата. И продължи по научно му - всички деца като твойто преди 100 години нямаше да получат и първо причастие, а то има шансове.
Молбата ми е като сте толкоз за естествения произход на нещата да не гледате само богатите и здравите, има едни които живеят със страх от естествения подбор и се борят ежедневно с решението на "ПРИРОДАТА" за техните деца.
цитирай
35. анонимен - Общоевропейско гласуване за мораториум на ГМО в ЕС. Гласувайте!
20.03.2010 22:04
Общоевропейска петиция за мораториум върху ГМО
----------------------------------------------------
http://www.avaaz.org/en/eu_health_and_biodiversity/
----------------------------------------------------
Необходими са 1 милион подписа срещу ГМО!

За по-малко от 1 седмица петицията събра повече от 200 хиляди гласа Smile
цитирай
36. kasnaprolet9999 - анонимен -
21.03.2010 18:10
В края на постивга съм дала линк към тази петиция и отдавна съм гласувала за нея,
дано повече хора се присъединят към този призив.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14404663
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41426
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031