Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
08.03.2014 08:03 - Само за празнуващи жени!!!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4368 Коментари: 28 Гласове:
32

Последна промяна: 08.03.2014 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Щастливи жени в България едва ли има, защото не е достатъчно за съвременната жена да бъде щастлива само в къщи. Когато обществото е болно и женската душа боледува. Образование, здравоопазване, съдебна система, полиция, социални услуги, финанси - всичко е в криза и всички несъответствия се изсипват върху крехките ни рамене. Често изпадаме в ролята на балансьор и се опитваме за запълним със свои сили множеството дупки, направени от тези системи в личния ни живот. За съжаление има много мъже, които оставят всички проблеми, върху своите съпруги, отдават се на пиянство и други недостойни занимания.
Въпреки това или точно заради това трябва да се гордеем, че ни има и си заслужаваме празника. Той е международен и се празнува още от преди времето на соца. За това сега си слагам на гол тумбак чифте пищови и стрелям, та да чуе мало и голямо:
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК СКЪПИ ЖЕНИ!!!! ДРЪЖТЕ СЕ!!! ОБИЧАЙТЕ И БЪДЕТЕ ОБИЧАНИ!!! ПОМНЕТЕ, ЧЕ И НАЙ-ЛОШИЯТ МЪЖ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОПИТОМЕН!!! 


image

Представям ви откъс от книгата "Мъжете са от Марс, жените – от Венера" от Джон Грей с пожелание да имате успех в общуването със своите любими мъже, като приемете и уважите това, че в същността си те са твърде по-различни от нас жените .
Жената е пазителка на любовта, но за това тя трябва да придобие известни умения и  жизнен опит. Надявам се тук да получите  полезна информация  или да  намерите потвърждение на своите познания в тази толкова деликатна област.  

  image
 
  "Когато възникнат недоразумения, помнете, че го­ворим на различни езици: отделете необходимото вре­ме, за да преведете това, което партньорът Ви иска да каже или мисли. Това определено изисква практика, но си заслужава.
      Глава VI       Мъжете са като ластик
      Мъжете са като ластик. Когато се отдръпват, те го правят само за да се върнат обратно. Ластикът е от­лична метафора, чрез които можем да разберем интим­ния цикъл на мъжа. Този цикъл Включва сближаване, от­дръпване и след това отново сближаване.       Повечето жени с изненада разбират, че дори кога­то мъжът обича, той периодично има нужда да се отте­гли, преди отново да се приближи. Мъжете инстинкти­вно чувстват потребност да се отдръпнат. Това не е ре­шение или избор. То просто се случва. Не е нито него­ва, нито нейна вина. Това е естественият му цикъл.       Когато мъжът обича, той периодично има нужда да се отдръпне, преди отново да се приближи.           Жените погрешно разбират отдръпването на мъжа, защото обикновено жената се отдръпва по различни причини. Тя се отдръпва, когато не Вярва, че мъжът раз­бира чувствата й, когато е обидена и се страхува да не я огорчи отново или когато той е направил нещо ло­шо и я е разочаровал.       Разбира се, мъжът може да се отдръпне по същите причини, но ще го стори и дори когато тя не е направи­ла нищо лошо. Той може да я обича и да й вярва и изведнъж да започне да се отдръпва. Но като изпънат ла­стик той ще се отдалечи и след това отново сам ще се върне при нея. Мъжът се отдръпва, за да удовлетвори потребно­стта си от независимост или самостоятелност. Опъ­нат до крайност, той изведнъж ще се втурне обратно. Когато се отдалечи, изведнъж отново ще почувства ну­жда от любов и интимност. Той автоматично ще бъде мо­тивиран по-силно да даде любовта си и да получи лю­бовта, от която има нужда. Когато мъжът отскочи обра­тно, той възобновява взаимоотношенията до степента на интимност, в която са били в момента на неговото отдръпване. Той не се нуждае от време, за да свикне отново с партньорката си.

 image

 
КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ВСЯКА ЖЕНА ЗА МЪЖЕТЕ?


Ако се разбере правилно, интимният цикъл на мъ­жа обогатява взаимоотношенията, но тъй като се раз­бира погрешно, той създава излишни проблеми. Да раз­гледаме следния пример:      Маги бе разстроена, разтревожена иобъркана. Тя и приятелят й Джеф ходели от шест месеца, Всичко било много романтично. След това без никаква явна причина той започнал да се отдалечава емоционално. Маги не можела да разбере, защо той изведнъж се отдръпнал. Тя ми каза: “В един миг той бе толкова внимателен, а в следващия дори не искаше да гово­ри с мен. Опитах всичко, за да го върна, но, изглеж­да, нещата само се влошиха още повече. Той изгле­жда толкова отчужден. Не знам къде сбърках. Наис­тина ли съм толкова ужасна?"       Когато Джеф се отдръпнал, Маги го приела като ли­чна обида. Това е често срещана реакция. Тя сметна­ла, че е направила нещо лошо, и започнала да се са­мообвинява. Искала да оправи нещата, но колкото по­вече се опитвала да се доближи до Джеф, толкова по­вече той се отдръпвал от нея.       След семинара Маги се успокои. Тревогата и обър­кването й незабавно изчезнаха. И което е още по-важ­но, тя престана да се самообвинява. Разбра, че когато Джеф се отдръпва, вината не е нейна. Освен това тя уз­на защо той се отдръпва и как деликатно да се справи с това положение. Месеци по-късно, на друг семинар, Джеф ми благодари за това, което бе научила Маги. Той ми каза, че са сгодени и ще се женят. Маги бе открила една тайна за мъжете, която малко жени знаят.   Тя разбра, че като се опитва да се доближи до Джеф, когато той се отдръпва, тя в действителност му пречи да се оттегли на разстоянието, което му е нуж­но, за да може след това отново да се върне при нея. Като тича след него, тя само му пречи да почувства, че има нужда от нея и иска да е с нея. Тя осъзна, че е пра­вила това във всички свои взаимоотношения. Несъзна­телно бе пречила на осъществяването на важен цикъл. Като се опитва да запази интимността, тя всъщност я осуетява.

image
 
Как мъжът изведнъж се променя?

  Ако мъжът няма Възможност да се отдръпне, той никога няма да може да почувства силно желание за интимност. От съществено значение за жените е да раз­берат, че ако настояват за непрекъсната интимност или „тичат" след своя интимен партньор, когато се отдръп­ва, той почти винаги ще се опитва да избяга и да се от­далечи. И никога няма да има шанс да почувства собс­твеното си страстно желание за любов.       По време на семинарите илюстрирам това с голям ластик. Представете си, че държите ластик. Започнете да го опъвате надясно. Този ластик може да се разтег­ли на 30 см. Когато го разтеглите 30 см, не можете да направите нищо друго, освен да го пуснете обратно. Ви­ждате с каква сила и скорост той се връща обратно.       По същия начин, когато мъжът се е оттеглил на ма­ксимално разстояние, той ще се върне с максимална си­ла и скорост. Щом като се оттегли до своята граница, у него настъпват промени. Цялата му нагласа започва да се променя. Мъжът, който изглежда, че не обича и не се интересува от партньорката си /докато се оттегля/, изведнъж не може да живее без нея. Той отново чувс­тва потребността от интимност. Силата му се възвръща, защото се събужда желанието му да обича и да бъде обичан.       Това обикновено озадачава жената, защото при нея нещата са различни: ако тя се отдръпне, за да Възста­нови отново интимността, й е необходимо време за но­во сближаване. Ако не разбере, че мъжете са различни в това отношение, тя може да не повярва на внезапно­то му желание за интимност и да го отблъсне.   Мъжете също трябва да разберат тази разлика. Ко­гато мъжът се върне, преди жената да е готова да го приеме отново, тя обикновено се нуждае от време и разговори, за да възстанови връзката. Този преход мо­же да бъде по-деликатен, ако мъжът осъзнае, че жена­та може би се нуждае от повече време, за да възста­нови същата степен на интимност - особено ако се е по­чувствала обидена, когато той се е отдръпнал. Ако не разбере различията помежду им, мъжът може да проя­ви нетърпение, тъй като той е готов да възобнови ин­тимността, докато жената все още не е готова за това.

image
 
    Защо мъжете се отдръпват?
      Мъжете започват да чувстват необходимост от самостоятелност и независимост, след като са удов­летворили потребността си от интимност. Когато той започне да се отдръпва, тя автоматично изпада в па­ника. Жената не разбира, че след като се оттегли и удовлетвори потребността си от независимост, той изведнъж отново ще поиска да възстанови интимност­та. При мъжа потребностите от интимност и самостоя­телност се редуват автоматично.       Така например в началото на взаимоотношенията му с Маги Джеф е силен и изпълнен с желание. Ласти­кът е изпънат до крайност. Той иска да й направи впе­чатление, да я удовлетвори, да й достави удоволствие и да станат близки. След като постига целта си, тя из­питва желание да се сближат повече. Тя му се доверя­ва и той се приближава все повече и повече към нея. После те постигат интимност и той се чувства чудесно. Но след известно време настъпва промяна.       Представете си какво се получава с ластика. Той се отпуска. Силата и стегнатостта изчезват. Няма никак­во движение. Именно това става и с желанието на мъ­жа да се приближи, след като е постигнал интимност. Независимо, че тази близост удовлетворява мъжа, той неизбежно започва да преживява вътрешна промя­на. Все по-силно изпитва потребност да се отдръпне. След като временно е утолил жаждата си за интим­ност, той иска да бъде независим и самостоятелен. По­требността му от друг човек е удовлетворена. Той мо­же да се чувства твърде зависим, а може и да не съз­нава защо иска да се оттегли.

 
image
 
    Защо жените изпадат в паника?
      Когато Джеф се оттегля, без да даде никакво обяс­нение на Маги /или на себе си /. Мат изпитва страх. Тя изпада в паника и започва да тича след него. Смя­та, че е направила нещо погрешно и го е отблъснала не­волно. Представя си, че той очаква от нея да възста­нови интимността. Страхува се, че той няма да се вър­не. И което е още по-лошо, тя се чувства безсилна да го върне, защото не знае какво е направила, за да го отблъсне. Тя не знае, че това е просто част от цикъла на неговата интимност. Когато го пита какво има, той няма ясен отговор, поради което отклонява разговори­те по този въпрос. Той просто продължава да се отда­лечава от нея.

 
image

  Защо мъжете и жените се съмняват в любовта на другия?

  Ако не разберат този цикъл, мъжете и жените лес­но могат да започнат да се съмняват в любовта на дру­гия. Без да съзнава, че е попречила на Джеф да наме­ри отново страстта си, Маги може лесно да допусне, че Джеф не я обича. Без възможност да се оттегли, Джеф ще загуби желанието и страстта си да бъде с нея. Той лесно може да приеме, че вече не обича Маги.       След като се научи да оставя Джеф на разстояние в неговото .пространство, Маги откри, че той наисти­на се връща. Тя се опита да не тича след него, когато той се отдръпне, и вярваше, че всичко ще бъде наред. И всеки път той се връщаше.       С нарастването на доверието й в този процес, за нея стана по-лесно да не изпада е паника. Когато той се отдръпваше, тя не тичаше след него и не мислеше, че нещо не е наред. Приемаше тази страна на Джеф. Колкото по-искрено я приемаше, той толкова по-бързо се връщаше. Джеф започна да разбира своите промен­ливи чувства и потребности и доверието му към любо­вта, която изпитваше към Маги, се увеличи. Беше спо­собен да се обвърже. Тайната на успеха на Маги и Джеф бе, че те разбраха и приеха простата истина: мъжете са като ластик.

 
image
 
    КАК ЖЕНИТЕ РАЗБИРАТ ПОГРЕШНО МЪЖЕТЕ?      
Без разбирането, че мъжете са като ластик, жени­те много лесно могат да възприемат погрешно реакци­ите на мъжа. Най-често настъпва объркване, когато тя каже: “Нека да поговорим", а той веднага се отдръпва емоционално. Точно когато тя иска да го приеме и да се приближи към него, той желае да се отдръпне. Често чувам оплакването: „Всеки път, когато искам да гово­рим, той се отдръпва. Чувствам, че не се интересува от мен." Така тя прави погрешното заключение, че той изо­бщо не иска да говори с нея.
      Аналогията с ластика обяснява защо мъжът може да обича много партньорката си и въпреки това внезапно да се отдръпне. Когато той се оттегля, то не е защото не иска да говори, а защото има нужда известно вре­ме да остане сам; да бъде сам със себе си в момент, когато не е отговорен за някой друг. Това е времето, през което той ще се погрижи за себе си. А когато се върне, тя ще може да разговаря с него.       До известна степен мъжът губи себе си, като се свързва с партньорката си. Като чувства потребности­те й, проблемите, желанията и емоциите й, той може да изгуби усещането за собственото си аз. Отдръпването му позволява да възстанови личните си граници и да удо­влетвори потребността си да бъде самостоятелен. Някои мъже обаче определят отдръпването по раз­личен начин. За тях то е просто усещане: Нужно ми е известно пространство" или „Имам нужда да остана сам". Независимо от определението, когато се отдръп­не, мъжът удовлетворява истинската си потребност да се погрижи известно време за себе си.

 
image

Тъй както ние не решаваме да огладнеем, така и мъжът не решава да се отдръпне. Това е инстинктивен импулс. Той може само да се доближи повече и след това да започне да губи себе си. В този момент той за­почва да чувства потребност от самостоятелност и се отдръпва. Като разберат този процес, жените могат да възприемат правилно отдръпването на мъжете."

image

В заключение ще кажа, че от нас зависи какъв да бъде мъжът до нас, защото ние го раждаме, отглеждаме, възпитаваме, избираме, опитомяваме, предразполагаме, прелъстяваме, обичаме и всичко това още от първата му минута живот на тази земя.
За това, ако от нещо не сте доволни мили жени, сърдете се само на себе си!!!

Всички снимки са моя виртуален подарък за вас.Това са част от цветята, които отглеждам в къщи и двора ни.

Тагове:   празници,


Гласувай:
321. furiika - Честит празник, приятелко!
08.03.2014 09:02
Бъди желана и обичана жена!
:)
цитирай
2. marmota - Честит празник!
08.03.2014 10:20
Все пак мисля да не разпъваме много ластика!
цитирай
3. yotovava - Аз празнувам,
08.03.2014 11:41
честит празник :))))))))))))))
цитирай
4. tanelia - Чести празник Невена!
08.03.2014 12:28
И поздравления за чудесния постинг!
цитирай
5. mt46 - Поздрав за хубавия женски постинг!...
08.03.2014 12:34
Честит празник!...
И не разпъвайте много мъжете!... :)
цитирай
6. iliada - Скъпа Невенка!
08.03.2014 15:29
Мисля да празнувам ,но за сега нямам възможност и все пак от сърце благодаря за пожеланията !Щастлив празник!
цитирай
7. mileidi46 - Бъди благословена приятелко. . . ...
08.03.2014 15:32
Бъди благословена приятелко...
Жива и здрава и....все така борбена!!:)Обичам те!
цитирай
8. megg - Празничен ден, Невена! :)
08.03.2014 16:08
Нека ти е хубаво на душата - топло и пълно, радостно и ведро! Щастливо празнуване!
И - благодаря за виртуалния подарък, много обичам такива цветя, Пролет - пролетни, нежни, обещаващи слънце, заредени! :)
цитирай
9. tota - Честит празник, Невена!
08.03.2014 17:37
Бъди щастлива! Хубава вечер!
цитирай
10. aip55 - Хубав празник
08.03.2014 18:11
и от мене Пролетка.......Благодаря ти за хубавият постинг и разсъжденията за мъжете! Поздрав........
цитирай
11. katan - Честит празник, Вени!
08.03.2014 18:17
Винаги успяваш да ме докоснеш по различен начин и да предизвикаш усмивка у мен:)!
Благодаря ти за прекрасните снимки, които си мисля /ЗАЩО ЛИ?:)/, че са от Макоцево!
Пожелавам ти топла и уютна вечер с много настроение!
цитирай
12. magnoliya - ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ !!! ПРИЯТНО И...
08.03.2014 21:02
ЧЕСТИТ ОСМИ МАРТ !!!
ПРИЯТНО ИЗКАРВАНЕ!
цитирай
13. ckarlet - Честит празник, Невенче! Винаги си ...
08.03.2014 22:06
Честит празник, Невенче! Винаги си много оригинална:) Хареса ми това, че и най-лошият мъж може да бъде опитомен:)) Поздрави и прекрасна вечер за всички!
цитирай
14. planinitenabulgaria - Един мъж, не отдал се на пиянство
09.03.2014 00:07
и други недостойни прояви, вероятно защото не му остава време за тях, Ти казва:
Честит празник!
цитирай
15. kasnaprolet9999 - До всички коментирали
09.03.2014 14:46
Благодаря ви приятели за хубавите пожеллания. Тази година празнувах с мама, която много хареса пролетните ми цветя. Отгледах ги заради нея да мога да я зарадвам с нещо и да разнообразя живота й. Предишните години нямах тази възможност,защото в старческия дом нямаше място за тях. Днес лалетата се разтвориха и станаха още по-хубави, а игликите са подарък от съпруга ми за празника.
цитирай
16. kasnaprolet9999 - Винаги успяваш да ме докоснеш по ...
09.03.2014 14:50
katan написа:
Винаги успяваш да ме докоснеш по различен начин и да предизвикаш усмивка у мен:)!
Благодаря ти за прекрасните снимки, които си мисля /ЗАЩО ЛИ?:)/, че са от Макоцево!
Пожелавам ти топла и уютна вечер с много настроение!

Не, не са от Макоцво, отглеждам ги в дворчето пред кооперацията, в която живея. Останалите кооператори не ги влече да се занимават с градинарство. Имам и други цветя там, но още не са цъфнали.
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Все пак мисля да не разпъваме много ...
09.03.2014 15:05
marmota написа:
Все пак мисля да не разпъваме много ластика!


това може да се случи, независимо от нашето желание, важното е да запазим самообладание и да не губим търпение. Ако един мъж обича, той винаги се връща. Забелязала съм, че когато си тръгват те не се сбогуват, а поле се връщат сякаш нищо не е било. Когато една жена си тръгне, тя обикновено хиляди пъти го е премислила и никога не се връща назад.Има и една типично българска приказка-изчака ми се чакалото. За това мъжете дето се правят на ластици не бива дълго да се бавят, защото ще ги посрещне нечия майка, дето ще им съобщи - ами тя се омъжи, не я търси повече:)))
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Честит празник!. . . И не разпъвайте ...
09.03.2014 15:08
mt46 написа:
Честит празник!...
И не разпъвайте много мъжете!... :)


Те сами се разпъват, вродено им е:))) Важното е да се връщат невреме, за да не останат неприятно изненадани като открият, че птичката е отлетяла.
цитирай
19. kasnaprolet9999 - и други недостойни прояви, веро...
09.03.2014 15:14
planinitenabulgaria написа:
и други недостойни прояви, вероятно защото не му остава време за тях, Ти казва:
Честит празник!


Ти си мъж за пример, направо завиждам на жена ти, че толкова много ходиш по планините и й се чудя защо не те следва в тези походи. Предполагам, че това е твоят самобитен начин на отдалечаване и игра с ластика:)))
цитирай
20. kasnaprolet9999 - Честит празник, Невенче! Винаги си ...
09.03.2014 15:16
ckarlet написа:
Честит празник, Невенче! Винаги си много оригинална:) Хареса ми това, че и най-лошият мъж може да бъде опитомен:)) Поздрави и прекрасна вечер за всички!


Може разбира се-со кротце, со благо и ако не се получи са малко кютук:)))
цитирай
21. kasnaprolet9999 - и от мене Пролетка. . . . . . . Благо...
09.03.2014 15:20
aip55 написа:
и от мене Пролетка.......Благодаря ти за хубавият постинг и разсъжденията за мъжете! Поздрав........

Мога да продължа и с моя опит натрупан с времето. Забелязала съм, че ако един мъж обича, той винаги се връща, но когато си тръгват те не се сбогуват, а после се връщат сякаш нищо не е било.
Когато обаче една жена си тръгне, тя обикновено хиляди пъти го е премислила и никога не се връща назад. Има и една типично българска приказка-изчака ми се чакалото. За това мъжете дето се правят на ластици не бива дълго да се бавят, защото ще ги посрещне нечия майка, дето ще им съобщи - ами тя се омъжи, не я търси повече:)))
цитирай
22. stela50 - Колко хубав поздрав, Невена...
09.03.2014 18:02
с много цветя, красиви послания, сила и мъдрост.
Благодаря...
Желая ти много здраве, щастливи дни, сбъднати желания...
Обич, доброта, топлота... и много още...
Честити празници !
цитирай
23. stela50 - Забравих да те поздравя
09.03.2014 18:04
и за страхотния избор на музика...
Много специални песни !
цитирай
24. marmota - Силна жена си!
09.03.2014 18:42
Да можеш да чакаш е най-великото нещо на света,но през това време живота си тече и когато минат годините осъзнаваш,че е трябвало да форсираш някой моменти
и да ги изживееш пълноценно.
цитирай
25. kasnaprolet9999 - с много цветя, красиви послания, ...
09.03.2014 18:46
stela50 написа:
с много цветя, красиви послания, сила и мъдрост.
Благодаря...
Желая ти много здраве, щастливи дни, сбъднати желания...
Обич, доброта, топлота... и много още...
Честити празници !


Благодаря!!Хубава вечер!!
цитирай
26. kasnaprolet9999 - и за страхотния избор на музика. . . ...
09.03.2014 18:47
stela50 написа:
и за страхотния избор на музика...
Много специални песни !


Наистина са специални и носят силни послания.
цитирай
27. makont - Усмивки, Вени!
10.03.2014 17:03
Празнуваме през целия месец!
цитирай
28. kasnaprolet9999 - Празнуваме през целия месец! ...
11.03.2014 19:10
makont написа:
Празнуваме през целия месец!


Права си, освен това утре празнуваме рожден ден на големия син и купона продължава.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986153
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031