2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Прочетен: 7177 Коментари: 6 Гласове:
Последна промяна: 07.11.2019 18:46
На 4 февруари беше отбелязан Световният ден за борба с рака, откриването, лечението и превенцията на раковите заболявания. За пореден път ни заляха журналистите с мрачни статистики за заболели и пренесли се в отвъдното хора. В знак на съпричастност сложих червено сърце на страничката си във фейса. Струва ми се, че за човек като мен, това не е достатъчно. Затова ще Ви покажа тук как подготвям руската тройчатка от вратига, сладък пелин и карамфил в насипно състояние, след което ги упоребявам по схемата на лечителя Пл. Бенински, заедно с тинктура от зелени орехчета или само веднъж дневно. Говорили сме тук, че това помага за детоксикация и депаратизация на организма, което е една чудесна профилактика против рак. За раково болните това е част от терапията, която могат да си направят в къщи, докато докторите се наумуват ка да ги излекуват.
Това е билката вратига. Бера я през лятото, суша я и я съхранявам в книжен плик.За нейните лечебни свойства имам постинг в архива ми-"Всичко за билките-1 част". Отделям цветчетата и листенцата от стръковете, слагам ги в една купа.
Смилам в блендер получената смес от цветове и листа на вратига. Виждате резултата.
С по-едра пластмасова цедка пресявам. Остатъкът го оставям за чай.
По същия начин процедирам със сладкият пелин, като отделям цветовете и листата от стеблата, после смилам и пресявам. Него го бера от бреговете на Поморие, също имам постинг в архива ми за полезните му свойства-"Всичко за билките-4 част". Купувам карамфил на клечки от арабските магазини на централния пазар в София и го смилам.Слагам всяка от смлените билки в отделна кутийка от крем.
Лечителят Пламен Бенински използва за обезпаразитяване на червата следната схема за чревно прочистване, която е добре да се прави два пъти в годината профилактично и повече при наличие на трудни за премахване метили и тении:
Приготвят се 100 бр. дози, всяка по 0,15 гр. бял пелин, 0,15 гр. карамфил и 0,15 гр. вратига. Пият се 10 дни по 10 бр. Дози на ден през 1 час. Пие се спиртен извлек от зелени орехи или орехови обелки, по 1 ч.л. с всяка доза. Вечер се взимат по 2 таблетки активен въглен.
Забележка: 0.15 гр. са приблизително около половин кафена лъжичка.
Тук ги виждате подредени като войници, заедно със шише с тинктура от зелени орехчета. Всичко това направих, докато се изпекат моите хлебчета от лимец в рамките на половин час. В дясно се вижда и формата ми за мъфини, която ползвам за тях напоследък и ги пека на фурна. Не ползвам вече хлебопекарна, защото в нея остава доста влажно хлебчето. Сместа за тези хлебчета забърквам за 5 мин. Те са част от моята здравословна програма, защото глутенът от пшеницата вече е отрова за организма ни, вследствие многото хибридизации.
Пред шишенцето с тинктурата съм показала едно малко пликче от самозалепващите се. За работещите хора е удобно да си сложат всяка доза от трите билки и да си ги носят в работата. Могат да си ги разтварят в разни супи, смутита, сокове и т.н. Паразитите най се кефят на нещо сладичко. Нахвърлят му се и заедно с него си хапват и от билките. Аз обичам да си смесвам всичко в мед и сусамов тахан и като прибавя лъжичка от тинктурата става супер питие, като коняче. Ако не можете да приемете 10 дози на ден, не се притеснявайте, просто ще удължите дните на приема с повече от десет.
Това са стръковете от пелин и вратига, които поставям в една ваза, като противодействие на появата на молци в къщи. Държа доста билки в пликове в и над секцията в хола и трябва да ги пазя от тази напаст. Помагат и пликовете с тези билки, сложени между останалите.
Понякога в тази купа слагам малко домакинска хартия и част от стръковете и ги запалвам. Така обикалям къщата и гоня злите духове, вируси и бактерии. Правя се на вещица за радост на домашните, които изпадат в потрес от миризмата на изгорели билки:)))
В чаша кефир съм сложила една доза тройчатка- по половин кафена лъжичка от всяка от смлените ми билки-карамфил, вратига и пелин. Освен тях има сварени на пара парченца от дюла и две лъжички сладко от бели рози, което също сама съм направила, когато им е бил цъфтежа.
Това са орехчетата, които ползвах преди две години, за да направя моята спиртна тинктура. Тази година ползвах по-дребни, но ги направих с мед. Начуквам ги с дървено хаванче, едно по едно и веднага ги топвам в предварително разредения с дестилирана вода медицински спирт 70 %. Купувам го от аптеката на цена около 6.50 лв. за литър-95%.
Ето ги бурканите, готови за отлежаване, слагам ги на тъмно, където следва да преседят поне един месец. Запазват се с години. От лечителят В. Дамянов знам, че колкото повече седят, без да ги прецеждам, по-силна става тинктурата, затова прецеждам, когато ми потрябват за профилактика.
Това е, не отнема много време, но спестява много мъки. Профилактика му е майката и бащата, често го казвам, но няма да се уморя да го повтарям.
А за тези, които се интересуват как да си направят като моите хлебчета от лимец, ето я рецептата: Аз правя моя хляб от еднозърнест лимец с различни билки, всеки път различна. Разбърквам в 0.5 л. кефир(сама си го правя, може и кисело мляко) следното: 1 ч. л. сода, 1. ч.л. морска или хималайска сол, 1 суп. л. оцет от бъзак или ябълков, 1 яйце и 2 ч.л. сухи смлени билки(мащерка, чубрица, див джоджен, бласкун и пр.). После добавям половин килограм брашно, смляно при закупуването в каменна мелница. Слагам тестото във форми за мъфини, предварително намазани с малко мазнина за да не залепват. Пека ги в предварително загрята фурна на 170 С за 20 мин. Имам машина за хляб, но хляба от еднозърнест лимец не се изпича добре в нея и се отказах да я ползвам за него. Стават малки вкусни солени кексчета, които можете да ги гарнирате със сирене или кашкавал за закуска като малък джоб или просто да го хапнете вместо филия за обяд или вечеря. Това е най-здравословния хляб. Брашното го купувам от магазин за здравословни храни на ул. Екзарх Йосив-срещу халите в София за 4.00 лв./кг. Там го смилат пред Вас и не е нужно да се купува по много брашно наведнъж, защото бързо се окислява. Купувам по килограм, което ми стига за 6 дена за тричленно семейство.Забелязала съм, че там лимеца не го смесват с други по вид зърна, както на други места се е случвало, затова купувам само от там.
Самозащита и гражданска защита срещу вир...
Билки, които са ми помогнали да подобря ...
Разликата между предишните и сегашните
За Кръстовден и Кръстова гора
В постинга ти - както винаги, има толкова информация и полезни идеи - благодаря ти, Неви! Смях се, като гледах металната купа и си представях как кадиш с билки из цялата къща, правейки се на вещица, а близките ти те гледат с радост/?/ и потрес:)))))
Честита пролет, приятелко! Бъди здрава - и пролетно вдъхновена за нови изследователски турове в света на билките! Светли Великденски празници! Прегръдка!
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. ka4ak
6. mt46
7. dobrota
8. ambroziia
9. donkatoneva
10. milena6
2. lamb
3. hadjito
4. metaloobrabotka
5. mimogarcia
6. siainia
7. djani
8. samvoin
9. bgantimafia
10. vesonai