Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
08.03.2015 08:03 - Честит женски празник приятелки!!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5228 Коментари: 22 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Честит женски празник. Пожелавам ви да сте обичани и желани всеки ден, а днес да го приемете като ден за анализи, равносметка и празнуване, кой както го предпочита. 

image

Днес ще се опитам да ви представя, за какви жени мечтае по-слабия пол, как изглеждате в мъжките очи, какви мисли се въртят и в двете им глави:))
Всеки мъж иска да срещне истинската жена, тази, за която мечтае цял живот и която вижда в сънищата си. Не само дамите бленуват своя принц, но и господата въздишат по идеал, който смятат за рядко осъществим.

  image

Ето как изглежда според едно проучване истинската жена:

1.Тя е интелигентна, знае какво иска, силна личност е и се справя сама с проблемите. Поддържа физическата и духовната си чистота. Обръща внимание на външността си - косата, грима, ноктите, облеклото, но без да прекалява. Няма да я видите с три тона грим, нито с модерни дрехи, ако не й стоят добре, защото има усет за естетичното.

  image

2.За истинската жена да е красива, не е фикс идея - тя не прекарва по 5 часа пред огледалото. Но когато излезе навън, се старае да изглежда добре, независимо че отива до магазина. Няма да я видите по анцуг и у дома й.

  image

3.Истинската жена е естествена и спонтанна. Притежава изтънченост, не псува, не се държи като мъж, има фино чувство за хумор, знае кога да спре с шегите и остроумията си. Не се напива, не се дрогира, старае се да не пуши, а ако го прави, гледа да не е на публично място. Тази муза се старае да изгради авторитет сред близки, приятели и познати. Практична е. Умее да си разпределя времето, не купува излишно, но и не е свенлива. Не мрънка, не се оплаква, не реве за глупости. Може да е тъжна, но не си го изкарва на околните и обикновено не го показва.

  image

4.Истинската жена се стреми към красивото и търси красотата във всяко нещо. Не е високомерна - тя е добър приятел, страдателна е към нещастията на другите. Благородна и достойна е.

image

5.Истинската жена е добра домакиня. Умее да казва "извинявай". Разбира от музика, поезия и психология. Не се сърди на любимия, когато той не е в добро настроение и не е в състояние да й обърне внимание.

image

 6.Истинската жена има романтична душа. Тя притежава загадъчност и не разкрива лесно картите си. Позволява си волности рядко и не отива твърде далеч. Може да обича, но е трудно да се спечели любовта й. Тя е трудно достъпна личност, макар да не го показва външно.

image

7. Истинската жена не спи с всеки, който й хареса, а избира и преценя много детайлно мъжете, с които излиза. Тя не страда твърде много за изгубената любов. Няма голямо самочувствие, ако то няма покритие. Може да притежава доза перверзност, но я показва само пред любимия човек в подходящ момент.
    image

Сега сами можете да си направите своите изводи, какви трябва да бъдете за да бъдете харесвани и обичани и кои страни от характера си следва да корегирате. Няма идеални хора, но това не пречи да се стремим към своето усъвършенстване.
    image
Въпреки че обичат да си мечтаят, мъжете се опитват и да се шегуват с това, което не харесват у нас по различен начин. Ето как го правят компютърните специалисти, като се опитват да ни сравняват с най-скъпото си:   Компютърът и жената
Компютърът не ви сравнява с бивши си ползватели.
Компютърът не звъни на бившите си ползватели.
На компютъра не му пука как изглеждате.
Компютърът се побира на всяко място и няма претенции.
Компютърът никога не забравя датата на рождения ви ден.
Компютърът не казва: "О, ти се върна?"
Компютърът не те пита: "Имаш ли друг компютър?"
Компютърът никога не ти говори за женитба.
Компютърът не се сърди, ако се забавите с отговора на въпрос.
Компютърът не наднича в дневника ви и не бърка в портфейла ви.
Компютърът не ви казва: "Нека да бъдем просто приятели".
Компютърът не използва самобръсначката ви.
Компютърът не ви подлага на кръстосан разпит, когато закъснеете вечер.
Компютърът лесно се включва и изключва.
Компютърът лесно се отваря.
Компютърът винаги е готов да направи това, което искате от него.
Компютърът прави всичко, дори и да не сте го молили.
Компютърът може да ви чака безкрайно (или поне докато не спре токът).
На компютъра не му пука за разликата във възрастта.
Компютърът не го интересува дали сте женен или не.
Компютърът не може да забременее.
Компютърът не се обижда, ако използвате други компютри.
Компютърът не ви предлага да ви запознае с родителите си.
Можете да споделите компютъра с приятели.
Компютърът не ви звъни в работата по 100 пъти на ден.
Компютърът не играе с вас на тъпи игри, освен ако не го помолите.
Него никога не го боли глава и няма критични дни.
Компютърът не ви се обижда, ако не харесвате приятелите му.
Сеансът на общуване с компютъра е най-малко четири часа.
Не е нужно да се извинявате на компютъра.
Можете да влезете в няколко компютъра едновременно.
Можете да навестите компютъра по всяко време и той винаги да е готов.
Не е необходимо да му казвате, че го обичате и че е единствен.
 
image
 
Снимките до тук са подарък за всички жени, които празнуват днес и съм ги подбрала от албуми от Карибите на мой съученик, живущ в Канада - 
линка на сайта му е на 13-то място в моя блогрол.

Ако получите днес за подарък букет от такива екзотични цветя да не се изненадате, че някое от тях в тези топли страни използват и за лечение. Такъв е случая с това лечебно цвете, информацията за която взех от бр.9 на в-к Лечител.

Кониаку, коняк

 
imageТова многогодишно растение, Amorphophallus konjac – английско произношение: коняк, японско: кониаку, корейско: гоняк, китайско: пинйин, известно и като картоф кониаку, дяволски език, вуду лилия, змийска палма или слонски ям, от дълго време се използва в Китай, Япония и Югоизточна Азия като храна и традиционен лек. То е познато в Япония от VI век като лечебна храна и се консумира от 1500 години.
Брашното, получавано от грудките на растението, се използва в далекоизточната кухня за направата на питки, юфка (известна като ширатаки), тофу и снаксове. В традиционната китайска медицина гел, приготвян от брашното, се прилага за детоксикация, потискане на туморите, облекчаване на кръвен застой и втечняване на храчките; а от повече от 2000 години той се употребява от местните хора като лек за астма, кашлица, херния, болки в гърдите, изгаряния, хематологични и кожни състояния.

image

През последните 20 години пречистено брашно от кониаку, известно като глюкоманан от кониаку (KGM), беше въведено в САЩ и Европа под формата както на добавка към храната, така и на хранителни добавки – прах, капсули, таблетки. Клинични изследвания демонстрираха, че приемът на KGM понижава значително холестерола, подобрява въглехидратната обмяна, мотилитета на червата и екологията на колона.
Кониаку не съдържа почти никакви калории, но е много богат на влакнини. Затова той често се използва като диетична храна, а хранителните влакнини от корена участват като съставка в редица продукти за отслабване.

image

Сушената грудка на растението кониаку съдържа около 40% глюкоманан. Този полизахарид се употребява против запек, за отслабване при възрастни и деца, срещу диабет от втори тип, за контрол на кръвната захар и понижаване на холестерола. В храните се използва като сгъстител или желиращ агент.
Глюкомананът може да оказва влияние върху контрола на кръвната захар по време на и след хирургична интервенция. Затова се препоръчва да спрете употребата му най-малко 2 седмици преди планирана операция.
Антидиабетните медикаменти взаимодействат с глюкоманана и едновременното им приемане може да доведе до твърде голямо понижаване на кръвната захар. Затова следете внимателно нивата си и при необходимост дозите на медикаментите трябва да бъдат променени.

image

Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, е че глюкомананът взаимодейства с лекарствата, приемани през устата. Причината е, че той абсорбира вещества от стомаха и червата, затова приемането му заедно с орални медикаменти може да понижи усвояването им от организма и да отслаби ефикасността им. За да избегнете това, вземайте глюкоманан поне един час след тези лекарства.
Изследвания са установили, че пациентите с диабет от втори тип плюс висок холестерол трябва да приемат между 3,6 и 10,6 г глюкоманан дневно.

image

Билката коняк (кониаку) е в основата на чудесния френски продукт Би Слим,  продаван в аптеките от веригата "Лечител".

А сега след това малко отклонени, в типично в мой билкарски стил, да се върнем към основната тема и да обсъдим мъжете по женски:
  Забелязала съм, че в повечето случаи жената ловува до като намери подходящия мъж и се кротва, до като повечето мъже не мирясват и трудно си сядат на задника. Това сигурно трябва да има някакво обяснение, както и начин тази енергия да се насочи в друга посока, ако природно им е заложено. Такива мисли ми се въртяха преди време в главата и повече за това вижте ТУК.


Тагове:   празници,   жени,


Гласувай:
241. leonleonovpom2 - Честит празник и на тебе, Невена!
08.03.2015 08:28
При такава красота ,която си изложила, човек онемява!
Само вие, жените я надминавате, това успявам да кажа!
цитирай
2. donchevav - Честит Осми март, мила Неви! Изч...
08.03.2015 08:46
Честит Осми март, мила Неви! Изчетох от край до край с интерес всичко, включително и текста зад линка:))) Много красиви цветя и точни характеристики...Не знам само дали мъжете ще се съгласят, че търсят такива идеални жени - понякога са по-скромни и виждат само същественото - всеки според интересите си:))).
А това за компютъра е абсолютно вярно - впрочем то и за жените важи:))))
Благодаря ти за интересния постинг! Бъди щастлива в Осмомартенския ден - обгърната от обичта и вниманието на всички твои близки! Честит празник!
цитирай
3. stela50 - Честит празник, Пролет мила !
08.03.2015 09:56
Чудесен постинг си сътворила, огромен букет от цветя
и слова си приготвила... Благодаря сърдечно.
Хубав празничен ден и прегръдка от мен !
цитирай
4. emi1ts - Честит Празник мила Неви!
08.03.2015 10:25
Феерия от красота,цветя и полезна информация с щипка хумор!Позравления и
благодаря!Пожелавам ти да си все така вдъхновена,много щастие,обич и разбира се
добро настроение!Приятен празник!
цитирай
5. anin - Честит 8 март!
08.03.2015 10:51
Весел ден ти пожелавам!
цитирай
6. mileidi46 - Е хайде пак и тук..:))
08.03.2015 14:25
Прегръдка!!
Обичам те..
цитирай
7. kasnaprolet9999 - При такава красота, която си изл...
08.03.2015 15:20
leonleonovpom2 написа:
При такава красота ,която си изложила, човек онемява!
Само вие, жените я надминавате, това успявам да кажа!


Така е, защото сме най-красивите цветя. Поздрави!!
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Честит Осми март, мила Неви! Изч...
08.03.2015 15:23
donchevav написа:
Честит Осми март, мила Неви! Изчетох от край до край с интерес всичко, включително и текста зад линка:))) Много красиви цветя и точни характеристики...Не знам само дали мъжете ще се съгласят, че търсят такива идеални жени - понякога са по-скромни и виждат само същественото - всеки според интересите си:))).
А това за компютъра е абсолютно вярно - впрочем то и за жените важи:))))
Благодаря ти за интересния постинг! Бъди щастлива в Осмомартенския ден - обгърната от обичта и вниманието на всички твои близки! Честит празник!


Благодаря ти, хубав празник и на теб. За мъжете не се коси, търсят точно такива, това съм го взела от анкета, направена между тях. Искат много неща накуп, а в същото време малко от тях се съобразяват с това, което ние харесваме. След 40-г. пускат кореми и лежат под колите си повече, отколкото при жените си, а някои край язовирите:)))
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Чудесен постинг си сътворила, о...
08.03.2015 15:25
stela50 написа:
Чудесен постинг си сътворила, огромен букет от цветя
и слова си приготвила... Благодаря сърдечно.
Хубав празничен ден и прегръдка от мен !


Благодаря ти мила, а стихотворението за майката, което си поместила е силно въздействащо.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Феерия от красота, цветя и полезна ...
08.03.2015 15:27
emi1ts написа:
Феерия от красота,цветя и полезна информация с щипка хумор!Позравления и
благодаря!Пожелавам ти да си все така вдъхновена,много щастие,обич и разбира се
добро настроение!Приятен празник!


Благодаря ти, а сега мисля да извъртя и един кекс, че нали знаеш от къде минава любовта на мъжете:)))
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Весел ден ти пожелавам! Бла...
08.03.2015 15:28
anin написа:
Весел ден ти пожелавам!


Благодаря ти, важно е винаги човек да гледа и от смешната страна на нещата, тогава винаги е празник.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Прегръдка!! Обичам те. . Обичаш ...
08.03.2015 15:30
mileidi46 написа:
Прегръдка!!
Обичам те..


Обичаш ме, ама те няма никаква да дойдеш да ми го кажеш, сигурно вече си заминала в твоята Италия..мммм??? Нищо де, аз мога и от разстояние да те обичам, но ще ми паднеш някой ден и ще видиш:)))
цитирай
13. mt46 - Честит празник!...
08.03.2015 17:44
Поздрави за хубавия празничен, цветен, лечебен постинг!... :)
цитирай
14. kasnaprolet9999 - Поздрави за хубавия празничен, ...
08.03.2015 19:52
mt46 написа:
Поздрави за хубавия празничен, цветен, лечебен постинг!... :)


Благодаря, а от твоето стихо за българската жена би станала хубава песен.
цитирай
15. iliada - Честит празник, Невенка !При тебе ...
08.03.2015 21:48
Честит празник ,Невенка !При тебе така уютно и екзотично на този ден!Поздрави приятелко!
цитирай
16. paciencia - Красив цветен постинг! Благодаря ...
08.03.2015 22:38
Красив цветен постинг! Благодаря за поздравлението, поднесено както винаги толкова оригинално! Винаги научавам нещо при теб. Честит празник и винаги усмихната!
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Честит празник, Невенка !При тебе ...
08.03.2015 23:00
iliada написа:
Честит празник ,Невенка !При тебе така уютно и екзотично на този ден!Поздрави приятелко!


Благодаря ти, вече го отпразнувахме, но екзотиката остава. Прегръдки!!
цитирай
18. kasnaprolet9999 - Красив цветен постинг! Благодаря ...
08.03.2015 23:02
paciencia написа:
Красив цветен постинг! Благодаря за поздравлението, поднесено както винаги толкова оригинално! Винаги научавам нещо при теб. Честит празник и винаги усмихната!


Благодаря, обичам да съчетавам полезното с приятното, като прибавям щипка хумор. Поздрави!!
цитирай
19. mileidi46 - Не съм!!Тук съм още!:)))
09.03.2015 14:37
kasnaprolet9999 написа:
mileidi46 написа:
Прегръдка!!
Обичам те..


Обичаш ме, ама те няма никаква да дойдеш да ми го кажеш, сигурно вече си заминала в твоята Италия..мммм??? Нищо де, аз мога и от разстояние да те обичам, но ще ми паднеш някой ден и ще видиш:)))

Остава в сила уговорката!:)))
Все оше се спотайвам ,а и от никъде не дават зор за мен(за сега)
:)))))
Нещо не ми се пътува:))
цитирай
20. kasnaprolet9999 - Прегръдка!! Обичам те. . Обичаш ...
09.03.2015 15:34
mileidi46 написа:
kasnaprolet9999 написа:
mileidi46 написа:
Прегръдка!!
Обичам те..


Обичаш ме, ама те няма никаква да дойдеш да ми го кажеш, сигурно вече си заминала в твоята Италия..мммм??? Нищо де, аз мога и от разстояние да те обичам, но ще ми паднеш някой ден и ще видиш:)))

Остава в сила уговорката!:)))
Все оше се спотайвам ,а и от никъде не дават зор за мен(за сега)
:)))))
Нещо не ми се пътува:))


Радвам се, че си още тук и не си ме забравила. Като се постопли след някой друг ден ще ти се допътува вярвам. Поздрави!!
цитирай
21. metlichina - благодаря за красивия поздрав с много прелестни цветя...
13.03.2015 13:17
бъди здрава и щастлива, пожелавам от сърце..
цитирай
22. kasnaprolet9999 - бъди здрава и щастлива, пожелавам ...
13.03.2015 13:58
metlichina написа:
бъди здрава и щастлива, пожелавам от сърце..


Благодаря ти, хубав ден и на теб, нищо че е 13 и петък.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986054
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031