Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
12.01.2015 19:49 - И какво е новото в блога...ммм???
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 12321 Коментари: 12 Гласове:
29

Последна промяна: 12.01.2015 19:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Два дена бях в несвяст-няма блог... няма блага вест, терористи ли го превзеха???? Обаждат ми се по мобилния страдащи блогъри и питат ли питат, а аз как да ги утеша, не знам. И какво сега, влизам днес и няма никакво обяснение от модератори, нито пък се вижда каквато и да е промяна. Само дето не видях класацията на първа най-популярни и най-активни отдясно на екрана, но не се уплаших. Все пак има я отляво и някак ще го преглътна. Е, това ли правихте два дена, да ви се невиди обновяването. Не трябваше ли да ни предупредите или поне впоследствие да ни обясните, какво анджек сте променили, та някак да изтриете срама от челото.  По-рано когато ги правехте тези неща имаше съобщения..обяснения като в цивилизован сайт. Карате я през просото, после се чудите защо и ние така я караме.... Ето тук една многострадална блогърка какво написа по въпроса:

О, тъжна утрин...що ли сторих, Боже,
та Блог бг-то хлопна ми врата...?!
Стоя като сираче пред портала
бездомна, бездиханна и сама.

Къде да ида...вече се разсъмна
и слънцето усмихна се, а аз
....
Виж повече:

paciencia.blog.bg/zabavlenie/2015/01/12/eh-myka.1329772#last_comment






Гласувай:
29



1. wonder - Понякога и профилактиката изисква ...
12.01.2015 20:05
Понякога и профилактиката изисква време, а и новите неща ще се случат рано или късно в блог.бг. Сега-съществуващата среда е неприемлива за качествен блог-ареал и на принципа на осмозата ще трябва да се промени. Дано е по-скоро и към добро.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Понякога и профилактиката изисква ...
12.01.2015 20:11
wonder написа:
Понякога и профилактиката изисква време, а и новите неща ще се случат рано или късно в блог.бг. Сега-съществуващата среда е неприемлива за качествен блог-ареал и на принципа на осмозата ще трябва да се промени. Дано е по-скоро и към добро.


Сигурно е така, но редно е да ни предупредят. Видях първата интересна промяна. След като редактирах постинга си, като прибавих едно изречение и част от стихото, той се размножи в два броя. Наложи се първият брой да деактивирам. Добре че са оставили тази опция. Поздрави!!
цитирай
3. donchevav - И аз се надявам нещо да се е променило ...
12.01.2015 20:23
И аз се надявам нещо да се е променило към по-добро - иначе наистина мъката ни беше голяма...и точно в събота и неделя! Е, поне си понаготвихме за цяла седмица, че и разходка успяхме да направим в хубавия неделен ден - при нас беше 22 градуса:))) Поздрави, Неви - чакаме рецептата за парастаса:)))
цитирай
4. kaktuscho - Нямма ново - редовното по това вр...
12.01.2015 22:56
Нямма ново - редовното по това време,
останаха само редовните многолики
...
Мда, два дни блога беше ”на канала”, и какво от това, вместо да коригират издънките които предоставят, вероятно са предложили - нови тръпки.

цитирай
5. kasnaprolet9999 - И аз се надявам нещо да се е променило ...
12.01.2015 23:30
donchevav написа:
И аз се надявам нещо да се е променило към по-добро - иначе наистина мъката ни беше голяма...и точно в събота и неделя! Е, поне си понаготвихме за цяла седмица, че и разходка успяхме да направим в хубавия неделен ден - при нас беше 22 градуса:))) Поздрави, Неви - чакаме рецептата за парастаса:)))


Така..така..да видят те, че и блогърките могат да готвят:))) Това варено жито се нарича колива, а не парастас. Ползвах една рецепта, но малко я съкратих като време, така че прилагай творчески: http://www.mycookingbookblog.com/koliva-ili-obredno-vareno-jito/
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Нямма ново - редовното по това вр...
12.01.2015 23:34
анонимен написа:
Нямма ново - редовното по това време,
останаха само редовните многолики
...
Мда, два дни блога беше ”на канала”, и какво от това, вместо да коригират издънките които предоставят, вероятно са предложили - нови тръпки.

Така е за съжаление, преди малко видях, как една от редовните многолики се опоетесила.


цитирай
7. paciencia - Здравей, Невенка!
13.01.2015 00:06
Е, вече сме усмихнати, блогът обновен, близките доволни.:)Аз пък ще си копирам тази рецепта за жито.
Поздрави от многострадалната блогърка:)))))
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Е, вече сме усмихнати, блогът об...
13.01.2015 14:12
paciencia написа:
Е, вече сме усмихнати, блогът обновен, близките доволни.:)Аз пък ще си копирам тази рецепта за жито.
Поздрави от многострадалната блогърка:)))))


Рецептата е добра, но човек трябва да има много време, нещо което не достига на много от нас. Посъкрати малко сроковете. Така например, след приключване на варенето захлупи житото само до изстиването на течността. После го измий със студена вода и го остави за половин час да се отцеди. Вземи една тава, постели я с хавлиена кърпа и сложи отцеденото жито , а с краищата го завий отгоре. Пусни фурната на 70 С и така да постои около час. Аз пекох кекс и след като го махнах от фурната направих това упражнение, като държах тавата до като изстине фурната. После разтлах върху масата домакинска хартия, а върху нея друга хавлиена кърпа. Разпръснах житото на по-тънак слой и пуснах климатика на по-силно-25 С. Ако се топлите по друг начин пусни вентилатор наблизо. Съхненето на житото е най-големия бавеш и ако се сетиш нещо друго сподели. След около 3 часа бе готово по този начин. Използвах два вида захар, което видях от друга рецепта. С около 150 гр. се размесва свареното и изсъхнало жито, орехите, канелата, стафидите, натрошени бисквити и галета. След като се оформи купчинката се слага отгоре пудрата захар и се прави кръста с канелата. Хубаво е да се овкуси и да изкара така ноща преди консумацията, а не да се смесва непосредствено преди нея. Бонбоните се слагат само преди консумацията. Всички баби ме похвалиха и рекоха, че такова жито не са яли. И как ще са яли, като между житото сложих и зрънца лимец-житото на старите българи. То увира по-бързо и ако решиш да ме следваш го прибави половин час след като си сложила пшениченото зърно. Винаги обичам да експериментирам с нещо, което не е правено, така ми е по-интересно, рутината ми е скучна. Поздрави!!
цитирай
9. paciencia - Много благодаря
13.01.2015 16:52
за допълнителните пояснения! Наистина отнема много време приготвянето и идват добре твоите указания. За лимеца не бях чувала, не го познавам. Имаш ли постинг за него? Поздрави, хубав ден и още веднъж благодаря!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - за допълнителните пояснения! Н...
13.01.2015 18:05
paciencia написа:
за допълнителните пояснения! Наистина отнема много време приготвянето и идват добре твоите указания. За лимеца не бях чувала, не го познавам. Имаш ли постинг за него? Поздрави, хубав ден и още веднъж благодаря!


Нямам постинг за него, той не е билка, въпреки че по полезност може да съперничи на много от тях. Лимецът е вид пшеница, използвана от траките и забравена впоследствие. Наскоро я ребиалитираха, поради ниското количество на глутен и високо съдържание на лутеин, витамини и минерали. Понякога правя хляб от нея, на много места вече мелят лимец и става много вкусен хляб, от който не се пълнее. Виж тук: http://limec-bgagro.bg/
цитирай
11. donchevav - И аз се надявам нещо да се е променило ...
13.01.2015 22:27
kasnaprolet9999 написа:
donchevav написа:
И аз се надявам нещо да се е променило към по-добро - иначе наистина мъката ни беше голяма...и точно в събота и неделя! Е, поне си понаготвихме за цяла седмица, че и разходка успяхме да направим в хубавия неделен ден - при нас беше 22 градуса:))) Поздрави, Неви - чакаме рецептата за парастаса:)))


Така..така..да видят те, че и блогърките могат да готвят:))) Това варено жито се нарича колива, а не парастас. Ползвах една рецепта, но малко я съкратих като време, така че прилагай творчески: http://www.mycookingbookblog.com/koliva-ili-obredno-vareno-jito/


Благодаря ти за рецептата, Неви! И аз правя същото жито. Наричаме го жито за бог да прости или жито за парастас /по нашия край направо го наричат парастас, което не е правилно, зная, но така съм свикнала:))). А иначе само съм го чувала като "коливо", в нашия местен говор тази дума я няма. За панихидата, която правих за една година, се наложи да приготвя и колива - и на всички много им хареса, макар че за всеки случай направих неканонично /понеже беше по време на пости/ и друго жито - с прясно мляко, нещо като ашуре:)))). И изобщо - много обичаме жито и често го приготвям като десерт - но там технологията е по-друга. Благодаря ти за отговора и за линка, чакам нови, предпролетни, витаминозни идеи! Прегръдка!

цитирай
12. kasnaprolet9999 - donchevav
14.01.2015 17:04
Има моменти, когато ни се налага да знаем и правим такива обредни жита. Дано са по-малко. А витаминозна идея за това време е шипковото вино, което правя всяка зима и запълвам липсата от витамини. За начина му на приготвяне съм писала в постингиге за червения глог, трънките и шипките, които влизат в състава му.
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2010/05/21/veche-cyfna-i-caricata-na-bilkite-shipkata-dobrata-magiia-na.549094
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13669181
Постинги: 835
Коментари: 16422
Гласове: 40932
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31