Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
06.04.2013 16:02 - Дали това е паралелна реалност или само сън??
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 17123 Коментари: 48 Гласове:
26


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Преди няколко дни малкият ми син сънува много интересен сън. Ако някой може да го разтълкува ще му бъда много благодарна. Ето какво разказва той:

"Сънят, който ще разкажа, го възприех като съвсем реален още докато го сънувах, и все още считам дадени елементи от него за реални. Всъщност той беше част от един още по-голям, в който имаше отражение на лични уроци за прошка и приемственост , но тези подробности ще пропусна, защото, като че ли бледнееха пред последния му, кулминационен етап.

Слънчев следобед, бих казал даже привечер. Пътуваме с автобус към един “софийски квартал”, който уж се намира от обратната страна на Витоша. В автобуса сме една скромна компания – Аз баща ми, приятелката ми , двама приятели, и други незнайни участници в пътуването. Претекста е че отиваме на гости на приятел на баща ми , който живее в този квартал – квартал, ужким на богати и заможни хора, по думите на баща ми. Рейсът, в който пътувахме , бе нетипично дълъг, а управление с волан, педали, скоростна кутия и т.н., имаше както и отпред, в кабината, така и по средата на рейса - там, доколкото си спомням, един скрийн показваше какво се случва отпред докато въртиш кормилото. Защо беше направено така, можех само да гадая, в един момент водачът просто се премести от кабината си, а аз издразнен че зарязва рейса в движение, забелязвам че той се премества на резервното си място, а там кормилото беше монтирано на земята (!), и можеше да го върти с крака докато иначе е изправен – измислена работа. image Едно че резервното управление на автобуса можеше да се приеме от втори човек, ако шофьора отпред, нещо го загази , друго че ако шофьорът се премести от едното управление на другото, все пак се предпазва от заседяване, карайки в изправено положение. Невероятно, но “факт”!  image

Освен всичко друго, наблюдавах пътя навън, и как постепенно се изкачваме по баирите, когато…. изведнъж пейзажите се промениха цялостно, планината доби нови извивки на релефа, небето промени сиянието си към топли – розови разцветки, а под Витоша се оформи един…. огромен воден басейн, широк може би 10 пъти колкото езерото Панчерево, а от височината на която бяхме, можеха да се видят вълнички в него! Невиждана гледка за София, макар и в други сънища да бях сънувал водни басейни около столицата ни, този път те се образуваха от нищото. Разбира се, възприемах всичко като реалност…. или като реалност в реалността – както се казва на езотеричен език, все едно автобусът ни премина през портал…. и бяхме в една друга “Витоша”!

Все още имам ясни кадри от гостуването ни в това селище, или както баща ми му казваше в съня – ‘квартал на богати и заможни хора’. Преди това си мислех че ще попадна в някое подобие, я на Симеоново, я на комплекс Царско Село, я на Бояна – нищо подобно. Нито приличаше на фантастично място от книгите на Толкин. На пръв поглед – селище като селище.

………………………………
Къщата, в която ни поканиха, беше построена предимно от дърво – стълбищата, парапетите, вратите на стаите. Имаше даже една столова където ..според беглите ми познания по строителство, материала на стените беше от някакъв скромен гипсокартон, та само като направех скок, се разтрисаше цялото помещение и единия от приятелите ми му ставаше смешно от моите ‘скромни’ експерименти с помещението image . На мен по-скоро ми беше любопитно как самите хора не се притесняват, че някое природно бедствие (като мен) може да събори къщата им. Както и да е. Бяхме седнали на една маса, домакините - гостоприемни и приветливи. Имаше и още един специален гост – представи се за Sunshine(Sun) от форума image по някакви причини бе толкова беше радостен и засмян, че на всичкото отгоре, на външен вид, ми изглеждаше така както си го представям (ама то при положение че беше сън, нищо чудно че е изглеждал така както си го представям). Правеше ми впечатление че цареше някаква твърде спокойна атмосфера в този дом.. а и като излизах терасата до столовата, и видех дърветата – всяко от тях богато на свежи плодове – я ябълки, я круши… протягаш се от терасата на една ръка разстояние и си готов! Витамин C! . Можех да усетя и въздуха – леко влажен, богат на кислород – съвсем леко прохладен, като за привечер. Излизайки от къщата, се разхождах в улици градинки, чисти, или по-точно изглеждаха така сякаш всяка сутрин чистят целия квартал изоснови! Същото важеше и за охраняемия паркинг, училището и детската градина,  през които минах. Постройките за живеене варираха от непретенциозни колибки до модерни жилищни сгради, много от които боядисани с естетика, характерна за дизайнери с творчески нюх. Едва ли ще мога да ги опиша, само се чудя защо проектантите на морски хотели не взимаха пример от тях…

И все още се питах, откъде идваше това спокойствие в селището – вярно, мястото си беше планинско, но логическия ред в който бяха построени сградите беше толкова съвършен, че нямаше начин да се изгубя, и да искам. Все едно се намирах в Германия, но и там не бях. Еко-системата си беше типично-регионална, за родния ни край, но в един съвършено приветлив вид. Никакъв вятър, облаците в небето с топли разцветки, температурата - нито ниска, нито - висока… давам й 25 градуса.  

Отделно, кварталът бр осигурен с всичко за нуждите на съвременния човек – мобилна комуникация, здравно обслужване, образователни училища, магазини, кооперации за живеене… то ми приличаше на един град, честно казано! С единствената разлика че изглеждаше, на пръв поглед, безлюден във вътрешността си. А, и молове и 3д кино не видях, но замалко… явно толкова и са им били нужни.  А и като казах “молове” – определено не им бяха. Защо ли?

След като се прибрах в стаята където ме настаниха, се оказа че там има изглед към хълм в покрайнините на селището. Този хълм ми приличаше на многолюден пункт за производство. Един вари сиропи, втори дяла метални изделия в ковачницата си, трети шие дрехи, четвърти ги продава, пети си е изнесъл сергия със зеленчуци и плодове от градината, шести прави скулптури, седми рисува картини – там производителят бе творчески-проявен създател на продукт, направен със собствени ръце. Нищо чудно че във вътрешността на квартала не видях жива душа преди това. Животът им се състоеше в организиран и взаимно значим труд, така че се постигне хем пълноценно производство, хем пълноценно потребление на произведеното.  

Затова и хората в това селище бяха богати! – защото живееха в целия този разкош благодарение на реализирания си творчески потенциал, взаимно споделяне и готовност за равноправно съжителство. Те не строяха на всяка цена здрави сгради, защото явно не им се е налагало да се предпазват от природни бедствия. Живееха в хармония със себе си, обществото, и природата. И споменът от пътешествието до техния свят ми донесе толкова силен заряд…. който ме тласка към мисълта че това селище наистина съществува в някаква паралелна реалност, до която сме все по близо. “Петото измерение” ли се наричаше? Каквото и да е било, ще помоля ако някой намери билети за този автобус към Витоша, да ми се обади!!!"

 
Гласувай:
261. iliada - Не бих се наела да тълкувам, но ще ...
06.04.2013 16:37
Не бих се наела да тълкувам ,но ще следя коментарите,мила!:)
цитирай
2. wonder - Тълкуването. . . лесно е. Това е т...
06.04.2013 17:22
Тълкуването... лесно е.
Това е типичен Сън-Прераждане.
Обикновено сънища-прераждане сънуваме когато сме преживели или ни предстои да преживеем катарзис и да открием своя стара опитност.

http://sever.blog.bg/izkustvo/2009/11/20/synishtata-quot-kralskiiat-pyt-kym-nesyznavanoto-quot.440156
цитирай
3. podvodni - Ако ти кажа, че синът ти докато е спял ...
06.04.2013 17:33
Ако ти кажа, че синът ти докато е спял е чопнал малко от бъдещето, едва ли ще ми повярваш! Предполагам, че се е бил билзо 20-тина години на пред, но не по-малко.
цитирай
4. анонимен - Не е хубав сън! Дървени нови къщи, ...
06.04.2013 17:36
Не е хубав сън! Дървени нови къщи, спокойствие и вода вместо планина.
Не предприемайте пътуване! Внимавайте и се пазете от земетресение!
Идете на манастира св.Мина.
цитирай
5. balgarski7vinarki - има различни обяснения
06.04.2013 17:48
Може да прозвуяи превантивно позитивно, но нека сьзнанието има предвид и дистанционна Кибер-визия с цел сьздаване на отворено вьзпрятие ...
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Тълкуването. . . лесно е. Това е т...
06.04.2013 17:52
wonder написа:
Тълкуването... лесно е.
Това е типичен Сън-Прераждане.
Обикновено сънища-прераждане сънуваме когато сме преживели или ни предстои да преживеем катарзис и да открием своя стара опитност.

http://sever.blog.bg/izkustvo/2009/11/20/synishtata-quot-kralskiiat-pyt-kym-nesyznavanoto-quot.440156


Прочетох го и много ми хареса това:
Храма на сънищата, изкуството да сънуваме, умението на тълкувателя, смисъла на Съновника и още много стъпки по пътеката на разбулването им в мистичната среща на съзнание и подсъзнание, където откриваме, че Сънят е нещо велико, могъщо и базгранично, което битува вътре в нас и чака само да открием правилните начини да го опознаем, за да ни служи като Пътеводител към археологията на собствения ни Дух.
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Ако ти кажа, че синът ти докато е спял ...
06.04.2013 17:59
podvodni написа:
Ако ти кажа, че синът ти докато е спял е чопнал малко от бъдещето, едва ли ще ми повярваш! Предполагам, че се е бил билзо 20-тина години на пред, но не по-малко.


20 г. са малко, помисли си само преди 20 г. какви бяхме и какви сме сега, пак е същото, че и по-лошо. За това си мисля, че това е паралелна реалност, която съществува заедно с нашия свят, но в друго измерение.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Не е хубав сън! Дървени нови къщи, ...
06.04.2013 18:07
анонимен написа:
Не е хубав сън! Дървени нови къщи, спокойствие и вода вместо планина.
Не предприемайте пътуване! Внимавайте и се пазете от земетресение!
Идете на манастира св.Мина.


Благодаря за съвета. Все пак забележи, че водата е в подножието на планината, а не вместо нея. Действието се развива на планината, хората са на високо, което е на добро. Зрелите плодове също са хубаво предзнаменование, но за къщата нещата не са добре. Все пак трябва всичко да се разглежда в неговата цялост, а не на отделни елементи, за което си трябва специалист.
цитирай
9. kasnaprolet9999 - Може да прозвуяи превантивно по...
06.04.2013 18:09
balgarski7vinarki написа:
Може да прозвуяи превантивно позитивно, но нека сьзнанието има предвид и дистанционна Кибер-визия с цел сьздаване на отворено вьзпрятие ...


Нищо не разбрах, би ли ми го предал по-простичко:)))
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Не бих се наела да тълкувам, но ще ...
06.04.2013 18:11
iliada написа:
Не бих се наела да тълкувам ,но ще следя коментарите,мила!:)


Благодаря ти все пак, ако ти хрумне нещо по-нататък се включи отново.
цитирай
11. tili - Хехе:)))
06.04.2013 18:22
Додо е бил в страната Утопия. Типичен сън за младо момче пред прага на живота. Ако знаеш колко трудно ми е било да обясня на моите за какво са парите. Е, бяха по-малки.
Привет ***
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Додо е бил в страната Утопия. Тип...
06.04.2013 18:48
tili написа:
Додо е бил в страната Утопия. Типичен сън за младо момче пред прага на живота. Ако знаеш колко трудно ми е било да обясня на моите за какво са парите. Е, бяха по-малки.
Привет ***


Благодаря ти за веселия и позитивен коментар. На Додо парите са му последна грижа и само за музика си мисли, композира и т.н.
цитирай
13. podvodni - Не е паралелна реалност. Предста ви ...
06.04.2013 18:51
Не е паралелна реалност. Предста ви си махало на часовник. То се мести от крайно в крайно положение. На 21-22 12. 2012 вахалото на времето се намираше в крайно положение. Сега се връща обратно, но с огромна скорост. Следващите 20 години ще се равняват на близо 200 от миналата. В момента сме вече изцяло под властта на епохата на Водолей - Разрушител. Изкачването на планината в сънят на синът ти, метафорично е пресъздадено минаването на по-високо ниво на развитие. Появата на вода на мястото на София е точно подсказка на разрушение на парадигмата насаждана през епохата на Риби. Езеро-Вода-Водолей-Разрушител. Присъствието в дървена, напръв поглед нестабилна къща, е пресъздаване на новите взаймоотношения в "обществото" които в началото ще бъдат плахи и доста крехки. Къщата е част от подредено, хармонично село, което е препратка, бъдещите отношения. Хълмът който е сънувал над селото е бъдещето в бъдещето в което е присъствал. Всъщност това представлява края на цялостната трансформация която щеще факт към 80-90-те години на този век. Началото е след 15-18 години.
Космос, кво да правиш! Има си собствени правила които важат за абсолютно всички.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - podvodni
06.04.2013 19:19
Не само че си представям махалото, но мога да работя с него и знам от опит, че скоростта на движението му между две крайни точки, при които сменя посоката си е почти една и съща, като постепенно с времето намалява от триенето с въздуха. За това ми е трудно да си представя как така махалото на времето изведнъж ще се забърза, освен ако външна сила не му помогне, като например намесата на човешки фактор. Иначе нататък много добре ми звучи всичко, което си написал, дано да се сбъдне това и най-после да заживеем в мир и любов.
цитирай
15. podvodni - Подводни
06.04.2013 20:15
Чудесно! Значи знаеш за какво иде реч. Всъщност развитието (еволюцията) е спирала, нали така? А махалото извършва кръгови или елипсовидни движения. Нали съм прав? Хайде сега да комбинираме движението на махалото и еволюционното движение! И каво се получава?
Правилно - спирала!
Ако не съществува движеща сила, то махалото ще спре! Значи върху него постоянно се оказва въздействие. Въпросът е кой извършва това въздействие?
Космосът, вселената, природата или както искаш го наречи е система в динамично (еволюционно) равновесие. Сиреч, ако за момент се отклони в една от двете плоскости (крайности), поради факта че имаме постоянно еволюционно движение, то отклонението е далеч по-силно от предишното такова. Следователно, "системата" ще се3 стреми към бързо възвръщане на равновесието. В този случай обратното движение ще бъде с голям първоначален импулс и скорост.
До тук ние сме довели махалото до доста крайно положение - играли сме ролята на дебалансьор. От тук на сетне импулса ще произлиза от самата система от която смче неделима част. Разбира се този импулс ще бъде доста сътресителен, и преди да заживеем в мир и любов, ще трябва да изпитаме някои неудобства- меко казано. Но за разлика от друг път ще бъдат на порции и разтеглени във времето. Горе-долу, на три пъти през 10-15 години за по 3-5 години. Все пак говорим за "Радрушител" в буквалният смисъл на думата.
цитирай
16. mt46 - Привет!
06.04.2013 20:32
Според мен в този сън се преплитат реалност и фантазия /от прочетени книги, от гледани филми.../
цитирай
17. kasnaprolet9999 - podvodni
06.04.2013 21:03
Да, махалото може да се движи в кръг или елипса, но ти даде първоначално пример с часовниковото махало , което се движи наляво и надясно. При радиестезичните махала също се използва това движение, когато се работи с линеали, с цел да се направи диагностика на здравословния статус на даден човек. До сега не съм си представяла движението на махалото в триизмерно пространство, което всъщност е спиралата, а като включим и четвъртото-времето нещата се усложняват и е възможно да се получи този ефект, за който пишеш. При такива движения дебалансьорите излитат по допирателна, но едва ли ще страдам за тях:)))
цитирай
18. kasnaprolet9999 - mt46
06.04.2013 21:11
Не е изключено, но синът ми твърди, че през цялото врвме е чувствал, че това не е сън, а реалност и факта, че си спомня толкова подробности за мен е нещо изключително. Обикновено когато сънуваме нещата са доста смътни и трудно си спомняме подробности. Когато прочетох неговия разказ, публикуван във форума на Индиго, където той пише, направо се втрещих. Това е нещо твърде необикновено и се случва за първи път с него, та за това рещих да го споделя тук.
цитирай
19. podvodni - Подводни
07.04.2013 00:42
Примера който дадох с часовниковото махало бе наистина неуместен с оглед на това, че имаш познания. Но за обикновените хора е максимално близо до истината. По никаккъв начин не съм искал да те засегна.
Права си когато казваш, че дебалансьорите ще излитат по допирателната. До края на 21-ви век всички дебалансьори просто ще изчезнат от планетата. Просто са несъвместими с еволюционното и израстване. Всъщност това ще бъде процес на естественно регулиране броя на населението на планетата.
Такаааа.
Относно сънят на синът ти.
Тези "сънища" аз ги наричам реални сънища. Всъщност, от 5-6 години и аз ги получавам и ги преживявам. Това на което ставам свидетел по врема на сънят си се реализира в рамките на 14-20 дни. Последното което съм "сънувал" се отнесе до конкретно събитие което започва да се реализира в момента.
Поради факта, че това което се е случило със синът ти ще се повтаря и зачестява, го/те съветвам, да си записва или записваш тези негови съновидения и след това внимателно да следите събитията. По този начин ще хванете приблизително времето за тяхната реализация/збъдване.
И не е никак необикновенно, просто си го можем. Мойте синковци са на по-високо ниво от мен и те получават инфо от астрала и по-нагоре. Просто педстава си нямаш какви историй се случват там!
цитирай
20. hinki - Привет, kasnaprolet9999
07.04.2013 02:28
На каква възраст е синът ти?
Това описание негово ли е или той ти е разказвал, а ти си го преразказала с твои думи? Отговорите на тези въпроси могат да дадат съвсем друга насока на тълкуванието.
И така.
Синът ти има усещането, че губи себе си, защото следва течението и тълпата. Управлението е изпуснато, всеки може да управлява, без значение, дали е отзад или отпред, шофьор ли е или не е. А всъщност, управлява ли някой?
Струва ми се, че влиянието на баща му е доста силно и синът ти вътрешно се бори срещу него. Чувства се ограничен от това, че не може да се изразява свободно.

Селището е символ на бленувано от други. Синът ти не вярва дълбоко в него и винаги е готов да го тества. Чувства се напълно способен да го разруши, но не би го направил, тъй като това не отговаря на характера му. Но същността му търси своя път и вероятно той е различен.

Това виждам аз, като чета този сън. Не го приемай твърде сериозно.
Бъди щастлива,
Кирил


цитирай
21. sophia11011 - Сънят е прекрасен. Особено важно е ...
07.04.2013 08:47
Сънят е прекрасен. Особено важно е да се отбележи усещането на сънуващия. То също е приятно и спокойно, така че при всички случаи е на хубаво.
Според мен такива сънища са отговор на молитвите на хората в тежки времена като сегашните. Имаме нужда да видим своята държава в прекрасно състояние, да повярваме, че е възможно тя да е такава и да се борим за този живот.
Значи заможен квартал, а накрая се установява, че хората каквото произвеждат го разменят. Това е светът ,какъвто Бог желае да бъде за нас. Мир, спокойствие, чистота, равновесие с природата...без усложненията на съвремието.Това е светът,в който бих желала да живеем. Важно е всички хора да осъзнаем истините на нашето време, а те не са много красиви. Бих искала да споделя един много кратък клип, на който попаднах преди 3-4 дена, вижте нашата реалност и колко лесно бихме могли да излезем от нея. Само да знаехме колко сме Божествени и великолепни...Филмът е 10 мин. ,казва се "Корени и произход на злото" http://vbox7.com/play:cadabee2dd?
цитирай
22. mariniki - каквото и да значи...
07.04.2013 11:37
сънят е хубав... бих искала в близкото бъдеще да стане реалност...
а може би синът ти е успял за миг да надникне в бъдещето...
поздрав и за двама ви...
цитирай
23. nadagr - Здравейте,
07.04.2013 12:29
Има едно правило на големия познавач на сънища - Карл Густав Юнг и то е, че всички елементи на съня са част от психичната реалност на сънуващия.
Най-добрият тълкувател на сънища е самата сънуваща ги личност, пак според Юнг. Тук правила и тълковници на сънища не вършат работа, всяка психична реалност е уникална.
Поздрави!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - hinki
07.04.2013 12:31
Синът ми скоро ще навърши 27 г. и описанието е негово. Когато прочетох неговия разказ, публикуван във форума на Индиго, където той пише, направо се втрещих. Това е нещо твърде необикновено и се случва за първи път с него, та за това рещих да го споделя тук. В рейса е имало шофьор, а иначе си е така, той е склонен да противоречи за всичко, което му се казва като забележки или препоръки, трудно се излиза на глава с него. Благодаря ти за усилията:)))))
цитирай
25. kasnaprolet9999 - sophia11011
07.04.2013 12:36
Благодаря ти за включването, ще погледна клипа. Моите усещания за случилото се е близко до казаното от теб и наистина е важно как се чувстваме след съня. Поздрави!!
цитирай
26. kasnaprolet9999 - сънят е хубав. . . бих искала в бли...
07.04.2013 12:41
mariniki написа:
сънят е хубав... бих искала в близкото бъдеще да стане реалност...
а може би синът ти е успял за миг да надникне в бъдещето...
поздрав и за двама ви...


Твърде е възможно, нали по време на сън при определени обстоятелства можем да излизаме от телата си и да посещаваме различни места, а защо не и да правим пътуване във времето. Поздрави!!
цитирай
27. kasnaprolet9999 - nadagr
07.04.2013 12:44
Ако е така, как някои хора успяват по време на сън да намерят отговор на неразрешими за тях въпроси в реалния свят. Аз лично съм сънувала неща, които са ми са се случили след няколко години. Поздрави!!
цитирай
28. kasnaprolet9999 - podvodni
07.04.2013 12:51
Не се притеснявай, не съм се засегнала изобщо, само споделих съмненията си за ускоряването на махалото при обратния му ход и търсех смислено обяснение, това е:)))) Интересни неща разказваш, снощи и аз бях в астрала, но нищо хубаво не видях там и се събудих ужасена. Поздрави!!
цитирай
29. juli13 - juli13
07.04.2013 13:21


Йоил 2:28
И след това Ще излея Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения;
Деяния 2:17
"И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища; - може би това е рая.Там всичко ще бъде прекрасно.
цитирай
30. cvetanas - Не е сън, бъдещето е.
07.04.2013 13:36
Когато умът е в покой, той е в състояние да помни както миналото, така и бъдещето.
Точно така го виждам и аз - хора живеещи достойно и с грижа един за друг, в хармония със себе си и с вселенските закони.
Ние някога сме живели така и наша е отговорността да си спомним, да разберем забравеното и да си създадем отново този живот.
Още малко!
цитирай
31. razkazvachka - о, това е един от летните сънища, когато зимният въздух се сменя с летния
07.04.2013 13:37
Символите, отделно взети, биха могли да се тълкуват според различни модели за разчитане на сънищата, но си мисля, че така не трябва да се прави в този случай.
Това е хубав сън, породен от неспокойствието през изминалия месец, когато минахме на резервно управление с крака посред движението на "автобуса": надеждата и търсенето на изход в съня показват силата на младостта и солидната ценностна основа на твоето момче: творчеството е в нас, не в градежите /между другото солидните къщи означават болести и смърт/, а в способността всеки да сътвори нещо и да има езеро, където сега е безплодно. За да стигнем до там - според него - трябва да се изкачим на друго ниво - над обърканата сега София - с близките си и с още много - непознати, но близки според целта. Не възприемам този сън като футуристично описание на Утопия някаква, а на онова, което ние носим в себе си - и го знаем - знаем, че го имаме, знаем, че можем, а когато го открием, приемаме го като пътуване към още неизграденото, което е различно от дрипавата каменносива и отчаяна столица.
Сънят на Антей.
цитирай
32. cvetanas - няма нужда да намесвате християнски глупости.
07.04.2013 13:38
Това, което се случва сега с хората е естествен процес и всички религии, които държат сега хората в окови (християнството и исляма във всичките им форми) просто ще изчезнат, защото хората ще ги осъзнаят като институциите носещи злото в наши дни.
цитирай
33. penchoan - Синът ви е видял бъдещото постро...
07.04.2013 13:41
Синът ви е видял бъдещото построение на света. То, вероятно и сега съществува в четвърто измерения, но част от сегашните хора ще живеят в него след 5 години.
цитирай
34. alexs - "Защо беше направено така, ...
07.04.2013 13:42
"Защо беше направено така, можех само да гадая, в един момент водачът просто се премести от кабината си, а аз издразнен че зарязва рейса в движение, забелязвам че той се премества на резервното си място, а там кормилото беше монтирано на земята (!), и можеше да го върти с крака докато иначе е изправен – измислена работа. Едно че резервното управление на автобуса можеше да се приеме от втори човек, ако шофьора отпред, нещо го загази , друго че ако шофьорът се премести от едното управление на другото, все пак се предпазва от заседяване, карайки в изправено положение. Невероятно, но “факт”! "
Това е днешното състояние на нещата, когато държавата ни е преминала на резервно управление .....
Водния басейн е някакво препятствие и големи опасности, през които преминава станата ни.....
"автобусът ни премина през портал…. и бяхме в една друга “Витоша”!" или друга България която не е същата която е променена....
Селището описва какъв ще бъде живота след известно време ......наистина ще дойдат едни по-добри времена......а за моловете голяма грешка, че се юрнаха да ги правят...
Ще се сбъдне...
цитирай
35. platttonnn - Здравейте,
07.04.2013 15:00
при тълкуване на сънища не трябва да се забравя,че те са компенсаторни по отношение на съзнанието и ежедневието. Сънищата са продукт на несъзнаваното,което се изразява символно,къщата е душата. Момчето има проблем,за който дори не подозира! Разговаряйте много,ще се изненадате,когато навлезете в дълбочина,оставете предрасъдъците.
цитирай
36. jitanosten - Прочети задължително!!!
07.04.2013 15:21
http://jitanosten.blog.bg/politika/2013/04/07/shto-da-storim-kogato-ni-ubivat-quot-zakonno-quot.1098291
цитирай
37. kasnaprolet9999 - Йоил 2:28 И след това Ще излея ...
07.04.2013 16:28
juli13 написа:


Йоил 2:28
И след това Ще излея Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Старците ви ще виждат сънища, Юношите ви ще виждат видения;
Деяния 2:17
"И в последните дни, казва Бог, Ще излея от Духа Си на всяка твар; И синовете ви и дъщерите ви ще пророкуват, Юношите ви ще виждат видения, И старците ви ще сънуват сънища; - може би това е рая.Там всичко ще бъде прекрасно.

Адът е тук на земята, където хората набират опит, а раят е в други по-високи измерения, те са на няколко нива, в зависимост от степента на развитие на душите. Религията е измислена за да ни дава напътствия как да бъдем добри, но ние човеците така сме я променили, че тя е загубила своето първоначално предназначение.
цитирай
38. kasnaprolet9999 - Когато умът е в покой, той е в съст...
07.04.2013 16:30
cvetanas написа:
Когато умът е в покой, той е в състояние да помни както миналото, така и бъдещето.
Точно така го виждам и аз - хора живеещи достойно и с грижа един за друг, в хармония със себе си и с вселенските закони.
Ние някога сме живели така и наша е отговорността да си спомним, да разберем забравеното и да си създадем отново този живот.
Още малко!


Дано си прав, толкова добре звучи. Поздрави!!!
цитирай
39. kasnaprolet9999 - razkazvachka
07.04.2013 16:37
Много позитивно и логически обосновано тълкование. Аз също смятам, че този сън трябва да се тълкува цялостно, а не по отделни елементи. Благодаря ти за включването, много интересен е коментара ти.
цитирай
40. injir - Царството на сънищата. Друг вир...
07.04.2013 16:44
Царството на сънищата. Друг виртуален свят.
цитирай
41. kasnaprolet9999 - alexs
07.04.2013 16:54
Много интересно си го свързал с днешната политическа обстановка, действително сега сме на резервно управление. Дали обаче че успеем да изберем най-добрите измежду нас за да тръгнем към един нов по-добър живот?? Винаги до сега таях някаква надежда, когато идват нови избори, но като че ли вече се уморих и обезверих. И все пак този сън не е случаен. Днес моят съпруг си призна, че преди седмица е сънувал нешо подобно, но няма толкова ясни спомени. Пътували сме с него в някакъв рейс извън София, изкачвали сме се в планински местности, около нас е имало и вода. По едно време сме слезли от рейса и сме продължили пеша нагоре. Стават много съвпаденията нали?? Само да кажа, че бабата на моя супруг е била нещо като врачка и при нея са идвали от цяла България да им гледа, помагала е на много хора и са я ценели много. Нищо чудно нещо да се е предало и на малкия ми син от тази дарба и сега да се проявява като съновидение.
цитирай
42. kasnaprolet9999 - platttonnn
07.04.2013 17:01
Прав си, но донякъде, защото това не е от този вид сънища, които касаят само отделната личност, а обществото като цяло и не следва да се тълкува по елементи, а цялостно. Иначе повечето хора си имат проблеми, които често намират отражение, а понякога и разрешение в сънищата-твърди Фройд. Благодаря за включването. Поздрави!!!
цитирай
43. kasnaprolet9999 - jitanosten
07.04.2013 17:20
Прекалено черна е картината, която си описал и както казват той дяволът не е толкова черен. Определено си преекспонирал лошите резултати от недалновидната политика на няколко правителства и с мръсните пелени си изхвърлил бебето. В едно си несъмнено прав, битовата престъпност на ромските малцинства в малките населени места остана извън полезрението на днешната полиция, която наблегна да громи наркогрупи, банди за отвличания и пр. Мисля че капацитета й не е толкова голям, за да се справи със всичко, а не липсата на желание, не мисля че е целенасочено. Направила съм блогвълна-циганизацията в България, виж я тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=33207
цитирай
44. kasnaprolet9999 - injir
07.04.2013 17:56
А дали е било само сън???? На мен много ми прилича на левитация, при която се излиза за кратко време извън тялото и се посещават далечни места.
цитирай
45. kasnaprolet9999 - Синът ви е видял бъдещото постро...
07.04.2013 18:00
penchoan написа:
Синът ви е видял бъдещото построение на света. То, вероятно и сега съществува в четвърто измерения, но част от сегашните хора ще живеят в него след 5 години.

Не изключвам тази възможност, видно от заглавието на постинга ми, но друго си е когато е споделено и от други, човек придобива повече увереност. Поздрави!!
цитирай
46. lili68 - хубав сън
07.04.2013 20:53
мисля,че това е предвещание за нещо наистина хубаво,чисто,което все някой ден ще е реалност.аз също често имам такива сънища.има неща,които съм сънувала много отдавна и сега се случват.вярвам,че и това ще дойде един ден.
цитирай
47. kasnaprolet9999 - lili68
07.04.2013 22:57
И на мен ми се е случвало да сънувам нещо, което се е случило след 2 г. , запомних го, защото не му се зарадвах в съня си, но това явно бе предупреждение да не се хабя толкоз.
цитирай
48. vihrogonche - пролет,
09.04.2013 02:48
в момента вече много ми се спи, но наистина искам да ти разкажа един мой сън, който сънувах, когато бях на 16 години, още е ярък и ясен в съзнанието и паметта ми, а оттогава минаха близо 20 години вече...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14083082
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41286
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930