Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
08.07.2011 22:44 - Моята практика с ултразвуков кучегон DOGCHASER®
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 20447 Коментари: 20 Гласове:
34

Последна промяна: 08.07.2011 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Преди година в началото на юли прекарах близо седмица в с.Макоцево. Веднъж като се разхождах в близост до полуразрушеното училище попаднах на една полянка, където бяха нацъфтели тези цветя. И в други години съм минавала по тези места, но такива цветя не е имало. Бях приятно изненадана и ги снимах, за да потърся информация за тях и в билковите ми книжки, както и в нета, но така и не открих нищо. Ако някой има представа какви са тези цветя, моля да ми пише в коментар.
image
image

Сега ще ви разкажа какво ми се случи на връщане, когато минавах покрай училището. Това училище   не  функционира по предназначение от години. По едно време го бяха дали под наем на една дърводелска фирма, но сега и те са се изнесли нанякъде. В двора на това училище растеше хубава лайка и така, както се оглеждах за нея, чух силен лай. Погледнах в страни и видях две кучета, вързани на синджир за една дълга тел, които тичаха към мен, готови да ме разкъсат. Погледнах тела и не беше много ясно дали ще успеят да достигнат до мен. Направих няколко бързи крачки назад, но стигнах до едно блато, пълно със стари железни пръти, които стърчаха от водата и множество папури между тях. Слава богу, телта бе къса и кучетата спряха на около два метра от мен. Изглеждаха страховити и беше доста съмнително, че синджира ще издържи на техния напор. Тогава се сетих за ултразвуковия кучегон, който държах на колана си. Съпругът ми го бе купил наскоро от магазин на Praktiker, след като една кучка едва не ме нахапа на  централна столична улица.Имаше малки и не знам защо реши, че точно аз ще й ги взема. Не бях го пробвала  до този момент и хич не бях сигурна, че ще подейства. Все пак реших да опитам, защото нямах друг изход. Извивката на блатото в страни хич не беше в моя полза и така скъсяваше разстоянието между мен и кучетата, че за да се измъкна трябваше да застана на педя от тях. Натиснах бутончето и едното от кучетата престана да лае, завъртя се и изчезна в къщичката си, която чак сега забелязах, че бе точно до стената на училището. Другото куче започна да отстъпва назад, но продължаваше да лае ожесточено. Стигна до своята къщичка и аз много бързо се ометох от там.
 
image

image

Ето го как изглежда тази година училището, продължава да се руши, но върху покрива му гордо се вее българското знаме.

image

След няколко дена се разхождах по протежението на р.Макоцевска(горе на снимката) и търсех билката бутрак. Там има много вили и един "бизнесмен" се опитваше да си направи нещо като прогимназия.  Има две кучета, които изобщо не си даваше труда да върже и те спокойно си обикаляха около строежа. Обикновено там имаше и други хора, които като минавах ги викаха при себе си и те не ме безпокояха. Веднъж се наложи неговия съсед да стреля с газовия си пистолет, за да ги прогони. Този път като минавах не видях ни хора, ни кучета, но си ходех с кучегона в ръката за всеки случай. Вече бях отминала на около осем метра от строежа и чух бесен лай. Обърнах се и видях двете кучета да тичат срещу мен, няма синджири, няма дявол.  Натиснах бързо бутона на кучегона и кучетата спряха изведнъж, сякаш мълния ги порази. Спряха да лаят,  направиха кръгом и кой откъде е:)).

image
  Имах и друг интересен случай. Катерех се нагоре към Витоша от последната спирка на Княжево. Срещнах една позната жена, която в количка возеше детенцето си и се заприказвахме. В един момент видяхме, че право към нас летеше едно много едро куче, а стопанина му вървеше отзад и въпреки виковете му да се спре, то не му обърна внимание. Натиснах кучегона и то едва успя да направи завоя, подмина ни по допирателна и се отърка само в приятелката ми. Детето пищеше уплашено, а стопанинът на кучето ни каза, че виждате ли, то само си играело, било много общително, щяло само да се покатери и да ни оближе и т.н. Знам ги аз тези общителни кучета, от радост могат направо да те съборят на земята, ама на детенцето това едва ли ще му бъде забавно. Все пак кучегона и тук свърши работа, а аз все повече го заобичах, за билки вече не ходя без него.   Четох разни мнения за този уред в нета, включително и от една жена, която ползвала кучегон, но въпреки това едно куче така я захапало за крака, че през ботуша потекла кръв от него. Тази жена беше изразила предположение, че на някои кучета  нискочестотните вибрации, които се излъчват от този уред, действат по-възбуждащо и предизвикват в тях агресия. Там обаче се говореше за друга марка кучегон, мисля че бе руска. Действието би трябвало да бъде точно обратното, тези нискочестотни вибрации успокояват разгневените кучета.

image

Аз използвам марка DOGCHASER® - ултразвуков кучегон за персонална защита,  произведен в Тайван. Намерих в нета и един сайт, от който можете да си я поръчате:   http://www.dazer.biz/dogchaser.htm     Моят съпруг също използва с успех тази марка. Офисът му се намира в район с много кучета и се е случвало да отърве с помощта на кучегона  едно домашно куче, което се е разхождало със своите стопани,  от  група  освирепели кучета.
Тази вечер видях по телевизията поредното дете, нахапано зверски от куче и възрастен мъж с бинтовани ръце, който успял да спаси детето с риск за живота си. Това е повода да споделя с вас моя опит с този ултразвуков апарат.
     


Тагове:   цветя,   билки,   рмакоцевска,


Гласувай:
341. dmv - Но има един проблем, кучегона не ...
08.07.2011 22:52
Но има един проблем,кучегонът не работи при разгонени или оглушали кучета!
цитирай
2. yotovava - Да чукна на дърво, не съм имала подобни преживявания,
08.07.2011 22:56
а тук всички кучета ни познават. Днес пак някакво куче нахапало дете.
Но действително не знам при разгонени кучета как действа подобен уред.


Хубава нощ, Невена.
Валя
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Но има един проблем, кучегонът не ...
08.07.2011 22:59
dmv написа:
Но има един проблем,кучегонът не работи при разгонени или оглушали кучета!

Е, направо съм извадила късмет, че не съм попаднала на такива.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - а тук всички кучета ни познават. ...
08.07.2011 23:04
yotovava написа:
а тук всички кучета ни познават. Днес пак някакво куче нахапало дете.
Но действително не знам при разгонени кучета как действа подобен уред.


Хубава нощ, Невена.
Валя


Благодаря, аз точно заради случая с това детенце реших тази вечер да споделя опита си с кучегона.Като рече горкото как е карало колело и кучето го връхлетяло и започнало да го яде ми стана много тъжно.Разкъсало рамото му и ако не е бил онзи 72 г. мъж да го разтърве, кой знае какво е щяло да стане с това детенце. Толкова малко деца се раждат и е направо престъпление да не ги пазим като очите си. Имало и други хора наблизо, но..
цитирай
5. oksimoron - Тези цветя приличат на Дилянката ...
08.07.2011 23:36
Тези цветя приличат на Дилянката (валериана).
цитирай
6. raders - Всъщност, правите си реклама на ...
08.07.2011 23:44
Всъщност, правите си реклама на някакъв продукт. А онези цветя най-отгоре ми приличат на "срамниче". Някога в средата е имало голямо черно петно, защото хората са се срамували повече. Аз съм го виждал някога само с черна точица, защото срамът е намалял, а сега е съвсем бяло, защото всички са безсрамни.
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Тези цветя приличат на Дилянката ...
08.07.2011 23:49
oksimoron написа:
Тези цветя приличат на Дилянката (валериана).

Прав си, приличат, проблемът ми е, че съм виждала дилянка само с бял цвят, а цветните кошнички на горните цветя са розови.Зелените листата също не са ланцетни и перести, разположени по двойки и едро нарязани, както го пише по книжките за дилянката.Иначе там пише, че цветните кошнички могат да бъдат розови и дори лилави Най-лесно се познава по миризмата, като им откопаеш корена, но не си носех лопатка.Освен това дилянката е култивирана билка и не се среща вече свободно в природата. Възможно е и някой да я е засадил там, наблизо има една къща. Тази година ще ги разгледам по-обстойно и ще видят те:)))
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Всъщност, правите си реклама на ...
08.07.2011 23:55
raders написа:
Всъщност, правите си реклама на някакъв продукт. А онези цветя най-отгоре ми приличат на "срамниче". Някога в средата е имало голямо черно петно, защото хората са се срамували повече. Аз съм го виждал някога само с черна точица, защото срамът е намалял, а сега е съвсем бяло, защото всички са безсрамни.

Е и от какъв зор да му правя реклама на този продукт просто така. Не си мисли че ми е много гот да си призная пред всички, че моят съпруг ми подарява кучегон, вместо парфюм, ама на хаймана като мен, дето обикаля горите за билки, вместо да се кефи по кафенета , фризьорски и масажни салони, така й се пада.
Виждала съм срамниче, но то е по-дребничко от тези.
цитирай
9. tili - :))) Винаги полезна,
09.07.2011 01:07
усмихната и добронамерена! Мен кучетата ме обичат, ама кой знае...
цитирай
10. kasnaprolet9999 - tili
09.07.2011 01:15
Така е, ама господинът над тебе си миси, че правя реклама на уреда. На еньов ден си го забравих на вилата, забоден в колана на бойните ми гащи и направо ми е мъка без него.
цитирай
11. mileidi46 - :))))
09.07.2011 10:34
Moita du6terq.golqmata raboti kato inkasator kum VIK,i vliza po dvorove da ot4ita vodomeri.V edin dvor na mastit,,biznesmen" 6te6e da q razkusa edin doberman,koito kusa sindjira..i se oturvava samo s edno zaxapvane na kraka:(( Ottogava si nosi ku4egona navsqkude!!!
Oba4e ,kogato q pratixa v Ziganskata Maxala da inkasira..6tqxa da q razkusat -ziganite! Pak se oturva s edno kro6e v gurba..pove4e go otnesli,,bodigardovete" i.
Ta misulta mi e..za6to ne izmislqt i ZIGANOGON??Imame naloja6ta neobxodimost!!!
A za POLITIKOGON?:)))
Samo s tazi ideq moga da pomogna!! Za bilkata-ponqtie si nqmam:)))
Pozdravi mila!!
цитирай
12. kasnaprolet9999 - mileidi46
09.07.2011 10:57
Страхотна идея, но там в Тайван нямат проблеми с цигани и едва ли ще направят такъв уред. Колкото до политиците, -кажи им че чакаш да ти оправят някакъв проблем и ще се изнесат яко дим, те са само по обещанията в далечното и необозримо бъдеще.
цитирай
13. hristo27 - Много ще ми бъде интересно да науча, ...
09.07.2011 12:04
Много ще ми бъде интересно да науча, някой заклет привърженик на уличните псета, дали е нападан и хапан от помияр? И след това да напише нещо по случая.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - hristo27
09.07.2011 13:58
И на мен ще ми бъде интересно да науча. Все пак тук не става въпрос за нашето отношение/чувства към кучетата, а за предпазна мярка, особено когато по някаква причина са раздразнени. Аз съм отраснала всред кучета, живяла съм във ветринарна печебница до 4 годишна в Годеч, където баща ми бе разпределен след като завърши агрономство. Той до скоро си гледаше у тях немска овчарка, която много ме обичаше, но си умря от старост. Моето отношение към кучетата е положително, а кучегона не им вреди, само ги успокоява.
цитирай
15. elinora - Много полезен уред!
09.07.2011 14:30
Аз лично се страхувам безумно от кучета. А животните, не знам как точно, но усещат страха. Единственият ми случай с ухапване от куче, беше преди няколко години - вървях си по улицата най-спокойно и изведнъж от една отворена дворна врата изхвърча някакъв бясен бял пудел и ми се залепи за левият глезен. Без никаква причина, ей така!Ужас!
Нищо чудно да си закупя и аз кучегон скоро :)
цитирай
16. kasnaprolet9999 - elinora
09.07.2011 15:07
В твоя случай ти не си видяла кучето и да си се уплашила, та да усети то твоя страх. Значи не това е причината за нападението. Някои кучета прекалено се вживяват в ролята на стопани на дадена къща и лаят по всеки, който мине покрай нея, въпреки че е човека се движи по улицата. Ива там една къща, дето кучето се скъсва да лае по мен, когато минавам от там, а кото го срещна по поляните да се разхожда със стопанина си е много спокойно и даже не ми обръща внимание.
цитирай
17. magnoliya - Това цвете . . .
09.07.2011 17:48
Това цвете не е дилянка според мен, защото тя расте на полусенчести места, а и листата и трябва да са нарязани. Аз бях си извадила едно коренче от близката гора, направи семена и се размножи, но много котки идваха да ровят из корените и се принудих да я изкореня. Дилянката се разпознава най-добре по силния аромат на валериан на корените и. Срамничето наистина по-рано беше бяло с тъмнолилаво голямо петно в средата, а сега е само бяло. Но не е и то.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - magnoliya
09.07.2011 23:25
Права си, не е дилянка. Прилича на нея по формата на цветната кошничка, но зелените листата на дилянката са точно както ги описваш.Те приличат на папратови листа, но са по-тесни. Трябвяа да питам блогера ламбо, в него ми е надеждата да каже какво е това цвете.Може би е някаква непозната за мен билка, щом като даже ти не го познаваш.
цитирай
19. rebu - Хубав уред
10.07.2011 21:36
Още по-хубаво ще да е ако имаше някакъв за прогонване и на агресивни цигани.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - rebu
11.07.2011 09:40
А представяш ли си, ако имаше някакъв уред за интегрирането им, да ги накара да работят, да не крадат и да се сържат нормално в обществото?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13675349
Постинги: 836
Коментари: 16422
Гласове: 40939
Архив
Календар
«  Януари, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31