Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
31.05.2010 11:38 - Как да кажем Не на цгарите в световния ден на борба против тютюнопушенето
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3535 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Днес, в световния ден за  борба, против тютюнепушенето, искам да Ви разкажа за това, как се разделих без никаква трудност от зависимостта ми към цигарите. За това съм ви писала и по-рано, беше един от първите ми постинги, но вероятно по-новите блогери не са го чели. Сега съм го актуализирала с нови впечатления и изводи.

Това се случи през пролетта на 1995 г. Случайно попаднах на книгата "Тибетски тайни на младостта и жизнеността" от Петер Келдер. Там се разказваше за това, как да регулираме енергията си в седемте чакри с физически упражнения. Реших да опитам, често получавах мигрени и ходейки по доктори и екстрасенси установих, че нямам някакво определено заболяване, а всичко е от неправилно разпределена енергия, която често се концентрираше в горната част на тялото ми. Казваха ми да въртя мислени обръчи около тялото си за да я разпределям, въртях ги, но никакъв ефект. И така започнах да ги правя тези пет упражнениявсяка сутрин, като всяко едно го правех първите три дена по седем пъти и така постепенно стигах цифрата 21. Увеличението става така 7, 9, 11, 13, 15, 17,19, 21 -увеличавам през три дена.
След три месеца доста хора ми казаха, че съм се подмладила така, както пише в книжката, но аз и без това си изглеждах по-млада, така  че това не ме впечатли много, защото мигрените продължаваха, особено около цикъла ми.

След третия месец една сутрин заедно с няколко колеги пушехме в коридора на агенцията, където работя и до днес и си пиехме кафето, обсъждахме новините на деня. След това си седнах на бюрото и усетих, че малко ми се зави свят, казах си "абе защо изобщо изобщо пуша, моят колега отсреща ги остави цигарите, след като един ден получи сърцебиене. Нима той има повече воля от мен, отказа ги изведнъж, сподели ми че не иска да остави детето си сираче, а е много по-млад от мен". 
Реших за този ден да не пуша. На следващия ден усетих, че не ми липсват цигарите и реших да запаля, когато ми се допуши. Така и не се случи това. Изглежда, че нещо се бе променило в мен на вътрешно ниво, тогава още не разбирах, че това е от упражненията, които играех всяка сутрин, нали целта бе друга. Така аз повече и не запалих цигара, но най-интересното бе, че когато съм пушела последната цигара не съм знаела че е последна.
 
Мигрените ми постепенно намаляха и се случваха около два пъти в годината, освен като количество имаше и промяна в силата им, определено интензивността им бе по-слаба и  по-бързо излизах от това състояние. Забелязах, че откакто започнах да спазвам числото 21(брой на повтаряне на  всяко едно от упражненията),  престанаха мигренозните пристъпи, случваха се само редки главоболия, без повръщане и втрисане, което се повлияваше от обикновенни обезболяващи.Тези упражнения играх близо 5 г., след което не знам защо загубих интерес. В един момент започнах да чувствам първите признаци на критическата, заедно с опастността от натрупване на килограми и започнах отново с тях.
От 2006 г. без прекъсване всяка сутрин играя тези пет упражнения, отнемат ми само 10 мин. Кагато имам повече време, след като ги изиграя преминавам на упражнения, взети от книжките на Норбеков.Тези упражнения ме зареждат с много енергия, която ми позволява да се справя с множеството ми задачки, които сякаш се увеличават, заедно с възрастта ми. 
Тази книга можете да намерите в сайта на виртуалната библиотека, който е на първо място в моя блогрол. Има я в два варианта-от двама автори, и двете със заглавие "Петимата тибитци". Нещо е сбъркано със заглавията,  само втората би трябвало да е с това заглавие, но и двете са много полезно четиво, препоръчвам да се започне с първата, написана е на по-лесно достъпен език, втората е на по-високо ниво. След като влезете в сайта, изберете български език и ще попаднете на дълги списъци от книги, долу има търсачка за автор, това определено ще Ви помогне да я откриете. 
Препоръчвам Ви ги най-горещо, там е по-прегледно, защото има и визуални скици, които определено внасят повече яснота.
 Ето и самите упражнения - част от първата книгата "Тибетски тайни на младостта и жизнеността" от Петер Келдер:
"Първото нещо, което научих, влизайки в манастира бе: тялото има седем центрове, които могат да бъдат оприличени на водовъртежи и наречени "енергийни вихри" или на индийски - чакри (колела), нещо като магнитни центрове, които се въртят с голяма скорост в тялото на всеки здрав човек, но които се забавят в случай на лошо здраве или старост. Тези енергийни центрове струят извън кожата при здравите хора, но при възрастни или слаби хора, едва достигат повърхността на тялото. Най-бързият начин да се възстанови здравето, младостта и жизнеността е да се възста­нови движението на тези магнитни цент­рове. Съществуват пет упражнения, позволяващи да се направи това. Всяко от тях, направено отделно, е полезно, но най-добре е да се правят петте заедно. Това не са просто казано упражнения за физическа култура, а по-скоро и според думата, която използват ламите за тях, това са ритуали.
          ПЪРВИ РИТУАЛ
Първият ритуал, - продължи полковникът, - има за цел да повиши скоростта на енергията в тялото и всички деца по света го използват в игрите си. Необходимо е да застанете прав с изпънати хоризонтално ръце, като продължение на раменете, после да  се  завъртите  около  оста  си,  докато  получите леко усещане за виене на свят. Има едно единствено условие, което трябва да се изпълнява - трябва да се въртите от ляво на дясно. С други думи, ако поста­вите на пода пред вас часовник, трябва да се  въртите  по  посока  на  часовниковата стрелка   отбелязвайки   завършването   на всяко завъртане с леко забавяне. В началото, един нормален възрастен човек, ще може да се завърти половин дузина пъти преди да започне да усеща виене на свят, което ще го накара да седне или легне и точно това е, което трябва да се направи    след    упражнението. Ритуалът трябва да се изпълнява до момента, в който усетите леко виене на свят. В продължение на практикуването, енергията на тялото се увеличава и движението може да бъде изпълнено повече пъти. В Индия бях изумен от "въртящите се дервиши",   способни   да  се  въртят  около себе си с голяма скорост и този ритуал ми напомни за тях. Особено добре си спомнях, че "дервишите" винаги се въртяха по посока на часовниковата стрелка, т.е. от ляво на дясно, и че тези хора, каквато и да бе възрастта им, бяха силни и пълни с енергия. Говорих за това с ламите; те ме увериха, че движенията изпълнявани от "въртящите се дервиши"  могат  да   бъдат  много полезни, но въпреки това биха имали опус­тошителен ефект, ако се злоупотребява с практикуването им. Всъщност, едно много силно стимулиране на енергийните центрове в горната част на тялото предизвиква своеобразен физически транс, който някои  "дервиши"  възприемат като духовно или религиозно действие, но това може да доведе до отслабване на жизнените сили. Следователно, продължи полковникът, не трябва да се злоупотребява с изпълнение­то на това упражнение. Можем да постиг­нем най-добър резултат, като го изпълня­ваме по-малко от 12 пъти, осигурявайки по този   начин   умереното   стимулиране   на енергийните центрове".

 image

 
В следващите два постинга вижте останалите четири упражнения.  
Как отказах цигарите - втора част kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-vtora-chast.266394

Как отказах цигарите - трета част
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-treta-chast.266397
 
 Тагове:   здраве,


Гласувай:
111. razkazvachka - Поздравления!
31.05.2010 12:01
защо ли ми се струва, че жените са тези, които пушат повече...
цитирай
2. kasnaprolet9999 - razkazvachka
31.05.2010 13:48
ами защото това наистина е така, някои от нас си мислят, че така ще изглеждат мъжки момичета, но за това трябват съвсем други качества.
цитирай
3. alexiev63 - Аз отказах цигарите в 00:00 h. на 01. ...
31.05.2010 20:49
Аз отказах цигарите в 00:00 h. на 01.01.1988г. по време на посрещането на новата година, в името на малкото ми момиченце Нели на три месеца.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - alexiev63
01.06.2010 10:53
Това също е достойно за уважение, защото показва че имаш воля да се пребориш с лошите навици.
цитирай
5. iliada - И СЛЕД ТОЗИ ДЕН
01.06.2010 12:11
ПАК ЩЕ КАЖА КАТЕГОРИЧНО - НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Браво на теб,
01.06.2010 12:28
така трябва, този ден е прекрасен повод, да кажем НЕ на цигарите.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14415739
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41431
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031