Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
16.12.2008 11:16 - Как отказах цигарите - втора част
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6459 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 22.09.2014 14:46


   image

ВТОРИ РИТУАЛ

"Този ритуал е още по-лесен от първия. Трябва да легнете по гръб на пода или на легло.  Ако  този  ритуал  се  изпълнява  на пода, използвайте килим или одеало, сгъна­то няколко пъти, за да може тялото да не е в пряк контакт със студения под. Ламите използват молитвени килимчета от вълна които постилат на пода. Ръцете се поставят отстрани на тялото, с длани обърнати към пода, като всяка ръка е леко обърната към другата. После се повдигат краката, изпънати до вертикално положение. Ако е възможно, движението се съпровожда и с повдигане на главата, без при това да се свиват  коленете,   после  бавно  се  пускат изпънатите крака на пода и се отпускате за няколко секунди преди да повторите.

"Един лама ми разказа, че когато опитал за първи път да изпьлни този ритуал, бил толкова стар, толкова слаб и немощен, че даже не можел да си вдигне краката. Пов­дигал бедрата със свити колене и малко по малко с усилие изправял краката, докато едва три месеца по-късно успял да изправи вертикално краката си с лекота. Този лама бе олицетворение на съвършенството по отношение на здраве и сила, макар и да бе много по-стар от мен. Просто за разнообразие и заради самото упражнение, напри­мер,  той  носеше  на  гърба  си  торба  със зеленчуци, тежаща повече от петдесет килограма от зеленчуковата градина до манастира, който бе на твърде голямо разстояние. Доставяше му удоволствие да го прави, без да се спира по пътя и никога не изглеждаше уморен. Удивлявах му се, още повече, че след като аз самият опитах, трябваше да спирам, за да почивам повече от дванадесет пъти."

Забележка: На първата снимка се вижда как изпълнявам второто упражнение на морския бряг на Поморие. Не е най-доброто, което може да се постигне, краката трябва да са максимално изпънати , а главата леко повдигната.

 
image


ТРЕТИ РИТУАЛ

"Третият ритуал трябва да се изпълнява веднага след втория. Той също е много лесен. Трябва да застанете на колене на килима, поставяйки ръцете по продължение на бедрата, после наведете главата колкото може по-надолу, така че брадата да натис­не гърдите.

image

След това се наклонете колкото е възможно назад, вдигайки главата и изпъвайки брадата максимално назад. Наклонете се отново напред и повторете. Видях повече от двеста лами да изпълня­ват този ритуал едновременно и за да увеличат
съсредоточаването си, го изпълняваха със затворени очи".

"Преди повече от 2 500 години ламите са разбрали, че всичко добро идва от вътреш­ността на човешкото същество, че всички елементи, които са от значение за произ­хода му се съдържат в самия човек. Хората от запад никога не са успели да го разберат докрай и винаги са склонни  да вярват, че значимите неща идват отвьн. Ламите, ко­ито работят в манастира извършват ра­бота с огромна стойност за нашата планета, работа, която се осъществява на астрално ниво. Това е техният начин да помогнат на човечеството, позволявайки вибрациите на планетата да се задържат на висше ниво. Ще дойде ден, когато све­тът ще погледне с възхищение за тези невидими сили на доброто и за тяхното положително влияние. Този, които се хване отговорно за работа, може да се превърне в ново същество по начин, изглеждащ невероятен за повечето хора. Усилията на развилите се личности създават неудържима мощ, която може да бъде използвана от всички. Нов изгрев се готви за човечество­то и една нова светлина вече грее, но само със самостоятелна упорита работа могат да бъдат достигнати тези енергии. Лами­те, в усамотението на тайните манастири, подготвят малко по малко дни на свет­лина, отваряйки постепенно духовете на тези, които са готови за едно висше раз­биране за живота, за да може светът да се превърне в място, по-приятно за живеене".

image

От години изпълнявам тези упражнения рано сутрин, като ги комбинирам с лек крос по морския бряг, когато съм тук на почивка. Това съхранява жизнените ми сили и спомага да запазя фигурата си в относително прилично състояние. Този приятел ми е фен и често ме наблюдава с интерес.


image

Снимките са правени от моя съпруг през лятото на 2012 г. Допълнително е прибавен и клипа под постинга за онагледяване, не го пропускайте.
последните две упражнения вижте  тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-treta-chast.266397
Гласувай:
8Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14005504
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41238
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031