Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
16.12.2008 11:26 - Как отказах цигарите - трета част
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 15489 Коментари: 8 Гласове:
6

Последна промяна: 27.10.2016 23:15


 image

          
ЧЕТВЪРТИ РИТУАЛ

"Четвъртият ритуал в началото ми се стори много труден, но след една седмица, вече  го   изпълнявах  с  лекотаТрябва   да седнете на килима с изпънати напред крака, после поставете ръцете отстрани на тя­лото, като опрете длани на пода. Брадата отново е притиснала гърдите.

image

След това повдигнете тялото си, сгъвайки коленете така, че краката и ръцете да са във вертикално положение; останалата част на тя­лото, от коленете до раменете трябва да бъде в хоризонтално положение и  преди да вдигнете тялото, изпънете бавно главата колкото е възможно назад (мое пояснение:на снимката е показано процеса на повдигане, но крайното положение се постига с още малко усилие, при което трябва да се получава правоъгълник межу тялото, ръцете и земята). Накрая се връщате в седнало положение и се от­пуснете, преди да повторите упражнението. В хоризонтално положение всеки мускул   на   тялото   е   под   налягане   и   това стимулира енергийните центрове". ......

"Преди да напусна манастира, -   продължи полковник Брадфорд, - пътувах в раз­лични големи градове из Индия, където пре­подавах  ритуалите.   Забелязах,   че   някои хора са склонни да мислят, че ако не могат веднага да изпълнят съвършено даден ри­туал, той няма да им принесе полза. Беше ми понякога трудно да ги убедя в погрешността на  тези разсъждения.  Всъщност, достатъчно е да се стараем и да наблюда­ваме преобразяването в течение на няколко месеца. Спомням си един град, където много хора на възраст се бяха обезсърчили, че не могат да изпълнят четвъртия ри­туал. Бяха още по-отчаяни, виждайки младите да го правят с лекота. Наложи ми се да помоля младите да не изпълняват този ритуал пред поъзрастните, за да могат и те да напреднат с техните темпове и да успеят в крайна сметка да го правят по повече от петдесет пъти без никакъв признак на умора и така да постигнат отлични резултати".

  image


           ПЕТИ
РИТУАЛ

"Най-добрият начин да се изпълни този ритуал е да поставите ръцете на пода на разстояние около 60 сантиметра, после да изпънете назад краката, леко разтворени също на около 60 сантиметра, главата назад. След това вдигнете таза колкото е възможно по-нагоре, опирайки се на пръс­тите на краката и на дланите, като брада­та се притисне към гърдите.

image

После отпус­кате спокойно тялото в изходното положение, изпъвайки главата, колкото е възможно по-назад. След няколко седмици, когато това упражнение ви стане лесно, можете да отпускате тялото надолу, без да докосвате пода. Така мускулите ще бъ­дат напрегнати, и когато тялото е нагоре, и също така, когато е отпуснато надолу, за малко.

"
Навсякъде, където съм бил, - продължи полковника, - хората са склонни да вземат тези ритуали за изометрични упражнения и е трудно да им бъде обяснено, че те имат повече възстановителна мощ от обикнове­ната гимнастика, която ни е добре позна­та!

Всъщност тези ритуали задвижват вихрите или енерийните центрове със скоростта на нормалното им действие, т.е. със скоростта, присъща за един млад човек, силен и здрав, на около 25 години. При по-възрастни или болни хора, един или по-вече от центровете забавя движението си. Колкото по-бавно е движението, толкова повече частта от тялото, която е под контрола на този център започва да се похабява, да се разрушава и да боледува. Единствената разлика между младостта и старостта е разликата в скоростта, с която се въртят енергийните центрове. Ако се нормализират тези различни скорости, възрастните могат само да се под­младят".

Изпълнявайте петте ритуала едновре­менно, защото те се допълват и заедно представляват едно цяло. Трябва да се из­пълняват сутрин или вечер, или сутрин и вечер. Необходимо е да се отбележи, че ако в началото започнете да ги правите сутрин и вечер, това ще създаде възбуда, която би нарушила съня ви. Затова, за препоръчване е, през първите седмици ритуалите да се изпълняват само сутрин. В началото, пре­поръчвам да се правят по три пъти всеки през първата седмица, после по пет пъти през втората и така през следващите седмици, докато стигнете до двадесет и едно повторения на всеки ритуал; с изключение на първия, който вече ще се прави неогра­ничено време, до достигаме на чувството за виене на свят.

Искам да добавя още две важни неща: добре е, преди да започнете, да застанете прав, с ръце на кръста и да направите едно-две дълбоки вдишвания. След упражненията, вземете хладък или студен душ (избягвайте прекалено студената вода) или, вместо това, направете фрикция на цялото тяло с влажна кърпа, след което се изсушете. Разбира се важно е да не пропускате повече от един ден на седмица. Това е всичко..."

По-голяма част от хората, които опитат, намират ежедневната практика на петте ритуала лесна и приятна, особено щом започнат да усещат ползата от нея. Освен това, ритуалите ви отнемат не повече от 20 минути, а на човек в добра физическа форма са му достатъчни 10 ми­нути или дори по-малко. Ако наистина не успявате да намерите достатъчно време, станете сутрин малко по-рано или си лег­нете вечер по-късно".

Петте ритуала позволяват на който и да е организъм да възстанови идеална сте­пен на функциониране и трайно подмладя­ване. Към това ще се прибавят и други промени, следствие от физическото ви преобразяване. Две от тези промени са увереността и яснотата на разсъдъка".

Вероятно сте забелязал, че някои хора имат състарен вид на четиридесет години, докато други преливат от младост на шес­тдесет. Тази разлика е в степента на изчистеност на мислите. Ако се усещате млад, каквато и да е възрастта ви, тогава и другите ще ви виждат по същия начин. В деня, когато започнах да изпълнявам риту­алите, си наложих да изтрия от мислите си образа на слабия старец, който бях. По този начин възстанових, в духа си, образа, който имах за себе си, когато бях в разц­вета на силите си. Моят много силен стремеж ми даде необходимата енергия. Виждате резултата.

За много хора, това може би е подвиг, само защото смятат за невъзможно да се погледнат с други очи. Те са убедени, че тялото ни е програмирано, за да слабее и да остарее рано или късно. Същевременно, след като започнат да изпълняват петте ритуала, ще се почувстват по-млади и из­пълнени с енергия, което ще им позволи да променят възгледа за себе си. Малко по малко ще придобият все по-млад вид и като следствие, хората около тях ще забележат това подмладяване".

повече от седмица, този ритуал може да бъде изпълняван лесно от повечето хора".image


Моят фен в близък план.

Авторът на книгата препоръчва на всички начинаещи да не се отчайват, ако не могат да изпълнят упражненията съвсем по горните указания. Важно е да започнат и да ги правят спрямо възможностите си, а с времето ще се учудат как постепенно ше се доближават до по-добри резултати в изпълнението им. Полза има дори при частично изпълнение на тези упражнения и с повече упоритост може да достигнете до завидни резултати. Наясно съм, че възрастта може да се окаже голям проблем при изпълнението им. Когато ги започнах бях на 43 г. и ги изпълнявах с по-голяма лекота, съвсем по указанията. Сега ми е малко по-трудно, но не се отказвам и се радвам на сравнително добро здраве за моята възраст.


image


Снимките са правени от моя съпруг през лятото на 2012 г., когато наближавах 60 г. и допълнително са прибавени към постинга за онагледяване на материала. Допълнително е прибавен и клипа под постинга със същта цел, не го пропускайте.

Пожелавам Ви успех!


Гласувай:
6Следващ постинг
Предишен постинг

1. sunflower - Знаех за "петимата тибетци"
16.12.2008 14:02
но благодаря, че ми ги припомни. Може най-сетне да се стегна да ги запрактикувам ... и без друго ми е време. :)

Илюстрациите обаче са убийствени :))))
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Илюстрациите не са от книгата
17.12.2008 09:46
Намерих ги на друго място, но вече не помня от къде.
Наистина, четеме много, знаем доста неща, но не ги прилагаме, все отлагаме практическите занимания. Препоръчвам ти ги най-горещо, освен че ще се чувстваш винаги във форма ще запазиш дълго време и добрия си външен вид.
С моите колеги от техникума се събираме всяка година през май на срещи, като ме видят не могат да ми се нарадват, питат ме дали не седя във фризер, та съм толкова запазена. Тези упражнения ги правех от 1995 г. до 2000 г., след това по едно време се отказах, не си спомням причината, но през 2006 г. започнах отново и не мисля да ги спирам. Хормоналното равновесие е много важно и тези упражнения определено го поддържат. Миналата събота си пиехме навън кафето с моя съпруг и на масата седеше един възрастен мъж.
По едно време се обърна към нас , извини се предварително и каза, че по негово време младите са прислужвали на по-старите, а сега не може да си обясни как така аз си седя, а възрастният ми баща ме обслужва-носи ми кафе, кремче и т.н. Когато му обясних, че не съм млада, а съм на 56 г. той не можеше да повярва, беше много впечатлен, че това е съпруга ми и накрая ме поздрави за начина по който изглеждам, но го отдаде на това че имам добър съпруг, който явно добре се грижи за мен.Съпругът ми е само 3 г. по-възрастен от мен и също е доста младолик, но аз изглеждам като ученичка пред него, той ме майтапи, че някой ден ще го набият някъде заради мен, защото ще си помислят че се занимава с непълнолетни.
цитирай
3. sunflower - Чудесно.
17.12.2008 10:18
И аз изглеждам по-млада, но сега съм на 38 и тепърва ще имам нужда да изглеждам добре. Затова и казах, че "ми е време" да се позанимавам с йога. :)
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Това не е точно йога,
17.12.2008 11:13
но можеш тези упражнения да ги комбинираш с йога.
Аз от миналата година прибавих някои упражнения от комплекса на Норбиков-има го в спиралата в "Опита на един глупак.....", дълго заглавие, ти четеш от там и го знаеш сигурно.
цитирай
5. voinov50 - Това наистина е вече повод да ги откажа...
18.12.2008 09:51
Скоро взех на Норбеков "...за отказване от очилата..."
и наистина скоро ще я изкълва...
Поздрави за постингите!!!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - voinov50
18.12.2008 10:19
Добре си го решил, препоръчвам ти да загрееш с петимата тибетци, да продължиш с упражненията за шийните прешлени и да завършиш с упражненията за очите. Един познат на моя колежка успя да свали няколко дьоптъра с тези упражнения. Знам, че се провеждат и курсове за тях, но там е доста скъпо и комерсиално.
Мисля, че с повече ентусиязъм ще можеш и сам да се справиш, упражненията на Норбиков в тази книга са подкрепени с ясни илюстрации и няма да имаш проблеми. Сутрин загрявам само 10 мин. с тибетците, не ми отнема много време, но ме зарежда с много енергия. Успех!
цитирай
7. celestian - ами
13.06.2011 00:24
А откъде идва енергията с която се зареждаш?
цитирай
8. kasnaprolet9999 - celestian
16.06.2011 23:58
От космоса и от земята, тя минава през човешките меридиани и чакри. Ако те са задръстени започват заболяванията.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14404629
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41426
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031