Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
16.12.2008 10:25 - Как отказах цигарите-първа част
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10175 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 22.09.2014 14:49


 Днес искам да Ви разкажа за това, как се разделих без никаква трудност с цигарите.Това се случи през пролетта на 1995 г. Случайно попаднах на книгата "Тибетски тайни на младостта и жизнеността" от Петер Келдер. Там се разказваше за това, как да регулираме енергията си в седемте чакри с физически упражнения. Реших да опитам, често получавах мигрени и ходейки по доктори и екстрасенси установих, че нямам някакво определено заболяване, а всичко е от неправилно разпределена енергия, която често се концентрираше в горната част на тялото ми. Казваха ми да въртя мислени обръчи около тялото си за да я разпределям, въртях ги, но никакъв ефект. И така започнах да ги правя тези пет упражнениявсяка сутрин, като всяко едно го правех първите три дена по седем пъти и така постепенно стигах цифрата 21. Увеличението става така 7, 9, 11, 13, 15, 17,19, 21 -у величавам през три дена.
След три месеца доста хора ми казаха, че съм се подмладила така qкакто пише в книжката, но аз и без това си изглеждах по-млада, така че това не ме впечатли много, защото мигрените продължаваха, особено около цикъла ми. След третия месец една сутрин заедно с няколко колеги пушехме в коридора на агенцията, където работя и до днес и си пиехме кафето, обсъждахме новините на деня. След това си седнах на бюрото и усетих, че малко ми се зави свят, казах си,"абе защо изобщо изобщо пуша, моят колега отсреща ги остави цигарите, след като един ден получи сърцебиене. Нима той има повече воля от мен, отказа ги изведнъж, сподели ми че не иска да остави детето си сираче, а е много по-млад от мен". 
Реших за този ден да не пуша. На следващия ден усетих, че не ми липсват цигарите и реших да запаля, когато ми се допуши. Така и не се случи това. Изглежда, че нещо се бе променило в мен на вътрешно ниво, тогава не разбрах, че това е от упражненията, които играех всяка сутрин, нали целта бе друга. Така аз повече и не запалих цигара, но най-интересното бе, че когато съм пушела последната цигара не съм знаела че е последна. 
Мигрените ми постепенно намаляха и се случваше около два пъти в годината, освен като количество имаше и промяна в силата им, определено интензивността им бе по-слаба и по-бързо излизах от това състояние. Забелязах, че откакто започнах да спазвам числото 21 не съм имала мигрена, а само главоболия без повръщане и втрисане, което се повлияваше от обикновенни обезболяващи.

Тази книга можете да намерите в сайта на виртуалната библиотека, който е на второ място в моя блогрол. Има я в два варианта-от двама автори, и двете със заглавие "Петимата тибитци". Нещо е сбъркано със заглавията,  само втората би трябвало да е с това заглавие, но и двете са много полезно четиво, препоръчвам да се започне с първата, написана е на по-лесно достъпен език, втората е на по-високо ниво. След като влезете в сайта, изберете български език и ще попаднете на дълги списъци от книги, долу има търсачка за автор, това определено ще Ви помогне да я откриете. 
Препоръчвам Ви ги най-горещо, там е по-прегледно, защото има и визуални скици, които определеновнасят повече яснота.
 
Ето и самите упражнения-част от първата книгата "Тибетски тайни на младостта и жизнеността" от Петер Келдер

"Първото нещо, което научих, влизайки в манастира бе: тялото има седем центрове, които могат да бъдат оприличени на водовъртежи и наречени "енергийни вихри" или на индийски - чакри (колела), нещо като магнитни центрове, които се въртят с голяма скорост в тялото на всеки здрав човек, но които се забавят в случай на лошо здраве или старост. Тези енергийни центрове струят извън кожата при здравите хора, но при възрастни или слаби хора, едва достигат повърхността на тялото. Най-бързият начин да се възстанови здравето, младостта и жизнеността е да се възста­нови движението на тези магнитни цент­рове. Съществуват пет упражнения, позволяващи да се направи това. Всяко от тях, направено отделно, е полезно, но най-добре е да се правят петте заедно. Това не са просто казано упражнения за физическа култура, а по-скоро и според думата, която използват ламите за тях, това са ритуали.

ПЪРВИ РИТУАЛ

"Първият ритуал, - продължи полковникът, - има за цел да повиши скоростта на енергията в тялото и всички деца по света го използват в игрите си.

image

Необходимо е да застанете прав с изпънати хоризонтално ръце, като продължение на раменете, после да  се  завъртите  около  оста  си,  докато  получите леко усещане за виене на свят. Има едно единствено условие, което трябва да се изпълнява - трябва да се въртите от ляво на дясно. С други думи, ако поста­вите на пода пред вас часовник, трябва да се  въртите  по  посока  на  часовниковата стрелка   отбелязвайки   завършването   на всяко завъртане с
леко забавяне".

"В началото, един нормален възрастен човек, ще може да се завърти половин дузина пъти преди да започне да усеща виене на свят, което ще го накара да седне или легне и точно това е, което трябва да се направи    след    упражнението. Ритуалът трябва да се изпълнява до момента, в който усетите леко виене на свят.

В продължение на практикуването, енергията на тялото се увеличава и движението може да бъде изпълнено повече пъти.

"В Индия бях изумен от "въртящите се дервиши",   способни   да  се  въртят  около себе си с голяма скорост и този ритуал ми напомни за тях. Особено добре си спомнях, че "дервишите" винаги се въртяха по посока на часовниковата стрелка, т.е. от ляво на дясно, и че тези хора, каквато и да бе възрастта им, бяха силни и пълни с енергия. Говорих за това с ламите; те ме увериха, че движенията изпълнявани от "въртящите се дервиши"  могат  да   -бъдат  много полезни, но въпреки това биха имали опус­тошителен ефект, ако се злоупотребява с практикуването им. Всъщност, едно много силно стимулиране на енергийните центрове в горната част на тялото предизвиква своеобразен физически транс, който някои  "дервиши"  възприемат като духовно или религиозно действие, но това може да доведе до отслабване на жизнените сили. Следователно, продължи полковникът, не трябва да се злоупотребява с изпълнение­то на това упражнение. Можем да постиг­нем най-добър резултат, като го изпълня­ваме по-малко от 12 пъти, осигурявайки по този   начин   умереното   стимулиране   на енергийните центрове".

 
image

Първата снимка е правена от моя съпруг през лятото на 2011 г. в  "Квартала" на гр. Поморие и е допълнително добавена за онагледяване на материала. Тук всяка сутрин си правех тези упражнения с голямо удоволствие, защото площадката бе съвсем наскоро изградена, сякаш специално за мен:))) Допълнително е прибавен и клипа под постинга със същта цел, не го пропускайте.

Следващите две упражнения вижте тук-:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-vtora-chast.266394

последните две вижте  тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-treta-chast.266397


 
Надявам се да ви свършат работа и да се почувствате хора, свободни от нездравословна никотинова зависимост. Тези упражнения играя и до днес всяка сутрин. Те промениха живота и мисленето ми. Отнемат ми само 10 мин., но откакто ги започнах станах нов човек и в много други отношения. Горещо ви ги препоръчвам, ще се спасите от множество проблеми.Гласувай:
4Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - много ме заинтригува статията Ви, ...
13.12.2010 13:15
много ме заинтригува статията Ви,но така и не успях да разбера как да намеря тази книга!проблема ми е че съм бременна в 4я месец и опитах всячески да ги откажа но резултат нулев.ако може да ме упътите как да я намеря!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - анонимен 1
14.12.2010 17:07
Влизаш в сайта на виртуална библиотека, вече е на първа позиция в моя блогрол-виж в ляво на екрана, където пише блогрол. Като ти се отвори кликни върху книги на български език, после долу на търсачката напиши фамилията на автора и ще янамериш, Аз съм дала тук всички упражнения. Проста в края на всеки постинг има написано "следващ постинг", кликни върху нея и ще го видиш. По същия начин иди и на третия с тази теметика. Не ти препоръчвам, когато си бременна да ги правиш повече от 7 пъти всяко.
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Единствената ми забележка към к...
22.09.2014 15:04
Единствената ми забележка към клипа е, че първото упражнение не е показано както трябва. Тялото се завърта около оста си в посока часовниковата стрелка. Това се постига, когато десния крак е застопорен и служи като неподвижна ос, а левият се движи както стрелка в циферблат в часовник. С левия се прави замах и се получава въртенето, както го правят дервишите. Така е много здравословно. На клипчето и двата крака се движат.
цитирай
4. donchevav - Страхотни упражнения - и как хубаво ...
13.02.2016 12:21
Страхотни упражнения - и как хубаво си описала първото! Ще погледна и останалите и ще опитам и аз! Благодаря!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13985929
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031