Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
12.03.2009 22:54 - Ловно-рибарски страсти и още нещо!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Хоби   
Прочетен: 15509 Коментари: 21 Гласове:
4

Последна промяна: 10.09.2009 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Тези дни покрай отминалия женски празник всички си говореха за жените и всичко свързано с тях и нямаше как и да не се спомене за различните видове мъже, начина по който ги свалят и “как може да ги обстрелят от раз” .

Замислих се откъде идва това тяхно неистово желание да покорят колкото може повече жени и се сетих, че в природата на мъжа е заложено да бъде ловец.

Още от праисторическите времена ролята на мъжа е била да ловува, за да нахрани жената и децата си и това е продължило достатъчно дълго за да се кодира тази подпрограма на подсъзнателно ниво. Тогава жените и мъжете не са влизали в брачни съюзи с всичките тягостни последствия от това. Съюзите са им били на доброволни начала и мъжете са сменяли жените си само, ако те се скончат от някоя болест или ако бъдат изядени от някое диво животно, при разходките си в гората в търсене на диви плодове, гъби и целебни треви и корени. На по-късен етап са възниквали и полигамни съюзи и жените не са си избождали очите от това, а са живеели във взаимно разбирателство с единствения си общ мъж. Така или иначе жените не са били обект на ловуване, както това се случва в днешно време.

Какво се е променило в отношенията ни с другия пол. Трудно е да се изброи всичко, но факт е че мъжете вече не ловуват за да си изкарват прехраната и само малка част от тях са членове на ловно-рибарски дружества. Интерес предизвиква у мен въпроса, какво различава тази малка група мъже от останалата по-голяма част от тях. Те по-първични(нямам предвид първосигнални) ли са, по-истински ли са, ходят ли на лов и за жени или тяхното хоби в достатъчна степен задоволява това закодирано във всички мъже желание за улов, в резултат на което в къщи и навън са кротки агънца.? 

 

image


Имам известни наблюдения върху такива семейства, в които мъжете са запалени риболовци. Семействата са здрави и всички в него изглеждат спокойни и щастливи. При ловджиите нещата са ми по-неясни, въпреки че познавах едно такова семейство, в което също добре си живееха до дълбоки старини, но от това не мога да си направя генерални заключения. Казват, че често нещата не са такива каквито изглеждат, та за това ако някой от вас има наблюдения върху такива случаи ще ми бъде интересно да ги прочета.

Интересът ми е провокиран от многото публикации в последно време за отношенията между половете, свикнала съм за всяко нещо да си имам някакво обяснение, а тук чувствам че част от мозайката ми липсва и търся корена на това явление.

Разбирате, че случаите, които са ми известни са малобройни и не могат да се третират като представителна извадка за мъжко поведение. Представяте ли си, ако се окаже, че и много други хора са имали подобни на моите наблюдения. Ами това може да доведе до революция във възпитанието на мъжете още от ранна възраст :))))))

Още от две годишни ще можем да ги записваме в риболовно дружество, а за подарък за рождените им дни ще им купуваме въдици, кукички, червейчета и разни други такъми. Тези, които не покажат голямо усърдие като поотраснат ще ги пробваме в някое ловно дружество и ще ги оставяме да си ловуват на воля. Така и вълкът сит и агнето цяло :))))).

Ех, мечти, мечти……., ама добре са си били жените едно време в праисторическите времена, само дето са нямали компютри, което една съвременна жена трудно би понесла. За това вместо да се връщаме там по-добре да вземем само полезното от тези времена, т.е да подходим творчески. И така очакам да споделите своите впечатления.

 Следващите снимки са от язовир Ивайловград, където мой колега всяко лято ходи на риболов със свои приятели за по десетина дни. 

image

 

image

 

image

 

image

 

image
 
Като се върне от там се чувства като  прероден. По цели дни ни разказва как се ловили сомове  по системата тролинг. За тези, които не са чували, това се прави в движение с моторни лодки и се използват някакви много яки въдици, на които има за стръв специални изкуствени рибки. Рибките са няколко и разположени на различна дълбочина върху една и съща въдица.

image

 Уловът там често бил сомове над 16 кг. Попитах го какво правят с тази риба после и страшно се учудих на отговора. По-малките ги пускали обратно, а по големите ги връзвали с някакво въже около главите и ги слагали на специални въдици, за да могат да ги съхранят в естествени условия до края на риболова, без да ги изядат видрите. Така рибите си прекарвали  в язовира навлизайки до 5 метра навътре. Накрая все пак ги изваждали от водата и ги превозвали с колите си до родните места. Повечето от тях ги раздавали на приятели, а за себе си оставяли по една две във фризерите. Това занимание им отнемало по-голямата част от деня, за което изразходвали страшно много гориво за моторните си лодки.

 image

image

 

image 

image
 
Мисля си, че и съдбата на жените – риби не е много по-различна и крайно време е те да се вземат в ръце и да не бъдат поредната жертва на риболовците. На младини и на мен ми се случи на два пъти да влезна в такава роля, ама сигурно щото бях малка ме пуснаха без да ме изядат. Там обаче методът за улов беше друг, пък  и успях да скъсам мрежата, тоест не разчитах само на добрата воля на ловците. 

image

 Особено е тревожно, че в днешно време се е появила и една нова категория ловци на жени на едро, много по-обиграни от времето, през което съм отраснала. Известно е, че организират  трафик на жени и малко от тях, ползвани като сексуални робини са успели да се измъкнат, но с непоправими емоционални и психически сътресения. Причините за това явление предполагам са известни на всички и тук няма да ги коментирам, това излиза извън горната тема, само ще кажа, че 
 

ЖЕНИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ БДИТЕЛНИ ЗА СВОИТЕ ВРЪЗКИ И ДОБРЕ ИНФОРМИРАНИ ЗА ВСИЧКИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЕ ФОРМИРАТ В НАШЕТО ОБЩЕСТВО!

image

 

 


Гласувай:
41. compassion - Много интересен подход
12.03.2009 23:53
към популярна тема. Не знам, аз хич не си падам по ловци и риболовци. С нищо не мога да допринеса за обогатяването на този постинг, но той така си е добре, мисля. Само ми се струва, че совите не са това, което са, т.е. жертвите може само да изглеждат такива, но късите полички, големите деколтета на силиконовите добавки в тях, изрусените коси и изрисуваните устни са всъщност въдици за шарани...не мислиш ли? Така, че времената се промениха и ловците станаха много и всякакви. А може и да греша, нали не се интересувам особено...повърхностно гледам. Ама то кой ловец тръгва някъде, ако няма там какво да хване...логично погледнато.., де.
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Виж тези случаи са от категорията,
13.03.2009 00:17
каквото повикало такова се обадило, но те не са обект на моето проучване, те не са корена на проблема, интересува ме това, което е заложено в мъжката природа и как то се проявява в днешни условия. Истинските ловци се интересуват и влагат амбиции в труднодостижимата плячка.
В повечето случаи жената ловува до като намери подходящия мъж и се кротва, до като повечето мъже не мирясват и трудно си сядат на задника, трябва да има някякво обяснение, както и начин
това да се насочи в друга посока, ако природно им е заложено.
цитирай
3. lubara - Хубава природа, хубави снимки.
13.03.2009 09:16
Интересна интерпретация. А знаеш ли, че имало разлика между мъже гъбари, ловци и риболовци. Нещо пак с успехите им сред жените беше, я подскажи.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Мога да кажа само, че съпругът ми е
13.03.2009 09:18
гъбар и още не ме е отровил :)))))
цитирай
5. lubara - Поздрави!
13.03.2009 09:31
Ха, аз съм голям гъбар. Но веднъж подцених ситуацията и се натрових от една единствена гъбка. Сам я хапнах, този вид трябва да се изварява много. Аз я опържих и след три часа, леле мале...
А добре, че си имаш гъбар в къщи, за да кажа, че въдичарите били най-големи любовници от трите горепосочени вида. Та да си спокойна, че няма уклони към много кръшкане.
Сигурно идва от вица, "Те ако са крави, сами ще дойдат" , нали го знаеш.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - за любара
13.03.2009 09:32
Сещам се за едно мое стихче, дето го бях направила на песничка навремето, когато припявах на големия си син докато го хранех, беше много злояд, ето част от него:

А гъбарче във полето
припка палаво напред
тука гъбка, там малинка
всички ги бере подред,
ще отиде при пчелите
дето хвъркат тук навред
ще отиде, ще отиде
да похапне малко мед.

Когато бера билки чат патсрещам и гъбари,
които много внимателно подбират гъбите,отровните ги изхвърлят, а най-добрите си ги слагат на масата за мезе, ако са им в повече ги консервират за зимата, абе при тях няма празно, мисля си че и с жените постъпват така, поради придобити навици :))))))
Ако трябва да се оприлича на гъба, аз съм поставена в спиртен извлек за да ме показват като експонат на обучаващите се в този занаят :))))
цитирай
7. kasnaprolet9999 - за Любара
13.03.2009 09:43
аз не слагам равенство между добър ловец и добър любовник, уменията тук нямат нищо общо, един ловец може да е добър любовник, но може и да не е, а само амбицията да го направлява. Добрият любовник не е задължително да е ловец, а този виц за краватите не го знам, ако искаш го сподели с нас.
цитирай
8. анонимен - na sluka
13.03.2009 10:09
A moite nabludeniq sa , che mnogo ot 'ribolovcite', ne znaqt koq e nai - podhodqshtata strav za jelanata riba, a dokato razberat mnogo ribki se hvashtat na veche postavenata i ot tam moje bi idvat problemite sas neuspeshniq ulov i izqdenite ribki. A vednaj kato hvane som, veche hqma da se radva tolkova na karakudite. Az taka vijdam neshtata. Mnogo mi haresa.
цитирай
9. lubara - За вица
13.03.2009 10:41
с майтап, разбира се е казаното за любовника-ловец.

Вица- Стадо крави пасели долу, а горе трима бика, младо биче, на средна възраст и един дърт бик.
-Ех, че много и хубави кравички- казало бичето- Хайде да изтичаме при тях.
-Е, може и по- полекичка- обадил се този на средната възраст.
- Хм, те ако са крави, сами ще дойдат-продължил невъзмутимо да дъвче старият бик.

Поздрави, туй за стихчето, чудесно стихче . А за спирта, браво, толкова съхранена, като че ли прясно откъсната!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - анонимен 5 - интересни заключения си направил,
13.03.2009 10:42
ама така си и мислех, че рибарите с повече практика зад гърба си са мъже на място и могат да подбират най-доброто, не са помияри като много други, дето забърсват каквото срещнат по пътя си, мислейки си че спортуват :)))))
цитирай
11. compassion - Невенче, ти пишеш:
13.03.2009 13:36
"интересува ме това, което е заложено в мъжката природа и как то се проявява в днешни условия."
и продължаваш:
"повечето мъже не мирясват и трудно си сядат на задника, трябва да има някякво обяснение, както и начин това да се насочи в друга посока, ако природно им е заложено."
Отговора е даван много пъти в учебниците по анатомия и физиология на човешкото тяло. Хормоните (най-вече тестостерон) и физиологията на половата система на мъжа определят мъжкото поведение по отношение на другия пол (изключвам всички болестни отклонения). Който има повече тестостерон е вечния ловец и обратно. Досещаш се за възрастовите промени и намалената функция на хормоните, но тогава "заучените" патрони на поведение в мозъка остават да просветват като светулки. Сложна работа е мозъчната дейност, но в общи линии - химия и начин на мислене. Мислите са голяма енергия и могат да творят (спирам, за да не се повтарям)
цитирай
12. kasnaprolet9999 - compasion-извадила си горните ми въпроси от контекста на темата
13.03.2009 15:35
Основния ми въпрос е следният "какво различава тази малка група мъже от останалата по-голяма част от тях. Те по-първични(нямам предвид първосигнални) ли са, по-истински ли са, ходят ли на лов и за жени или тяхното хоби в достатъчна степен задоволява това закодирано във всички мъже желание за улов, в резултат на което в къщи и навън са кротки агънца? " Нали не искаш да си мисля, че всички рибари и ловци си имат повече тестостерон от останалите? Мисля си, че тази групичка по-добре управлява и разпределя сексуалната си енергия, като я насочва в две посоки , което тушира в голяма степен излишествата и утолява ловната им страст.

Йогите разпределят сексуалната си енергия със специални упражнения нагоре по всички чакри, ама това са други методи и става целенасочено, до като ако питаш един ловджия или рибар защо е такъв, той едва ли може да ти даде задълбочен отговор.
цитирай
13. compassion - Рибарите и ловците са си намерили хоби
14.03.2009 13:44
често това става по пътя на подражанието (някой от семейството или приятел, колега прави същото) т.е. това е "заучено" поведение. Понякога е вътрешна потребност на Егото (да блести, да се състезава, да се изявява, да се утвърждава, да се учи, да побеждава, да властва и т.н.) Понякога може да е реакция на биологичното тяло с неговите хормони или проява на болно съзнание, нуждаещо се от насилие и убийство. Много други могат да бъдат отговорите. Всеки конкретен случай изисква конкретно внимание, за да бъде разбран. Класификациите и обобщенията само дават общата картина, но не и конкретна помощ.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - Ех, Руми,
14.03.2009 15:37
ти уби всичко детско в мен с твоите теории, много трилъли четеш сигурно, както си тръгнала ще ги изкараш половината рибари и ловци психопати.
Мъжете, които познавам от този вид са много благородни същества, кротки и сдържани и отдавна са обект на моето внимание.
Веднъж на една стедентска бригада във Враца имахме свободен ден и случайно попаднах на едно езеро, където имаше много рибари. Направих се на следваща журналистка и взех интервюта от почти всички там с изследователска цел, беше ми страшно интересно и това бе нещо като внимателен анализ на всеки конкретен случай, както ти казваш по-горе.
Сега обаче аз търся точно общото между тази малка категория, както и това, което ги отличава от останалите, които нямат такова хоби. С две думи сега ме интересува синтеза, а не анализа на горното. След твоя коментар сериозно ще се замисля дали да лобирам за откриване на задължителни курсове по лов и риболов за превъзпитание и пренасочване на енергията на мъжката половина от човечеството към полезни неща :)))))
цитирай
15. анонимен - deti
30.08.2009 11:14
Твойте постинги са много интересни продължавай все така.Много ти благодаря за всичко, което прочетох много ценни съвети и информация, с която си полезна на много хора.Относно мъжете и генетичните им заложби като ловци смятам, че те много добре се адаптират в съвременните условия и докато преди тези умения са ги използвали за улов с цел изхранване то сега същите тези мъже риболовци, и ловци улова на животни за тях е хоби, но това не им пречи да бъдат и ловци на жени т.е да си имат и любоивници това е от мои наблюдения може би всичко е индивидуално.Според мен когато един мъж започне връзка с друга жена и не иска да се разделя със жена си то това е проява на някакъв комплекс по този начин той се доказва това според мен е вследствие на психиката като причините за това могат да бъдат много, прекалено внимание или липса на такова, неоцененост, и др. Жените сме с по силна психика и не ни е необходимо постоянното одобрение от другите.
цитирай
16. kasnaprolet9999 - анонимен - deti
07.09.2009 17:24
И аз си мисля така, че повечето мъже с извънбрачни връзки избиват комплекси, но подозирам че има и по-дълбока причина, нещо закодирано в тях, което следва да се нахрани, за да бъде утолено. За сега се справям в моето семейство с този проблем, лошото е че не мога да си обясня как точно го постигам, за да посъветвам и останалите жени. В началото на брака ни и той ходеше на риболов, даже купи въдица и на първородният ни син, записа го в риболовно дружество, но впоследсвие други му станаха преоритетите и престанаха да се занимават с това.
Синът вече пет години гледа гаджето си в очите и не си и помисля за друга, сигурно добре му се е отразил риболова в детска възраст.
цитирай
17. анонимен - Айде малко реализъм
02.03.2010 12:28
Изневярата и дори сношението със собствената жена зависят от НИВОТО НА ЛИБИДОТО. Тоест, ако на един мъж не му се "такова",никоя жена няма да я огрее.Кои са факторите, влияещи върху либидото? Стоенето вкъщи и / или продължителният престой в затворено пространство като офиси, магазини и др.ПОВИШАВА ЗНАЧИТЕЛНО ЛИБИДОТО И ПРИ МЪЖЕ И ПРИ ЖЕНИ. Обратно, движението на чист въздух и физическата активност го ПОНИЖАВАТ И ПРИ ДВАТА ПОЛА. Друг фактор, характерен повече за жените е СКУКАТА, ОТЕГЧЕНИЕТО ОТ ЕДНООБРАЗИЕТО НА ЕЖЕДНЕВИЕТО. Тоест, ако мъж е решил да бодне нещо, то колежка или съседка - домошарка с отегчителен съпруг Е ИДЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ. Според мен работещите в офиси и въобще на закрито по цял ден са най - големите ебльовци и ебли. А иначе - сред моите познати мъже / 12-15 души/ има само 1, който да е ненаситен откъм женско. Познавам също и 35 жени, от които 33 са ми навити...Та, ако ще говорим за възпитание, защо да се фрустрираме по такъв идиотски начин, защо ИЗНЕВЯРАТА ДА Е ЛОШО НЕЩО?! Е, добре, ако не ви отърва моята теза, възпитайте и ЖЕНИТЕ, защото за ебане трябват двама.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - анонимен 17
02.03.2010 14:43
Мисля, че си излязъл от темата, прочети постинга отново, нищо не си разбрал.
цитирай
19. анонимен - тм
26.07.2010 09:53
Мъжете със занаят по мое наблюдение не кръшкат. като че ли има, какво да ги удовлетворява.
Имам лош спомен от приятел , който така и не проумя, че може наистина да има и здрави семейства.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - анонимен 19
26.07.2010 10:20
Това е защото излишната сексуална енергия може да се преобразува в интелектуална, но това го могат само хората, които обичат работата си. Такава енергия е много градивна, йогите го правят непрекъснато.
цитирай
21. distrelets - Интересноооо.....
10.03.2015 13:07
Четох и се забавлявах както от постинга, така и от коментарите :))))))) Няма правила, според мен, освен ако научни изследвания не ги доказват. Има мъже ловци, както и жени ловци в буквален и преносен смисъл. Всеки сам определя с какво да се занимава, какво да запълва времето му. Светът е толкова шарен и интересен! Поздрави! При теб винаги е страшно интересно!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14415590
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41431
Архив
Календар
«  Януари, 2023  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031