Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
08.06.2016 19:38 - Девета стъпка към нашето здраве-Да възстановим подвижността и отстраним луксациите по гръбначния стълб. м
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 6538 Коментари: 12 Гласове:
19

Последна промяна: 28.06.2016 00:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предоставям на Вашето внимание деветата статия в поредицата "десетте лесни стъпки към здравето" на Пламен Бенински:


ДА ВЪЗСТАНОВИМ ПОДВИЖНОСТТА И ОТСТРАНИМ ЛУКСАЦИИТЕ ПО ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

От всеки прешлен на гръбначния стълб излизат нерви, които отиват до различни органи и части на тялото. Прешленът, нервите и органът (органите) работят като една система. Възпаление на органа може да доведе до възпаление на прешлена, както и обратното, възпаление на прешлена или разместване на съседен междупрешленен диск може да доведе до промяна на функцията на органа или до болки в него.
Изводът е: Никоя болест, свързана с възпаление и промяна на функция на органи, не може да се излекува без поправяне на гръбначния стълб.
Проблемите в гръбнака се увеличават при дълго стоене пред компютър, на волана, легнал на 2-3 високи възглавници. Неестествената поза, водеща до С-образно огъване на гръбнака, плюс обезводняване, причиняват множество микролуксации – най-често страдат L(3-4-5), шийните прешлени С(6-7), торакалните Т(6-7-8)(отговарят за стомаха, панкреаса и далака). Появяват се болки, които погрешно се обясняват с ошипяване и други причини, далеч от истинската.
Само през последния месец, на двама души с болки в ставите на краката и по хода на ишиаса, им е било казано, че се дължат на метастази. Тези „метастази” ги премахвам за 45 минути, но за „метастази” в главата на някой лекар още нямам рецепта.
КАК ДА ВЪЗСТАНОВМ ГРЪБНАКА СИ?
Решението ни го дава д-р Батманжелидж:
1. Пием две чаши вода
2. След 15 минути лягаме по корем, с подпрени на по 2 възглавници гърди и колене, така, че коремът леко да увисне и гръбнакът се огъва като лодка.
3. Лежим 30 минути
Това упражнение поправя от микролуксации до дискови хернии и дископатии. Може да се прави и два пъти дневно.Необходимо е да се правят и упражнения за мускулите на гърба. Липсата на тонус в тях води до неправилна стойка.
Петте тибетски упражнения, както и йога, са отлично средство за поддържане гъвкавостта и еластичността на гръбнака. Позата „триъгълник” от йога, заедно с упражнението на Батманжелидж и упражнението „рибка” на Кацудзо Ниши (лягаш по гръб и се извиваш последователно наляво и надясно) помагат да се излекува сколиоза. Същите упражнения са жизнено важни за всички, които страдат от анкилозиращ спондилит (Бехтерев), разбира се, заедно с подходяща диета и адекватно лечение на възпалението и болката. По този проблем предстои отделна статия.

Пламен Бенински

Моят опит в подържането на подвижността на гръбначния стълб датира още от юношестка възраст, когато усилено спортувах, гребане, баскетбол, зимни и летни кънки и това оказа съществено влияние върху моята мускулатура не само на гръбначния стълб. Наскоро се опитах да правя и упражнението на Батманжелидж, но след третия път получих болки в кръста. Вероятно това упражнение трябва да се започне в по-млада възраст, за да може да се продължи и нататък. Малкият ми син ги прави вече от доста време и няма такива проблеми. Лошото е, че вече като че ли му омръзна, а има сколиоза и е добре да бъде по-упорит, за да има трайни резултати.

С времето, седейки по бюра и пред компютри, хората доста се обездвижват. Когато бях в една средна възраст, малко над 40-те г., ми попадна книжката "Тибетски тайни", в която бе обяснено как се правят упражненията на петимата тибетци. Започнах ги със съвсем друга цел, да си регулирам енергиите в чакрите, а се оказа, че освен тях се получиха доста интересни резултати. Отказах безболезнено цигарите, а след горната статия на г-н Бенински разбрах, че това е спомогнало да подържам в добро състояние и гръбначния си стълб. И добре че е било така, защото в по-късните години се наложи да вдигам болната си майка по няколко пъти на ден и ако нямах здрав гръб и кръст, направо щях да се повредя. Човек никога не знае с какви проблеми може да се сблъска и е добре да се подържа в максимално добра форма. За тези упражнения може да прочетете подробности тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/12/16/kak-otkazah-cigarite-pyrva-chast.266370

Да си призная, че за доброто състояние на моя гръбнак спомогнаха и други практики. От пет години посещавам салоните на "Нуга Бест България", където се правят процедури на целия гръбначен стълб, с помоща на специални масажни легла, снабдени с ролки от турманиева керамика. Те минават от двете страни на гръбначният стълб, леко го разтягат и повдигат, получава се малка екстензия. Турманиевата керамика излъчва дълги инфрачервени вълни, слабо магнитно поле и отрицателни йони, които допълнително имат здравословен ефект не само върху прешлените и ставите, но за цялото ни кръвообращение и обмените процеси в организма. Турманиевата керамика излъчва вълни, близки до тези на здравата човешка клетка и по този начин въздейства на болните клетки като ги възвръща към нормален ритъм и ги обновява. Много съм писала по тази тема в други постинги, от които съм направила цяла блогвълна. Който се интересува, може да погледне тук:


blog.bg/theme.php

Следва ДЕСЕТА СТЪПКА КЪМ НАШЕТО ЗДРАВЕ: ДА ОТПУШИМ ЕНЕРГИЙНИТЕ КАНАЛИ И ВЪЗСТАНОВИМ ФУНКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ОРГАНИ
kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2016/06/27/deseta-stypka-kym-nasheto-zdrave-da-otpushim-energiinite-kan.1460798
Гласувай:
19


Вълнообразно


1. donchevav - Петте тибетски упражнения са ис...
08.06.2016 20:29
Петте тибетски упражнения са истинско чудо! Знаеш, че имах някои опасения точно защото чувствах гръбначния си стълб несигурен, често имах болки. Няколко месеца по-късно няма и следа от притесненията ми. Благодаря ти, че ме поощри пак да опитам, след като се бях разколебала първия път, благодаря ти и за интересната статия! Поздрави, скъпа Неви!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Петте тибетски упражнения са ис...
08.06.2016 20:57
donchevav написа:
Петте тибетски упражнения са истинско чудо! Знаеш, че имах някои опасения точно защото чувствах гръбначния си стълб несигурен, често имах болки. Няколко месеца по-късно няма и следа от притесненията ми. Благодаря ти, че ме поощри пак да опитам, след като се бях разколебала първия път, благодаря ти и за интересната статия! Поздрави, скъпа Неви!


Наистина са чудо, аз не ги пропускам, вече толкова години. Напоследък ги правя в по-късен час, защото не ходя на работа, но и преди намирах време. Тогава живеехме по-натясно и всяка сутрин ми се налагаше да сгъвам един диван, за да мога да си направя място за тези упражнения. Съпругът ми запачваше работа от 8 ч. и се изнизваше от къщи, без да се включва в това упражнение, с оправданието, че аз започвах работа от 9 ч., въпреки че имах път до там около 30 мин., а той до неговата само 10 и то пеша. Въпреки тази дискриминация, аз намирах време да играя тези упражнения и успях да оцелея в едни доста трудни времена на безкрайния преход към дивия капитализъм. Поздрави!!
цитирай
3. wonder - И ти, и този човек сте безценни. Дано ...
08.06.2016 22:44
И ти, и този човек сте безценни. Дано четящите се вслушват правейки, а не само четейки. Няма да всявам смут като кажа, че има и 6-ти тибетец. ;)))
А за всичко турманиево потвърждавам. Уникални са!
Може да съм пропуснала, но ако е писал и за флавоноидите, прати да прочета.
Открих нови унгарски продукти с невероятни качества - Флавони. 9 продукта, които работят. Пробвах ги. Виж тук /на снимката липсва само най-новия Джой/:

www/flavonbg/photos/pb.1005424172813597.-2207520000.1465414927./1129944310361582/?type=3&theater
цитирай
4. kasnaprolet9999 - И ти, и този човек сте безценни. Дано ...
08.06.2016 23:33
wonder написа:
И ти, и този човек сте безценни. Дано четящите се вслушват правейки, а не само четейки. Няма да всявам смут като кажа, че има и 6-ти тибетец. ;)))
А за всичко турманиево потвърждавам. Уникални са!
Може да съм пропуснала, но ако е писал и за флавоноидите, прати да прочета.
Открих нови унгарски продукти с невероятни качества - Флавони. 9 продукта, които работят. Пробвах ги. Виж тук /на снимката липсва само най-новия Джой/:

www/flavonbg/photos/pb.1005424172813597.-2207520000.1465414927./1129944310361582/?type=3&theater


Да, мен поне няма да ме учудиш, но шестия тибетец се практикува от хора, които са решили да се откажат от секса и аз не се наемам да ги убеждавам да правят неща за които самата аз нямам нужната опитност. Бенински предлага само бикови препарати по свои собствени рецепти. Флавоните не ми се отварят, но доколкото успях да разбера от други места, става въпрос за отделяне на лечебните флавоноиди от растенията и приемането им в концентриран вид. Не съм убедена, че това е най-доброто, природата е измислила комбинации от хим.вещества, които взаимно се допълват и заедно вършат чудеса. Изолирани от тези естествени комбинации флавоноидите може и да се увредят като елемент. Все пак не съм химик, само се опитвам по пътя на логиката да разсъждавам, предпочитам естествените природни продукти.
цитирай
5. iliada - ИНТЕРЕСНО И КАКТО ВИНАГИ ПОЛЕЗН...
09.06.2016 08:20
ИНТЕРЕСНО И КАКТО ВИНАГИ ПОЛЕЗНО!
ХАРЕСА МИ ИДЕЯТА С МАСАЖА,НЕВЕНКА!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - ИНТЕРЕСНО И КАКТО ВИНАГИ ПОЛЕЗН...
09.06.2016 13:07
iliada написа:
ИНТЕРЕСНО И КАКТО ВИНАГИ ПОЛЕЗНО!
ХАРЕСА МИ ИДЕЯТА С МАСАЖА,НЕВЕНКА!

За съжаление в Плевен няма салон на Нуга Бест, но когато идваш в София по работа можеш са ги посещаваш, има цели четири в различни райони, виж адресите им тук: http://nugabest/?page_id=189
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Аааа. . . Пролет. . . за пръв път ди...
09.06.2016 13:34
[quote=wonder]Аааа... Пролет... за пръв път дисонанс в разбиранията. ;)))))))))
6-ят Тибетец само трансформира сексуалната енергия в Духовна. Когато е нужно или човек избере.
Точно това е, че не е когато иска или избере, тръгне ли се по този път няма връщане. В "Тибетски тайни" на Петер Келдер е написал следното: "Показах ви петте ритуала, които имат за цел да ви върнат младостта, здравето и жизнеността. Те ще ви помогнат също да се чувствате по-млади. Но за да си възвърнете решително младежкия вид, щр трябва да изпълнявате един шести ритуал. Не съм споменавал за него досега, защото щеше да е излишно да говоря за това да сте усетили ползотворното въздействие на петте други ритуала".
Полковникът ни предупреди, че за да има полза от шестия ритуал, трябва да спазваме строги ограничения и ни препоръча да размислим, преди да решим дали ще ни е възможно да се подложим на това до края на живота си. Той покани само тези, които искат да познаят шестия ритуал да дой­дат на следващото събиране. След като размислиха, само петима от групата се появиха на следващата седмица. Полковникът счете, че това е задоволителен брой, по-добър от при многобройните му класове в Индия. Преди да обясни допълнителния ритуал, полковникът даде да се разбере, че той служи за повишаване на репродуктивната енергия на тялото. Този процес на повишаване има като следствие не само възстановяване на духа, но и на цялото тяло. Той също предупреди, че това е свър­зано, с едно ограничение, което повечето от хората няма да приемат. Полковникът продължи разказа си.
"При повечето мъже и жени една част често много голяма, от жизнената сила, която подхранва седемте чакри (или енер­гийни вихри) се трансформира в енергия за репродуциране. Тази жизнена сила се разсейва за повечето хора в първата чакра. Така малко вероятно е да достигне оста­налите шест".
цитирай
8. kasnaprolet9999 - wonderПродължение
09.06.2016 13:37
"За да станете свръхмъже или свръхжени, необходимо е да запазите тази жизнена енергия и да я извисите така, че тя да достигне всички чакри, особено седмата. С други думи, трябва да бъдете ергени, за да може енергията за репродуциране да бъде доведена до един по-висш завършек.......Не е препорьчително също, да се започва шестият ритуал без искрени намерения. Човек, който не е достигнал своята сексу­ална зрялост и който трябва да води борба, за да устои, не е още способен да трансформира и извиси репродуктивната си енергия. В такъв случай, тази зле управлявана енергия ще се превърне във вътрешни противоречия. Шестият ритуал е отреден единствено за тези, които са достигнали сексуална зрялост и които искрено се стре­мят към по-високи цели".
"За огромното мнозинство от хората, самотническият ергенски живот не е под­ходящ избор и трябва да се придържат само към първите пет ритуала. Те, в крайна сметка, могат да ви помогнат да преосмислите целите си и да изпитате истинско желание да станете свръхмъж или свръхжена. В този момент, е важно да се решите на нов начин на живот и да направите крачката без да се колебаете, без да поглеждате назад. Пред тези, които ще ус­пеят да го сторят, се открива пътят кьм истинските учители, използващи жизнени­те сили, за да постигнат това, което желаят
цитирай
9. hel - Мързеливото упражнение с двете ...
13.06.2016 22:59
Мързеливото упражнение с двете възглавници силно ме впечатли. Непременно ще опитам. На петдесет години с помощта на йогийското упражнение "крава" успях да изправя s-образната извивка на гръбнака. Сега имам леко изместване вдясно и пак съм се захванала. Правя упражнения от книгата "Без болка" на Пийт Егоскю , Роджър Гитинс, тибетското упражнение с навита кърпа и всичко, което ми се прави в момента. Благодаря за постинга, който ми е на вълната! Поздрав, Неви!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Мързеливото упражнение с двете ...
14.06.2016 00:20
hel написа:
Мързеливото упражнение с двете възглавници силно ме впечатли. Непременно ще опитам. На петдесет години с помощта на йогийското упражнение "крава" успях да изправя s-образната извивка на гръбнака. Сега имам леко изместване вдясно и пак съм се захванала. Правя упражнения от книгата "Без болка" на Пийт Егоскю , Роджър Гитинс, тибетското упражнение с навита кърпа и всичко, което ми се прави в момента. Благодаря за постинга, който ми е на вълната! Поздрав, Неви!

Важното е, че имаш желание да си оправиш проблема и не те е страх да експериментираш с различните методи, все някога ще намериш този, който да ти помогне. Поздрави!!
цитирай
11. katan - 5-те тибетски упражнения са истинско чудо!
15.06.2016 12:04
Правила съм ги доста време. Помагат не само на гръбнака, а на цялото тяло.
Повишават тонуса, дават енергия. С една дума - чудо!
Сега ще пробвам с възглавниците, не защото не искам да продължа с чудото.
Поздрави и благодаря!
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Правила съм ги доста време. Помагат ...
15.06.2016 18:34
katan написа:
Правила съм ги доста време. Помагат не само на гръбнака, а на цялото тяло.
Повишават тонуса, дават енергия. С една дума - чудо!
Сега ще пробвам с възглавниците, не защото не искам да продължа с чудото.
Поздрави и благодаря!


Приятно съм изненадана, че правиш тези упражнения и имаш определено мнение по въпроса. Продължавай все така.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986054
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031