Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
11.05.2016 18:52 - Осма стъпка към нашето здраве-Да заздравим и засилим имунната система
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 7146 Коментари: 10 Гласове:
13

Последна промяна: 10.06.2016 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предоставям на Вашето внимание осмата статия в поредицата "десетте лесни стъпки към здравето" на Пламен Бенински:

Да заздравим и засилим имунната система

Когато се каже „Имунна система”, всеки кима разбиращо. Всъщност, дори специалистите знаят прекалено малко за механизмите и инструментите на клетъчния, чревния, кожния, белодробния и т.н. имунитет. Слава богу, имунната система съществува и работи въпреки нашето незнание. Все пак, някой важни неща, практически подпомагащи имунната система, се знаят и искам да ги споделя с Вас.
Без да съм изчерпателен, ще спомена сравнително лесни и достъпни методи за повишаване на имунитета.
1. Сурова храна (плодове, зеленчуци, ядки, семена, кълнове) – 70-80% от общото количество храна. Този начин на хранене е сравнително близък до естествения, като все пак с 20-30 % включва и готвени храни (термично обработени) – хляб, мляко, месо и др. Лесно постижим е и осигурява на тялото (и на имунната система) необходимите витамини, ензими, минерали. Добре е, при възможност, да се включват и така наречените „суперхрани” – чиа, елда, амарант, годжи и т.н. Най-важните за имунната система са чесънът (вкл. левурда) и лукът.
2. Билки – адаптогени
Има много и достатъчно литература за действието на мумио, пау дарко, котешки нокът, елеутерококос, родиола, жен-шен, многоцветно пипериче, астрагал и т.н. Има обаче и български билки, които не отстъпват на горните – това са кръвният здравец, сладкия корен, кисел трън, ехинацея и любимите билки на Петър Димков – бъз и бъзак.
Редовната им употреба поддържа тонуса на имунната система.
3. Вода. Сребърната вода, живата вода, магнитната, силициевата, кислородната, пирамидната и шунгитовата вода подсилват имунната система и могат да се използват за лечение на много болести. Най-достъпният начин е редовно пиене на сребърна вода, но с концентрация 1 мг/л – поне по 200 мл/ден.
4. Витамин С и Селен. Най-силното оръжие на имунната система. Обикновено не ни достигат, дори да ги има в храната – влошеното храносмилане и усвояване на храната води до много дефицити, но за работата на имунната система са най-важни витамин С и селен. Ето защо, те трябва да се вземат като добавки всеки ден – особено витамин С, защото той не може да се натрупва в резерв – набавя се ден за ден. Взимайте 2-3 гр/ден за профилактика, 5 гр/ден - при заболяване, 10 гр/ден – при рак. Тези количества препоръчва Лайнъс Полинг – двукратен Нобелов лауреат, откривател на витамин С.
5. Прочистване на организма от вируси, гъбички, бактерии и паразити.
Паразитите са създадени от природата за живот в други организми. Имунната система не е програмирана да се справя с тях. Би следвало да може да се справя с вирусите, гъбичките и бактериите, но биологичното разнообразие, глобализацията, мутациите на тези организми са довели до ситуация, в която не може да се разчита само на имунната система. Ако я подпомогнем, като свършим част от нейната работа, тя ще се възстанови и ще може известно време да си върши работата. Трябва да се помни, че всеки патоген ангажира и изтощава имунната система. Например гъбички по краката (кожата и ноктите) не са козметичен проблем, а предпоставка за изтощения, срив на имунната система и отваряне на вратата за по-вредни патогени.

Пламен Бенински.

Както виждате, билките и тук заемат много важно място в укрепването на имунната система. Мога да добавя само, че родиолата също расте в България, това е златния корен или златовръх, с който много често работи старозагорския лечител Васил Дамянов. Той го комбинира с друга българска билка, която допълнително укрепва имунната система-няколко лечебни видове Дебелец, които са от едно семейство със Златния корен. За двете билки имам постинги и който ги е пропуснал може да ги прочете тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/01/03/vsichko-za-bilkite-chetvyrta-chast.1419624

Там има постинги и за билки, които прочистват тялото от метили гъбички и бактерии - сладкия пелин, вълнистия ранилист, горската върбовка, полският хвощ и др.
В една своя статия за лечение на щитовидната жлеза, г-н Бенински е описал своя метод за прочистване на организма от вируси, гъбички, бактерии и метили. Този месец, с профилактична цел, го приложих върху себе си и моят съпруг и мога да се похваля с добри резултати. Прочетете внимателно и тази негова статия, за да извлечете полза и за себе си:

ЛЕЧЕНИЕ НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА
Щитовидната жлеза, както и всички наши жлези и органи, е един съвършен завод. Този завод си върши работата, ако разполага със суровини (материали) и ако машините му са изправни. Нещо повече, Великата природа е направила така, че и при счупени машини (възпаления, възли, кисти и дори тумори) щитовидната жлеза може да има нормална функция. Не стои така, обаче, въпросът със суровините. Липсата им понижава функцията на жлезата. В тази връзка, ако има „епидемия”, тя не е в болестите на щитовидната жлеза, а в проблемите с храносмилането и усвояването на минералите, витамините, ензимите, мазнините, белтъчините и въглехидратите.
За да излекуваме жлезата, се налага да установим причините за болестта, както и да поставим точна диагноза. Налага се да припомня някои факти, за да обясня и аргументирам лечението, което прилагам.
1. Солта
Без сол нашият организъм не може да функционира. Всеки овчар ще ви каже, че ако остави овцете без сол, те се разболяват. За солта са се водили войни.
Липсата на сол в храната ни лишава от храносмилане. Хлорът от солта е основна съставка на стомашния сок. Не солта (NaCl) вдига кръвното, а нарушаването на Na-K баланс. Този баланс лесно се поддържа, ако се ползва калиева сол – в нея NaCl и KCl са балансирани. Преди 60-70 години, за да се предотвратят заболяванията на щитовидната жлеза, в цяла Европа е въведено задължителното йодиране на готварската сол. Хранейки се безсолно, неминуемо ще си нарушите храносмилането и ще лишите щитовидната жлеза от йод – няма друг сигурен начин да си го набавите. Възмутително е, че години след публикуването на книгите на д-р Батманжелидж и акад. Болотов, все още има лекари, които съветват хората да не ядат сол.

2. Диагностика
Какво ни казват лабораторните стойности на Т3, Т4 и ТSH? Отговорът е – нищо! ТSH е по-показателен за състоянието на хипофизата, отколкото на щитовидната жлеза. Т3 иТ4, които участват в метаболитните процеси, са свързани в кръвта с глобулини (транспортни белтъци) и не могат да се измерват лабораторно. Затова се мерят свободните (несвързани) Т3 и Т4, но тяхното количество няма значение.
Как можем да разберем дали жлезата работи добре? Отговорът ни дава д-р Морс – чрез теста с базалната температура. Базалната температура е тази, която имате сутрин, веднага след събуждане, без да ставате от леглото. Това е най-ниската за денонощието температура на тялото. Тя трябва да е от 36,6 до 36,8 градуса по Целзий. Измервайки я с точен термометър, сами, в къщи за 5 дни ще разберете как работи жлезата. Ако има стойности под 36,6 – това е хипотиреоза. Ако са между 36,6 и 36,8 жлезата работи добре. Ако са над 36,8 – имате хипертиреоза. Важно е как работи жлезата, а не дали има възли, кисти, хашимото или нещо друго!
Възпаления на щитовидната жлеза (тиреоидити)
А. Вторични възпаления, вследствие възпаления на синуси, очи, уши, нос, венци, зъби, сливици, трахея – лекува се основното възпаление. Предизвиква се от стафилококи, стрептококи, аденовирус, херпесни вируси (зостер, симплекс1), клебсиела, респираторно-синуцитиален вирус и др. Жлезата се възпалява през лимфните възли в шията.
Б. Автоимунен тиреоидит (Хашимото)
- Диагностика. Медицината използва антителата, наречени ТАТ и МАТ, за да установи автоимунен тиреоидит. ТАТ и МАТ, обаче, се повишават и при няколко други заболявания. Това, според мен, показва, че тези заболявания са свързани по някакъв начин. Диагностиката, която правя с апарата за биорезонанс, при диагнозата „автоимунен тиреоидит” винаги показва възпалени яйчници и стави, винаги показва наличие на микоплазми, хламидии, трихомонас, цитомегаловирус, а в няколко случая – парамиксовирус (предизвиква заушка или паротит). Очевидно, причинителите на Хашимото, Сьогрен , артрит (ревматоиден) и лупус са едни и същи, и процесът е един и същ – вътреклетъчни патогени, които могат да се убият само заедно със заразената клетка от нашата имунна система.
- Лечение
а. чревно прочистване. Пригответе си 100 бр. дози, всяка по 0,15 гр. пелин, 0,15 гр. карамфил и 0,15 гр. вратига. Пият се 10 дни по 10 бр. на ден през 1 час. Ако имате екстракт от зелени орехи или орехови обелки, пийте по 1 ч.л. с всяка доза. Вечер – по 2 таблетки активен въглен.
б. бъбречен чай. Пийте 3х300мл чай за бъбреци (напр. на Ламбрев) през 10-те дни на чревното прочистване.
в. Набавете си липсващите минерали и витамини. Пийте достатъчно вода и с всеки литър вода – по 1 гр. калиева сол.
2. Правете ежедневно процедури с частотен генератор, за да убиете патогените в клетките.
- за микоплазми – с 323 500 Hz и 346 000 Hz – по 15 мин. /процедура
- за хламидии – с 381 000 Hz – 15 мин.
- за цитомегаловирус – с 409 000 Hz - 15 мин.
- за трихомонас – 610 Hz, 692 Hz, 980 Hz – по 6 мин.
При възможност правете процедури сутрин и вечер. Напрежението трябва да е 10-12 V, но ако ви е силно, първите 2-3 процедури направете с 6-8 V.
За 20 дни имате шанс да се отървете от автоимунния тиреоидит. Ако имате и понижена функция на щитовидната жлеза и проблеми с яйчниците, се продължава с друго лечение. В случай, че е необходимо, процедурите с генератора се продължават.
За лечението на хипотиреозата – следващият път.
Пламен Бенински

Забележка: Тъй като не разполагаме с честотен генератор в къщи, със съпруга ми използвахме комбиниран запер по Райф и Хулда Кларк за биорезонансно лечение, който се продава в мрежата на нормални цени, заедно с дискета, на която има 1500 програми за лечение. Той може да се включи към всеки компютър или лаптоп. При сериозни здравословни проблеми следва да се използва честотен генератор, тъй като някои вируси, бактерии и микоплазми имат висок честотен спектър на излъчване, а звуковата карта на компютрите има таван до 20 Khz. В тези случаи трябва предварително да се направи биорезонансна диагностика с биоскенер, за да се идентифицират с точност видовете паразити, които са ни причинили заболяването. Такава диагностика и лечение се правят на доста места в по-големите градове на България и който се интересува може да ги открие.

Следва продължение: девета стъпка, вижте тук:
kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2016/06/08/deveta-stypka-kym-nasheto-zdrave-da-vyzstanovim-podvijnostta.1456681


Гласувай:
13


Вълнообразно


1. donchevav - Сурова храна - плодове, зеленчуци, ...
12.05.2016 08:29
Сурова храна - плодове, зеленчуци, ядки и семена - вода, билки, суперхрани и чесън - ясно. Но този витамин С в такива количества... По принцип не пия никакви лекарства, но обожавам понякога късно вечер да си разтворя един аспирин с витамин С – освежава като газирана вода, а и веднага живват всички мускули и стави. При настинка мога да изпия до 1 г витамин С, но при повече започва някак странно да ме боли глава и се ободрявам – не мога да заспя. Мисля, че 1-2 г трябва да е пределната дневна доза, при която няма опасност от страничните ефекти на предозиране - гадене, повръщане, диария и евентуално опасност от образуване на камъни в бъбреците при по-продължителен прием. Да не забравяме, че макар и водоразтворим, витамин С е доста токсичен за организма.
И още - намирам, че ехинацеята е истинско чудо на природата за повишаване имунитета на организма, за профилактика на вирусни инфекции през зимата, за облекчаване на симптомите при настинка и пр. Използвам както тинктура на капки, така и различни хапчета – но всичко е много скъпо в аптечната мрежа.
Благодаря ти за този постинг, мила Неви – много е интересен и полезен – повече хора трябва да го прочетат! Хубав ден!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - donchevav
12.05.2016 10:02
Ехинацеята можеш да си я направиш на спиртен извлек сама, след като си разбрала, че ти действа добре. Много хора си я атглеждат в дворовете. Лофантът също е добър адаптоен.Колкото до Витамин С, не съм чувала да е токсичен. Продават на прах този витамин в шишенца и с мерителна лъжичка можеш да си го дозираш до количество, което ти понася. Бенински не препоръчва да се взима вечер, а два пъти дневно -сутрин и ранния следобяд, за да може да не се разсънва човек. Поздрави!!
цитирай
3. wonder - за Сребърната вода...
12.05.2016 10:45
Страхотни са тези ти статии. Дано повече хора прочетат и изберат за начин на живот!
Пиенето на сребърна вода отдавна ми харесва и го докарах до "д-р Силвър 101 +" като структуираната от уреда вода, освен, че е много вкусна и наред с генерирането на сребърни йони, дава още два мощни ефекта: магнитна обработка и структуриране на водата и енергиен пренос на 101 лечебни растения с ясно изразен ефект за активиране на имунната сис­тема на организма.
цитирай
4. iliada - КАКТО ВИНАГИ СИ СТРАХОТНА, нЕВЕ...
12.05.2016 11:26
КАКТО ВИНАГИ СИ СТРАХОТНА,нЕВЕНКА ,НО АЗ ВСЕ НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА НАДНИКНА В БЛОГА!ЩЕ ГЛЕДАМ ДА СИ ВЗЕМА БЕЛЕЖКА!пРЕГРАДКИ!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Страхотни са тези ти статии. Дано ...
12.05.2016 12:28
wonder написа:
Страхотни са тези ти статии. Дано повече хора прочетат и изберат за начин на живот!
Пиенето на сребърна вода отдавна ми харесва и го докарах до "д-р Силвър 101 +" като структуираната от уреда вода, освен, че е много вкусна и наред с генерирането на сребърни йони, дава още два мощни ефекта: магнитна обработка и структуриране на водата и енергиен пренос на 101 лечебни растения с ясно изразен ефект за активиране на имунната сис­тема на организма.

Добре правиш, аз структурирам водата си с турманиева керамика и прибавям към нея прополисова спиртна или водна тинктура. За сега използвам готова сребърна вода от аптеките за козметични или лечебни цели. Все повече се замислям да си взема и за уред да сребърна вода. Поздрави!!
цитирай
6. kasnaprolet9999 - КАКТО ВИНАГИ СИ СТРАХОТНА, нЕВЕ...
12.05.2016 12:29
iliada написа:
КАКТО ВИНАГИ СИ СТРАХОТНА,нЕВЕНКА ,НО АЗ ВСЕ НЯМАМ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ДА НАДНИКНА В БЛОГА!ЩЕ ГЛЕДАМ ДА СИ ВЗЕМА БЕЛЕЖКА!пРЕГРАДКИ!


Напоследък и аз нямам, но все се надявам това да се промени в един момент. Поздрави!!
цитирай
7. wonder - Добре правиш, аз структурирам ...
12.05.2016 14:17
kasnaprolet9999 написа:

Добре правиш, аз структурирам водата си с турманиева керамика и прибавям към нея прополисова спиртна или водна тинктура. За сега използвам готова сребърна вода от аптеките за козметични или лечебни цели. Все повече се замислям да си взема и за уред да сребърна вода. Поздрави!!


И аз уважавам всичко турманиево. Вземи си уреда - няма да съжаляваш. За 10 мин. правя една кана със сребърна вода.
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Добре правиш, аз структурирам ...
12.05.2016 18:09
wonder написа:
kasnaprolet9999 написа:

Добре правиш, аз структурирам водата си с турманиева керамика и прибавям към нея прополисова спиртна или водна тинктура. За сега използвам готова сребърна вода от аптеките за козметични или лечебни цели. Все повече се замислям да си взема и за уред да сребърна вода. Поздрави!!


И аз уважавам всичко турманиево. Вземи си уреда - няма да съжаляваш. За 10 мин. правя една кана със сребърна вода.


Ти ме нави, друго си е някой, който си го е купил, да го препоръча. Оказа се, че в момента има и някаква промоция и подарък към него гел за чисти ръце. Виж тук: http://www.green-master/shop/%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0-dr-silver-101/
цитирай
9. milady - има промоция в момента / ..greenmastershop.com/
14.05.2016 10:33
Благодаря ,Вени !
Многополезно, както винаги
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Благодаря, Вени ! Многополезно, ...
14.05.2016 19:01
milady написа:
Благодаря ,Вени !
Многополезно, както винаги


Да, аз се възползвах от промоцията и днес ми го докараха уреда за сребърната вода. Вече си направих литър вода с концентрация 1.5 мг/л. След малко ще си топна марулите и доматите, да утрепя всички видове паразити по тях. След като ги извадя в тази вода ще натопя и кърпите за бърсане на мивката, за дезинфекция и с остатъка ще измия самата мивка. Направих си и дезодорант с концентрация 20 мг/л и така ще елиминирам вредните купешки дезодоранти, които казват, че причинявали рак на гърдата. Има много приложения. Дадоха ми и книжка, където всичко е написано и добре обяснено.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14076607
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41281
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930