Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
10.11.2013 16:21 - Да се помолим всички на 11.11 в 11 ч. и 11 мин. на СВ. ВМЧК МИНА за спасението на България..
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 6947 Коментари: 38 Гласове:
40


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На 11 ноември православните християни почитат Св. великомъченик Мина - воин, покровител на семейството, сираците и бездомните, пазител на пътуващите на дълъг път, воините и лечителите. В български и гръцки източници има документирани случаи на чудесно опазване на села и градове през войните, поради наличие на негови църкви или икони. Св. Мина се слави като бърз помощник при всякакви случаи, особено за намиране на изгубени неща, хора и животни. Името му на гръцки означава „откривам”, „известявам”. Той е  пазител на женската чест, помага за щастливо задомяване, за връщане на откраднатото, почита се като лечител.


image

Св. Мина закриля и жените, затова на този ден те се молят пред иконата на светеца за здравето на децата си, за радост и благополучие в дома.

Свети великомъченик Мина е бил египтянин. Той изповядвал християнската вяра и служил във войската, разположена в Котуанската област, под началството на военачалника Фирмилиан през III - IV век. По това време властта в Рим, представлявана от император Диоклетиан, издала указ да се предават на мъчения и да се убиват всички християни, които не се покланят на идолите.

Христолюбивият Мина не стоял дълго време в армията, а се оттеглил в пустинята до град Котуан и продължил да общува с Бога. Веднъж на тържеството в чест на езическите божества, гражданите устроили шумни злелища и гнусни жертвоприношения. Като научил за това, отшелникът Мина влязъл в града и започнал да изобличава самозабравилите се езичници. Градоначалиник наредил да бъде арестуван смутителят на това тържество. Свети Мина е заловен е и жестоко измъчван - бит с волски жили, тялото му стъргано с железни куки, обесен с главата надолу. На 11 ноември 304 г. войните отсичат главата му, запалват огън и хвърлят в него многострадалното му тяло. Когато огънят изгаснал, вярващите дошли на това място и събрали останалите мощи на светеца, обвили ги с чисти повивки и ги помазали с благовония. Скоро те пренесли тези свети останки в родния си град Александрия и ги погребали в почести. Впоследствие на това място била построена църква в името на светия мъченик и по молитвите към светеца в нея станали множество чудеса.

image

Единственият манастир в България, който носи името на светеца, се намира  на 7 километра североизточно от центъра на София, в квартал Бенковски в покрайнините на София. Там се пази чудодейната му икона, пред която всяка година на този ден се събират хиляди богомолци. В навечерието на храмовия празник – 11 ноември и на самия ден в двора на обителта и в храма не може да се стъпи от народ. Много хора идват и през почивните дни, палят свещи, записват имена за поменаване, наливат си светена вода от аязмото.
Специално на св. Мина хората се молят за всякакви проблеми, но основно за изгубени неща (вещи, любов, работа и т.н.) В повечето църкви има обичай на иконата на Мина да се оставят бележки с проблема. Свещеникът ги събира, а на следващата служба ги поставя в олтара и се моли за нуждите, след което ги изгаря.
Тази година, в края на септември с моя съпруг посетихме този манастир и направихме малко снимки на старата и новата църква в него. Бяхме приятно изненадани от красивите стенописи в новата църква.


image

Мястото е великолепно и омайва със своята тишина, блаженството и спокойствие, което те обзема, когато прекрачиш прага му, притежава една необикновена енергия, която ви зарежда за дълго.

image

Дворът на манастирския комплекс е много добре поддържан, зелената трева е осеяна с цветя, има чешмички, маси, пейки, беседка и огнище, на което се приготвят курбаните.

image

Построени са нови манастирски сгради, двуетажно здание, в което има стаи за поклонници, кухня и трапезария, за да могат миряните, идващи отдалече, да пренощуват тук. Наскоро са изградени нова магерница и кръщелня, както и катерушки, пързалки и люлки за децата.

image

image

image


image

Следва втори двор, до чиято порта отвежда горната пътечка, заобиколена от брези. Той е обграден от манастирските постройки, църквата и параклисите.


image

image

image

Това е старата църква Св. вмчк Мина. Началото на строежа, осъществен с дарения, е на 19 август 1942  и приключило през 1945 г. Работата ръководил майстор Тома Иванов от Варна. Иконите на олтара са изрисувани от проф. Георги Богданов, а дърворезбата на иконостаса е дело на Мирчо Радулов и Коста Диноев от София. На 21 октомври 1945 г. храмът е осветен. Пет години по-късно се изгражда параклис на светите братя безсребърници Козма и Дамян.

image

image


image

image

image

image
  image

По време на голямото строителство през последните години, пак от дарения, е издигнат този нов храм, посветен на св. Николай Мирликийски Чудотворец. Знае се, че тук е имало негов параклис. Според преданието, манастирът построен още през римско време е представлявал величествен комплекс от 40 параклиса. До днес са възстановени само два  параклиса: на Св. целители и чудотвотворци Козма и Дамян и на Св. апостоли Петър и Павел.

image

image

На вторият етаж по стълбите се стига до  вратата, видна на следващата снимка.

image

Зад тази врата е същинската част на църквата Св. Николай Мирликийски Чудотворец, но там не сме правили снимки. Бяхме смаяни от красивите икони и стенописи, сякаш бяхме попаднали в рая. Препоръчвам ви горещо да ги видите.

image

На партера на новата църква е поместен параклис на Св. целители и чудотвотворци Козма и Дамян.

image

image

image

image

image

Това тук не е за гости. Казаха ми, че в него се помещава някакво голямо светейшество, но не си спомням името му и по-добре.

image

image

image

image

Манастира разполага с магазинче (в ляво на снимката горе), от където може да си купите различни иконки, църковни книги и други все полезни неща.
От него си купих една книга- Манастир Св. Вмчк Мина, в която е описано житието на светеца и част от чудесата, извършени от него;  историята на манастира и  неговата чудотворна икона.
На последната страница много ме впечатли следната молитва отправена към светеца за спасението на нашия народ, която и днес звучи много актуално и която ви представям в леко съкратен вид:
 
Молитва към Св.Вмчк Мина

О, свети великомъчениче Мино, Христов войниче, красни и горещ наш защитниче и винаги в скърбите и нещастията ни най-бърз помощниче, който предпочете небесното войнство повече от земното, а честта и славата, богатството и временните удоволствия съумя да обърнеш в любов към Христа, само вечен и блажен живот да намериш; който жестоки мъки и нетърпими болки за него сладко претърпя и с това придоби благодат от Бога; който правиш разни чудеса и помагаш на всички, които с вяра ти се молят, в каквито и скърби и беди да се намират; ти, който си подражател на мъките и ученик на Този, който е казал: "Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите", изпроси и направи с невидимите си действия да се открият изгубените неща на някои от твоите раби, които се молят за това.
О, свети великомъчениче Мино, изцери нашите души и телесни недъзи, за да прославим Господа бога нашия Иисуса Христа; запази ни здрави и непокварени; вразуми нас, които сме потънали в греховната бездна на завистта и користолюбието; запази нашата душевна и телесна чистота от всякакви плътски пожелания и страстни изкушения; защити ни от нашите видими и невидими врагове, които безпричинно притесняват и измъчват нашата смирена душа; прогони от нас всякакво сатанинско и лукаво действие на врага и ни очисти от нечисти духове, които зловредно влияят на нашия ум.
Мъчениче Мино, ние, които те хвалим като събеседник на ангелите и съжител на мъчениците, молим те, изпроси мир на света, а за душите ни - голяма милост.
Амин!

На  11.11. в 11 часа и 11 мин. да се помолим всички на СВ. ВМЧК МИНА за спасението на България.

image

image

Честито на всички именици!!!Гласувай:
451. 777 - Здрасти!Да питам ли кой тъпоъ...
10.11.2013 16:41
Здрасти!
Да питам ли кой тъпоъгълник е цвъкнал минус на такъв постинг? Това сатаните срам нямат!
Отдавна не съм ходил в `Св.Мина`и гледам, че много се е разраснал като постройки. Имах една приятелка Емилия и знам, че там има иконостас на блажената Св.Емилия, майка на 10 велики деца, сред които Св. Василий Велики, Св. Петър, Света Макрена, Св. Григорий и др.
Има ли я още иконата на Св.Мина на входа с 3 ръце, за която казват, че е чудотворна?
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Здрасти! Да питам ли кой тъпоъ...
10.11.2013 17:10
777 написа:
Здрасти!
Да питам ли кой тъпоъгълник е цвъкнал минус на такъв постинг? Това сатаните срам нямат!
Отдавна не съм ходил в `Св.Мина`и гледам, че много се е разраснал като постройки. Имах една приятелка Емилия и знам, че там има иконостас на блажената Св.Емилия, майка на 10 велики деца, сред които Св. Василий Велики, Св. Петър, Света Макрена, Св. Григорий и др.
Има ли я още иконата на Св.Мина на входа с 3 ръце, за която казват, че е чудотворна?


Това е лидис и нейни щамове, та ще има и още. Не знам защо не го тачи този светец, а може би е лично към мен тази неприязън. Нали знаеш, че не може всички да ме обичат:))) А иконата е там, но не я снимах, има я на клипчето, за това съм го сложила, погледни го.
цитирай
3. megg - Светло е тук.
10.11.2013 17:39
Сякаш извира светлината на това свято място, преплита се с усещането за тишина и добро. Не съм ходила в този манастир, благодаря ти за споделените уловени мигове!
Хубава вечер, Невена!
Много здраве, обич и добруване на празнуващите утре!
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Сякаш извира светлината на това ...
10.11.2013 18:45
megg написа:
Сякаш извира светлината на това свято място, преплита се с усещането за тишина и добро. Не съм ходила в този манастир, благодаря ти за споделените уловени мигове!
Хубава вечер, Невена!
Много здраве, обич и добруване на празнуващите утре!


Много добре си го усетила и ти пожелавам да отидеш някой ден до там и да разгледаш църквите отвътре.
цитирай
5. ishchel - Красиво е , много.
10.11.2013 22:47
Преди няколко години съм ходила - винаги е пълно с хора.Чудно е! Имам една иконка, държа я до вратата , в София.
Поздрави!
цитирай
6. magnoliya - Благодаря ти за интересния пост и за ...
10.11.2013 22:58
Благодаря ти за интересния пост и за снимките, които ни показват едно много красиво и поддържано свято място!
Утре ще се помолим за здраве на всички, на целия български народ.
Лека вечер!
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Преди няколко години съм ходила - ...
10.11.2013 23:22
ishchel написа:
Преди няколко години съм ходила - винаги е пълно с хора.Чудно е! Имам една иконка, държа я до вратата , в София.
Поздрави!


Аз също си имам една икона и съм я сложила до леглото на мама. Много ми се иска тя да проходи, ще бъде истинско чудо, ако се случи. Казах й да му се помоли, защото докторите си оставиха ръцете на операцията на крака й преди 4 г. и кой знае дали са й сложили пирона, който купих тогава .
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Благодаря ти за интересния пост и за ...
10.11.2013 23:23
magnoliya написа:
Благодаря ти за интересния пост и за снимките, които ни показват едно много красиво и поддържано свято място!
Утре ще се помолим за здраве на всички, на целия български народ.
Лека вечер!


Желязна си!!!
цитирай
9. planinitenabulgaria - Още нещо за манастира:
11.11.2013 00:07
Зад Църквата извън оградата му се намира най-голямата трепетлика в България. Още една такава има зад бензиностанцията срещу Конната база на полицията преди разклона за манастира.
Започна една тенденция за презастрояване на района, която не е добра. Същата тази тенденция като валяк изгази красивата местност между Кръста и старото параклисче на вр. Кръстовръх. Мутри със свои средства построиха там 12 параклисчета. В "Св. Мина" спонсори /б. м. откровени мутри/ финансират строежа на сградата при входа в дясно. Трети мутри срещу ползване за много дълът период презастроиха манастирския двор на манастира "Св. Петка" над Банки. Там маскираха хотелска част с външност на манастир. Освен едно минипараклисче на етажа има няколко апартамента с луксозно обзавеждане. Архитектите в България направиха същото в манастира "Св. Кирик и Юлита" до с. Горно Воден.
Има си причини за това, свързани със Светия Синод, но ще запазя мълчание. Точно тези причини доведоха и до това да се открадне кръст от гробището на Гинци, да се турне другаде и... да бъде осветен от Синода.


цитирай
10. monna1 - Приказно красиво е, Невена!!!
11.11.2013 00:08
Непременно ще го посетя, като дойда в София!
Ти си права за тази молитва, защото така са наредени числата, че ако всички
се помолим за здравето на народа ни и за това България да навлезе в период
на благоденствие и разцвет, може и да си помогнем поне мъничко.
Аз ще отида в храма...
Този пост е много богат. И други са писали за този манастир, но като че така
обстойно както ти си го описала, досега не съм чела.
Благодаря ти!
Спокойна нощ!*

ПП Имам усещането, че баща ми ме наблюдава и загрижено и с усмивка иска
да ми каже, типично в негов стил че "лозето не ще молитва, а иска мотика..!"
цитирай
11. katan - Честит да ти е празника, Вени!
11.11.2013 08:15
Красиво място е това, което си ни показала!
Не съм ходила до манастира, макар да е толкова близо до нас.
От няколко години в този манастир ми правят ХАРИЗМА, а аз все не намирам начин да го посетя.
Сега прочетох молитвата към Св.Вмчк Мина - не съм сигурна, че ще мога да се включа в 11 часа и 11 мин.
Единственото нещо, което не ми хареса тук са прекалено "захаросаните" нови постройки.
Така се почувствах и в църквата "Св. Седмочисленици", която не бях посещавала много години - нещо беше накърнено в храма и тук, в обителта,от което по някакъв начин ме заболя.
Но - празникът си е празник и Св.Вмчк Мина си е бърз помощник и закрилник на всички ни! Да му се помолим от сърце!

Поздравявам те!
цитирай
12. anin - Здравей, Пролет!
11.11.2013 09:45
Честит Празник!
цитирай
13. milady - Мноогооо красив пост,Вени!
11.11.2013 09:51
Благодарим ти!!

11.11 има особено силни вибрации,
да се хванем за ръце ,като на Хоро..и
да се помолим..дааа...
цитирай
14. iliada - Страхотен постинг за страхотно ...
11.11.2013 10:08
Страхотен постинг за страхотно място!
Прегръдки ,Невенка!
цитирай
15. makont - Красив постинг, Вени,
11.11.2013 10:39
както всичко, което правиш. При теб освен красиво е пълно с мъдрост и пазнание. Поздрави за празника на всички именници. Желая ти спокойна и усмихната седмица!
цитирай
16. daimyo - това е нереално. . . в какъв свят ж...
11.11.2013 12:15
това е нереално... в какъв свят живеете, бе хора?
цитирай
17. monna1 - В един прекрасен свят, момче...
11.11.2013 12:56
daimyo написа:
това е нереално... в какъв свят живеете, бе хора?


...в света на надеждата, която последна умира. Нали си чувал, че удавникът и за
сламка се хваща?! Реализмът е самият живот, но сюрреализмът е духът ни във
Вечността! Това, което аз виждам е абсурд да го видиш и ти!...
цитирай
18. mrazekoff - Красиво място като природа...
11.11.2013 13:16
Винаги е прекрасно, когато човек посети такава света обител. Очите му се пълнят с красота, а душата му тържествува.
Поздравления, за поднесената красота!
Само едно не ми е ясно:
Защо българската държава е абдикирала в грижите си към църквата? Защо в стремежа си да има повече дарения към светите места понякога (по волята на дарителите) често се правят кичозни изпълнения (нямам предвид тази света обител).
Знам, че тази тема е доста голяма, затова спирам до тук.
Благодаря ти, приятелко, че ни запозна с едно прекрасно място в което никога не съм ходил. Дано да имам възможност да го посетя някога.
Пожелавам ти красиви и усмихнати есенни дни!!!!
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Зад Църквата извън оградата му се ...
11.11.2013 14:47
planinitenabulgaria написа:
Зад Църквата извън оградата му се намира най-голямата трепетлика в България. Още една такава има зад бензиностанцията срещу Конната база на полицията преди разклона за манастира.
Започна една тенденция за презастрояване на района, която не е добра. Същата тази тенденция като валяк изгази красивата местност между Кръста и старото параклисче на вр. Кръстовръх. Мутри със свои средства построиха там 12 параклисчета. В "Св. Мина" спонсори /б. м. откровени мутри/ финансират строежа на сградата при входа в дясно. Трети мутри срещу ползване за много дълът период презастроиха манастирския двор на манастира "Св. Петка" над Банки. Там маскираха хотелска част с външност на манастир. Освен едно минипараклисче на етажа има няколко апартамента с луксозно обзавеждане. Архитектите в България направиха същото в манастира "Св. Кирик и Юлита" до с. Горно Воден.
Има си причини за това, свързани със Светия Синод, но ще запазя мълчание. Точно тези причини доведоха и до това да се открадне кръст от гробището на Гинци, да се турне другаде и... да бъде осветен от Синода.
На мен също не ми допадна много новото строителство, особено сградата до новата църква си е пълен кич, но си помислих че съм прекалено старомодна и до сега запазих това само за себе си. Останалото обаче е красиво и си заслижава човек да отдели малко време да го види.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - Непременно ще го посетя, като дойда ...
11.11.2013 14:50
monna1 написа:
Непременно ще го посетя, като дойда в София!
Ти си права за тази молитва, защото така са наредени числата, че ако всички
се помолим за здравето на народа ни и за това България да навлезе в период
на благоденствие и разцвет, може и да си помогнем поне мъничко.
Аз ще отида в храма...
Този пост е много богат. И други са писали за този манастир, но като че така
обстойно както ти си го описала, досега не съм чела.
Благодаря ти!
Спокойна нощ!*

ПП Имам усещането, че баща ми ме наблюдава и загрижено и с усмивка иска
да ми каже, типично в негов стил че "лозето не ще молитва, а иска мотика..!"


Благодаря ти за оценката, с Св. Мина е воин и каквото трябва ще влезе в действие, само да го реши:))))
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Красиво място е това, което си ни ...
11.11.2013 14:52
katan написа:
Красиво място е това, което си ни показала!
Не съм ходила до манастира, макар да е толкова близо до нас.
От няколко години в този манастир ми правят ХАРИЗМА, а аз все не намирам начин да го посетя.
Сега прочетох молитвата към Св.Вмчк Мина - не съм сигурна, че ще мога да се включа в 11 часа и 11 мин.
Единственото нещо, което не ми хареса тук са прекалено "захаросаните" нови постройки.
Така се почувствах и в църквата "Св. Седмочисленици", която не бях посещавала много години - нещо беше накърнено в храма и тук, в обителта,от което по някакъв начин ме заболя.
Но - празникът си е празник и Св.Вмчк Мина си е бърз помощник и закрилник на всички ни! Да му се помолим от сърце!

Поздравявам те!


Важното е да се помолиш от сърце и с Вяра, а ти го можеш. Времето, което съм посочила, е за усилване на действието на молитвата. Поздрави!!
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Честит Празник! Благодаря, ...
11.11.2013 14:54
anin написа:
Честит Празник!


Благодаря, почетох го както трябва в църквата Преображение господне, където има икона на Св. Мина.
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Благодарим ти!! 11. 11 има о...
11.11.2013 14:57
milady написа:
Благодарим ти!!

11.11 има особено силни вибрации,
да се хванем за ръце ,като на Хоро..и
да се помолим..дааа...


Абсолютно си права, 11 е космическо число, а повторението му 4 пъти усилва действието на молитвата.Поздрави!!
цитирай
24. kasnaprolet9999 - Страхотен постинг за страхотно ...
11.11.2013 14:59
iliada написа:
Страхотен постинг за страхотно място!
Прегръдки ,Невенка!


Наистина е страхотно и си заслужава да се види. Поздрави!!
цитирай
25. karaiany - Великолепен пост! Поздрави, ...
11.11.2013 15:00
Великолепен пост!
Поздрави , Пролет!
цитирай
26. kasnaprolet9999 - както всичко, което правиш. При теб ...
11.11.2013 15:02
makont написа:
както всичко, което правиш. При теб освен красиво е пълно с мъдрост и пазнание. Поздрави за празника на всички именници. Желая ти спокойна и усмихната седмица!


Благодаря ти за оценката и пожеланията, спокойствие наистина ми липсва напоследък, струпаха ми се много грижи за болни около мен. Даже котката ми е болна, та днес я водих на доктор да й изследват кръвта, за първи път й се случи и е много нещастна.
цитирай
27. kasnaprolet9999 - това е нереално. . . в какъв свят ж...
11.11.2013 15:06
daimyo написа:
това е нереално... в какъв свят живеете, бе хора?


Във видимия живеем, където малко неща са видни, а повечето са тайни. Невидимият свят около нас понякога го усещаме, някои като помощ, други като възмездие за сторени грехове. Не всичко е така както изглежда.
цитирай
28. kasnaprolet9999 - Винаги е прекрасно, когато човек ...
11.11.2013 15:11
mrazekoff написа:
Винаги е прекрасно, когато човек посети такава света обител. Очите му се пълнят с красота, а душата му тържествува.
Поздравления, за поднесената красота!
Само едно не ми е ясно:
Защо българската държава е абдикирала в грижите си към църквата? Защо в стремежа си да има повече дарения към светите места понякога (по волята на дарителите) често се правят кичозни изпълнения (нямам предвид тази света обител).
Знам, че тази тема е доста голяма, затова спирам до тук.
Благодаря ти, приятелко, че ни запозна с едно прекрасно място в което никога не съм ходил. Дано да имам възможност да го посетя някога.
Пожелавам ти красиви и усмихнати есенни дни!!!!


Защото в България който плаща, той поръчва музиката, а многото пари често са натрупани по нечестен начин.
Пожелавам ти да посетиш този манастир, струва си усилието. Аз също не бях го посещавала до сега и отидох точно навреме, преди да се случи непоправимото за член от моето семейство. Тогава и не подозирах това, но благодарение на Св. Мина се разминахме само с малкия дявол. Поздрави!!
цитирай
29. kasnaprolet9999 - Великолепен пост! Поздрави, ...
11.11.2013 15:15
karaiany написа:
Великолепен пост!
Поздрави , Пролет!


Благодаря ти. Поздрави!!
цитирай
30. mileidi46 - Аз ли съм най-черногледата тук...
12.11.2013 11:44
Направила ди прекрасен постинг..
Мисля,че силата на чудото е положителната нагласа,на енергията ни която прави чудеса ,когато е отправена в положителната посока!!
Някой е осквернил тази енергия на това свещено място,прелръщайки го в увеселителен парк !!Там,където трябва да има такива..те са опасни за децата и са в окаяно състояние..А това загадъчно ,,светейшество" май строи свои сараи за сметка на мъката и отчаянието на болните и нещастните хора,които търсят помощ там!!Защото пари за здравето ,,няма",пари за нови детски съоръжения в увеселителни паркове -,,няма"...за хората няма пари за нищо!!
А Свети Мина няма нужда от пари..той не е станал Светец,защото е вземал пари ,за да покровителства хората-иначе би бил-,,охранител-мутра"..
В цялата история-святото тук е само името МУ!!
И идеята да се хванем мислено за ръце и да отправим молитва към него е СВЯТА!!Това е силата на ,,чудото"!
Поздрави!
цитирай
31. kasnaprolet9999 - mileidi46
12.11.2013 18:14
Нямам такива впечатления от парка, имаше само няколко катерушки , пързалка и люлка, виждат се на снимката. Там идват много майки с малки деца и за тях това е една малка екстра. Българска традиция е на големи църковни празници да се правят курбани и за това са осигурени навесите с пейките, камина, беседка, чешми и т.н. За останалото си права, сараите са напълно излишни но съвременното ни духовенство е известно с този си начин на живот. Вчера в 11. 08 ч. помолих един свещеник в църквата "Преображение Господне" да прочете молитва за спасението на България в 11. 11 ч., той ми обеща и след малко го гледам носи някаква бутилка с червено вино и си говори пред църквата с друг свещеник, без да си дава зор да изпълни обещаното. Пълни боклуци, нямам думи. Поздрави!!
цитирай
32. iliada - Честит празник,Невенка!
13.11.2013 20:18
Честит празник на един добър човек!:)
цитирай
33. kasnaprolet9999 - Честит празник на един добър чов...
13.11.2013 22:47
iliada написа:
Честит празник на един добър човек!:)


Благодаря, да ти се връща двойно добрината, която раздаваш на хората.
цитирай
34. ckarlet - Не съм влизала на това свято място на ...
16.11.2013 22:28
Не съм влизала на това свято място на Светия мъченик Мина. Но никога не е късно.
И в центъра на Русе също има храм на мъченика.
Поздрави за хубавия постинг, Невенче!
цитирай
35. kasnaprolet9999 - Не съм влизала на това свято място на ...
16.11.2013 22:58
ckarlet написа:
Не съм влизала на това свято място на Светия мъченик Мина. Но никога не е късно.
И в центъра на Русе също има храм на мъченика.
Поздрави за хубавия постинг, Невенче!


Негови храмове има и в други градове, но този манастир е единствен в България. Поздрави!!
цитирай
36. lubara - Поздрави, kasnaprolet9999!
19.11.2013 07:41
Ходил съм в този манастир веднъж. Но твоя постинг е както винаги обстоен и пълен с хубави снимки.
цитирай
37. kasnaprolet9999 - Ходил съм в този манастир веднъж. Но ...
19.11.2013 18:55
lubara написа:
Ходил съм в този манастир веднъж. Но твоя постинг е както винаги обстоен и пълен с хубави снимки.


О, спомням си това, даже с този твой постинг ми даде идея и аз да го посетя и го ползвах за ориентир как да стигна до там. Поздрави!!
цитирай
38. metlichina - бях тук...
20.11.2013 21:31
с удоволствие, стопли сърцето ми...
благодаря ти..
цитирай
39. kasnaprolet9999 - с удоволствие, стопли сърцето ми. . ...
20.11.2013 23:36
metlichina написа:
с удоволствие, стопли сърцето ми...
благодаря ти..


Идвай пак и наблегни на № 10 от моя блогрол.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 13986225
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41223
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031