Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
11.07.2013 08:11 - 149 г. от рождението на учителя Петър Дънов
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 6907 Коментари: 17 Гласове:
23

Последна промяна: 12.07.2013 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Учителят завет ни завеща -
да чуем гласа на Любовта.
Тя истинската ценност е в света.
За да е реална
нужна й е Свободата на душата,
за да е възможна
нужна й е Сила на духа,
за да я познаем
нужна й е Светлината на ума,
за да я приложим
нужна й е Доброта - от сърце дарена топлота.
А всичко това е въпрос
на развити сетива.

erato7

Представям Ви извадка от  книгата “Няма престъпна любов”, в която са обединени мисли за любовта, извлечени от богатото философско наследство на Петър Дънов.
image 
  Естеството   на любовта   Любовта е най-важният въпрос на живота. Разрешите ли него, ще разрешите всички останали въпроси, от какъвто и характер да са те - личен, обществен, семеен или общочовешки.   Любовта е сила, която преобразява всичко и спасява човека. Тя идва в реална, жива форма и премахва всички прегради. Който се домогне до нея, влиза в областта на разумността.   Физическата любов е с прегръщане, с целувка. Реалната любов е с докосване, а идеалната е само отдалеч, от разстояние.

image 
Физическата любов носи големи промени. Който иска да я опита, трябва да знае, че ще се движи от едно състояние в друго, от радост в скръб, и от скръб в радост.   Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки жертви, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи жертви?   Любовта е нещо възвишено. Тя не е чувство нито на мъжа, нито на жената. Това, което дразни човека, и събужда низшето в него, не е любовта. Това е изопаченият човешки живот, който сега се проявява.
  image 

Любовта е фундаментът, тя е основата на всичко, защото е добродетел, която е сляпа към грешките на хората и от нищо не се обижда. Дори в най-големите грешки на хората тя вижда само добро.   Любовта е глуха за всички лоши, обидни думи. Ти не можеш да огорчиш сърцето на любящия човек, нито можеш да помрачиш ума му, нито можеш да смутиш душата му. На всички обиди и огорчения той ще се усмихне. Любовта е непобедима сила. Който има Любов, той е силен човек.   Любов, която не може да издържи на всички изпитания в живота, не е истинска любов.
  image
  Когато светлината и любовта идват от един източник, грях няма. Но когато светлината и любовта идват от различни източници, там е грехът.   Някой иска да прояви обичта си към някого, но се страхува да не го излъжат. Може ли любовта да се страхува от лъжата? Слънцето огрява и топли всички същества, макар някои от тях да вършат престъпления.   Когато влязат в любовта, хората се натъкват на една ужасна гама, от която всички страдат. Който се влюбва, той трябва да знае, че ще мине през тази гама на смъртта. Ако съзнанието му е будно, той ще мине през нея, ще научи нещо и ще излезе, но ако не е будно, ще го сполетят най-големи нещастия, каквито не е сънувал.

image
Любовта не е в жертвата. Любовта изисква нещо повече от жертва. Жертвата е само закон за изкупване на нашите грехове.   В любовта няма никакъв грях. Любовта е от Бога. Всяка любов, която повдига човека, иде от Бога.   Любовта изключва всякакво насилие. Тя действа между хората само тогава, когато те вършат всичко доброволно. Всеки човек има желание да бъде свободен, сам да пожелае да направи нещо за своя ближен. Заставите ли го насила да направи добро на някого, той веднага ще ви се противопостави.   Първото качество на истинската любов се изразява в желанието на човека да постави своя любим на същото ниво, на което той сам се намира.   Любовта се проявява в живота извън времето и пространството. Тя не зависи от времето, нито от външните условия. Любовта идва от контакта на човек с Бога и се предава чрез вътрешен тласък, чрез вътрешен импулс.
  image
Хората на любовта носят в себе си мир, радост и веселие. Където и да отидат, всички ги приемат с отворени сърца. Те не са невежи, нито горди или амбициозни. Те са смирени и искрени.   Любовта е единствената сила, която постъпва абсолютно безпристрастно. Тя отваря очите на хората, а не ги затваря. Който обича, вижда нещата ясно. Само чрез любовта може да познаете хората.   Любов, в която има страх, не е истинска. Единствената сила в света, която не познава страха, е любовта.

image 

Само топлината на любовта е в състояние да премахне всички съмнения, подозрения, разочарования в живота.   Мощна сила се крие в любовта. Тя прави чудеса. Заради любовта хората са готови на такива жертви, каквито без любов никога не биха направили. Любовта облагородява човек и подобрява условията. Затова, каквото прави човек, трябва да го прави с любов.   Красотата на любовта се заключава в това всички същества да ви обичат, а не само едно.   Любовта е вечният стремеж на две души.

image  

Престъпността е в невежеството, в кривото разбиране и неизползване на любовта. Престъпността е, че искаме да сложим любовта в окови.   Любовта е път на най-малкото съпротивление. Божествените души никога не вървят по пътя на любовта, а по пътя на мъдростта. Който иска да не прави грешки, да върви по пътя на любовта. Тя е дадена за слабите хора в света. Силните хора нямат нужда от любов, слабите имат нужда от любов.   Любовта е път към вечно тържество, но за да не злоупотреби с нея, човек трябва да мине по пътя на скърбите и страданията.

image
 
       К
огато говорим за любовта, всякога трябва да разбираме онова начало, което носи живот. Единственият начин, по който хората могат да се разберат, то е чрез любовта. Щом влезете в областта на любовта, вие ще станете щастливи, здрави, животът ви ще се осмисли и ще бъдете готови да служите.
  Любовта представлява свят на услуги. Където е любовта, там е раят, там е блаженството, там е Бог, там са всички блага.   Любовта никога не ревнува, никога не търси своето право! Тя прави човек привлекателен и не държи на достойнството.   Разликата между човешката и божествената любов се състои в това, че божествената любов допълва всичко в човешката любов, без да я изменя.

  image
  Любовта може да бъде физическа, механическа и духовна или божествена. Това са три положения, чрез които законът на Любовта трансформира силите на света.   Любовта е онази космическа сила в света, която може да тонизира човешкия организъм. Любовта, даже в своето низше проявление, е сила, която хармонизира всички органи и дава импулс на човешкия живот. Любовта става причина за идването на светлината, на топлината, на науката, на хубавите отношения, дава подтик на цялата природа, на цялото човечество и този подтик само може да подобри света.
 
Любовта може да се предаде по физически, астрален, умствен, причинен начин и по хиляди други начини, но резултатите винаги са еднакви. Тя носи светлина, топлина и свобода.

image

        Л
юбовта не забравя. И в другия свят да идеш, пак ще мисли за теб.
  Любовта сама по себе си е чиста, но съдовете, в които се излива, не са еднакво чисти, вследствие на което тя намалява.   Любовта не мисли за последствия. Тя се ръководи от принцип и щом принципът е правилен, и последствията ще бъдат правилни и добри.   Любовта не е трайна, защото е толкова силна, че ако се застои, човек не би могъл да устои на нейните вибрации.  
Любовта предизвиква физическо и умствено преображение в хората. Тя създава у човека ред алхимически процеси, под влиянието на които цялото му същество се изменя. Всеки се преобразява, когато почувства, че е обичан.

image
  Чрез любовта си към Бога човек се ражда, а чрез любовта си към ближния той расте.   В любовта има един елемент, който разтопява хората, и богати и сиромаси, и учени, и прости. Плачеш, тъжиш, весел си, отчаян си, какво ли не, но главното е, че всички огньове и падане, и ставане, и летене, са плод на любовта.   Любовта не обича никакви оплаквания - това, че си невежа, че си сиромах, че си грешник, не я интересува - слага те в огнения кюп и те разтопява. Колкото и да се криеш, да се предпазваш, тя ще те намери. Не остава нищо друго, освен да кажеш: “На твое разположение съм!”

image

Първите шест снимки направих наскоро в двора на моя позната, останалите са дело на моя съпруг на цветя, които отглеждаме в домашни условия.

image

КОПРИВКА

Тагове:   цветя,   пдънов,


Гласувай:
241. tota - Поздрави, Невена!
11.07.2013 08:31
Хубав ден!

На 11 снимка, как се нарича цветето? Копривка ли? / отдолу нагоре е третата снимка/
цитирай
2. planinitenabulgaria - Брависимо
11.07.2013 08:53
за този постинг!
цитирай
3. mt46 - Поздрави за постинга!...
11.07.2013 08:58
"Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки жертви, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи жертви?..."
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Хубав ден! На 11 снимка, как се ...
11.07.2013 12:19
tota написа:
Хубав ден!

На 11 снимка, как се нарича цветето? Копривка ли? / отдолу нагоре е третата снимка/

Нарича се пантофка, копривките са по-различни, ще я снимам и някой път ще я постна в блога да я видиш, отглеждам си и две копривки.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - "Божествената любов върши ...
11.07.2013 12:22
mt46 написа:
"Божествената любов върши чудеса. Където мине, твори и пресъздава. Тази любов трябва да се изучава. Но ако не сте приложили човешката любов, която е с най-малки жертви, как ще приложите Божествената, за която се изискват големи жертви?..."


Това е много съществено, който не е минал през олтаря на човешката любов и страдания, не може да разбере божествената, която е всеобхватна.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - за този постинг! Каква музика ...
11.07.2013 12:24
planinitenabulgaria написа:
за този постинг!


Каква музика ти зазвуча, до като четеше постинга ми? Поздрави!!
цитирай
7. il7 - Хубав ден! На 11 снимка, как се ...
11.07.2013 15:53
tota написа:
Хубав ден!

На 11 снимка, как се нарича цветето? Копривка ли? / отдолу нагоре е третата снимка/

аз мисля че е еднаква с последната и се казва еписция,пантофката по-друго цъфти.
цитирай
8. priqtel12 - Мъдри думи......
11.07.2013 16:25
и много красота има в твоя постинг.

Поздрави!
цитирай
9. kasnaprolet9999 - il7
11.07.2013 16:27
Да така е, на 11-та и 13-та от снимките за цветята е снимана едно и също цвете по различно време. Гугнах го на "изображения" и наистина е еписция, благодаря за инфото, явно не е точна информацията, която получих от една позната за името на това цвете, което и аз до днес не знаех точно какво е. Поздрави!!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - и много красота има в твоя постинг. ...
11.07.2013 17:46
priqtel12 написа:
и много красота има в твоя постинг.

Поздрави!


Благодаря, лека вечер.
цитирай
11. anin - Здравейте!
11.07.2013 19:58
Хубав постинг и красиви снимки!
цитирай
12. freeoldmen - Вашите снимки са любов.
11.07.2013 20:14
Всичко останало са само приказки...:)
цитирай
13. kasnaprolet9999 - Хубав постинг и красиви снимки!...
11.07.2013 21:52
anin написа:
Хубав постинг и красиви снимки!


Пиша най - вече за билките, виж на блогрола ми, позиция 10.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - Всичко останало са само приказки. . ...
11.07.2013 22:00
freeoldmen написа:
Всичко останало са само приказки...:)


О...да, тези снимки ги направих с много желание, често минавам от там и виждам стопаните как се грижат за цветята, през всеки сезон градината е с различни цветя. Започнах да си приказвам с тях и станахме доста близки. Последният път ме пуснаха в двора да направя тези снимки с телефона и аз страшно се зарадвах. Радвам се, че ги оценяваш, на яве са още по-красиви.
цитирай
15. kasnaprolet9999 - tota
12.07.2013 22:20
Прибавих снимка на една от копривките, които си отглеждам в офиса.
цитирай
16. tota - Прибавих снимка на една от копри...
12.07.2013 22:31
kasnaprolet9999 написа:
Прибавих снимка на една от копривките, които си отглеждам в офиса.


Благодаря, Невена! Хареса ми. Буйна и красива.

Хубава вечер!
цитирай
17. boris66 - boris66
13.08.2013 14:35
Велик е този ,който работи за великата идея на живота......!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14437616
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41440
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728