Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
24.10.2012 18:55 - Наздраве скорпиони, време е да покажем какво можем!!!
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 12052 Коментари: 33 Гласове:
27

Последна промяна: 24.10.2012 21:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Слънцето навлезе отново в съзвездието на Скорпион и ще остане там ця.....л месец. На родените под този знак пожелавам много късмет и все добри дела да извършат. Забелязала съм, че в този скорпионски месец успявам да свърша много неща, за които през другите месеци не ми се отваря парашута.  И понеже всичко пречупвам през билките, за които ви пиша често, днес ще ви светна, че бодлите на билката Магарешки трън символизират извитите нокти на Скорпиона, а  неговата цветна кошничка - духовната му високочестотна енергия.  Затова магарешките тръни са вплетени в астрологичния знак на зодията Скорпион.

Египтяните са приели орелът като същество, което най-добре изобразява висшето проявление на енергията на скорпиона, дори старият астролог Ибн Езра почти замества знака на Скорпиона с този на орел.

Митът за Феникс се асоциира именно със знака Скорпион и показва тяхната учудваща способност да се издигнат на крака дори и след пълен крах. Те са способни да се огъват под натиска, но никога не се пречупват, а тяхната вродена философска насоченост и добро познаване на човешката психология им помага да се справят с всяка ситуация.
Скорпионите нерядко се борят за притежание и проявяват вещомания и ревност към любимите си хора и предмети. Те имат изострен инстинкт за лична територия и както в живота, така и в бизнеса, така и в личните отношения  не обичат да допускат други до нея, нито да делят това, което е тяхно, освен ако самите те не решат да го направят. Техните емоции са силни, а по природа са страстни, но трудно разкриват цялото богатство на чувствата си, смятайки че това ще ги направи уязвими и слаби. Скорпионите са винаги приветливи и спокойни, не избухват и се владеят перфектно, затова не може да ги видите в момент на слабост. Тогава те винаги остават насаме със себе си докато не решат проблемите си и не излязат от кризата.


image

Някои астролози делят скорпионите на бели и черни, съответно октомврийски и ноемврийски, но от  моите наблюдения съдя, че няма значение месеца, добри и лоши има  в родените и  през двата месеца. Скорпионът е жертва на астрологическа клевета, а това е, че всички Скорпиони са лукави, зли, предатели и завистници. Обяснението за това, вероятно се дължи, че Скорпионът е осмия знак в зодиака и е свързан със секса, смъртта и свръхестествените сили. Тези неща предизвикват трепет и предчувствия в повечето хора. В този знак има и много положителни качества, които могат да се проявят при благоприятно разположение на планетите.

Не трябва да се отрича, че мощна движеща сила в живота на този знак се явява психосексуалната енергия, но тя може да се прояви на висше ниво в интелект и одухотвореност. Реакцията зависи от това, как се използва този потенциал.

Индийците, които отъждествяват сексуалната енергия с тайнствен психически поток на кундалини, събран в основата на гръбначния стълб, предупреждават, че ако тя не бъде контролирана ще хвърли човека в бездната, в низкия слой на съзнанието. Тогава чувствените апетити се усилват и очакванията, извратеността и тайните пороци взимат връх. Когато тези сили се отправят нагоре към съзнанието, Скорпионът придобива одухотвореност и е способен да преобразява света.

Поради разнообразието на природата си, това е единствения знак, който има три различни названия: Скорпион, Орел и Змия. Скорпионът, роден при неблагоприятно разположение на планетите, отговаря за низкото влияние на знака. Тогава той е скрит, ядовит, крие се в сенките. Но тези, които развиват своя ум, стават орли, излитат към висшите слоеве на духовността и човешките постижения. Болестите на възрастните Скорпиони често се явяват резултат от лошото приспособяване и нещастията в детството. Емоционалните травми при децата предизвикват нервни разстройства, стигащи до истерия.

Основно Скорпиона оказва влияние на инфекциозните болести, особено на тези, чиито възбудители проникват през носа, гърлото, половите органи и пикочно-половата система. По време на разгара на всяка една епидемия за Скорпиона е по-добре да се изолира, докато не изчезне опасността от заразяване. Слабите зони в неговото тяло, към които трябва да обръща особено внимание, са: половите органи, дебелото черво, апендикса, уретера при мъжете. Някои астролози твърдят, че на ранното развитие на тялото, противоположния знак на Скорпиона Телец е отнел от него властта върху гърлото и гълтането. Затова, сексуалната активност винаги се отразява върху гърлото и гласа. По тази причина Скорпионът трябва да се предпазва от хронични възпаления на гърлото, особено при неблагоприятно разположение на знаците: Телец, Скорпион, Лъв и Водолей. Освен това, Скорпионът е подложен на заболявания от хепатит, възпаления на пикочния мехур, краткотрайни припадъци от епилепсия, упадък на силите, поражения на половите органи, гонорея, сифилис, херния в слабините. Жените при неблагоприятно разположение на Луната могат да имат проблеми с менструалния цикъл.

image

Като правило Скорпионите оздравяват от всяка болест бързо, ако около тях няма паника около здравето им. Предоставени сами на себе си, те могат да намерят изумителни тайни източници на енергия и бързо да се възстановят. За това е нужна пълна почивка и оптимистичен поглед в бъдещето.

Никой не може да каже, че Скорпионите са повърхностни. Те винаги вземат решение въз основа на дълбоките и скрити страни на съществуванието. Скорпионът има силна воля и стремеж към целта. Когато се захване за каквато и било работа или проект, той без умора преследва целта си.

Ако Девата има скрито зрение за чуждите грешки и не вижда своите, Скорпионът обратно, започва със своите грешки и слабости. Той подлага мислите и чувствата си на жестоки изпитания и си знае цената. По тази причина е невъзприемчив към чуждата критика или похвала. 

image

Какво ни вещаят звездите през 2013 г.


Ще започнете годината с възобновени сили. Навлизате в година, която под влиянието на планетите ще бъде много провокативна в социален план, във взаимоотношенията. И парадоксално, ще изпитвате нужда да се оттеглите и усамотите, дори да се изолирате от промяната, която ще последва със сигурност. Влиянието на Юпитер ще ви насочи към последните основни щрихи към откриването на вашите цели. След това влиянието на Венера и Марс ще активизира отново вашата креативност...във всички области! Ще изживеете интензивни редувания на контакти и медитация, етапи на работа, концентрирани с моменти на пълна релаксация. В професионалната сфера ви очаква активно и доходно сътрудничество и печеливши споразумения за в бъдеще. Причини за някои промени ще ви застигнат и ще ви отведат по-близо до целите ви. Ще бъдете изправени пред обстоятелства, които ще ви донесат нови знания и впоследствие ще отворят врати за вас в професионалната сфера. Ще предвидите съвместни проекти, които наближават и са допълнение към работата ви с тези хора. Диалозите ще ви информират значително за истинската същност на вашите професионални мотивации. Ако работите в сферата на изкуствата или ако имате професия с творческа насока, късметът със сигурност ще бъде на ваша страна! Ще имате голямо вдъхновение и дори ще ви липсва достатъчно време да осъществите идеите си.

image

Любовният ви живот ще премине през авантюристични обрати тази година. Всъщност, съвсем естествено ще навлезе и поезията. Освен ако откажете да се впуснете в този романтичен поток, в този случай ще преминете през определено вътрешно пробуждане, толкова далеч от силно конструктивни и приятни срещи. Влиянието на Венера и Юпитер ще ви изправи пред обстоятелства, които ще ви подтикнат към емоционалната ви природа, като говорите по-свободно за себе си и по-близо до вашата истинска същност. Вашето излъчване ще бъде в хармония със сърцето ви, едва ли ще искате да съблазнявате чрез измама! И всъщност, ще бъдете докоснати от вашата искреност и спонтанността на коментарите и постъпките ви. Влиянието на Марс в началото на годината ще улесни разговорите ви и ще изпуснете парата през най-благоприятните периоди...Вашият партнъор ще се чувства харесван, но малко несигурен! Първите четири месеца на 2013 година, ще бъдат особено благоприятни да се сближите с любимия човек до единно семейство. Ще се нуждаете от повече интимност и близост, дори изолация от външния свят, общи корени с половинката си и да ги предизвикате. Срещите, които ще осъществите през тази година ще ви помогнат да разберете някои все още неясни елементи от миналото ви и да разрушите напразното чувство на вина. Ако сте необвързани, през втората половина на годината, срещите, които ще направите ще бъдат с човек, с когото се допълвате взаимно и имате много сходства. Вие не сте директно срещу различията, които понякога могат да се превърнат в оправдания на двойки, които са много единни и се допълват.

image

Ще трябва да внимавате да не се противопоставяте прекалено много в сферата на любовта през 2013 година. Влиянието на Меркурий ще ви прави по-отзивчиви към другите и те ще ви се отплатят за това. Това ще е перфектно докато живеете с мисълта, че не всеки е като вас...Някои хора ще гледат само техните интереси и вие ще бъдете склонни да привлечете някои от тях. Под влиянието на Сатурн ще бъдете особено привлечени от всичко, свързано с изкуствата и което развива креативността ви през тази година. Не спирайте да се занимавате с това, може да ви носи голямо удовлетворение и то във всички сфери.
 Това е някаква форма на знание и изолиране, което най-добре ще ви предпази от малки, но неприятни заболявания, които усещате в по-голямата част от времето когато не сте във форма. Но през тази година ще бъдете предпазени от тях, благодарение на подкрепата, която ще получите от Сатурн, който също така ще намали болките свързани със зъбите или костите. Ако успеете да се преборите срещу безразличието си на тези нива, по-късно ще избегнете проблемите през зимата. От Септември нататък ще усетите увеличаване на енергията ви, което ще стимулира усилията ви в развиването на мускулите. Не прекалявайте в тази насока!

Прогнозата е от:

"АСТРОЛОГИЧЕН ЦЕНТЪР ПО ФЕНОМЕНОЛОГИЯ-МИКАЕЛ "ЕООД

http://mikael7.com/modules/news/article.php?storyid=2713   
Снимките са дело на моят съпруг, ярък представител на тази зодия. Сигурно се чудите как живеем под един покрив двама скорпиони толкова време :))) Астролозите не го допускат като възможност, но това е още едно доказателство, че за скорпионите няма нищо невъзможно и са истинска загадка.

Гласувай:
271. stela50 - Наздраве на двамата скорпиони под един покрив !
24.10.2012 19:08
Да са живи и здрави всички от тази Зодия, които и за мен
си остават загадка, но имам достатъчно приятели и съм
убедена, че за скорпионите наистина няма нищо невъзможно.
Сърдечни поздрави и пожелания, Невена !
цитирай
2. krotalka - Най-хубавата зодия!
24.10.2012 19:12
Благоверният обича да казва, че съществуват само две зодии - Скорпион и пострадали от него(нали съм скорпионче). Сега очаквам и първото си внуче, което ще е скорпионче(на баба си зодийката ще вземе).
цитирай
3. анонимен - Като рибка трябва да се разбирам много със скорпионите! ;)
24.10.2012 19:37
Да са живи и здрави и представителите на ухапаните от скорпиончета ;)
цитирай
4. marrta - наздраве, Неве!
24.10.2012 19:37
имам си и аз в обкръжението - характерчета!
цитирай
5. smirena - Поздрави за всички скорпиони!
24.10.2012 19:58
Познавам семейство скорпиони,които са прекрасен тандем в личния,професионалния и творчески живот.Благодаря за хороскопа.
цитирай
6. анонимен - Санде: Звучи агресивно и заплашително, но ...
24.10.2012 20:08
... но става ясно, че скорпионите са хубави хора, верни приятели.

Поздрави!
цитирай
7. planinitenabulgaria - Най-подходящата зодия за скорпионките е РИБИ!
24.10.2012 20:33

Скорпионките, отклонили "предожението" на Риби са допуснали много голяма грешка. А не всяка грешка е поправима...
цитирай
8. bven - Ох, знам си го всичкото това, но все пак...
24.10.2012 20:51
друго е да го прочетеш от друг!:)))
Колегиален поздрав!
цитирай
9. mt46 - Привет, Невенке!
24.10.2012 20:53
Да сте живи и здрави!... :)
цитирай
10. hopfen - За Вас и всички скорпиони в блога, нещо по скорпионски:
24.10.2012 21:17
http://www.youtube.com/watch?v=yqKrrGAqGn4&feature=related
Наздраве!
цитирай
11. kasnaprolet9999 - Да са живи и здрави всички от тази ...
24.10.2012 21:31
stela50 написа:
Да са живи и здрави всички от тази Зодия, които и за мен
си остават загадка, но имам достатъчно приятели и съм
убедена, че за скорпионите наистина няма нищо невъзможно.
Сърдечни поздрави и пожелания, Невена !

Благодаря ти. В един брак много важни са компромисите от две страни, а за това трябва разума да вземе връх над чувствата.
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Благоверният обича да казва, че ...
24.10.2012 21:32
krotalka написа:
Благоверният обича да казва, че съществуват само две зодии - Скорпион и пострадали от него(нали съм скорпионче). Сега очаквам и първото си внуче, което ще е скорпионче(на баба си зодийката ще вземе).


Това е чудесноя, стискам ти палци всичко да мине добре и да станеш обичана баба.
цитирай
13. kasnaprolet9999 - Да са живи и здрави и представите...
24.10.2012 21:40
gogi6666 написа:
Да са живи и здрави и представителите на ухапаните от скорпиончета ;)


Така казват астролозите, но при мен не се получи за дълго. Все пак в интерес на истината трябва да отбележа, че първата ми любов бе от зодия Риби.
цитирай
14. kasnaprolet9999 - имам си и аз в обкръжението - хара...
24.10.2012 21:45
marrta написа:
имам си и аз в обкръжението - характерчета!


Бъди сигурна, че няма да ти спестят истината-каквото мислят, не ги е страх да ти го кажат, особено ако са млади, няма да те пожалят.
цитирай
15. kasnaprolet9999 - Познавам семейство скорпиони, ...
24.10.2012 21:46
smirena написа:
Познавам семейство скорпиони,които са прекрасен тандем в личния,професионалния и творчески живот.Благодаря за хороскопа.


Звучиш успокоително:)))))
цитирай
16. kasnaprolet9999 - . . . но става ясно, че скорпионите са ...
24.10.2012 21:51
анонимен написа:
... но става ясно, че скорпионите са хубави хора, верни приятели.

Поздрави!

ПРИТЧА ЗА СКОРПИОНИТЕПОСТЪПВАЙ С НЕГО ВИНАГИ ПРИЛИЧНО

ТЪРПЕНИЕТО МУ НЕ Е БЕЗГРАНИЧНО,

НАСТЪПИШ ЛИ ГО НЕЕТИЧНО,

УЖИЛЕН СИ, БЕЗ НИЩО ЛИЧНО.ОБИДАТА ДЪЛБОКО В ДУШАТА СИ ТАИ

И ДЕБНЕ ВЪВ ЗАСАДА ДА ДОЙДАТ ДРУГИ ДНИ,

УДАРИ ЛИ ЧАСЪТ СЕ ХВЪРЛЯ ВЪВ АТАКА

И НЯМА ОЦЕЛЯЛ ОТ СМЪРТНАТА МУ ХВАТКА.ИНТРИЖКИТЕ ПОСРЕЩА СЪС ПРЕЗРЕНИЕ,

ЗАТВОРЕН В СЕБЕ СИ, ИЗПЪЛНЕН С ОМЕРЗЕНИЕ.

ПОНЯКОГА МУ КИПВА И БЕЗ УГРИЗЕНИЕ

ИЗЛИВА НА ПОТОЦИ СВОЙТО ВЪЗМУЩЕНИЕ.С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ Е ВИНАГИ ДОКРАЙ,

ЖИВОТЪТ С НЕГО Е СЪЩИНСКИ РАЙ,

В БЕДА ЛИ СА, ГОТОВ Е ТОЙ

ЗА ТЯХ ДА ВЛЕЗЕ В КЪРВАВ БОЙ.

Още виж тук:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/11/12/pritcha-za-skorpionite.253981
цитирай
17. kasnaprolet9999 - Скорпионките, отклонили &qu...
24.10.2012 21:52
planinitenabulgaria написа:

Скорпионките, отклонили "предожението" на Риби са допуснали много голяма грешка. А не всяка грешка е поправима...


Така казват астролозите, но при мен не се получи за дълго. Все пак в интерес на истината трябва да отбележа, че първата ми любов бе от зодия Риби.
цитирай
18. kasnaprolet9999 - друго е да го прочетеш от друг!:)...
24.10.2012 21:53
bven написа:
друго е да го прочетеш от друг!:)))
Колегиален поздрав!


Така си е и очаквам с интерес продължението на твоя постинг за нас.
цитирай
19. kasnaprolet9999 - Да сте живи и здрави!. . . :) Б...
24.10.2012 21:56
mt46 написа:
Да сте живи и здрави!... :)


Благодаря, и ти от здраве да не се отървеш.
цитирай
20. injir - Аз съм Скорпион. Кой иска да бъде ...
24.10.2012 21:56
Аз съм Скорпион. Кой иска да бъде ухапан? :)
цитирай
21. kasnaprolet9999 - http://www. youtube. com/watc...
24.10.2012 22:09
hopfen написа:
http://www.youtube.com/watch?v=yqKrrGAqGn4&feature=related
Наздраве!

Сложих клипа ти в моят постинг. Благодаря.
цитирай
22. samojiva - Несломим и борбен дух, това сме ние! На здраве за всички СКОРПИОНИ!
24.10.2012 22:27
От скорпионите се страхуват подлите и дребнави душици, защото той не ги щади!
Но няма по- верен приятел от скорпиона за достойните и честни хора!
Да не забравяме и това, че числата също са много важни. Ако си роден на първо число например трябва да си водач, а на шесто- венериното число,по- скоро си добър и обичащ всичко красиво!
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Аз съм Скорпион. Кой иска да бъде ...
24.10.2012 22:47
injir написа:
Аз съм Скорпион. Кой иска да бъде ухапан? :)


Бъди сигурна, че ще има желаещи:)))
цитирай
24. magnoliya - Честито на всички Скорпиони, а и на ...
24.10.2012 22:50
Честито на всички Скорпиони, а и на брачните двойки от същата зодия!
С компромиси от двете страни, брачният живот може да бъде и прекрасен.
Поздрави!
цитирай
25. kasnaprolet9999 - От скорпионите се страхуват под...
24.10.2012 22:53
samojiva написа:
От скорпионите се страхуват подлите и дребнави душици, защото той не ги щади!
Но няма по- верен приятел от скорпиона за достойните и честни хора!
Да не забравяме и това, че числата също са много важни. Ако си роден на първо число например трябва да си водач, а на шесто- венериното число,по- скоро си добър и обичащ всичко красиво!


А ако си като мен на 31- когато е ден на вси светии и злите духове(halloween)? Дали ще помогне номерологията?
цитирай
26. kasnaprolet9999 - Честито на всички Скорпиони, а и на ...
24.10.2012 22:56
magnoliya написа:
Честито на всички Скорпиони, а и на брачните двойки от същата зодия!
С компромиси от двете страни, брачният живот може да бъде и прекрасен.
Поздрави!

За това трябва разума да вземе връх над чувствата и не е толкова трудно.
цитирай
27. pumona - Благодаря ти Късна Пролет!
25.10.2012 08:13
За Рожденият ми ден днес приемам твоят пост като подарък!
И едва днес разбрах, защо се вглеждам с възхищение в бодила и той често често е обект за снимки.
И едва днес разбрах защо се отъждествявам с орел.
И едва днес разбрах, че не бива да се сърдя ако някой ми намекне за змия! :)
Пролет, харесвам публикациите ти! :) Поздрав най-сърдечен!
цитирай
28. kasnaprolet9999 - pumona
25.10.2012 09:43
Честит рожден ден, жива и здрава да си, обичана и желана. Ето още нещо от мен като подарък.

http://kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2008/11/12/pritcha-za-skorpionite.253981
цитирай
29. tili - Скорпионите са ми в Дома на родителите.
25.10.2012 16:22
Чудя се аз защо ми е така уютно да се навъртам около теб. Топличко и безгрижно като при мама. Която беше Рак:)
Наздраве, Скорпиони, велики сте!
цитирай
30. 4aiotgluhar4e - Страхотна си, скорпионке! С човек ...
25.10.2012 20:14
Страхотна си, скорпионке! С човек като теб и на край света тръгвам :)
Наздраве за двама ви!!!
цитирай
31. kasnaprolet9999 - 4aiotgluhar4e
25.10.2012 21:10
Благодаря ти за доверието. Той и съпруга ми така казва, но звучи твърде задължаващо:))) Поздрави!!!
цитирай
32. kasnaprolet9999 - Чудя се аз защо ми е така уютно да се ...
25.10.2012 21:13
tili написа:
Чудя се аз защо ми е така уютно да се навъртам около теб. Топличко и безгрижно като при мама. Която беше Рак:)
Наздраве, Скорпиони, велики сте!


Така хубаво звучиш, но отдавна не съм те виждала. Време е да наминеш към нас.
цитирай
33. mariniki - най-мили и топли пожелания...
29.10.2012 10:28
за теб, Вени... и за всички родени в тази
силна, красива и загадъчна зодия...
бъдете здрави и щастливи...
пожелавам от сърце...
цитирай
34. kasnaprolet9999 - mariniki
29.10.2012 14:30
Благодаря ти...ха дано!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14085563
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41288
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31