Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
18.08.2012 15:59 - Бъдещето е във фитотерапията. Лечение със Саменто-пречистен котешки нокъът
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 36163 Коментари: 18 Гласове:
20

Последна промяна: 29.03.2013 13:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

     Д-р Лили НАУМОВА практикува фитотерапия в Македония и Албания. Въпреки че има диплома по икономика, по-късно през живота си, по стечение на обстоятелствата, завършва психология и медицина – патоанатомия, но никога не практикувала по специалността. Тя е лъчезарен човек, чийто дом в Тирана (Албания) винаги е отворен за нуждаещите се и болните. 
     Поводът да разговаряме с нея е срещата й с г-н Атанас ЦОНКОВ, създател на „Лечител“, пред когото тя се прекланя - като към личност и човек, посветил живота си да помага на хората.

     • Д-р Наумова, разкажете как се срещнахте с медицината? 
     - Безкрайно обичам билките - това е нещо, което е заложено в мен. Засили се след клиничната ми смърт, която беше резултат от инцидента, случил се с мен и съпруга ми - тогава посланик на Република България в Албания. Осъзнах колко е безпомощна медицината. Може би до ден днешен щях да бъда саката. Една година бях с патерици, шест месеца не виждах. Лекарите вдигаха рамене и казваха, че нищо повече не могат да направят. Говоря за края на 1994 година. След този преломен момент животът ми се преобрази тотално. 
     Имам завършено висше икономическо образование. Тогава затворих тази диплома и си казах, че поставям началото на нов живот. Започнах да се впускам в медицината, да търся себе си, защото не можех да бъда излекувана от лекарите, а не мога да отрека, че те бяха най-добрите в съсловието и наши семейни приятели. За съжаление докторите могат да действат до определени граници, защото работата им е поставена в рамка. А всъщност нещата трябва да вървят ръка за ръка и дано един божи ден медицинските среди да разберат, че природната и официалната медицина трябва да си сътрудничат с единствената цел да помогнат на болния. Трябва да се забрави за конкуренцията, злобата, да се следва състраданието и любовта към околните. Тогава лекарите ще бъдат истински успешни, но за съжаление моралът вече го няма и всичко е печалба. 
     Както споменах по-горе, седем дни бях в клинична смърт. Изпратиха дузина лекари от Военномедицинска академия - психиатри, психолози, които да записват моите виждания в отвъдното. Аз обаче се проявих като страхотен егоист и казах, че не мога да ги дам, защото са мои лични изживявания и трябва да мине време, за да ги осмисля. Не ги разказах и защото България все още не беше достигнала до това ниво на разбиране. Сметнах, че ще се търси политическата нотка, ще ме изкарат луда и неадекватна. Когато човек се докосне до силите на този Космос и когато минеш дългия път до отвъдното и се върнеш, означава, че има някакво послание. Аз се преобразих, вече не се дразнех на глупавите неща в ежедневието, не обръщах внимание на снобизма, на скъпите магазини и прически. Посветих се на всичко онова, което чувствах за необходимо. Като че ли бях един посланик. Започнах да се занимавам с благотворителна дейност със скромните ни семейни възможности, помагайки на изоставените деца, на възрастните хора в домове. Гордея се с това. 

image

очанка

     В хуманитарната мисия в Тирана носех непрекъснато билки. Например за конюнктивити, зачервявания и сълзене на очи чудесна работа върши билката очанка. За мен лечебните растения са нещо изключително. Те са създадени от природата и са част от нея, както и ние. Трябва да знаем едно нещо – билката е невероятен извор на енергия. Не случайно с фитопродукти се хранят космонавтите. 
     След престоя ми във Военна болница завърших психология. Много съм доволна от това, защото успях да открия съществени неща в живота, които не можех да си обясня преди това. Гордея се също, че съм завършила и медицина в Албания - патоанатомия. Като лекар никога не съм практикувала, защото не съм съгласна с тази медицина. Лекарствата не могат да помогнат, както и терапията. 
     Всеки организъм е индивидуален и показва какво му липсва - падането на косата сигнализира за необходимостта от цинк, крампите - за нуждата от магнезий. Ние обаче не знаем как да разчитаме сигналите на тялото. 
     • С какво се занимавате сега, след като вече имате диплома по медицина? 
     - Започнах да работя сама, като си направих няколко офиса в Македония и Албания, но пари не вземам. Първо, защото исках да натрупам нужния опит. Второ, исках да покажа, че не конкурирам моите колеги - лекари, но съм безкрайно горда, когато ме търсят от университетската или спешната болница в Тирана за различни случаи и консултации, когато семейства на по-високопоставени хора искат съвет и вярват на моето лечение. За мен това е привилегия. Тя се отстоява с много неща - не трябва да си алчен, не трябва да превръщаш здравето в бизнес. Естествено, лекарствата се плащат, защото няма толкова богат човек на света, който да плаща всичките сметки на пациентите. Нашата къща е отворена 24 часа в денонощието за всеки, който се нуждае от помощ. 
     Моите консултации започват с диагностика. Работя много и с енергия. В Америка се доказа, че след клиничната смърт енергията ми е станала по-силна. Но тя не е достатъчна. За да се изчисти клетката, трябва да се нахрани. Това е нормален физиологичен процес. Както при всички живи същества, тя се храни с минерали, витамини, ензими и т.н., като най-добрият вариант е те да се набавят от фитопродуктите. Пак казвам, че човек е създаден да консумира растителна храна. Менюто от животински продукти е създало много проблеми. За съжаление генното инженерство продължава да се развива, храните се преобразяват, нашето ядене стана преди всичко вредно, появяват се много проблеми докато се стигне до жестокия рак и химиотерапия. 
     Химиотерапията е най-страшното нещо, въпреки че много колеги казват: „Това е единственият начин!“. Неведнъж съм виждала хора, които правят грешка след грешка, защото докторът е казал така. Не може да се унищожи болната клетка, без да се увреди и здравата. А какво се прави за здравата клетка – нищо. Абсолютно задължително е пациентът да се храни правилно. При онкоболните има един много важен микроелемент, който задължително трябва да се приема – селен. В естествената среда няма откъде да си го набавим. Ако преди е имало от 45 до 77 минерала в почвата, сега до 40 см дълбочина има не повече от 17-18 минерала. Причината е в ерозията на почвата. Ние се заблуждаваме, че това, което ядем, е добро. Пълно е с пестициди, особено фъстъците, които растат в Сандански и Петрич. Бадемите и орехите например са дървета с голяма коренна система, която преодолява ерозията и може да улавя част от елементите, но другите – категорично не. За чипсовете няма да отварям дума. Хормоните, с които се хранят животните, за да растат бързо, също се много вредни - получават се тежки артрити, агресия, омраза един към друг. Храната променя характера на човека. Има една много добра албанска поговорка: „Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа колко си здрав!“ Снобизмът да ядем от хубавите и лъскави витрини всъщност е много вреден. Хората се научиха да ядат на крак или бързо приготвена храна, която е крайно токсична. В никакъв случай човек не може да поеме необходимите минерали и витамини за деня. Това означава да изядеш 7-8 килограма плодове, докато в две таблетки е синтезирано всичко необходимо. Говорим за добрите, а не измислените фирми за хранителни добавки. Истинското решение е фитотерапията. Тя е бъдещето. 
     • Какво мислите за голямото разнообразие от хранителни добавки и фитопродукти на пазара? 
     - Това е много опасна зона, защото касае качеството. Има много фалшиви фирми, които използват съмнителни средства. Виждам, че в аптеките в България се продава Саменто за 7 лв. (?!) от различни производители, а всъщност истинският продукт, който лекува, е на „Лечител“. 
     Много е важна опаковката. По нея се съди и за качеството. Билките на прах са много хигроскопични. Ако няма добра изолация на влага, те не могат да дадат всичко като качество или не се запазва онзи лечебен капацитет, както при една добре опакована билка в капсула. 
     • Разкажете за Ваши случаи, с които сте се сблъскали в практиката си. 
     - Често при мен идват пациенти с думите, че „искат да се лекуват за бебе“. Няма такава терапия в света. Трябва да излекуват всички проблеми, които имат в своето тяло. Тогава бебето идва само. 
     Да се върна обаче на Саменто - когато го препоръчвам на нуждаещите се родители, казвам така: „Нашите деца са задръстени от токсини от самото раждане“. Бременните, ако не са пушачки, то те присъстват в среда на пушачи. Като лекар и жена, аз съветвам бъдещите майки да се обучават и да се информират, но не от брошурите в ДКЦ-тата, защото да забременееш, да износиш бебето и да го отгледаш е огромна отговорност. Нужно е бъдещите майки да се профилактират с теста на г-н Цонков, защото това, което правят гинеколозите, е абсолютно недостатъчно! 
     Ще разкажа също какво може да се получи от един моноциклин (антибиотик). Случаят е с моя пациентка, живееща в Ню Йорк. Жената е от гръцки произход, едно от първите бебета в Албания ин витро. Когато дойде при мен, вече беше дала 35 хиляди долара за лечение в САЩ. Но нещата не са се получили, какви ли не мехлеми е използвала. Проблемът беше тежка екзема от антибиотика. Какво се получава - кожата не може да се лекува, както и всеки друг орган, повърхностно. Клетката трябва да се нахрани, за да се излекува, нужно е да приема минерали, витамини и т.н. Дамата започна да поема Саменто. Третирах и кожата, защото се лющеше. Тук искам да отбележа, че не съветвам болните да се самолекуват, дори с билки.

image

смрадлика

Прилагала съм прекрасната билка смрадлика. Дори при вагинални проблеми може да свърши чудесна работа, при гъбични и микозни ситуации – също. Но може и да няма никакъв ефект, защото всяко лечение е индивидуално. Моите консултации, както и на г-н Цонков, са безплатни. Затова се обръщайте за съвет. Не го правим, за да им вземем парите (както докторите), а да им помогнем компетентно. 
     Съжалявам безкрайно, че по-рано не съм познавала г-н Цонков. Не живеем в България, но винаги съм се снабдявала с броеве от „Лечител“. Още тогава безкрайно уважавах г-н Цонков и си казвах: „Този човек колко много заслужава, той е един чудесен не само лечител, но и психолог, намира достъп до всяко сърце, откликва, отговаря, помага, дава много синтезирана информация“. Освен това – акцентът му върху лаймската болест започва да се осъзнава все повече в света. Вече и в Калифорния казват, че това заболяване е предстоящата пандемия, защото кърлежите са навсякъде и са в основата на безброй различни инфекции и възпаления. Лаймската болест е непредсказуема кой орган ще засегне. 
     С продуктите на „Лечител“ спасих моя баща (88 г.), който изкара два инсулта. Беше в много тежка ситуация. В рамките на 21 дни баща ми започна да говори, хвърлихме памперсите. След като пробудихме мозъка му, освен френски, турски и гръцки, се оказа, че знаел и есперанто. Давахме му Саменто в големи дози. От инсултите минаха три години и той се чувства много добре. 
     В „Лечител“ синтезирано са дадени решения на актуални проблеми. Г-н Цонков се е обрекъл на това дело. Дали е доктор или журналист – това не е важно. Срам е за България, когато Бог ни е дал такива хора, като г-н Цонков, отдаващи се изцяло на професията и хората, без да получат заслуженото им признание.

     Интервюто взе Елица ПАЛОВА

в-к Лечител, 33 брой=

Саменто съм ползвала и аз. Стопих с него миомен възел и лекувах грипни състояния с успех. Ето инфо за него:

САМЕНТО® (SAMENTO)

image

котешки нокът, несъдържащ ТОА

хранителни добавки

Предназначение: диворастящият котешки нокът /Uncaria tomentosa/, несъдържащ ТОА /тетрациклични оксиндол-алкалоиди/ е изключително рядко срещано растение в горите на Амазония. На ПОА /пентациклични оксиндол-алкалоиди/, които в САМЕНТО са гарантирано 0,5% , се дължи особено силното стимулиращо въздействие върху имунната система. Билката е също така и изключително силен антиоксидант и адаптоген. САМЕНТО подпомага детоксикационните процеси и има общо укрепващо действие. Продуктът е и с положителен ефект при обща физическа отпадналост и възстановяване. 
 
www.lechitel.bg/product.php

Предназначение:
- Саменто не е само за болни хора. То е и за всички здрави, които са достатъчно интелигентни, за да ценят най-голямото благо. Защото Саменто ни прави по-силни, по-устойчиви към всякакви инфекции и болести.
- Саменто е най-мощният растителен имуностимулатор и имуномодулатор, известен досега.
- Саменто притежава изключително широк спектър от лечебни качества: противовъзпалителни, антивирусни, антибактериални, антимутагенни, антитуморни, антиалергични.
- Саменто нормализира кръвното налягане, сърдечно-съдовата дейност, помага при стомашно-чревни заболявания.
- Саменто пречиства кръвта и детоксицира целия организъм, затова намалява значително пагубните странични ефекти от химиотерапия и други тежки лекарствени терапии.
- Саменто действа и като адаптоген - възстановява физическите и психически сили.

Ето само част от заболяванията, повлиявани благоприятно от употребата на Саменто:
понижен имунитет, грип, кръвотечения, синузит, хронични кожни заболявания, уринарни инфекции, туморни образувания, рак с метастази, артрит, исхемична болест на сърцето, кисти, аденом на простатата, астма, полиартроза, хронична умора, херпеси, депресии и т.н.

Дозировка:
Капсули 600мг - 1 капсула дневно преди хранене

image

Информация за котешкия нокът:

nanocom-bg.com/test/index.php
 

От 1990 г. котешкият нокът се използва в Перу и Европа като допълващо лечение за рак и СПИН, както и за други заболявания, които са насочени към имунната система. Освен това, са били регистрирани и други антиракови свойства на билката, включително тези срещу левкемия и някои лимфоми.

 

Първите две снимки са мои.

 Който иска да си направи справка за друга билка, може да потърси тук:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2013/03/29/.1011011
 


Тагове:   билки,   фитотерапия,


Гласувай:
201. mt46 - Здравей, Невенке!
18.08.2012 18:06
Полезен постинг... За съжаление съвременните хора все повече "бягат" от естествените неща...
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Полезен постинг. . . За съжаление ...
18.08.2012 18:25
mt46 написа:
Полезен постинг... За съжаление съвременните хора все повече "бягат" от естествените неща...


Не е така, все повече хора прилагат билколечение. Даже и този постинг направих в отговор на наш блогер с проблеми в близкото му обкръжение, който търси алтернативно лечение.
цитирай
3. pevetsa - Благодаря Неве, отново си ПОЛЕЗ...
18.08.2012 18:48
Благодаря Неве, отново си ПОЛЕЗНА!
Прегръдки от Русе, и много :))))))))
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Благодаря Неве, отново си ПОЛЕЗ...
18.08.2012 19:05
pevetsa написа:
Благодаря Неве, отново си ПОЛЕЗНА!
Прегръдки от Русе, и много :))))))))


Благодаря, надявам се да оздравея от тях, че ме хвана летен грип и се боря с него като прасе с тиква:)))))
цитирай
5. tili - Противоречиво е мнението
18.08.2012 19:38
ми за г-жа посланишата.
Иначе - никой не оспорва лечебните и имуностимулиращи качества на саменто.

Одравявай!:)
цитирай
6. kasnaprolet9999 - ми за г-жа посланишата. Иначе - н...
18.08.2012 20:48
tili написа:
ми за г-жа посланишата.
Иначе - никой не оспорва лечебните и имуностимулиращи качества на саменто.

Одравявай!:)


Нямам лични впечатления, но открих странни съвпадения в житиетата ни след комата й. Включила съм цялото билково войнство в оздравителния процес:)))
цитирай
7. анонимен - Интересна статия ;)
18.08.2012 21:11
И аз съм чел много за ползите от котешкия нокът. Лека вечер и добро здраве! ;)
цитирай
8. kasnaprolet9999 - gogi6666
18.08.2012 21:27
За Саментото има даже книга с отзиви от оздравели хора.
цитирай
9. vidrica - Благодаря!
18.08.2012 21:49
Благодаря!
цитирай
10. kasnaprolet9999 - vidrica
18.08.2012 22:05
Успех!!!
цитирай
11. tit - Трябва да издадеш енциклопедия!:)
18.08.2012 22:28
Добре, и блог става!!!:))
Хубава вечер, Невенче!:)
цитирай
12. kasnaprolet9999 - tit
18.08.2012 22:37
Имам блогвълна "Всичко за билките", в която събирам и постинги на наши блогъри на тема билки и така наистина стана енциклопедия. Виж тук:
http://blog.bg/theme.php?theme=874
цитирай
13. kleopatrasv - Алтернативната медицина е над в...
19.08.2012 13:28
Алтернативната медицина е над всичко..защото именно тя работи върху психиката. Не лекарсвото лекува, а вярата в него, че ще ни излекува.
Поздравявам те за поста!
цитирай
14. kasnaprolet9999 - kleopatrasv
19.08.2012 16:08
Така е и как да повярваш на някакъв доктор, който даже не те информира за заболяването, за лечението-още по-малко, трябва да им вадиш думите с ченгели от устата.
цитирай
15. bven - Здравей, Невена. Аз също съм използвала Саменто600 мг и го препоръчвам на всеки с отслабен имунитет.
19.08.2012 17:19
Мисля, че ако си купиш в-к Лечител, имаш отстъпка при купуването на препарата (той не е евтин), но си заслужава . Дори след 1-2 месеца промените са забележими.Той пречиства също ССС и може да се използва от хора със сърдечни проблеми.
Поздрави за постинга! Информацията е много добра!
цитирай
16. kasnaprolet9999 - bven
19.08.2012 19:12
Така е, в него има талони за отстъпка, която по големи празници достига 20%.
цитирай
17. tonytaa - Здравейте!
02.09.2012 11:50
Съвсем случайно,докато се лутах из нета,търсейки лечение за проблема си/различно от антибиотик/ попаднах на този така полезен блог.Виждам,че има различни опаковкина саменто,различен грамаж.Как да избера подходящата за мен?Къде бих могла да се посъветвам?
цитирай
18. kasnaprolet9999 - tonytaa
28.09.2012 22:42
Опаковките от 120 мг са за деца, а от 600 мг за възрастни. Има и течно саменто. Аптекарките от веригата на Лечител са доста ерудирани, споделете проблема си с тях и те ще ви консултират.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14098976
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41295
Архив
Календар
«  Октомври, 2022  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31