Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
18.07.2012 00:13 - Бабини зъби-Демирбозан-убиецът на холестериновите плаки
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 193830 Коментари: 27 Гласове:
45

Последна промяна: 30.03.2015 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес ще ви разкажа за един много светъл човек, посветил последната трета от живота си на изследвания на полезното действие на билката Tribulus terrestris, от хилядолетия известна сред народа с имената бабини зъби, трабузан, демирбозан, кочи глави, чюнка.

image

Борис Николов е роден в гр.Петрич на 06.08.1922 г. През пролетта на 1938 г. тежко заболява от хемероиди и македонската знахарка баба Дивлевица му показва билката “бабини зъби” и му дава указания  как да приготви лековитата отвара.

image 

Борис сам набира тази билка и приготвя отварата от нея. Заболяването бързо отзвучава  Половин век по-късно той ще си спомни рецептата, за да помогне на свой колега и приятел. По това време билката не била известна и не се продавала в билковите аптеки. При една своя командировка в гр.Сандански успява да открие цяла плантация от тази билка на територията на учебно-опитно стопанство. Там познавали бабините зъби като опасен плевел, унищожаващ всички култури, до които се доближи. Така той успява да набере от тази билка и да излекува своя приятел.
По това време бъдещият лечител е служител в Министерство на просветата. Колегите проявяват интерес към бабините зъби  и стават първите му пациенти. Следващите няколко години с отварата от нея успява да излекува дископатии, коксартрози, гонартрози на свои приятели, колеги, съседи и др. Мълвата за лековитата билка се разнася и скоро пред дома му в столичния квартал „Слатина” започват да се редят хора, на които традиционната медицина не е помогнала.

image 

 При едно бране на череши през 1963 г. се случва така, че клонът на който е бил стъпил се счупва и той пада на земята, натъртвайки целия си гръб. Тогава бързо му минало, но след около десетина години започнал да се схваща и почувдствал болки по целия си гръбначен стълб. Към тези болежки се прибавили и исхемична болест на сърцето, подути колене и глезени  стави. Трудно изкачвал стълбите, а бил само на 53 г. Забелязал също, че започнал много да забравя и Алцхаймера бил в ход. Тогава Николов решава да опита въздействието на отварата и върху себе си и ето какво казва за резултатите от своето лечение: “Получих обилно уриниране, болките, които имах  в сърдечната област отзвучаха, сърцето започна да пулсира ритмично и плавно. Отоците от  коленете и глезени стави изчезнаха. Почувствах се като обикновен човек. Тогава си казах, че ще живея най-малко още 20 г. Много е трудно това да се повярва, но човек може да го разбере само, ако го е преживял.”

Тогава решава, че трябва да направи всичко възможно водния извлек от тази билка   да стигне до повече страдащи  хора.Така той създава своя първи препарат от тази билка и го нарича “Боралин 1”. През 1993 г. получава едно от първите разрешителни за практикуване, издадено от тогавашното МНЗ. С времето фитотерапевтът усъвършенства екстракта и разработва технология за оптимално извличане на целебните съставки. Експериментира с различни водни извлеци, като към силата на Tribulus terrestris добавя и други билки. Така се утвърждават хранителните добавки от серията „Боралин”-Боралин 1, Боралин 3, Боралин 4(80% бабини зъби и 20% жълт кантарион) , Боралин 5(80% бабини зъби, 10%   глог и 10%  магарешки бодил), Боралин 8 (80% бабини зъби и 20 %  глухарче). Продават се все още в билкови аптеки, здравни магазини, дрогерии и др.

image

В началото на 90-те г. на миналия век, ИСУЛ и Авиационно медицинският институт към ВМА извършват клинични изпитания на препаратите от серията  “Боралин”, които доказват ефикасността и безопасността им. Установено е уникалното им свойство да разграждат холестериновите плаки, които стоят в основата на много заболявания. Резултатите потвърждават изключителното свойство на Боралин да повлиява широк кръг болести, в основата на които стои проблем с оросяването или хронична инфекция.

През 1985 г. двама американски учени-д-р Браун и д-р Голдщайн получиха Нобелова награда затова, че успяха да докажат как става образуването на холестерола, неговите функции в човешкото тяло  и последствията от него. Накратко те са открили, че основно от животинските мазнини се образува в човешките клетки високоплътен  холестерол (добър холестерол), който при обмяната в клетките се превръща в нископлътен, а той от своя страна се превръща в  много нископлътен (лош холестерол). Те се намират едновременно в кръвта, която ги транспортира до човешките органи. Лошият холестерол, поради ниската си плътност, може да излиза извън клетъчните мембрани, откъдето постъпва в кръвта. Срещайки калций той кристализира и образува холестеринови плаки.Тези микро-плаки се наслояват по стените на кръвоносната система, най-често в артериите и могат да  предизвикват инфаркт. Особено опасно е когато се настанят в мозъчните кръвоносни съдове-това води до инсулт.  Настаняват се и в меките тъкани-мускули, сухожилия, жлези(панкреаса, надбъбречна, простатна и млечните). Това причинява куп заболявания,  тъй като клетките, в които също могат да се образуват тези плаки, стават нископроходими с ограничено кръвооросяване и те започват да боледуват. Също така при травми отначало се образува малък шип, който представлява също холестериново образувание, а после около него започва да кристализират още плаки, той постепенно израства и затиска нервите. Така ставите стават все по-малко подвижни, подути и болезнени.

До скоро се вярваше, че това е необратим процес, но този достоен мъж Борис Николов, съвместно със цяло съзвездие от наши много добри учени, открили и клинично доказали, че получения по специална технология  воден извлек от билката бабини зъби-Боралин премахва тези плаки и те се разграждат на съответните им части-много нископлътен холестерол и калций. Така ставите/тъканите се освобождават и започва нормалното им кръвоснабдяване, а болките много бързо утихват. Установено е също, че препаратите от серията "Боралин" успешно се справят с нахлуващите по различни пътища у нас болестотворни микроорганизми, бактерии и пр. Всички препарати от серията "Боралин" имат свойството да изчистват холестероловите плаки и да нормализират нивото на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки засилва въздействието им спрямо широк кръг заболявания. Съответният номер Боралин се препоръчва според придружаващите оплаквания. При отсъствие на такива, терапията се провежда с Боралин-4. 

image
 

Тези  изследвания Николов публикува в книга- "Растението убиец на холестериновите плаки” (ИК „Български писател” С2006).  Там подробно е описано как  препаратите от серията "Боралин" влияят на мозъчни, гръбначни и неврологични заболявания, нормализират размерите на простатната жлеза, засилват потентността и фертилността и тушират възпаление на панкреаса. Така например  сърдечно болни, хипертоници и застрашени от тромбофлебит подобряват състоянието си след курс с Боралин-5. Пациенти, за които решението е било изкуствена става, са възстановявали подвижността си, благодарение на Боралин-8. Обяснено е, че препаратите могат да се прилагат и профилактично. Повече за тяхните свойства и употреба вижте тук:

www.boralin-bg.com/index.html

Който има интерес може да си изтегли неговата книга от горепосочения сайт.

По-късно Борис Николов  решава да  открие част от тайните на своите рецепти и публикува в пресата опростен вариант на "Боралин", като чай от Tribulus terrestris, който всеки нуждаещ се би могъл да приготви в домашни условия. Ето неговата рецепта: 

  Необходими продукти и материали:

5 супени лъжици(25 гр.) ситно нарязана билка бабини зъби; 1 литър вода; Филтърна хартия-продава се във вид на фунийки, както и специални цедки за тях в големите търговски вериги.

Начин на приготвяне:

Варете билката 1 час в покрит съд, на тих огън-леко да къкри.
Оставете да престои едно денонощие, след което се я прецедете двукратно през филтърна хартия.

Внимавайте да не паднат трънчета!!!!Те могат да бъдат много опасни, ако попаднат в меките тъкани на хранопровод, стомах и т.н. Казват, че шипчетата от плодовете на билката могат да спукат автомобилна гума.
Полученият концентриран чай долейте с вода до 1 литър. Извлекът не е устойчив, особено  в топло време, затова много е важно да се съхранява в хладилник. По този повод внукът на Борис Николов в коментар №9 на постинга ни съветва за следното: "можете да стабилизирате и овкусите отварата с лимонена киселина на върха на чаена лъжичка - около 1 грам за литър. Така може да изкара до 1 месец в хладилника и... няколко часа в жегата извън него."
Приемайте по следната схема, сутрин, обед вечер, след хранене:

1 ден - по 3 супени лъжици или 30 мл

2 ден - по 4 супени лъжици или 40 мл

3-7 ден - по 5 супени лъжици или 50 мл

Направете 10 дни почивка и след това отново по същата схема.  За максимален ефект се препоръчва 4 такива курса през интервал за почивка между тях от 10 дни. След 1-2 месеца пауза може да се повтори схемата. За профилактичен прием са достатъчни три курса годишно с интервал за почивка между тях от 10 дни.

Внимание: Това е много силна билка и дозата трябва да се спазва стриктно. По време на приема й не бива да се употребява алкохол, защото той намалява нейното действие. Билката се бере през първата половина на септември, когато плодовете й са добре узряли, заедно с корена.

image

Въпреки че тази рецепта придобива голяма известност чрез медиите, потокът пациенти пред кабинета му не спира. Лечителят продължава да приема по график до последния си ден 18 VII 2009, когато след нелеп битов инцидент той си отива от този свят на 87 годишна възраст, в отлично здраве. Днес фамилната фирма "Боралин" ООД и Фондация "Боралин - живот за всеки" продължават неговото дело.

Борис Николов е човек-космополит. За него не е било достатъчно да оправи собствените си болежки, но и да бъде полезен на другите хора. Той има голямо сърце, нещо което е твърде дефицитно днес. Много хора не се замислят върху собственото си здраве, камо ли да помогнат на ближните си. Самият факт, че е успял в тези смутни времена-началото на прехода, да организира нашия научен потенциал и да го впрегне в научни изследвания на свойствата на тази билка си е цял подвиг. Успял е да ги заинтригува и да спечели доверието им, давате ли си сметка колко хора могат да направят това? Наистина му се възхищавам, жалко че при такова добро здраве е починал от битов инцидент. Така му е било писано, казват, че като ти дойде времето все нещо ще се случи, за да си заминеш. Хубаво е, че до последния си час е бил на крака и полезен за всички. Имал е достойни старини и всъщност какви старини са това, до последно е бил едно работещо голямо момче със широко сърце, което е побирало болките на всички хора около себе си. Успявал е да им даде нов живот без болка и е бил щастлив от това. 

image

За неговия внук Юлиян, с когото скоро имах удоволствието да разговарям,  мога да кажа, че е достоен наследник на своя дядо. Не само е успял е да разбере значението на това откритие, но е доразвил идеите му и продължил неговото дело чрез дейността на фирмата "Боралин" и Фондация “Боралин- живот за всеки”.
Фондацията е регистрирана през 2007 г., за да подпомага дейността на Борис Николов, а след неговата смърт разяснява завещаните от него рецепти. За тази цел, на доброволни начала, поддържа телефонна линия за консултации относно приготвянето на чай от бабини зъби в работни дни - номер 02/8716070 между 10 и 18 ч.

Друг проект на Фондация "Боралин-живот за всеки" е издаването на фитотерапевтичен справочник, включващ разнообразни рецепти, който ще бъде подарен на всеки практикуващ лекар в страната. Идеята е да се насърчи предписването на паралелно билково лечение, заедно с медикаментозното. Предвижда се енциклопедията да бъде предлагана за свободна продажба, както и в Интернет.  При успех, проектът ще излезе и извън България. За да превърнет тази идея в общонародно дело, приканват  се читателите да изпращат изпитани рецепти на адреса на фондацията  в Интернет:  

boralin@abv.bg

След преценка на редакторите, предлаганите рецепти ще могат да бъдат клинично тествани и включени в справочника.
На посочената по-горе телефонна линия често дежури внукът му Юлиян Димитров и дава консултации. Според неговите думи, той е бил първото опитно зайче на дядо си, но му е благодарен, че с отварата от тази билка го е излекувал от далекогледство и многостранен синозит, капвайки му от нея в очите и носа. Разказа ми още, че продължава производството на препаратите "Боралин", серия 4, 5 и 8, а скоро ще пуснат и позабравената серия 3 за трудно зарастващи рани. Те се приготвяли в специална и много скъпо-струваща апаратура, която се намира на територията на БАН.Тези дни той си направи блог тук и вероятно скоро сам ще ни разкаже по-подробно за това.

Сигурна съм, че дядо му го гледа сега от някой паралелен свят и му се радва. Днес се навършват 3 г. от смъртта му и този постинг е в негова чест. Поклон пред светлата му памет!!!

Видео с Юлиян Димитров за начина на употреба на бабините зъби вижте тук:

bnt.bg/bg/productions/93/edition/19223/byrzo_lesno_vkusno_skumrija_s_grahovo_pure_otvara_ot_babini_zybi

image
image
Последните две снимки са от архива на Юлиян Димитров. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 Който иска да си направи справка за друга билка, може да потърси тук:
http://kasnaprolet9999.blog.bg/hobi/2013/03/29/.1011011
 Гласувай:
451. karambol5 - Благодаря ти за позлезната инфо...
18.07.2012 09:10
Благодаря ти за позлезната информация ;)
ПОклон пред паметта на Борис Николов
цитирай
2. tili - изчаках цяла нощ, за да
18.07.2012 11:14
не коментирам след простака, който си изтрила! Загубил е всякаква мярка:(((

Постингът ти, както винаги е чудесен, полезен и всичко останало, което ти е присъщо - хумор, благородство, почтеност.
Благодаря за приятелството ти, Вени!!!
цитирай
3. sparotok - !
18.07.2012 11:53
Дълго време съм се чудил дали и растението Баба Зъба няма да е лечебно. Сега благодарение на постинга ти зная как стои положението:)

Поздрави!
цитирай
4. boralin - чудесен материал
18.07.2012 11:59
Чудесен е материалът, благодаря за топлите думи и уважението към паметта на дядо ми - народният лечител Борис Николов. Днес се навършват три години от смъртта му. Призовавам всички, на които е помогнал, да запалят една свещ в негова памет. Искам да подчертая, че билката бабини зъби е изключително мощно лечебно растение, към което трябва да се подхожда с респект. Бъдете внимателни при самостоятелното приготвяне на отварата, стриктно спазвайте указаните дозировки и схемата на прием. Надявам се да сме полезни на читателите.
цитирай
5. kasnaprolet9999 - не коментирам след простака, който ...
18.07.2012 12:07
tili написа:
не коментирам след простака, който си изтрила! Загубил е всякаква мярка:(((

Постингът ти, както винаги е чудесен, полезен и всичко останало, което ти е присъщо - хумор, благородство, почтеност.
Благодаря за приятелството ти, Вени!!!


Нищо не съм трила и не съм видяла коментара на "простака", спяла съм дълбоко и това го е спасило :))) Радвам се, че тие харесал постинга ми, виж и коментар 04, това е внукът на Борис Николов, вече е наш блогер-зарибих го:)))
цитирай
6. kasnaprolet9999 - Дълго време съм се чудил дали и ра...
18.07.2012 12:27
sparotok написа:
Дълго време съм се чудил дали и растението Баба Зъба няма да е лечебно. Сега благодарение на постинга ти зная как стои положението:)

Поздрави!


Сега вече ще можеш да си го береш, жалко че в Макоцево го има в много малки количества и в отдалечени местности. Виж коментар №4, това е внукът на Борис Николов, вече е наш блогер.
цитирай
7. kasnaprolet9999 - Чудесен е материалът, благодаря за ...
18.07.2012 12:30
boralin написа:
Чудесен е материалът, благодаря за топлите думи и уважението към паметта на дядо ми - народният лечител Борис Николов. Днес се навършват три години от смъртта му. Призовавам всички, на които е помогнал, да запалят една свещ в негова памет. Искам да подчертая, че билката бабини зъби е изключително мощно лечебно растение, към което трябва да се подхожда с респект. Бъдете внимателни при самостоятелното приготвяне на отварата, стриктно спазвайте указаните дозировки и схемата на прием. Надявам се да сме полезни на читателите.


Радвам се, че съм направила добър анализ на написаното в книгата на твоя дядо, стана малко дълго, но нямаше как да бъда кратка при толкова много полезна информация. Дано блогерите имат търпение да го прочетат цялото, ще им бъде от полза. Вече си наравих отварата по твоята рецепта и сега отварата отлежава един ден в хладилника-преди да я прецедя, че е много топло и ме е страх да не се развали. Поздрави!!
цитирай
8. kasnaprolet9999 - Благодаря ти за позлезната инфо...
18.07.2012 12:32
karambol5 написа:
Благодаря ти за позлезната информация ;)
ПОклон пред паметта на Борис Николов


Преминах вече към практическото приложение и вчера си направихотварата от тази билка в домашни условия. Сега е наказана в хладилника да престои един ден, преди прецеждането за да не се развали от топлината.
цитирай
9. boralin - добавка към рецептата
18.07.2012 13:22
Извлекът наистина не е устойчив, затова много е важно да се съхранява в хладилник. По този повод издавам още една тайна: можете да стабилизирате и овкусите отварата с лимонена киселина на върха на чаена лъжичка - около 1 грам за литър. Така може да изкара до 1 месец в хладилника и... няколко часа в жегата извън него.
цитирай
10. kasnaprolet9999 - Извлекът наистина не е устойчив, ...
18.07.2012 14:14
boralin написа:
Извлекът наистина не е устойчив, затова много е важно да се съхранява в хладилник. По този повод издавам още една тайна: можете да стабилизирате и овкусите отварата с лимонена киселина на върха на чаена лъжичка - около 1 грам за литър. Така може да изкара до 1 месец в хладилника и... няколко часа в жегата извън него.


Благодаря за съвета. Не знам дали добре ме разбра, аз сложих отварата в хладилника след като изстина и тя ще остане там едно денонощие, преди да я прецедя, защото е много топло. Довечера ще я прецедя и ще й сложа лимонена киселина на връхчето на ножа, както си го написал. Вероятно това ще подобри и вкусът й. Поздрави!!
цитирай
11. starotomagare - Поздравления за статията
18.07.2012 14:18
Тъкмо тръгнах да търся някаква информация за билколечиние на собствените си болежки и сякаш Бог ми изпрати тази статия.Най-искрено ти благодаря!
цитирай
12. kasnaprolet9999 - Тъкмо тръгнах да търся някаква и...
18.07.2012 14:24
starotomagare написа:
Тъкмо тръгнах да търся някаква информация за билколечиние на собствените си болежки и сякаш Бог ми изпрати тази статия.Най-искрено ти благодаря!


Погледни отново начина на приготвяне на рецептата-внукът на Борис Николов в коментар ни разкри още една тайна.
цитирай
13. stela50 - Чудесен постинг , Късна Пролет ...
18.07.2012 16:53
Много интересен и полезен материал .
Благодарности !
Поклон пред паметта на Народния лечител !
цитирай
14. kasnaprolet9999 - stela50
18.07.2012 17:43
Тази билка е известна на повечето хора като афродизиак, повишаващ тестестерона при мъжете и естрогена при жените, както и за развитие на добри мускули всред спортистите. Малко хора обаче знаят за откритието на останалите неща, за които писах горе и затова наблегнах на тях.
цитирай
15. tili - Бог да прости благородния човек!
18.07.2012 18:54
Имах късмета навремето да го гледам по ТВ. Благ и човечен!

А онова приятелче явно е изтрезняло и само е изтрило комента си като е разбрал, че е пресолил манджата! Дори между съученици уважението към дамите е задължително!!!

Сега ще запаля свещичка за г-н Борис Николов и за Левски.
цитирай
16. kasnaprolet9999 - tili
18.07.2012 20:47
Права си, но ми е трудно да коментирам, защото така и не разбрах какво точно е написал, само разбрах от друго място кой е бил този нощен посетител. До сега не се е проявявал така, явно трябва да му спрем пиенето:)))

Имам го на снимка Борис Николов, пратена от Юлиян, но не успях да я постна в блога,защото е в zip файл с още няколко снимки на плодчета от бабини зъби. Наистина изглежда така, както го описваш. Трябва да имаш голямо сърце за да можеш до последния си дъх да помагаш на хората.
цитирай
17. tsanynka - Blagodarq ti,Veni,
19.07.2012 02:42
za tazi informaciq!Az imam nujda tochno ot tova v momenta!!!
Poklon pred tozi chovek,posvetil se na horata!!!
Pozdravi i pregradki:)
цитирай
18. tota - Благодаря, Невена!
19.07.2012 08:12
Чудесен постинг, посветен на човек с широко сърце, оставил на всички ни, знанията си за тази целебна билка!! Поклон!

цитирай
19. gocho52 - Вървяхме боси като малки и се бодяхме на тези зъби...
19.07.2012 13:07
Уффф!...
Знам полянката, ще ги потърся пак.
цитирай
20. kasnaprolet9999 - za tazi informaciq!Az imam nujda ...
19.07.2012 21:21
tsanynka написа:
za tazi informaciq!Az imam nujda tochno ot tova v momenta!!!
Poklon pred tozi chovek,posvetil se na horata!!!
Pozdravi i pregradki:)


Радвам се, че мога да ти помогна с тази информация. Добавих снимка на Борис Николов, прати ми я неговия внук.
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Чудесен постинг, посветен на човек ...
19.07.2012 21:24
tota написа:
Чудесен постинг, посветен на човек с широко сърце, оставил на всички ни, знанията си за тази целебна билка!! Поклон!Радвам се, че оценяваш високо неговите заслуги към човечеството. Такива хора могат да бъдат пример за всички нас.
цитирай
22. kasnaprolet9999 - Уффф!. . . Знам полянката, ще ги п...
19.07.2012 21:26
gocho52 написа:
Уффф!...
Знам полянката, ще ги потърся пак.


Спомените от детството са хубаво нещо, а понякога и полезна работа.
цитирай
23. whitepigeon - Невероятна си! Толкова полезен и ...
26.07.2012 11:25
Невероятна си!
Толкова полезен и изчерпателен пост си направила. Това е билката от която всеки е хубаво да поинтересува, защото може да бъде много полезна за широк спектътр от заболявания. От месеци ни е в полезрението и даже мислехме да те питаме за нея. Вече започваме издирването и по българия :-)
Поздрави !
цитирай
24. kasnaprolet9999 - whitepigeon
29.07.2012 23:01
В събота ходих на масажи в Нуга Бест и една жена от съседното масажно легло ми разказа, как нейна позната пила 3 месеца с отвара от бабини зъби, за да избегне сърдечна операция, за която вече била записана-байпас.Отишла на гости при приятелка и й станало лошо. Закарали я в Пирогов и й направили цялостни изследвания, за да открият причината. Оказало се, че артериите й били абсолютно чисти, бабините зъби разтворили всичко. Попитах жената дали самата тя ги е ползвала. Отговори ми, че в момента се лекувала с кислородна вода по метода на един известен руснак Неумивакин, който имал клиника в съюза и лекувал по свой метод всякакви заболявания. Написал и книга за това-"Кислрородната вода страж на здравето". Та тази жена имала големи подобрения и за сега смята, че трябва да продължи с този метод и не трябва да смесва нещата. В този салон срещам какви ли не хора, които ми разказват интересни неща по време на масажите.
цитирай
25. kasnaprolet9999 - Днес видях, как един мъж умря като куче на улицата от инфаркт или инсулт.
31.07.2012 20:02
Минавах покрай тролейната спирка при Попа в посока към Университета и там видях мъж, който лежеше на тротоара, а едно младо момче му правеше изкуствено дишане уста в уста и масажи на сърцето до като дойде бърза помощ. Мъжът имаше още пулс, който леко се повишаваше след всяко духане в устата. Постепенно лицето му посиня и лекарския екип, който не се забави много костатира смъртта, приличаше на инфаркт. Останах силно впечатлена от младия мъж, който се опитваше да го спаси и момичето, което държеше ръката на мъжа и се опитваше да му мери пулса. В мъжа имаше документи и мобилен телефон, по който друг млад човек намери негова колежка и съобщи за инцидента. Преди това мочето бе повикало спешна помощ по тел. 112. Младите хора най-много се опитаха да помогнат, много възрастни гледаха отстрани, без да реагират.
Причините са пак тези холестеринови плаки. Взимайте мерки профилактично, за да не стигате до там, ужасно е. Има и други билки, които действат превантивно на образуването на холестеринови плаки. Една от тях е гел от алое вера, която намалява холестерола и триглицеридите. Вижте постинга ми за него.
цитирай
26. aleksiev - Чудесен материал
15.08.2013 16:45
само се чудя това име демирбозан на коя билка е - бабините зъби, както пише тук и на други места, или на дребното обичниче, както също пише на различни места.
цитирай
27. kasnaprolet9999 - aleksiev -
18.09.2013 23:23
Виж предишните ми два постинга за тази билка, аз също като теб се чудех в началото, но го разбрах:

http://kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2012/06/26/shto-e-demir-bozan-i-ima-li-toi-pochva-u-nas.972798
цитирай
28. deira - Боралин
15.08.2014 08:28
Всички продукти на Боралин - Боралин 4, Боралин 5, Боралин 8 както и Боралин slim могат да се поръчват и он лайн на адрес: www.boralin.eu
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14005620
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41238
Архив
Календар
«  Август, 2022  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031