Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
12.02.2012 20:00 - Любовни тактики от №20 до №25
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 4270 Коментари: 8 Гласове:
16

Последна промяна: 13.02.2017 23:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Продължение от предишния постинг

Основната стратегия на книгата „Любовна тактика" е проста.Тя е изградена върху разбирането, че романтичната любов включва:

1. Приятелство; 2. Уважение и 3. Страст.

Любовта угасва, ако дори само един от тези компоненти липсва.Най-сигурният начин да спечелите този, когото харесвате, е да знаете как да пробудите у него тези чувства.
Както една къща е недовършена без покрив, стени или под, така една любовна връзка е непълноценна и мимолетна без приятелство, уважение и страст. Ако само един от тези компоненти липсва, партньорът би се почувствал неудовлетворен, дори измамен! Любовната връзка ще се окаже с толкова „неочакван край", колкото ако седнете на трикрако столче и установите - уви, твърде късно! - че единият крак липсва!

Следователно, основната стратегия да спечелите и да задържите любимия човек е да заложите на приятелството, уважението и страстта в отношенията си с него. Ще изживеете истинската любов само ако и трите компонента са налице!


image

Любовна  тактика № 20 - Тръгнете си пръв!!

Добре известно е, че когато дълго и упорито  ухажвате някого, той престава да ви обръща внимание. Помислете обаче, че ако си тръгнете пръв, ще предизвикате интерес у другия интерес, дори първоначално да не сте му направили впечатление. Тази проста, но сигурна тактика не само елиминира подсъзнателната съпротива срещу вас, но и създава и положителна нагласа за бъдещи срещи. Ще ви се радват повече, тъй като ще ви имат на разположение за по-кратко време!                     

…………………………………………………………………………………….. 

Любовна  тактика № 21 - Дръжте се с достойнство, ако (временно) се почувствате отхвърлен!!!

Едно от първите неща, на които ви учат в курса по кормуване е, как да овладеете колата, когато загубите контрол над нея. „Завийте по посока на поднасянето!" гласи инструкцията. Е, така е и с романтичните връзки!
Да приемем, че имате ясна представа как би се разбила връзката, но изведнъж усетите, че другият ви се изплъзва. Бихте сгрешили, ако „натиснете газта" и се насочите решително към целта с надежда, че желаният човек ще ви последва. Нищо такова няма да се случи! Вместо това колата ще забуксува на едно място! Не блокирайте усилията на другия да се отклони малко от пътя. Ако той не желае да се обвързва, както вие желаете, тогава приемете неговото решение. Това не означава да се откажете от плановете си! И шофьорът не желае да попадне в канавката, нали? Но понякога умело трябва да маневрирате, за да овладеете управлението и след това леко да насочите колата по пътя.

Когато ви откажат среща или ви отблъснат, не губете кураж. Усмихвайте се широко. Отдръпнете се временно, но запазете доброто си отношение. Точно с такова поведение ще накарате другия да повярва във вашето приятелство. Хората не могат да не се възхищават от онези, които с достойнство приемат поражението. Ако умеете да губите, другите подсъзнателно ще би се доверят. А както знаете - любовта се гради върху доверие!

……………………………………………………………………………………….

image

Опитът на много хора категорично доказва, че ако дадете на партньора ви възможност да си мисли, че може да си играе безнаказано с вашите чувства, той никога няма да се влюби Във вас Ето няколко съвета как да отстоявате независимостта си и да накарате другите да ви уважават:

Любовна  тактика № 22 - Планирайте всяка среща предварително!!

Това е най-лесният начин да проявите качества на лидер и да демонстрирате самостоятелност пред човека, когото харесвате. Предварително планирайте и обмисляйте всяка среща! Никога не оставяйте у другия впечатлението, че разчитате на случайността. Обмислете всички подробности - къде ще отидете, какво ще правите, колко време ще прекарате заедно. В противен случай ще изглежда, че не контролирате ситуацията. Определете точно целите, които преследвате, при всяка поредна среща. Така ще демонстрирате самостоятелност и ще спечелите уважението на другия.

Това  съвсем не означава да действате егоистично. Планирайте заедно с любимия. Попитайте го какво му е приятно да правите. Ако желанията ви се разминават, не настоявайте! И В тази ситуация имате възможност да заемете активна позиция, като предложите нови възможности или изслушате другия и се съгласите с него.

Ако вие не сте този, който е предложил да се срещнете, не оставайте пасивен занапред. Все още Владеете ситуацията и можете да приемете или да отхвърлите чуждите предложения. Но за да сте подготвен, опитайте се да отгатнете желанията на вашия партньор. Помнете! За да бъдете водещата фигура във вашите отношения, не е задължително да поемате винаги инициативата, но е необходимо да сте наясно с намеренията на другия. Вашата настойчивост в тази насока ще предизвика неговото уважение. 

Любовна  тактика № 23 - Демонстрирайте самостоятелно мислене!!

Това, което хората очакват от любовната връзка - независимо дали го съзнават - е появата на някой, на когото да разчитат в трудни моменти от своя живот всеки от нас инстинктивно се чувства привлечен от силните натури, защото именно те са в състояние да ни окажат необходимата подкрепа.

Представете си, че искате да поговорите с някого, защото сте разстроен или просто се чувствате самотен. Кого   бихте   предпочели? Самостоятелният, здравомислещ и уравновесен човек или някой, който ви чака с нетърпение, за да ви натовари с проблемите си? Хайде, бъдете откровен! Хората се плашат от проявите на неувереност и предпочитат да бъдат по-близо до силни личности. Те търсят опора в някого, защото не желаят самите да бъдат опора! Ако искате да създадете трайна връзка, трябва да демонстрирате умението си да мислите и да вземате решения самостоятелно. Как да постигнете това? Ето няколко съвета:


image

ПРОЯВЯВАЙТЕ РЕШИТЕЛНОСТ!!

Действайте решително при всеки повод. Когато приятелят ви попита какво искате за вечеря или кой филм искате да гледате, дайте категоричен отговор. (Дори такива въпроси да ви изглеждат тривиални и да не им отдавате значение!) Не пропускайте подобни възможности, колкото и незначителни да ви се струват, защото в такива случаи упражнявате умението си сам да вземате решения! При срещи много хора с лека ръка предоставят на другия да взема решения. Те не разбират, че ще предизвикат по-голямо уважение и по този начин ще станат по-желани, ако първи направят своя избор. 

ПОЛЗАТА ОТ ПРОТИВОРЕЧИЯТА.

Противоречете от Време на Време. Не се съгласявайте с всички желания и предложения на вашия любим. В противен случай няма да ви уважава. Не оставяйте партньора си с погрешното впечатление, че може да ви води за носа!

Предложете нещо по-различно, дори напълно да одобрявате неговото предложение. Така той ще разбере, че няма да се съгласите да изпълнявате сляпо всеки негов каприз. Това автоматично ще ви издигне в неговите очи. 

ИЗРАЗЕТЕ МНЕНИЕТО СИ!!

Говорете онова, което мислите. Няма нищо лошо в това, да изразите собствено мнение. Не желаете да ви смятат за човек без собствено мнение, казвайте каквото мислите, без да се притеснявате дали другите одобряват всичко, което казвате, или го намират за скучно. „Точките" които ще получите, демонстрирайки откритост и независимост, ще компенсират всяка ваша потенциална грешка.

Не мислете,  че  мнението  ви  задължително трябва да съвпада с това на околните. Бъдете верен на себе си. Споделете възгледите си, дори те да противоречат на преобладаващото мнение. Не се страхувайте да се изправите сам срещу другите! Никой не е така интересен за околните както този, който има смелостта да отстоява убежденията си.

И все пак, това не означава да се държите надменно или арогантно. Възможно е да изразите несъгласие, без да обидите любимия. Никога не се опитвайте да принудите опонента на всяка цена да приеме вашето мнение.

Бъдете открит, честен и справедлив. Не се страхувайте да демонстрирате самостоятелно мислене. Това е една от тайните за спечелването на любовта.


image

Любовна  тактика № 24 - Определете ясно целите си в живота!!

След една не особено обещаваща среща с жената на своите мечти мой познат се отдаде на сериозен размисъл. „В какво греша?" питаше се той. В края на краищата така и не разгада тайната, но реши оттук нататък да не се съобразява за всичко с нея. Готов беше, каквото и да се случи, да й покаже, че ще следва своите собствени цели, независимо дали тя ще го обикне, или не. Ако тя пожелае да стане част от неговия живот -добре! Ако не - още по-добре! Той ще продължи напред и без нея.

Въпреки че решителността му беше по-скоро отчаян опит да спаси самоуважението си, събитията, които последваха, бяха наистина впечатляващи. Какво се случи? Неговото достойно за уважение поведение доказа пред момичето емоционалната му зрелост и той спечели любовта й. Много по-лесно е да се влюбите в някой, който неотклонно преследва целите си, отколкото в някой, готов да остави бъдещето си в ръцете ви.

През XV век Жана д"Арк спечелила любовта и безрезервната преданост на изтощената от битки точно с подобно поведение. Веднъж тя заявила на един от генералите си: „Ще щурмуваме крепостните стени!"  а той й отговорил: „Никой няма да ви последва." Жана д"Арк, която притежавала същата свобода на волята и независимост,  за  които говорим,  просто  отвърнала: „Няма да се обръщам да гледам дали някой ме следва, или не!"

Бъдете като Жана д"Арк в търсенето на любовта и верността! Декларирайте намерението си да преследвате целите си докрай. Заявете, че сте решен да ги постигнете, дори и да останете сам. Такова поведение ще събуди у другия Желание да ви последва и да бъде с вас!

 

image

Любовна  тактика № 25 - Бъдете непредвидими!!

Преди няколко години в лекция пред студенти известен психолог каза, че за да бъдат щастливи, хората   се   нуждаят   от   малко   разнообразие. Наистина, разнообразието е „солта на живота". То стимулира мисленето, поддържа жив интереса към всичко около нас и ни кара да продължаваме трудната борба за съществуване. Без разнообразие Животът ни е сив и скучен и ние лесно се отегчаваме.

Понякога не съзнаваме колко деградиращо действа на човешките същества скуката и колко спонтанно те се устремяват към първия, който би направил живота им по-интересен. Затова бъдете непредвидим понякога! Ще поддържате постоянен интерес у околните. Не издавате следващите си ходове. От време на време изненадвайте хората, като правите нещо по-различно от онова, което са очаквали.

Ето ви няколко идеи. Направете подарък на любимия човек, когато най-малко го очаква, а когато вече е сигурен, че сте негов, престанете да му обръщате внимание! Отбийте се да го видите, когато си мисли, че не ви е грижа за него! Действайте светкавично! Бъдете непредвидим! Не отвръщайте на обидите с обиди и не се колебайте да се покажете малко безразлични, когато Ви ухажват. Умението да държите вашия любим нащрек е едно от най-силните ви оръжия. С него ще спечелите неговото уважение и любов.

Колко често ви се случва да чуете: „Просто не мога да го разбера?" Интересно, че при подобни случаи човекът, който го изрича, е по-влюбеният от двамата!

Следва продължение:

kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2012/02/13/liubovni-taktiki-zakliuchitelna-chast.900950


image

Цветята са снимани на о-в Барбадос-Карибите от мой съученик.

Книгата "Любовна тактика", от Томас Макнайт и Робърт Филипс, може да намерите в сайта на виртуалната библиотека-спиралата, в раздел книги на български език, където достъпа е свободен. Ползвайте търсачката, която е в края на първата страница и напишете второто име на единия от двамата автори:
www.spiralata.net/Да се спомним с обич за Уитни Хюстън, тя така хубаво пееше за любовта и раните, които си причиняваме. Сбогом Уитни, дано душата ти намери горе в небесата истинската любов. Да послушаме заедно една нейна тъжна песен:
Гласувай:
161. mariniki - да бъдем верни на себе си...
12.02.2012 21:12
и да се вслушваме повече в сърцето си...
радвам се, че прочетох...
най-сърдечно...
цитирай
2. mt46 - Поздрав, Пролетке!
12.02.2012 21:16
Съгласен съм с повечето от написаното... Имам един практически въпрос - колко хилядарки трябва да имам, за да се влюби една жена в мен?... :))
Светла вечер!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - и да се вслушваме повече в сърцето ...
12.02.2012 21:52
mariniki написа:
и да се вслушваме повече в сърцето си...
радвам се, че прочетох...
най-сърдечно...


Радвам се и аз, защото тези постинги ги направих най-вече за младите хора като теб, които тепърва ще се срещат с любовта.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Съгласен съм с повечето от напис...
12.02.2012 21:56
mt46 написа:
Съгласен съм с повечето от написаното... Имам един практически въпрос - колко хилядарки трябва да имам, за да се влюби една жена в мен?... :))
Светла вечер!


Ами чак хилядарки едва ли ще са нужни, покани я на едно кафе и изрецитирай няколко твои стихотворения. Ефектът ще те изненада.
цитирай
5. zabavnata - Здравей, миличка!
12.02.2012 23:18
Ще се опитам да прочета тези "тактики", но при мен всичко е като в комедиен сериал. Понякога съм любезна с хората, а се случва някой да изтълкува погрешно това мило поведение. Дай някакъв пост как да не се влюбват, че... Само каши творя.:(((
цитирай
6. kasnaprolet9999 - zabavnata
12.02.2012 23:23
Ще мисля по въпроса :))) При някои хора това не може да се постигне лесно, имат си я харизмата и по тях се лепят обожателите като мухи на мед.
цитирай
7. iliada3 - Страхотна както винаги!
13.02.2012 14:03
Страхотна както винаги!
цитирай
8. kasnaprolet9999 - iliada3
13.02.2012 17:31
Благодаря.Довечера ще пусна заключителната част.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 14419358
Постинги: 846
Коментари: 16435
Гласове: 41432
Архив
Календар
«  Февруари, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728