Многобройни проучвания показват, че този с оцет може да помогне за понижаване на кръвната захар.Изследователи събрали малка група от хора. Една трета от тях са били диагностицирани с диабет, една трета са имали диабет, а една трета са имали нормални кръвната захар. Всички участници в изследването, са пили по две супени лъжици ябълков оцет преди хранене Седмица по-късно изследователите измерват кръвната захар и сравняват резултатите.Това, което са открили е , че всички са имали по-ниски нива на кръвната захар, когато са пили оцет. Нивата на кръвната захар на тези, които са имали диабет са били намалени с почти 50% в първия час след хранене.
Според последните научни изследвания, оцета забавя повишаването на нивата на кръвната захар след хранене.
Резултатите са представени в научното списание Diabetes Care през 2004 година.
Въз основа на тези резултати и две други скорошни проучвания се смята, че този оцет пречи на усвояването на високо въглехидратни храни, което намалява повишаването на кръвната захар.
Рецепти за лице с ябълков оцет
Висок холестерол и хипертония -натурален...