Постинг
28.11.2016 21:31 -
Картофена манджа
Много често правена от мен и много обичана...Правя си я постна,с пилешко месо най-често,а става и със свинско.В една голяма и дълбока тенджера нарязваме обелените картофи на по-едро,лук голяма глава също на едро,морков на големи колела,посоляваме,малко растителна мазнина и го слагаме да се запържи на котлона.Трябва картофите да хванат коричка за да останат цели при готвенето.Ако готвим с месо добавяме едновременно сурови пилешките бутчета например,или ако е свинско месо,нека да е полу-готово предварително.Добавяме след като се зачервят нещата в тенджерата и станат полу-готови една голяма лъжица доматено пюле или домати от буркан,една супена лъжица червен пипер,подправка джоджен,доливаме водичка,захлупваме и намаляваме котлона.Бързо става готова,за разкош може и половин китка магданоз накрая,ако не се е сгъстило от картофките.Поръсете малко брашънце отгоре и оставете така захлупено десетина минутки на изключен котлон.Това е,готово е ястието вече...
Отдавна си мисля за картофена манджа, имам и буркани с пилешко, но... нещо все не им идва ред:))) Твоята рецепта много ми хареса, непременно ще я пробвам в най-скоро време! Благодаря ти, скъпа Галя! Поздрави!
цитирайКакъв лукс-буркани с пилешко,предполага се...домашно?Ако имаш и картофки-домазлък,морков,джоджен и доматки,ами то направо става лукс категория!Не се колебай,бързо слагай голямата тенджера с дебелото дъно!Сполай ти,твой приятел вечен...
цитирайтортата едва ли ще направя, но картофена манджичка...ммм
цитирайНе е трудно и парфе-то,само дето много съдове ще набъркаш,но те се измиват,пробвай!
цитирайТърсене