Постинг
21.09.2014 12:24 -
Лютеница
От поне двадесет години не съм правила подобно нещо по този начин,сега какво ме прихвана?може би това,че купихме много хубави домати,много хубави червени чушки едно чувалче,а и времето беше хубаво!Е,по-вкусно става,който е опитвал и правил знае за какво иде реч!Трябват ви два свободни дни,двор,където да се развихрите и...15 кг червени чушки,10 кг домати по-месести,консервен сорт,1-2 връзки магданоз,половин бутилка олио и подправки на вкус!Първия ден изпичате на огъня чувала с чушки,вечерта късно след като изстине това добро го обелвате докато гледате нещо по нашето ТВ ,до към 12р30 през нощта и...лягате доволни и уморени.На втория ден сутринта смилате доматите и пак на същия огън почвате да изпарявате водата им до към 30%-т.е.да стане пюре.Добавяте и смлените чушки и олио полека-лека докато поеме сместта и стане хомогенна.Ха там и магданозецът наситнен надробен,продължавате бъркането да не го загорите,щото сега вече имете реален шанс за това!Махате тавата от огъня и оставяте да поистине,чак тогава почвате да прибавяте подправките и пада едно опитванеее!Не е за разказване!Слагат се:сол,захар почти толкова,чер пипер и всичко,което прецените,че ви харесва!Аз например добавих и лют червен пипер-че защо иначе е лютеница,нали?
Да, това е хубава лютеница, роден патент и домашно производство! Е, нека сега завият зимни хали - на топло до печката и с филия лютеница няма да сме зле...Само дето нашето ТВ нещо...но това да е проблемът! Поздрави!
цитирайВариантът с ТВ-то беше моето решение на въпроса,но има и друго-викате съседките на лаф-мохабет и избелвате чушките неусетно!...Ако имате съседки,че то комай опустяват къщята,хора не останаха!
цитирайЧе вкуснооо:))) и весело описано:))
цитирайSnimkata e yjasna!!!
цитирайнаистина снимката е ужасна-според теб,но това е действителността,този двор и родната ми къща ми навяват мили спомени,за мен тя е прекрасна...това не е конкурс за най-красиви снимки!
цитирайТърсене