Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Интервю-последни новини
3. Сайт на в-к "Лечител"
4. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
5. Бъди щастлив
6. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
7. Снимки от България-Сашо
8. Всичко за билките-първа част
9. Всичко за билките-втора част
10. Всичко за билките-трета част
11. Всичко за билките-четвърта част
12. Полезни съвети
13. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
14. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
15. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
16. България в снимки-проект на julia13
17. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
18. Какво сме дали на света
19. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
20. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
21. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
22. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
23. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
24. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
25. Снимки от света-мои постинги
26. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
27. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
28. Притча за скорпионите
29. Билколечение
30. билкосъбиране
Постинг
11.02.2016 16:19 - Трета стъпка към нашето здраве - алкализация на организма
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4768 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 04.04.2017 23:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Предоставям на Вашето внимание третата статия в поредицата "десетте лесни стъпки към здравето" на Пламен Бенински.

Защо говоря за алкализация на организма?

Естественото нормално състояние на организма е леко алкално. Начинът на живот днес на хората, особено начинът на хранене на повечето от нас, повишава киселинността на организма. Повишената киселинност води до възпаления, обезводняване и редица метаболитни проблеми. Повишената киселинност е основна причина за възникването на рака!
Колко алкално трябва да бъде тялото ни?
В различните части на тялото pH е различно. В урината е от 4,5 ч 7 (много зависи от това какво сте яли вчера!). В кръвта е 7,35 ч 7,45. В стомаха е 1,5 ч 3.
Как да разберем дали сме достатъчно алкализирани?
Възможностите не са много и за съжаление е невъзможно да се направи в къщи. Поради това че варират в широки граници pH на слюнката и урината не могат да ни ориентират. pH на кръвта може да се мери само в лаборатория, но за съжаление и този показател може да подведе - в продължение на доста дълго време организма може да поддържа pH на кръвта в необходимите граници, като извлича K от мускулите и Ca от костите. Когато всички резерви се изчерпят, организма ще бъде вече съвсем изтощен, ще са се развили куп болести и проблеми.
За сега съществуващият метод за определяне на pH на клетките (където първо започва подкиселяването) е биорезонансната диагностика. Ако не можете да се диагностицирате за по-безопасно считайте, че сте с по-кисел от нормалното организъм.
Кои храни подкиселяват организма?
Съвсем накратко – захарта, месото, млякото, алкохолът, брашното, нишестето и всички съдържащи ги продукти. Има много таблици с киселинно- и алкалообразуващи храни, за това няма да ги изброявам.
Как да се алкализираме?
- Чрез храната. Яжте много сурови плодове и зеленчуци (минимум 70% - 80% от храната Ви). Почти всички те алкализират.
- Чрез водата. Пийте вода с високо pH, много фреш сокове, а при тежки заболявания – и жива вода. Разбира се жива вода може да се пие и профилактично.
Моля Ви, запомнете: алкализацията е изключително важна част от всяко лечение, а при рак е жизнено важна!
Пламен Бенински


Моят опит по темата: Брашното във вид на хляб най-много допринася за киселинността на организма ни. Ядем го три пъти дневно, независимо от диетата, месна или вегитариянска. Затова реших от тук да започна като замених брашното от пшеница с брашно от лимец. Защо лимец?

Защото, в сравнение с другите пшеници, които са киселинни, вредни храни, лимецът е алкална храна. Голяма част от съвременните болести днес се дължат на липса на минерали и витамини в човешкото тяло. Храната ни е бедна на такива микроелементи, а изборът на неправилна храна още повече ни вкарва в състояние на дисбаланс. С Лимеца си набавяме така необходимите ни цинк, манган, желязо и още много микроелементи.

Най - общо състава на зърното лимец има следните характеристики: Голямо количество витамини от В - групата - основно витамин В1 (тиамин, аневрин) и витамин В3 (никотинамид, ниацин), витамин PP. Ключови за живота минерални вещества: значителни количества калий, магнезий, манган, а също така и калций, желязо, цинк, фосфор и сяра. Повече белтъчини и полезни мазнини от модерните сортове пшеница. Не съдържа холестерол. Съдържа повече витамин Е (токоферол) и значителни количества селен; и витамин Е и микроелементът селен са антиоксиданти с голямо значение. Те имат отношение както към фертилността, така и към "обезвреждането" на свободните радикали, които постоянно се образуват в организма под въздействието на вътрешни и външни фактори и за които е доказано, че са една от причините за възникване на онкологичните заболявания. Съдържа повече и от другите важни микроелементи в сравнение с обикновената пшеница.

Ето и химичният състав на зърно лимец, установен посредством анализ в Аграрния Университет в Пловдив, по молба на limec.biz:
Протеин - 13.41 %
Фосфор - 1.16 %
Калий - 0.34 %
Калций - 14.4 mg/kg
Магнезий - 752 mg/kg
Цинк - 36.2 mg/kg
Манган - 28.3 mg/kg
Целулоза - 2.58 %
Общи захари - 3.37 %
 
Лечебно действие и приложение:

В състава на лимеца влизат вещества, имащи отношение към поддържането на здрава опорно-двигателна система. Употребата на лимец като храна вместо обикновена пшеница подобрява кръвните показатели и поддържа доброто състояние на тъканите. За голяма част от хората, страдащи от непоносимост към пшеничния протеин глутен, лимецът се оказва подходящ и пълноценен заместител на обикновения хляб и другите изделия от пшеница. - Подобрява храносмилането и състоянието и работата на далака и панкреаса.

Лимецът не се третира по никакъв начин с химикали.  Той е първоизточника на пшеницата – в чистия му първичен вид,  поради тази причина той е здраво растение и не боледува от нищо. Всички други пшеници които се отглеждат в момента – по някакъв начин човекът се е намесил в създаването им, те са хибриди. Това намесване на човека с цел да подобри добива и качеството по някакъв начин и то не по Божествен начин влияе на растенията и те започват да боледуват. И затова се налага земеделците да ги третират с препарати. Още като ги сеят ги имунизират като обеззаразяват семената. Потапят ги в отрова и тогава ги засяват в Земята. И не само в България, това се прави така по целия свят. И после като пораснат и пак боледуват – пак ги третират с химикали. Така или иначе в тези растения вече има отровни вещестова Тези вещества убиват изцяло аурата на растенията, те просто нямат аура. Снимки на нормалната пшеница която се отглежда показват, че тези растения почти нямат аура.

Откакто преминах на хляб от лимец се чувствам по-добре и енергийно заредена. Правя го по следния начин и това ми отнема 10 мин:

Рецептата за хляб от лимец. За предпочитане да е еднозърнест, това е най-стария вид лимец и е безглутенов. Продава се и двузърнест, който се е получил след кръстоска на еднозърнестия с една трева и той вече притежава малко количество глутен. Той бухва малко повече, но за хора с проблеми в ставите или червата, както и очите (перде) е по-добре да се ползва първият.

Продукти:
1 кофичка кисело мляко;
1 препълнена чаена лъжичка сода;
1 суп.лъжица ябълков оцет;
1 чаена лъжичка счукана в дървено хаванче хималайска сол;
1 суп.лъжица олио;
1 яйце  
0.500 кг. лимец;
По желание може да се прибавят
1 суп.лъжица ленено семе,
1 суп.лъжица бял сусам;
1 суп.лъжица просо;
1 суп.лъжица смляно тиквено или слънчогледово семе;
1 суп.лъж ронена чубрица или мента;
1 суп.лъж ябълково брашно.

image

Всичко се смесва в съд с помощта на дървена лъжица, без прибавяне на вода. Без втасване се слага във форма за кекс, обзаведена с фолио. Пече се 40 мин на 160 С.
Аз го пека напоследък в пекарна за хляб на програма 11 за час и 20 мин.Тя е само за печене и позволява да се ползва хартия за печене.

image

През това време приготвям ястията за деня и по никакъв начин не се чувствам затруднена като време и усилия. Брашното го взимам от диетичен магазин, където ми го смилат в каменна мелница. Купувам по 1 кг. и в рамките на седмица го употребявам на два пъти и стига за тричленното ми семейство. Много засища и някак се научихме да консумираме по-малко хляб.
Когато не успея да си купя брашно от лимец си купувам хляб с квас, който е по-малкото зло.

Какво представлява  маята, с която се прави съвременния хляб, може да се прочете на много места в нета.
Препоръчвам ТУК
Според известния американски кардиолог д-р Уилям Дейвис от Вашингтон, съвременната генно модифицирана пшеница – основна съставка на хляба, е „перфектна хронична отрова”. Но никой не ни информира, че алчните за по-високи добиви земеделци ни пробутват именно такава. Най-опасен в нея е глиадина – това не е глутен, а нов протеин, който всъщност е опиат. Засяга рецепторите на мозъка, които пък стимулират апетита. Д-р Дейвис твърди, че именно това е една от основните причини за масовото затлъстяване. Той е изчислил, че многократно хибридитизираната пшеницата ни принуждава да изяждаме поне по 440 калории повече на ден и то 365 дни в годината. Да, никой не ни пречи да заместим вредния бял хляб с черен пълнозърнест. Това обаче е все едно да спреш цигарите и да минеш на такива с филтър, обясни д-р Дейвис. Той препоръчва житото да бъде заместено с лимец – прародител на пшеницата ,но това едва ли скоро ще се случи. Чела съм цялата книга, имам я в електронен вариант, разппространих я на доста приятели във фейса. Повече за тази пшеница вижте ТУК .

 
 Следва четвърта част: kasnaprolet9999.blog.bg/lichni-dnevnici/2016/02/17/chetvyrta-stypka-kym-zdraveto-vitaminite.1430812









Тагове:   здраве,   алкалност,


Гласувай:
15
0



1. donchevav - Третата стъпка също не е много тр...
11.02.2016 19:15
Третата стъпка също не е много трудна - но 80% плодове и зеленчуци ми се вижда много крайно... Нали говорим за балансирано хранене - или става въпрос за лечебно гладуване?:)))))
Поздрави, скъпа Неви! Очаквам с нетърпение четвъртата стъпка!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Третата стъпка също не е много тр...
11.02.2016 19:47
donchevav написа:
Третата стъпка също не е много трудна - но 80% плодове и зеленчуци ми се вижда много крайно... Нали говорим за балансирано хранене - или става въпрос за лечебно гладуване?:)))))
Поздрави, скъпа Неви! Очаквам с нетърпение четвъртата стъпка!

Ето още нещо по темата, което обобщава първите три стъпки, с приятна добавка: http://lifestore/blog/teoriyata-za-trikrakiya-stol-ili-tvoeto-zdrave-zavisi-ot-teb/
Поздрави!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12658059
Постинги: 813
Коментари: 16368
Гласове: 40303
Архив
Календар
«  Септември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930