Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Интервю-последни новини
3. Сайт на в-к "Лечител"
4. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
5. Бъди щастлив
6. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
7. Снимки от България-Сашо
8. Всичко за билките-първа част
9. Всичко за билките-втора част
10. Всичко за билките-трета част
11. Всичко за билките-четвърта част
12. Полезни съвети
13. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
14. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
15. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
16. България в снимки-проект на julia13
17. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
18. Какво сме дали на света
19. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
20. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
21. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
22. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
23. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
24. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
25. Снимки от света-мои постинги
26. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
27. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
28. Притча за скорпионите
29. Билколечение
30. билкосъбиране
Постинг
05.11.2016 17:59 - В деня за размисъл с тиквена торта.
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1067 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 07.11.2016 19:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В деня за размисъл с моя съпруг решихме да поканим близките си приятели и да отпразнуваме рождените си дни, които бяха през изминалата седмица. Така ще обсъдим групово, кои от показаните тикви по телевизията са най-подходящи да ни представя пред света, в качеството си на президент и вицепрезидент. За целта направих огромна торта от тиква на два етажа, единият е президентски, вторият виципрезидентски. Мисля, че това ще улесни много нашата мисловна дейност, нали подобното привлича подобно. Цялата съм в очакване, какво ще се получи в резултат на тази моя хрумка.


Тортата я направих по измислена от мен рецепта, тя е следната:Тиквата се разрязва на две и се изпича във фурна в тава, в която се слага вода.
След като изстине малко, но да бъде топла, с една лъжица се взима вътрешността й и се слага в дълбок съд, прибавят се две супени лъжици канела и две райски ябълки. Пасира по възможност с механичен пасатор за пюре.Към нея се прибавя пакетче желатин, който предварително е загрят на водна баня и малко се изчаква да поизстине, но да бъде все пак топъл. Този желатин преди това се поставя в малко вода, в която е вряла тиквата да набъбне за около 20 мин., след което се загрява на водната баня десетина минути.
Отделно се разбива с миксер половин литър сметана за готвене с половин чаша кафява захар и една ванилия, до като се сгъсти.Тя се прибавя към сместа с тиквата и желатина, като се бърка непрекъснато. Това е сместа, с която се прави тортата и за кратко ще я наричам надолу тиквен крем.
В широка и малко дълбока чиния се нареждат бишкоти като слънчеви лъчи, които предварително се топват за секунда в друга смес от кафе, сухо мляко и вода от тавата, в която се е пекла тиквата.В тази смес по желание може да се добави и една супена лъжица ром или бадемов ликьор.
След като се нареди първия ред се слага част от готовата тиквен крем. Поръсва се отгоре с кокосови стърготини. После се слага втори ред бишкоти и пак се намазва с готовия тиквен крем, после отново се посипват кокосовите стърготини. Слага се в хладилника. За всеки етаж употрубих по един пакет бишкоти. Оставя се част от тиквения крем в една чаша, който също се слага в хладилника за корекция в окрасата, ако се наложи.
Прави се втори етаж по същия начин, но се започна първо с тиквения крем и после се редат бишкоти и т.н. Вторият етаж се прави във фома за торта или купа, която има по-малък диаметър от чинията за торта. И той се слага в хладилника да се стегне за една нощ. На следващия ден купата се обръща върху първия етаж в чинията за торта и отгоре се поръсва със шоколадови пръчици и кокосови стърготини . Украсява по желание с малко заквасена сметана и шприц . На снимката тези два етажа трудно се различават, защото е поглед отгоре. Важното е обаче утре да различаваме тиквите, да не ги объркаме, че едно тегло след това ни чака.....:)))



Тагове:   избори,


Гласувай:
12
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Благодаря за интересната рецепта! ...
05.11.2016 21:34
Благодаря за интересната рецепта! Тази година беше благодатна за тиквите, станаха едри и много сладки. Пека по една и дори по две големи тави на ден, правя десерти, баници, но торта не съм предполагала, че може да стане:)))) Непременно ще опитам! А за утре - има една българска поговорка : Не било в тиквите, а в кратуните...:)))))))
Поздрави, скъпа Неви! Весело посрещане на рождените дни! Бъдете здрави и щастливи, в сговор, обич и сполука! Прегръдка!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Благодаря за интересната рецепта! ...
05.11.2016 23:34
donchevav написа:
Благодаря за интересната рецепта! Тази година беше благодатна за тиквите, станаха едри и много сладки. Пека по една и дори по две големи тави на ден, правя десерти, баници, но торта не съм предполагала, че може да стане:)))) Непременно ще опитам! А за утре - има една българска поговорка : Не било в тиквите, а в кратуните...:)))))))
Поздрави, скъпа Неви! Весело посрещане на рождените дни! Бъдете здрави и щастливи, в сговор, обич и сполука! Прегръдка!


Аз доста се порових в твоите постинги, сетих се за твоите тикви и се опитах да почерпя някакъв опит, но открих други торти и направих компилация между твоето перфе със желатин и сметана и тиквена торта от нета. Хареса ми идеята ти да направя торта в купа и да я обърна после обратно, но се чудех каква ли е тази домакинска хартия. Аз ползвам хартия за печене и алуминиево фолио, за друга не се сещам.Тортата стана много вкусна и гостите ми бяха във възторг от нея. Единственият й недостатък бе, че е твърде голяма и не можаха да я изядат цялата, но пък ще имаме за закуска от няколко дена сигурно. Поздрави!!
цитирай
3. mt46 - Поздрав!
06.11.2016 18:11
Да ти е сладко!...
цитирай
4. donchevav - Благодаря за интересната рецепта! ...
07.11.2016 09:16
kasnaprolet9999 написа:
donchevav написа:
Благодаря за интересната рецепта! Тази година беше благодатна за тиквите, станаха едри и много сладки. Пека по една и дори по две големи тави на ден, правя десерти, баници, но торта не съм предполагала, че може да стане:)))) Непременно ще опитам! А за утре - има една българска поговорка : Не било в тиквите, а в кратуните...:)))))))
Поздрави, скъпа Неви! Весело посрещане на рождените дни! Бъдете здрави и щастливи, в сговор, обич и сполука! Прегръдка!


Аз доста се порових в твоите постинги, сетих се за твоите тикви и се опитах да почерпя някакъв опит, но открих други торти и направих компилация между твоето перфе със желатин и сметана и тиквена торта от нета. Хареса ми идеята ти да направя торта в купа и да я обърна после обратно, но се чудех каква ли е тази домакинска хартия. Аз ползвам хартия за печене и алуминиево фолио, за друга не се сещам.Тортата стана много вкусна и гостите ми бяха във възторг от нея. Единственият й недостатък бе, че е твърде голяма и не можаха да я изядат цялата, но пък ще имаме за закуска от няколко дена сигурно. Поздрави!!


Привет отново! Домакинската хартия е точно хартия за печене, но аз използвам напоследък най-често тънък полиетилен - по-мек е, не прави гънки. Продава се на рула в търговските вериги точно за сладкарски цели. Мисля днес-утре, като завали, да направя твоята торта, сега усилено зазимявам градините:)))
Поздрави, скъпа Неви! Успешна седмица!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Да ти е сладко!. . . То че беше сладко, ...
07.11.2016 19:19
mt46 написа:
Да ти е сладко!...


То че беше сладко, всички около мен разбраха, но си мисля, че ако я бяхме изяли цялата, нямаше да има балотаж. Остана тамън около 22 % от нея за следващия ден и....ама аз съм виновна, не трябваше да я правя толкова голяма.
цитирай
6. kasnaprolet9999 - donchevav
07.11.2016 19:25
Да ти кажа, оправих се и без тази хартия, сложих втория етаж за час във фризера да се втвърди малко и после го изсипах върху втория, като преди това с един нож внимателно го отделих от стените на купата. Тортата стана доста голяма, седем човека не можахме да я приключим, та отиде на балотаж на следващия ден. Остана някъде около 22%, друг път да си знам да не слагам цялата тиква и два пакета бишкоти.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 9977157
Постинги: 787
Коментари: 16175
Гласове: 38644
Календар
«  Юни, 2017  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930